Hond drinkt erg weinig (en plast dus ook bijna niet)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel HeleenHeleen

honden foto van Heleen

Sinds maandagavond hebben wij een Griekse herplaatser in huis. Ze is acht/negen maanden en doet het ontzettend goed. Alleen... ze drinkt erg weinig en plast dus ook maar één á twee keer op een dag. 
Dat ze niet tijdens het uitlaten plast, vind ik heel begrijpelijk, als je met samengeknepen billen naar een graafmachine en ganzen staat te kijken. Ik laat haar dus in de tuin plassen, maar hoewel ik wel een paar keer per dag met haar de tuin in ga, ze plast dus echt bijna niet... Als ze wel plast sta ik te jubelen en krijgt ze een paar snoepjes.

Ik heb het waterbakje al verwisseld, aardewerk ipv rvs, ik heb warm, lauw en koud water gegeven, heb nog wat andere bakjes op andere plekken neergezet, wijs haar iedere keer op de bakjes, maar het helpt niks. Zo nu en dan neemt ze wat slokjes.

Moet ik me zorgen maken? Ze oogt tot dusver wel levendig, slaapt wel goed, maar volgens mij niet te veel.

Ik was woensdag al naar de da geweest voor een check-up vanwege krabben en die maakte zich geen zorgen.

Is dit typisch iets voor herplaatsers? Of hebben jullie ook honden die gewoon erg weinig drinken? (Ik heb trouwens wel kinderen die erg weinig drinken en zelf moet ik er ook enorm op letten, dus wat dat betreft past ze perfect in de familie! cool )

honden page profiel Heleen en FreekHeleen en Freek

honden foto van Heleen en Freek

Hallo mede-Heleen! Leuk dat je een buitenlandse herplaatser hebt. Is het de hond in je profielfoto? Wat een dotje!

 

Mijn hond drinkt ook erg weinig, ik ben daar eens voor naar de dierenarts geweest en die vond dat niet zorgelijk. Hij krijgt wel kvv, hier zit veel vocht in. Ik gaf hem wel eens wat verdunde magere yoghurt als ik vond dat het ie echt te weinig dronk. 

 

Hoe zit haar urine eruit? Erg donker van kleur? In dat geval zou je haar misschien kunnen proberen aan te sporen iets meer te drinken (door haar dus iets lekkers met veel vocht te geven). Waarschijnlijk moet ze ook nog gewoon een beetje wennen... veel succes!

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Sommige honden drinken veel, anderen minder. Wat is veel, wat is weinig?

Als ze dorst heeft en ze weet het water te staan, is het vast wel in orde.

Je kunt ook lauw water over het eten doen, dan slobbert ze het vast wel lekker mee naar binnen.

 

 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Maak wat bouillion klaar , trekken van vlees zonder kruiden, de meeste honden gaan daar wel van drinken,      Wat een mooie hond heb je....heb nog wat geduld met de hond, drinken is een must, zeker als je brokjes voert, vandaar maak eens wat bouillion klaar.

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

Wat geweldig dat je een herplaatser een gouden mandje hebt bezorgd!hp-heart

Je kan ook eens proberen haar wat karnemelk te geven, hier waren en zijn de honden er gek op.

En je kan ook nog proberen haar brokjes te weken in warm water, zodat ze automatisch op die wijze wat extra voxht binnen krijgt.

honden page profiel HeleenHeleen

honden foto van Heleen

Ik doe de brokjes met water in de Kong (vanuit de stichting raadden ze kvv aan, maar dat bliefde ze echt niet, ook niet met de lekkere snoepjes erdoor.) Ik heb nu wat kip in een pannetje staat om te koken en straks zal ik het afgekoelde water eens geven.

 

Haar plas zie ik niet, want ze plast in het grind.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" Ik doe de brokjes met water in de Kong (vanuit de stichting raadden ze kvv aan, maar dat bliefde ze echt niet, ook niet met de lekkere snoepjes erdoor.) Ik heb nu wat kip in een pannetje staat om te koken en straks zal ik het afgekoelde water eens geven.
 
Haar plas zie ik niet, want ze plast in het grind. "

Geen kvv, kijk dan eens naar..,renske...bij de dierenwinkel, de meeste hondjes vinden dat wel heel erg lekker en is kwaliteit heel goed.

honden page profiel HeleenHeleen

honden foto van Heleen

Nou... Volgens mij hebben wij een grieks godinnetje... Bouillon uit een porceleinen schaaltje (water waarin kip gekookt was) ging er in als pap! laughing

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" Nou... Volgens mij hebben wij een grieks godinnetje... Bouillon uit een porceleinen schaaltje (water waarin kip gekookt was) ging er in als pap!  "

Super, iedere dag wat geven, zodra die goed gaat drinken kan je het aanlengen met water en dan straks de bouilion weglaten...van de zomer drinkt tie dan meer omdat het warmer is, en bouillion wat niet aangemaakt is met kruiden mag altijd natuurlijk.....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Karnemelk is ook goed, maar de eerste tijd eerst aanlEngen met water, 

puur karnemelk wat een hond niet gewend is kan laxerend zijn, en ook dan steeds meer puur gaan geven, karnemelk wordt gekarnd, en bevat practisch geen lactose, en een heerlijke dorstlesser, en gezond....een kopje per dag is prima.

honden page profiel HeleenHeleen

honden foto van Heleen

" Super, iedere dag wat geven, zodra die goed gaat drinken kan je het aanlengen met water en dan straks de bouilion weglaten...van de zomer drinkt tie dan meer omdat het warmer is, en bouillion wat niet aangemaakt is met kruiden mag altijd natuurlijk..... "

Ik vries de rest even in als ijsblokjes en dan kan ik elke ochtend een blokje in een gewoon bakje water doen.

 

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Binnen staat altijd schoon water, en voor en achter buiten staat ook een bak (regen)water... Die bakken buiten zitten vol met groene aanslag, maar daar drinken ze het liefst van! Als ze leeg zijn en het regent te weinig doe ik er water uit de kraan bij, soms spoel ik die bakken eens goed uit, dan vind ik dat ze te vies worden... Ze gaan hier echt voor de deur zitten omdat ze van het water buiten willen drinken...

 

Wat ze hier ook lekker vinden, is het vocht van groente die ik afgiet. Dat vang ik dan op en dan geef ik als het wat is afgekoeld met wat gekookte worteltjes, spruitjes, zoete aardappel etc.; vocht van boerenkool is favoriet.

honden page profiel BaileyBailey

honden foto van Bailey

" Nou... Volgens mij hebben wij een grieks godinnetje... Bouillon uit een porceleinen schaaltje (water waarin kip gekookt was) ging er in als pap!  "

Allereerst gefeliciteerd met jullie pup!!!

Wat een knapperd om te zien echt mooi!!

En wat goed dat ze nu goed drinkt.

Is ook erg belangrijk.

Plassen gaat denk ik nu ook makkelijker.wink

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

" Nou... Volgens mij hebben wij een grieks godinnetje... Bouillon uit een porceleinen schaaltje (water waarin kip gekookt was) ging er in als pap!  "

Godinnetje of niet, het zit er maar mooi in!hp-thumbsup

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" Ik vries de rest even in als ijsblokjes en dan kan ik elke ochtend een blokje in een gewoon bakje water doen.
  "

Helemaal goed, wel eerst goed ontdooien op kamertemperatuur....

honden page profiel Hannah & JuneHannah & June

honden foto van Hannah & June

Wat leuk dat je ook een Grieks hondje hebt!

 

Ik vermoed inderdaad dat het ook met angst/nog niet lekker in haar vel zitten te maken kan hebben. Wellicht heeft ze nog zo veel prikkels te verwerken, dat drinken nog niet echt de eerste prioriteit heeft. Fijn dat de bouillon in ieder geval helpt.

Mijn hond (ook uit Griekenland) drinkt niet bijzonder veel als ik haar gewoon water voorzet (wel voldoende). Wanneer ik met haar ga canicrossen, wil ik dat ze vooraf goed gehydrateerd is, maar gewoon water drinkt ze dan niet aangezien ze dan geen dorst heeft. Ik gebruik hiervoor zakjes met vis die ik inderdaad ook in mini porties invries zodat ik lang met een zakje kan doen. Dit zijn de zakjes: https://rundog.nl/voor-inspanning/167-icepaw-sea-trout-for-soup.html 

 

Ik geef ze overigens alleen voor en na het sporten en verder niet, ik wil dat godinnen gedrag niet te veel aanmoedigenhp-angel

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Welkom grieks herplaatsje!

De eerste dagen of weken zullen sowieso geen goed beeld geven omdat de hond nog teveel van slag is.

Veel of weinig drinken heeft o.a. veel te maken met of je ' nat' of ' droog' voer geeft.

Nat voer is blik of potje of kuipje honden voer of vers rauw vlees.

Daarbij drinken honden over t algemeen weinig bij.

Brokken daarentegen, daar moeten en zullen ze meestal vrij veel bij drinken. Dus als je brokken geeft en je hond drinkt daarbij te weinig: giet er dan wat lauw warme bouillon over brokken.

Eten en drinken tegelijkwink

honden page profiel HeleenHeleen

honden foto van Heleen

Inmiddels zijn we een ruime week verder en gaat het prima, ze is nog steeds geen enorme zeikerd, maar het is duidelijk dat dit een beetje d'r ritme is.

 

We lopen alleen wel tegen het volgende aan: aan het einde van de middag/begin van de avond zetten we haar voor haar rust in de 'puppyzone' een ruimte in de gang, achter een hekje. Ze heeft zo zicht op de kamer en keuken, maar loopt niet in de weg tijdens het koken en wordt niet steeds aangehaald door de kinderen. Ze heeft nu al drie keer op het kussen daar geplast. Ik ga in de middag bijna elk uur naar buiten met haar, maar ze plast dan echt niet (in de tuin ook niet) en eenmaal binnen doet ze het dus op dat kussen. 

 

Heeft iemand een verklaring hiervoor? En een idee hoe we dit kunnen voorkomen? Ik kon haar vandaag tijdens de plas nog optillen, maar de rest doet ze dan ook niet buiten.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Inmiddels zijn we een ruime week verder en gaat het prima, ze is nog steeds geen enorme zeikerd, maar het is duidelijk dat dit een beetje d'r ritme is.
 
We lopen alleen wel tegen het volgende aan: aan het einde van de middag/begin van de avond zetten we haar voor haar rust in de 'puppyzone' een ruimte in de gang, achter een hekje. Ze heeft zo zicht op de kamer en keuken, maar loopt niet in de weg tijdens het koken en wordt niet steeds aangehaald door de kinderen. Ze heeft nu al drie keer op het kussen daar geplast. Ik ga in de middag bijna elk uur naar buiten met haar, maar ze plast dan echt niet (in de tuin ook niet) en eenmaal binnen doet ze het dus op dat kussen. 
 
Heeft iemand een verklaring hiervoor? En een idee hoe we dit kunnen voorkomen? Ik kon haar vandaag tijdens de plas nog optillen, maar de rest doet ze dan ook niet buiten. "

beetje late reaktie, maar hoe gaat het inmiddels? 

 

 

honden foto van Ellen, vrouwtje van Noortje

Een theelepeltje koffiemelk bij het water kan ook helpen.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Inmiddels zijn we een ruime week verder en gaat het prima, ze is nog steeds geen enorme zeikerd, maar het is duidelijk dat dit een beetje d'r ritme is.
 
We lopen alleen wel tegen het volgende aan: aan het einde van de middag/begin van de avond zetten we haar voor haar rust in de 'puppyzone' een ruimte in de gang, achter een hekje. Ze heeft zo zicht op de kamer en keuken, maar loopt niet in de weg tijdens het koken en wordt niet steeds aangehaald door de kinderen. Ze heeft nu al drie keer op het kussen daar geplast. Ik ga in de middag bijna elk uur naar buiten met haar, maar ze plast dan echt niet (in de tuin ook niet) en eenmaal binnen doet ze het dus op dat kussen. 
 
Heeft iemand een verklaring hiervoor? En een idee hoe we dit kunnen voorkomen? Ik kon haar vandaag tijdens de plas nog optillen, maar de rest doet ze dan ook niet buiten. "

Ik vermoed verlatingsangst mijn eerste Spanjaard deed hetzelfde, nadat hij bij ons in de slaapkamer mocht slapen was het zo goed als over, het is nog allemaal nieuw.

Mijn nieuwe hond die ik sinds vorig jaar 25 mei heb begint nu pas totaal ontspannen te zijn, mijn vorige Spanjaard deed er ook lang over.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

"
We lopen alleen wel tegen het volgende aan: aan het einde van de middag/begin van de avond zetten we haar voor haar rust in de 'puppyzone' een ruimte in de gang, achter een hekje. Ze heeft zo zicht op de kamer en keuken, maar loopt niet in de weg tijdens het koken en wordt niet steeds aangehaald door de kinderen. Ze heeft nu al drie keer op het kussen daar geplast. Ik ga in de middag bijna elk uur naar buiten met haar, maar ze plast dan echt niet (in de tuin ook niet) en eenmaal binnen doet ze het dus op dat kussen. 
 
Heeft iemand een verklaring hiervoor? En een idee hoe we dit kunnen voorkomen? Ik kon haar vandaag tijdens de plas nog optillen, maar de rest doet ze dan ook niet buiten. "

 

Hoeft helemaal niet dadelijk verlatingsangst te zijn.

Kan een hele simpele oorzaak hebben:

misschien zit ze daar niet graag alleen en plast ze van de stress (kleine kinderen hebben daar ook dikwijls last van).

Misschien heeft ze slechte ervaringen met opgesloten zitten achter een hek.

Dan kan ze er zelf niks aan doen, ze kan het niet tegen houden.

Misschien wil ze gewoon bij jullie zijn en snapt ze van dat opeens opsluiten niks.

Probeer dat alleen opgesloten zitten te mijden.

honden page profiel HeleenHeleen

honden foto van Heleen

Wat lief dat jullie er naar vragen! Het binnen plassen is gelukkig niet meer gebeurd, ik leer er echt op dat we haar na het uitlaten nog even in de tuin laten plassen. Ze plast al wel wat makkelijker. Een bakje met regenwater in de tuin is erg populair.

We leren haar nu ook weer beter kennen, dus dan leer je ook weer waar je op moet letten.

honden foto van Ellen, vrouwtje van Noortje

Mooi zo! Goed om te horen!

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

Dat is goed nieuws!hp-thumbsup

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

hp-thumbsup

Volgende forumvraag: Stichting Idemo
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^