Chip in de nek geplaatst

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel martmart

Bij onze pup is een chip in de nek geplaatst. Dat geeft problemen. Halsband omdoen geeft enorme paniek en bijtgedrag. Ze is nu ruim vier maanden maar is het chippen nog steeds niet vergeten. Het lijkt traumatisch te zijn geweest. Heeft iemand daar ervaring mee? Aaien in de nek is geen probleem, alleen de halsband omdoen. Ze heeft ook geen pijn of last van de chip. Ik begrijp niet dat een DA een chip plaatst bovenop de nek, precies onder de halsband! Ze heeft een tuigje aan uiteraard maar ik wil haar een vlooienband omdoen zonder paniekaanval en wil graag dat trauma weg hebben! 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Neem iets lekkers bij de hand wat ze héél lekker vindt en misschien zelden krijgt.

Dan stap voor stap die halsband blijven aanbieden en ook het lekkers. Even elke dag oefenen, zitten op de grond, aantal keren nek met de halsband los aanraken-lekkers geven, aantal keren halsband los iets langer op de nek laten leunen-lekkers geven, aantal keren halsband om de nek 'vouwen'-lekkers geven, aantal keren halsband aan en uit doen-lekkers geven.
Dit voorlopig zo blijven doen,tot je ziet dat ze er geen moeite meer mee heeft,het moet weer een positieve associatie krijgen en dat kan wat tijd kosten.

Probeer ook als je sowieso een (hals/vlooien) band om wil doen om even te hurken,je lichaam iets schuin af te wenden en haar bij je te laten komen,niet andersom, uitnodigen i.p.v. achterna lopen en over haar heen hangen met het omdoen,dit is voor veel honden een vrij dreigende handeling.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Alle honden worden gechipt in de nek. Ik heb nog nooit eerder gehoord dat honden hier zulke problemen van ondervinden. Weet je zeker dat het geen andere reden heeft dat ze geen halsband om wil? Normaliter hebben honden in ieder geval geen last van de chip.Wel hebben meerdere pups gewoon een probleem met een halsband omdat dit onwennig is/irriteert. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin (  Ozjin .

...    als je hond geen last van de chip heeft, zou je een lichte halsband dagelijks even om houden, zodat je hond aan de band gewend raakt.   Hals of schouderblad wordt meestal gechipt..hier is een hond in de flank gechipt...

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Al mijn honden zijn in de flank gechipt, weet niet beter dan dat dat altijd daar gebeurde....     "

Geen idee waarom jouw honden in de flank zijn gechipt, maar normaliter is het toch meestal in de nek. Er zullen uitzonderingen zijn. Maar een hond hoort hier geen last van te hebben, het staat er al, zo groot als een rijstkorrel. Lijkt mij dus sterk dat die chip het euvel is.

https://ndg.nl/wat-is-chippen/

 

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Wat voor ras is je pup?

 

Het kan ook zijn dat de nek bijzonder gevoelig of zelfs pijnlijk is...

 

Zou het kunnen helpen om een halsband aan te laten in huis?

 

 

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

Ik zou eens na laten kijken of de chip geen zenuw of spier irriteert. Misschien een echo oid laten maken. Dat de pup mogelijk pijn houd of zo reageert is niet gewoon na chippen. Gewoonlijk gaat de chip in de losse huid en kapselt dan in. Misschien hebben ze hem verkeerd geplaatst? Eerst uitsluiten daarna wat anders. 

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

" Ik zou eens na laten kijken of de chip geen zenuw of spier irriteert. Misschien een echo oid laten maken. Dat de pup mogelijk pijn houd of zo reageert is niet gewoon na chippen. Gewoonlijk gaat de chip in de losse huid en kapselt dan in. Misschien hebben ze hem verkeerd geplaatst? Eerst uitsluiten daarna wat anders.  "

Dat is ook een goede optie: dat de chip niet goed zit, en dat hiernaar gekeken met worden.

(mijn honden zijn overigens heel laag in de hals/nek, meer richting poot gechipt en een tussen de schouderbladen.)

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Eens met Cody. Zelfs een kleine chip kan op een verkeerde plek een probleem geven. 

Denk bv ook aan acupunctuur: die ongelooflijk dunne naaldjes. En toch lijken ze effect te hebben..... 

En tot die tijd; doe de hond lekker een passend tuig om doen. Geen druk op de nek meer van een halsband. 

 

 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Eens met Cody! Misschien tuig opteren in tussentijd? 

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Eens met Cody! Misschien tuig opteren in tussentijd?  "

Ze heeft een tuig, maar ze wil een vlooienband om doen.

 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Hoe kan jij met zekerheid weten dat die "paniek" door het zetten van de chip komt?

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Ze heeft een tuig, maar ze wil een vlooienband om doen.
  "

In de winter? :D 

honden page profiel SyntaraSyntara

honden foto van Syntara

Mijn hond heeft ook haar chip in de nek. Nog nooit last van gehad en ze draagt zonder problemen een halsband. 

 

Ik zou je hond eerst eens laten onderzoeken door een dierenarts. Misschien heeft ze een reactie op de chip of zit deze op de verkeerde plaats waardoor het pijn of irritatie veroorzaakt. Het zou ook kunnen dat ze last heeft van haar nek om andere redenen, losstaand van de chip. Dat zou je allemaal eerst moeten uitsluiten en als het puur is door het trauma van het plaatsen van de chip kun je eraan werken door haar geleidelijk te laten wennen aan het gevoel van een halsband (omdoen).

honden page profiel martmart

Dank jullie wel voor alle reacties. DA is er zeker van dat de chip geen klachten geeft. Wij denken dat ze geschrokken is van het chippen op dat moment en het nog niet vergeten is. We gaan oefenen inderdaad met snoep erbij ???? 

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

" Dank jullie wel voor alle reacties. DA is er zeker van dat de chip geen klachten geeft. Wij denken dat ze geschrokken is van het chippen op dat moment en het nog niet vergeten is. We gaan oefenen inderdaad met snoep erbij ????  "

Het kan heel goed hoor, het is best een dikke naald en dat doet natuurlijk best wel pijn; sommige dierenartsen geven ook een plaatselijke verdoving erbij... Toch ben ik wel benieuwd naar het ras van je hond, omdat sommige honden een aangeboren afwijking in hun nek kunnen hebben (wervel teveel, wervel van zijn plek, aangeboren scheefstand bij mopshonden die teveel krul in hun staart hebben, sommige bullddogachtigen, chiari-achtige malformatie, syringo, etc). Dat het aan een probleem in de nek ligt, moet je dus ook eerst uitsluiten.

 

Verder goed blijven oefenen. Misschien heb je wat aan dit filmpje van Zak George (in het Engels). Hij traint met een harnas, maar de stappen die hij laat zien om te laten wennen, kun je ook met een halsband doen.

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^