's Nachts zindelijk

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel puppy123puppy123

Hoi allemaal,

Wij zitten een beetje in dubio.

We hebben nu 1,5 week een labradoodle pup, ze is nu (bijna) 11 weken. Overdags bijna geen ongelukjes meer binnen. 's Nachts nog wat lastiger. Ze slaapt in een bench bij ons op de slaapkamer zodat we haar in de gaten kunnen houden. Uiteindelijk willen we haar beneden hebben.

Tot nu toe laten we haar buiten plassen op het moment dat zij zich meldt door te gaan woelen, soms begint ze zachtjes te piepen. Nu zien we een soort patroon ontstaan. 22:30 doen we het laatste rondje en plast ze buiten nog. Daarna meldt ze zich weer tussen:

- 00:00 en 01:00 uur

- 02:00 en 03:30 uur

- 06:30 uur

We vragen ons nu af of we haar ritme moeten aanhouden en 3 keer eruit moeten 's nachts (best slopend hah), of dat we zelf een schema/ritme moeten maken om haar gepiep/gewoel voor te zijn. Ik ben bang dat ze nu leert dat als ze piept/woelt dat wij er wel uit komen om te plassen.

We dachten eraan om te beginnen met haar wakker te maken om 00:30, 02:30 en 06:00 en dat iedere dag met een halfuurtje uit te stellen. 

Wat zijn jullie ervaringen hierin? De pup laten aangeven wanneer ze moet of zelf een schema maken en haar op tijden laten plassen en dat uitstellen?

 

honden page profiel Ruby88Ruby88 3 doggies

honden foto van Ruby88

Het ritme van de pup aanhouden. Het wordt vanzelf minder. Je merkt ook wel wanneer ze 's nachts nog wel moet plassen en wanneer niet.

honden page profiel BaileyBailey 3 doggies

honden foto van Bailey

Hoi Puppy 123,

Allereerst gefeliciteerd met jullie pup!!

gezellig een lief pupje in huis.

Klinkt goed een schema zelf aanhouden.

Het is al heel mooi zoals het nu gaat.

Het enige wat ik persoonlijk denk dat elke dag een half uur uitstellen best wel snel zou zijn.. 

honden page profiel VeraVera 3 doggies

honden foto van Vera

Beide methoden kunnen werken en wat het beste is, hangt af van hoe de pup is. Als je er uit gaat zodra die gaat piepen zal de ene hond er later misbruik van gaan maken en midden in de nacht gaan piepen om aandacht. De ander snapt prima wat de bedoeling is en piept alleen als die er echt uit moet.

Reageer je niet op het piepen dan denkt de één oké, piepen 'om niets' heeft geen zin, maar die doet het misschien nog wel als er echt iets is. De ander piept gewoon nooit meer, ook als er wel iets is, en poept/plast in uiterste nood binnen of houdt het langer op dan gezond is (want de baasjes reageren toch niet dus hij heeft geen keus).

 

Van te voren is het helaas onmogelijk te zeggen hoe je pup reageert op je aanpak.

 

Ik zou beginnen met reageren op je pup en meegaan in zijn ritme. Het is slopend, ik heb er zelf ook heel lang elke nacht uit gemoeten en weet er alles van.

Als je merkt dat je pup misbruik gaat maken van de situatie kun je een eigen schema aan gaan houden.

Maar zoals Baily al zegt, elke nacht een half uur later is dan wel erg snel. Ik zou eerder om de 3 à 4 nachten een kwartier doen. En een stapje terug als je merkt dat je te snel gaat. Of juist sneller als je te langzaam gaat. Kijk naar je pup: heeft die al geplast? Dan was je te laat. Ligt/lag die nog diep te slapen? Dan kan je nog even wachten.

honden page profiel puppy123puppy123

Dank voor al jullie reacties! Ik denk dat we dan inderdaad haar ritme nog maar even aanhouden. Zoals Vera zegt, mocht ze er inderdaad misbruik van gaan maken dan kunnen we altijd nog een schema aanhouden. 

honden page profiel Ruby88Ruby88

honden foto van Ruby88

" Dank voor al jullie reacties! Ik denk dat we dan inderdaad haar ritme nog maar even aanhouden. Zoals Vera zegt, mocht ze er inderdaad misbruik van gaan maken dan kunnen we altijd nog een schema aanhouden.  "

Je merkt gauw genoeg wanneer je 's nachts wat kan gaan uitbreiden hoor. De manier van piepen is dan heel anders. 

Puck heeft de eerste nacht een plasje gedaan buiten, daarna wel piepen maar niet meer plassen. De fokker gaf toen als advies een gedragen nachthemd bij haar te leggen, puck was vanaf dag één gek op m'n pantoffels dus die aan haar gegeven. Piepen was over en ze bleef rustig liggen. Acht jaar later gaat de linker pantoffel nog altijd door de kamer en gaat ie mee uit logeren. De rechter pantoffel heeft puck haar honden vriendinnetje gesloopt Hahaha. 

444088.jpg

437747.jpg

honden page profiel VeraVera

honden foto van Vera

" Je merkt gauw genoeg wanneer je 's nachts wat kan gaan uitbreiden hoor. De manier van piepen is dan heel anders. 
Puck heeft de eerste nacht een plasje gedaan buiten, daarna wel piepen maar niet meer plassen. De fokker gaf toen als advies een gedragen nachthemd bij haar te leggen, puck was vanaf dag één gek op m'n pantoffels dus die aan haar gegeven. Piepen was over en ze bleef rustig liggen. Acht jaar later gaat de linker pantoffel nog altijd door de kamer en gaat ie mee uit logeren. De rechter pantoffel heeft puck haar honden vriendinnetje gesloopt Hahaha.  "

Echt zo schattig! Toen ze klein was pastte ze er zo ongeveer in johhp-heart

honden page profiel Ruby88Ruby88

honden foto van Ruby88

" Echt zo schattig! Toen ze klein was pastte ze er zo ongeveer in joh "

Mijn vader en zusje moesten eens op haar passen. Op een gegeven moment waren ze haar kwijt. Groot huis waar m'n vader woont, overal zoeken, roepen, achter en onder alle meubels en apparaten kijken, nergens was Puck te bekennen. Ze reageerde ook niet op geroep. En zo ineens komt er uit mijn stoffen tas en warrig slaaphoofd pupje gekropen hahahaha. 

Niemand had natuurlijk in de tas gekeken. Daar was ze als pup zijnde ook nog wel gek op. Wilde ze rust en we waren ergens, ging ze in m'n tas liggen pitten. 

honden page profiel puppy123puppy123

" Mijn vader en zusje moesten eens op haar passen. Op een gegeven moment waren ze haar kwijt. Groot huis waar m'n vader woont, overal zoeken, roepen, achter en onder alle meubels en apparaten kijken, nergens was Puck te bekennen. Ze reageerde ook niet op geroep. En zo ineens komt er uit mijn stoffen tas en warrig slaaphoofd pupje gekropen hahahaha. 
Niemand had natuurlijk in de tas gekeken. Daar was ze als pup zijnde ook nog wel gek op. Wilde ze rust en we waren ergens, ging ze in m'n tas liggen pitten.  "

Ahh wat een schattig hondje heb je!! 

Vannacht ging het bij ons erg goed! We zijn een half uurtje later de laatste ronde gaan doen en ze heeft zich pas om half 4 weer gemeld. Vanochtend om 7 uur wilde ze haar mand niet eens uit. En de bench was mooi droog!

honden page profiel Ruby88Ruby88 3 doggies

honden foto van Ruby88

" Ahh wat een schattig hondje heb je!! 
Vannacht ging het bij ons erg goed! We zijn een half uurtje later de laatste ronde gaan doen en ze heeft zich pas om half 4 weer gemeld. Vanochtend om 7 uur wilde ze haar mand niet eens uit. En de bench was mooi droog! "

Haha dankje. Het uiterlijk is schattig, het innerlijk is zeer pittigundecided.

Fijn dat het vannacht goed ging. 

Weet dat je ook af en toe een stapje terug moet doen. Het zindelijk worden gaat niet altijd van een leien dakje. Het kan tot wel een jaar duren voor een hond echt goed zindelijk is. 

Volgende forumvraag: 2de pup aankopen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^