Seizoenentopic: Een vleugje lente al, verhalen over en met onze vriendjes/vriendinnetjes , binnen en buiten wat ze zoal doen.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :) 3 doggies

honden foto van Jeanine :)

May ben met Monique eens .... ben wss van oude stempel maar had ook altijd een baantje. 

 

Kids kregen tijdens studie en op kamers kinderbijslag en af en toe een extra maar moesten en moeten het daarmee doen. Want zo leren ze idd waarde kennen en dat niet alles ineens kan. 

honden page profiel PierkePierke 3 doggies

honden foto van Pierke

" Nien heel veel plezier,lekker genieten met zijn allen.
Pierke ook al volop bezig geweest,de kip in de marinade....jij kookt volgens mij altijd lekker. Jammer dat alleen je man er maar van kan genieten hahaha...je hebt geluk dat ik ver woon,zou bij jou wel eens willen aanschuiven,ik hou van lekker maar daar ben je inmiddels al achter gekomen hahaha...
 
2 dagen bezig geweest met de jumbo een kortingsbon van 7,5 euro niet verrekend gekregen....eindelijk een slimme dame aan de telefoon,het bedrag wordt op mijn rekening gestort.
 
May je ouders zeuren niet,ze hebben groot gelijk,hoe oud ben je? Mijn kinderen hadden ook altijd zomerbaantjes en ook door de weeks,....leerden ze tenminste de waarde van het geld kennen en snapten ze dat ze op school goed hun best moesten doen als ze niet heel hun leven vakken wilden vullen. Hoort bij de opvoeding. "

Hahaha. Kom maar af om mee aan te schuiven. Even gaspedaal intrappen en je bent er zo. De voorraad KVV is ook aangevuld dus Vigo kan ook mee aanschuiven. 

 

En ja daar was ik al achter gekomen dat je graag lekker eet. En Vigo lijkt hierbij helemaal op zijn vrouwtje. Die heeft net als Lenka het ijskast syndroom. Lenka gaat nog een stap verder. Als ik een kookboek pak is ze ook paraat, de verpakking van de geraspte kaas kent ze als geen ander, idem de verpakking van de Keurslager. 

honden page profiel PierkePierke 3 doggies

honden foto van Pierke

Hier ook een baantje in de vakantie. Van zodra het wettelijk mocht had ik een vakantiejob.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Tja, rustig aan is er niet bij......wandelen met Ogin, Bams is deze keer thuis gebleven....Ogin moet lekker kunnen spelen en rennen met me...en ze is de laatste tijd gek op een tennisbal, een mooie afleiding naar anderen honden.......het loslaten is ze nooit geleerd, maar bij het commando los......wel met een bot aangeleerd, laat ze de bal los en ik gooi hem dan weg voor dr.......en ik gooi de bal weg met de verkeerde arm, door de val van drie weken geleden is ook mijn schouder flink gekneusd, ik gooi en de bal komt in een sloot terecht.....een sloot met een behoorlijke helling, wat doe je dan he.....dacht door te lopen maar Ogin blijft staan met een vragende blik.....okee okee, proest, eerst even gekeken of ik niemand zag , op mijn knieen en op mijn buik met mijn hoofd naar beneden stukje voor stukje richting sloot, achter me staat Ogin te springen, jaaaaa.   Je hebt hem bijna Willemijn, zucht een stinksloot met drab, de bal lag gelukkig tegen de sloot aan, en heel voorzichtig kon ik de bal pakken....Ogin ongeduldig, was me met haar poot mij aan het duwen richting sloot, Ogin............ga weg .....pakte de bal en heb hem maar weggegooid, Ogin ook weg, en ik weer omhoog krabbelen, wat nou gekneusde ribben en een  ontwrichte schouder  !!!      

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

May, je bent oud genoeg om te beseffen dat je zakgeld van je werkende ouders komt....  mooi een krantenwijk nemen of ergens in een supermarkt een baantje aannemen, dan weet je wat de waarde van geld is...hier hebben wij ook altijd in de vakantie wat gezocht om geld te verdienen, je hebt geen zeurende ouders May....als je aan het eind van de maand je eigen zakgeld hebt verdiend zijn je ouders trots op je en jij heel erg blij dat je dat verdiend hebt....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Jeanine....de beren van mij hebben beiden inplantaten, dan gaat de piep ook af, we blijven maar op de grond....  netflix, je komt je tijd wel door jij, hahaha.....

honden page profiel PierkePierke 3 doggies

honden foto van Pierke

" Tja, rustig aan is er niet bij......wandelen met Ogin, Bams is deze keer thuis gebleven....Ogin moet lekker kunnen spelen en rennen met me...en ze is de laatste tijd gek op een tennisbal, een mooie afleiding naar anderen honden.......het loslaten is ze nooit geleerd, maar bij het commando los......wel met een bot aangeleerd, laat ze de bal los en ik gooi hem dan weg voor dr.......en ik gooi de bal weg met de verkeerde arm, door de val van drie weken geleden is ook mijn schouder flink gekneusd, ik gooi en de bal komt in een sloot terecht.....een sloot met een behoorlijke helling, wat doe je dan he.....dacht door te lopen maar Ogin blijft staan met een vragende blik.....okee okee, proest, eerst even gekeken of ik niemand zag , op mijn knieen en op mijn buik met mijn hoofd naar beneden stukje voor stukje richting sloot, achter me staat Ogin te springen, jaaaaa.   Je hebt hem bijna Willemijn, zucht een stinksloot met drab, de bal lag gelukkig tegen de sloot aan, en heel voorzichtig kon ik de bal pakken....Ogin ongeduldig, was me met haar poot mij aan het duwen richting sloot, Ogin............ga weg .....pakte de bal en heb hem maar weggegooid, Ogin ook weg, en ik weer omhoog krabbelen, wat nou gekneusde ribben en een  ontwrichte schouder  !!!       "

Hahahaha sorry proest, heb beeld (om Monique haar woorden te gebruiken). Wat had ik graag een vlieg willen zijn daar. Jij bent me er toch eentje. 

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Willemijn, je hebt wat voor je honden over of niet...ogin ook weer blij met haar bal. Mooie nette tuin!

 

Nadine, wat goed, weer wat asn de wandel! Super.

 

Chayenne, de pijn, rechts, ook boven in je buik? Dan Kan het ook nog gal gruis zijn dat irrteert en krampt heel erg , is met echo te zien. Dat kan dus ontstaan na een galblaas operatie. Galstenen ontstaan uit te dikke gal. En die te dikke gal blijft, gaat nu niet meer naar galblaas maar door afvoerkanaaltje naar je darm, geloof ik. Is je gal te dik, dan doet dat erreg pijn.

En ja je blindedarm, die zit veel lager. We dokteren leuk mee, op afstand, als je dat naar vindt, zeggen hoor.

Beterschap.

 

Net terug van holland barret, tweede voor 1 euro, tja dat is dan inslaan. Had ik afgerekend zag ik de cbd nog staan, voor de vlg keer maar weer. Nu genoeg uitgegeven. Gelijk diki,s traanstreepjes ingevet.

 

Fijne avond allemaal.

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Ientje, morgen ga ik ook, de omega 3 ....een betalen de tweede een euro, nog tot maandag en dan is het weer even afgelopen qwa aanbiedingen......PIERKE...maar goed dat je geen beeld had, hahaha......als ik met zijn twee was geweest, graag mijn voeten vasthouden, maar die was er niet, hahaha....

honden page profiel chayenne & dolcineachayenne & dolcinea 3 doggies

honden foto van chayenne & dolcinea

Klopt may, monique heeft gelijk. 

Na een stage toen ik 13 was ben ik bij dat bedrijf blijven werken om te leren. Veel geleerd

 

Daarna nog bij de jumbo gewerkt maar uiteindelijk ontslagen want ik had een galblaasoperatie gehad rn revalideren ging niet zo goed en hadden toen niks aan me. 

 

Op dit moment geen baantjr is moeilijk te vinden in een dorp waar letterlijk 1 supermarkt is. 

 

 

Net weer heerlijk met dolcinea buiten gelopen heerlijk weer buiten.

 

Ik ben de laatste tijd druk met examen voorbereidingen. 

 

Heb volgende week nederlands  mondeling daarna vakantie weekje dan engels mondeling tussendoor go/no go gesprekken en portfolio afmaken voor dat gesprek. Dan tussendoor ergens nog cito nederlands en Engels. En alle andere toetsen en projecten van de ibs.

Daarna nog meivakantie en 10 dagen om 3 externe opdrachten te maken en dan praktijk examen en daarna bhvd hond en kat toets en praktijk pfff.... 

En tussendoor maak ik veel tjjd vrij voor dolcinea en in het weekend totale ontspanning. 

En als ik aan de voorbereidingen werk ligt dolcinea bij ne op iets te kauwen of te slapen naast me. 

 

Ik vroeg me af hoelaat en vaak jullie de honden uitlaten?

Dolcinea gaat  uitgaand van een normale schoolweek om 06.30 plas en poep ronde uit daarna eten dan rond half 11 grotere ronde. En dan tussen 3 en 4 weer losloop ronde bij gemeentehuis. En savonds nog een grote ronde om 8uur. En als het straks langer licht is en lekker weer mischien wordt dr avond ronde iets eerder en dan later nog een lekkere ronde richting water ofs.

 

Morgen 2 verjaardagen van mn schoonpaps en van een goede vriend van mij en mn vriend. 

 

Straks lekker eten maken. 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .


 
Ik vroeg me af hoelaat en vaak jullie de honden uitlaten?
Dolcinea gaat  uitgaand van een normale schoolweek om 06.30 plas en poep ronde uit daarna eten dan rond half 11 grotere ronde. En dan tussen 3 en 4 weer losloop ronde bij gemeentehuis. En savonds nog een grote ronde om 8uur. En als het straks langer licht is en lekker weer mischien wordt dr avond ronde iets eerder en dan later nog een lekkere ronde richting water ofs.
 

Hier vijf keer per dag gaan ze uit, waarvan twee grote wandelingen in de blauwe stad....savonds gaan ze voor het laatst in de winter om 8 uur uit...niet meer aan de weg omdat het daar een 80 km weg is die slecht verlicht is, eigen wc...in de zomer als het lang licht is ga ik wel naar de weg nog voor een rustig rondje.....smorgens om 6 uur zie je niemand daar..en Bams en Ogin mogen ieder moment op hun eigen wc, hebben dus ook nimmer hoge nood, geven het ook niet aan....deur staat hier altijd lang open...

honden page profiel PierkePierke 3 doggies

honden foto van Pierke

Alles hangt van het weer af. Hoe slechter het weer hoe meer en langer er gewandeld wordt. Bij goed weer zijn we veel in de tuin waar Lenka kan rennen, spelen, achter de katten van de buren gaan, de duiven opjagen, snuffelen naar al de beestjes die in de tuin gelopen hebben.  Kattenstronten opzoeken en opgraven. Ook heel belangrijk dat ze kan zonnen, en om af te koelen in haar bad springen, het puppygek krijgen en een paar keer de tuin op en neer hollen. (ter info: tuin ik 100 meter lang).

honden page profiel May May 3 doggies

honden foto van May

"
 
May je ouders zeuren niet,ze hebben groot gelijk,hoe oud ben je? Mijn kinderen hadden ook altijd zomerbaantjes en ook door de weeks,....leerden ze tenminste de waarde van het geld kennen en snapten ze dat ze op school goed hun best moesten doen als ze niet heel hun leven vakken wilden vullen. Hoort bij de opvoeding. "

soort van zeuren dan.
15jr. maar werken word lastig swso door mn enkels.
dusja...

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

" ouders zeuren al een hele week aan mn hoofd dat ik een baantje moet gaan zoeken voor de zomervakantie enz.ik ben al bezig met zoeken en ik ga wss bij kruidvat kijken.moet alleen even kijken wnr ik ga kijken en vragen of ik kan werken daar... "

Je ouders zeuren niet, je moet gewoon werken net als iedereen tongue-out.

 

Ik werkte vanaf m'n 13/14 in de zomer op seizoensgebonden werk. Blauwe bessen plukken. Daarna achter de kassa en vakken vullen bij de supermarkt in het dorp en ik deed de zondagskrant rondbrengen, daarna op verpleeghuis gewerkt op de gesloten en open afdelingen, maar ver voor al die baantjes ging ik naar m'n oom en tante op de boerderij om te helpen. Stront schuiven, voerbakken lostrekken en weer bijvullen, op de varkens en de beer passen als ze buiten liepen voor het dekken, gangen vegen, biggetjes castreren, staartjes afbranden, dat deed ik samen met m'n nichtjes en m'n oom en tante uiteraard. 

Werken is belangrijk, het is goed voor je zelfvertrouwen, je leert werken, omgaan met vreemde mensen, omgaan met geld en zelf voor je eigen leuke dingen verantwoordelijk te zijn maar ook om vast misschien iets te sparen voor later.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

" soort van zeuren dan.15jr. maar werken word lastig swso door mn enkels.dusja... "

Er is echt genoeg wat je nog kan doen hoor. Genoeg winkels die gebruik maken van stoelen achter de kassa of ander lichte werkzaamheden.

 

Als je dit nu als excuus gebruikt om niet te hoeven werken, hoe gaat dat later dan? Het geld komt je echt niet zomaar aanwaaien.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

De carnavalsoptocht was erg leuk en het feestje nadien ook. Cliënten hebben genoten. Op naar carnaval 2020hp-shiny.

 

Net nog even met pa boodschappen gedaan. 

Vanavond op tijd naar bed, behoorlijk rugpijn met krampende uitstraling naar m'n linkerbeen. Wellicht toch weer een afspraak maken bij de fysiotherapie hp-frusty.

 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

" soort van zeuren dan.15jr. maar werken word lastig swso door mn enkels.dusja... "

Tja... Of je moet proberen geld te verdienen met iets wat je dan wel leuk vind, zelfstandig niet voor een baas. In iets waar je interesses liggen... Ik heb ooit websites gebouwd b.v. voor mkb'ers. 

 

honden page profiel chayenne & dolcineachayenne & dolcinea 3 doggies

honden foto van chayenne & dolcinea

" De carnavalsoptocht was erg leuk en het feestje nadien ook. Cliënten hebben genoten. Op naar carnaval 2020.
 
Net nog even met pa boodschappen gedaan. 
Vanavond op tijd naar bed, behoorlijk rugpijn met krampende uitstraling naar m'n linkerbeen. Wellicht toch weer een afspraak maken bij de fysiotherapie .
  "

Wat fijn dat het zo leuk was, en dat de cliënten hebben genoten daar doe je het voor smile

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

" Wat fijn dat het zo leuk was, en dat de cliënten hebben genoten daar doe je het voor  "

Ja, dat zijn dingen die m'n werk erg leuk maken. Daar offer ik graag eens een vrije dag voor op. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Ruby....je hebt hun dag weer gemaakt.....hp-thumbsup            

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" soort van zeuren dan.15jr. maar werken word lastig swso door mn enkels.dusja... "

May, ik heb 40 uur per week gewerkt tot ik hier kwam wonen....tegenwoordig is 40 uur niet meer aan de orde..je bent nog jong als je nu al niet kan werken, een vakantiebaantje , hoe moet dat later dan worden ? Ga folders rondbrengen op de fiets...verdien je ook een aardig zakcentje....

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Bams en Ogin uitgeweest.....het grote bord met de beer staat tegen de schutting aan in het licht maar voor de rest is het donker.....Ogin komt buiten en ...woef....hihi, ja dat stond er gisteren niet, ik moet daar zo aan wennen.....Bams is onverstoorbaar , het maakt haar niets uit.....Ogin is in die dingen dan toch onzeker.      Nu mijn tv avondje...GTST en daarna crimininal mind......ik zit er klaar voor.   

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

" May, ik heb 40 uur per week gewerkt tot ik hier kwam wonen....tegenwoordig is 40 uur niet meer aan de orde..je bent nog jong als je nu al niet kan werken, een vakantiebaantje , hoe moet dat later dan worden ? Ga folders rondbrengen op de fiets...verdien je ook een aardig zakcentje.... "

Even tegen elkaar opbieden, lol. Ik was 10 jaar toen mocht ik werken bij een papiergroothandel in een klein dorpje, daar logeerden we  een aantal weken bij mijn opa en oma. In de ochtend een aantal uren en in de middag weer. Pennen draaien, viltstiften op kleur in een zakje doen, prijsjes plakken, zo leuk en gezellig en wat was ik blij met die paar gulden die ik zelf had verdiend! Kinderarbeid, mag  nu niet meer, was in de jaren 60, nostalgie, we zaten aan lange tafels elk met ons eigen klusje, lachen, praten en lol hebben maar wel werken.

Toen ik 15 was, op zaterdag bij jamin in de winkel, alles nog afwegen. Halve dagen, want ik kort daarvoor mijn enkelbanden gescheurd, ook veel plezier gehad. Kijk er met veel genoegen aan terug.

Op mijn 16e wilde ik niet meer naar school, was te jong voor welke opleiding die ik wilde doen, dus toen gaan werken.......later avondschool gedaan.toen ik er achter kwam dat opleiding ook belangrijk was. Zo ben ik er op eigen houtje ook gekomen.

Toch leuk dit eens op te halen, sorry voor jullie lees er maar overheen als je het niets vindt.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Ientje, een opstekertje voor May....mag best, je krijgt niets voor niets....werken is een must, en een opleiding hoort daar zeker bij, maar in de vakantie kan je mooi wat verdienen....mijn eerste vakantie baantje was bonen plukken....mijn tweelingzus en ik wilde voor mijn ouders een mooi kadoo kopen voor hun trouwdag, we waren 12 jaar.....wij die allebei een fobie hadden en nog , voor ongedierte, met doodsangst hebben we die weken volgemaakt en een hoog bedrag bij elkaar geplukt, mijn ouders waren apenrots op ons...en dat lieten ze merken ook....een opleiding stond vooral bij mijn vader voorop, maar in de grote vakantie....vakantiewerken

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Leuk he, hoerop terug kijken, Willemijn. Ja ouders zijn dan trots op hun kinderen en de kinderen daardoor weer blij. Zeker als je er zo,n grote stap (enge beestjes) voor hebt moeten maken. Petje af.

Ik wilde niet meer naar school, moest een vormingsklas doen na de mavo, soort huishoudschool maar zo giga vervelend, was eigenlijk te jong om voor vast te gaan werken.  Mijn ma zei, akkoord, maar niet bij de deur gaan lopen. Moest toen nog toestemming vragen bij de gemeente om te mogen werken. Gekregen en vanaf die dag altijd gewerkt, fulltime, parttime met opleiding ernaast, zonder opleiding ernaast enzv.. Toch een goed leven.

Op mijn 18e mijn eerste hond gekregen in 1977, was zo blij met haar. Zelf verdiend , was ik zo trots op, en zelf opgevoed en goed opgevoed, wat kon dat beestje luisteren, was een heidewachtel. Daarvoor parttime gaan werken.

honden page profiel White ShadowWhite Shadow 3 doggies

honden foto van White Shadow

Ik werkte ook al in het seizoen vanaf ik 12/13 jaar was. Bij de 2 zonen van de boer waar ik al 26 jaar de paarden rijd. De ene zoon heeft een aardbeien bedrijf en de andere kweekte zoete maïs. Was wel altijd zwart werken tot ik 16 werd en in de winkel ging werken 3 avonden en 1 zaterdag in de week.

Ja ik wilde veel op jonge leeftijd. Kleren kopen op stap gaan met vrienden weekendjes weg en mijn scooter onderhouden. Dus ja  dat kost geld en heb er allemaal zelf voor gewerkt.

honden page profiel Lucia, Lizzy & ZivaLucia, Lizzy & Ziva 3 doggies

honden foto van Lucia, Lizzy & Ziva

Het is weekendhp-thumbsup

honden page profiel Lucia, Lizzy & ZivaLucia, Lizzy & Ziva 3 doggies

honden foto van Lucia, Lizzy & Ziva

Ik was 12 toen ik mijn 1ste bijbaantje had. Ik liep toen folders en verdiende toen 20 euro in de maandlaughing Dat vond ik toen echt heel veel

 

Dat heb ik tot mijn 15de gedaan. Toen een jaar niks. Op mijn 16de heb ik gesolliciteerd bij de Deen. Daar heb ik 3 weken gewerkt en toen werd ik ontslagen omdat ik te onzeker was (klanten konden mij niet verstaan) Toen weer een jaar niks gedaan en toen ben ik bij een drogisterij gaan werken en dat doe ik nu noglaughing

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Patricia, Lucia....echt leuk om te weten....smile   

honden page profiel PierkePierke 3 doggies

honden foto van Pierke

Na mijn middelbare studies toen ik mijn diploma op 18 jaar had heb ik i.p.v. verder te studeren echt gerebelleerd. Zwaar. Daarna gaan werken en snel geklommen, maar salaris daar is volgens diploma. Dus ikke pech. Dus x jaren geleden combinatie gedaan studeren, werken en huishouden. Maar ik heb het gehaald mijn bachelor diploma. En kreeg dan het loon dat ik verdiende. 

pagina 28 van 51 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 2829 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51
Volgende forumvraag: hond plast binnen sinds kort
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^