Pup blaft ‘ineens’ superveel

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NicNic

Dag allemaal,

 

wij hebben een teckel van 7 mnd oud. Ze is bij ons vanaf de 9e week. Laten wennen aan de bench, ging altijd supergoed. Af en toe gepiep als ze erin moest, maar gauw weer over.

Ongeveer 4 wk geleden werd ze loops. Ze heeft toen ook het blaffen ontdekt. Veelal genegeerd of afgeleid. 

Afgelopen twee weken vakantie gehad en we waren eig altijd thuis, waardoor ze overdag niet/nauwelijks in de bench hoefde. In avond lag ze te tukken bij ons op de bank, maar deed ze ervoor ook al. Maar nu: als ze in de bench gaat, de nacht in zeg maar, kan ze (soms) enorm tekeer gaan. 

Wat nu? We hebben haar net nog uitgelaten, dachten dat ze missch toch nog moest poepen. Was niet zo (vlak ervoor ruim 15min uitgelaten). 

Denk eig dat het probleem is dat ze overdag bijna niet in bench is geweest en wij veel om haar heen waren. Moeten we nu de bench weer opbouwen...? En w kiezen bewust voor de bench want ze bijt bijv wel eens in spullen die we niet kunnen weghalen of iets dergelijks. 

We zijn het alleen laten wel ook aan het oefenen buiten de bench, maar das voor overdag. 

Hoor graag tips. Ze is nu al zeker 10min bezig. 

Andere avond hield ze er met 5 min zeker mee op.

hoor graag tips!

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Gaan kijken en geruststellen en overwegen of ze ondertussen wel zonder bench kan..of een ren neerzetten voor meer ruimte, zonder dat ze bij spullen kan.

Ik denk ook eerder dat ze zich anders voelt..pubertijd,loops zijn en nu iets richting misschien een schijnzwangerschaps gevoel.
Kan ze anders mee slapen in de slaapkamer? Dat kan haar een rustig gevoel geven..of dat jullie bij haar slapen een weekje om haar te ondersteunen en weer vertrouwen te geven om te slapen in de bench.

honden page profiel NicNic

Ik ben gaan kijken idd. Gewacht tot ze stil was (lamp aan in hal en trap af was al voldoende). Heb haar even eruit gehaald om te kijken of ze missch tot nog iets moest buiten, maar dat was niet zo. snoepjes verstopt in bench em toen sprong ze er weer in. Blaffen weer daarna, maar was zo over. 

Denk dat als we haar bij ons zetten, ze niet meer anders wil. Ze slaapt overdag ook nu het liefst bij ons op schoot en das vanaf komende week natuurlijk ook al een stuk minder omdat we weer meer weg zijn. Ze is eig een beetje verwend geweest afgelopen dgn ook, samen met de loopsheid...pubertijd idd.  Jeel ander ‘ritme’ dan normaal. 

Overdag ga ik idd eerst priberen eruit te laten in een bepaald deel vd kamer. Kijken hoe dat gaaat. 

Volgende forumvraag: op zetel met deken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^