Hond op naam zetten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel jannickjannick

Hee, ik had een vraagje. Laatst hebben wij een hond overgenomen van een vriend van ons. Hij had deze hond als oppas hond maar de eigenaar is hem niet meer komen halen, ook telefoon ed neemt die niet op. Nou staat de hond nog op zijn naam en heeft hij t paspoort van de hond (wij weten niet wie hij is). Hoe kan ik de hond nou op mijn naam laten zetten? We weten alleen t chipnummer ... hoop dat ik hier mijn antwoord vind ! 

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Je kan bij de dierenarts geloof ik gewoon een nieuw paspoortje aanvragen. Chip registratie is geloof k ook niet heel spannend alleen even melden op de site. Gaat het om een stamboom neem dan even contact op met de raad van beheer

honden page profiel Lissa en BadaloniusLissa en Badalonius

honden foto van Lissa en Badalonius

Uh.. je mag niet zomaar een hond op je naam zetten alleen omdat de eigenaar hem niet op komt halen/de telefoon niet opneemt. Is er een aangetekende brief gestuurd met daarin dat de hond opgehaald moet worden binnen een bepaald tijdsbestek, en dat hij anders eigendom wordt van jullie vriend? Hoe weet jij of je vriend de waarheid vertelt? Je moet wel zeker weten (dwz: met bewijs, bijv. een kopie van de aangetekende brief) dat deze eigenaar de hond niet meer wil, anders is het diefstal. Een hond is voor de wet een voorwerp, je mag niet zomaar iemands spullen houden (er zit een verjaringstermijn aan overigens maar dat is 1-3 jaar, afhankelijk van omstandigheden).

 

Als je zeker weet dat je de hond kan houden kun je een nieuw paspoortje aanvragen bij de dierenarts, meteen even titeren want zonder paspoort weet je niet of hij volledig ingeënt is. Voor de chip: op https://www.chipnummer.nl/ het nummer invoeren, kijken waar hij geregistreerd is, daar de gegevens veranderen. Laat chip ook even controleren bij de dierenarts, dat je zeker weten de goede hebt (zal die sowieso wel doen om het nieuwe paspoort te maken trouwens). 

honden page profiel jannickjannick

Dankje voor je reactie ! T speelt al langer met deze hond (z’n anderhalf jaar zeker). De hond is 1 keer weggelopen en toen bij de dierenambulance gebracht daar hebben wij de hond opgehaald. De dierenambulance heeft de man proberen te bellen maar nogmaals geen gehoor. Ook heeft de dierenambulance een mail gestuurd dat de hond is opgehaald door ons en ook daar geen gehoor of iets dergelijks. Wij hebben de hond nu zn 4 maanden en weten niks op zijn naam en chipnummer na. (Geen geboortedatum, inentingen enz.)

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Hier kan je het chipnummer invullen en zien bij welke databank de hond geregistreerd is en de contact gegevens.

https://www.chipnummer.nl

 

Volgens mij moet de huidige eigenaar de hond afmelden en daarna kan jij deze registreren op jouw naam.

honden page profiel jannickjannick

Ja dat is t dus de eigenaar is spoorloos en op geen enkele manier bereikbaar. Ook staat de hond niet als vermist opgegeven dus missen zal die hem niet. 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Bij welke databank is de hond geregistreerd? Daar moet de hond met de naam van de vorige eigenaar uitgeschreven worden

NDG is een van de grootste databanken.

Je kunt daar informeren. Zie contactgegevens onderaan de volgende webpagina

www.ndg.nl

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^