Klein hondje, grote mond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Rosa vs. PukRosa vs. Puk

honden foto van Rosa vs. Puk

Mijn lieve kleine dwergteckel puppy is niet meer zo klein en ook niet altijd even lief, haha!

6 maanden oud en haar eigenwijze karaktertje begint lekker naar boven te komen nu. 

Buiten is het nog altijd wel spannend en luistert ze voor geen meter naar me. We werken eraan. 

Alleen kan ze dus nu extreem gaan blaffen naar andere honden. In de verte of dichtbij. Vooral grote honden. Ik snap het ook wel. Maar ik woon in een grote stad, en honden zijn overal! Ik moet haar echt meesleuren. Ook kan ze als de honden te dichtbij komen, uit het niks aanvallen. En ik wil onder geen enkel beding een “valse teckel”!! 

Het is ook soms extreem anders. Dan komt ze een hondje tegen en wilt ze spelen, doet ze likken, onderdanig. Maar laatste tijd begint het toch meer het extreme blaffen en angst agressie te worden. 

Iemand tips??

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

Als dat gebeurt vergroot je de afstand....en heb je een goeie vriendin met een hond, spreek eens af om samen te wandelen, en los op een veilige plek.....

honden page profiel Rosa vs. PukRosa vs. Puk

honden foto van Rosa vs. Puk

" Als dat gebeurt vergroot je de afstand....en heb je een goeie vriendin met een hond, spreek eens af om samen te wandelen, en los op een veilige plek..... "

Afstand vergroten probeer zoveel mogelijk maar lukt niet altijd ivm krappe straten. 

En dat is dus het vreemde, ze kan met veel hondjes ook onwijs goed spelen. Mijn tante heeft twee honden waarvan een pup, en 4 katten, daar speelt ze onwijs mee. Sommige hondjes hier in de buurt die we tegenkomen in het nabijgelegen bos speelt en ravot ze ook heerlijk mee. Het is zo onwijs dubbel. Echt twee extremen. Óf hyper de pieper stuiterbal gezellig spelen, óf extreem agressief. En ook altijd blaffen naar onbekende voorbijlopende honden. 

honden page profiel LolaLola

Dit ook gehad met mijn kleine hond. Erg angstig voor honden. Ik probeer ook altijd zoveel mogelijk afstand te houden, als het kan draai ik gewoon om, loop ik een ander rondje. Dit doe ik nog. Mocht ik geen andere kant op kunnen en door een smal straatje lopen, ga ik haar afleiden, dit probeer ik al te doen voor zij de hond door heeft. Aandachtsoefeningen met iets erg lekkers of een leuke bal. Ook probeer ik dat soort smalle straatjes inmiddels gewoon te vermijden, mijn hond wordt er niet gelukkig van en het wandelen moet voor haar natuurlijk leuk blijven en zijn..

honden page profiel Annet met Lukie & MacyAnnet met Lukie & Macy

honden foto van Annet met Lukie & Macy

Mijn honden kregen het ook allebei toen ze nog best jong waren, eigenlijk na wat incidenten met andere honden. Lukie is er overheen gegroeid en is nu bijna volledig te vertrouwen met andere honden. Als iemand met hem begint te vechten loopt ie gewoon weg hp-thumbsup

 

Bij Macy is het altijd gebleven, dus haar laat ik gewoon niet meer bij andere honden omdat ze niet te vertrouwen is. Ik denk dat het angst is. Als er een loslopende hond aankomt til ik haar op, als de hond aan de riem zit loop ik er met een boog omheen. Dan blaft ze alsnog wat, maar ik merk dat ze rustiger is als ik ook kalm blijf. Ik waarschuw mensen ook vaak zodat ze er rekening mee kunnen houden.

 

Bij Macy gaat het trouwens in het bos bijvoorbeeld meestal veel beter. Ze loopt dan zelf ook los en ze heeft alle ruimte om zelf te bepalen hoe ze met de andere hond wil omgaan. Dan kan ze ook gewoon confrontaties uit de weg gaan en dat doet ze dan ook hp-shiny

honden page profiel ERIKAERIKA

Mijn hond doet het ook na andere honden. Als die aan komen blaft ze. Zeker als de andere hond losloopt en zij aan de riem zit. 

Wat ik doe is rustig blijven en niet zo veel doen. Hierdoor merkt ze dat ik er niet op reageer. 

Bij het eerste blaffen geef ik een bevestiging van dat ik het gezien heb en dat het goed is.

Wat bij mij hondje goed werkte was een buurvrouw met twee honden waarmee ik dan ging samen lopen af en toe. Hondje merkte naar een aantal keer dat blaffen helemaal niet nodig was.

honden page profiel SyntaraSyntara

honden foto van Syntara

Ik heb een angstig hondje en ik ontwijk ook andere honden zoveel mogelijk. Als we toch moeten passeren, roep ik haar bij mij en moet ze naast mijn been volgen. Ik loop dan altijd tussen haar en de andere hond in. Zo lijkt ze zich veiliger te voelen en bij haar helpt dit heel goed. 

 

Verder laat ik haar ook nooit contact maken met andere honden, tenzij zij heel duidelijk aangeeft dat ze dat wilt. Als andere mensen hun honden niet bij zich houden, til ik mijn hond op tot we gepasseerd zijn. Ik vind het belangrijk dat ze weet dat ik haar altijd bescherm en dat ze nooit verplicht wordt tot contact met een andere hond. 

 

Bij haar helpt dit allemaal heel goed. Ze blaft eigenlijk niet meer (tenzij ze echt schrikt van een hond die plots achter een hoekje komt ofzo) en lijkt veel minder bang smile

honden page profiel ERIKAERIKA

Wat fijn dat dit voor jou werkt! Alles in belang van het hondje! hp-thumbsup

Volgende forumvraag: Week 1 met Tracy (tante Trees)
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^