Plassen op de zetel/bank

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel YassYass

honden foto van Yass

Hallo,

Ik heb een hond (reu) van iets meer dan een jaar oud momenteel.

En er zit echt wel wat karakter in. Het alleen blijven heb ik stillaan opgebouwd en het langste dat hij ooit al alleen heeft moeten blijven is 6u. Dat ging tot voor kort altijd perfect. Eerst altijd een wandeling voor ik weg moest dan vulde ik zijn kong, zijn kong wobler en zijn snuffelmat met wat lekkers om zich mee bezig te houden . Ik heb geen bench in huis staan omdat ik het wel erg vind dat ze zolang "opgesloten" moeten zitten. En ik woon op een appartement dus heb ook niet veel plaats. Het gebeurd ook maar eens af en toe dat hij alleen moet blijven.

 

Nu plast hij sinds een aantal weken terug in de zetel als hij alleen moet blijven. Altijd op de plaats waar ik heb gezeten. Ik heb al gemerkt dat ik even weg moet en lange tijd niet op de zetel gezeten heb het minder snel gebeurd. Het is altijd op de plaats waar ik gezeten heb, precies of hij wil mijn spoor markeren en mij zowat domineren.

 

Ik heb al gelezen van aluminium folie of de zetel te leggen dat ze verschieten als ze erop springen. Maar dat doe ik liever niet, als hij daarop begint te bijten en stukjes inslikt...

 

Dus iemand hier ervaring mee of tips? Ik kan nog wel proberen terug op te bouwen maar ben net een 15 tal min. weg geweest en had weer prijs.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Hoe is zijn stemming, als je weg gaat en hij alleen achter blijft? Is hij rustig, of eerder onrustig/opgewonden? Vindt ie het okee, of wil ie met je mee?

Hoe is ie als je terug thuis komt? 

Zie je verschil in zijn stemming nu t.o.v. vroeger toen er geen probleem was?

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Hij zal je vast niet willen domineren, Monique bladder heeft er een aantal leuke en leerzame artikelen over geschreven. Misschien leuk voor je om eens door te nemen. Zijn op internet te vinden.

 

Maak de stoel even goed schoon met azijn. Misschien met een stoomreiniger over de stoel als die dat kan hebben. 

Azijn neutraliseert de geur en waarschijnlijk is het plassen dan wel afgelopen. 

 

Verder zou je even de urine van je hond kunnen opvangen en laten controleren op een blaasontsteking. Dan heb je dat in iedergeval ook uitgesloten. 

 

Daarnaast misschien inderdaad weer even terug naar het alleen zijn opbouwen. Beginnen met een paar minuten als een kwartier te lang is.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Daarnaast, voordat je weggaat de hond even goed uitlaten, lekker overal laten snuffelen zodat de hond mentaal ook moe is. Dan lekker in huis wat te knabbelen, bijvoorbeeld een stuk bullepees.

Daarna pas weggaan.

honden page profiel YassYass

honden foto van Yass

" Hoe is zijn stemming, als je weg gaat en hij alleen achter blijft? Is hij rustig, of eerder onrustig/opgewonden? Vindt ie het okee, of wil ie met je mee?
Hoe is ie als je terug thuis komt? 
Zie je verschil in zijn stemming nu t.o.v. vroeger toen er geen probleem was?
  "

Het ligt eraan wat ik in zijn kong steek of hij mee wil of niet.

Met gewoon wat brokken krijg ik hem niet afgeleid om te kunnen vertrekken dus doe ik tegenwoordig van die Cesar kuipje in zijn kong. En dan kijkt hij nog niet om als ik zeg tot straks.

Hij is altijd heel enthousiast als ik terug thuis kom. Maar dat is niet meer of minder dan vroeger.

Ik ben in juni verhuisd van een klein dorpje naar een kleine stad, in het begin was hij heel onzeker omdat alles nieuw was en nu is hij hier wel beter op zijn gemak. Maar voor de rest merk ik niet veel verschil

honden page profiel YassYass

honden foto van Yass

" Daarnaast, voordat je weggaat de hond even goed uitlaten, lekker overal laten snuffelen zodat de hond mentaal ook moe is. Dan lekker in huis wat te knabbelen, bijvoorbeeld een stuk bullepees.
Daarna pas weggaan. "

Bedankt voor de tips ga de artikels eens opzoeken smile

Als ik weet dat ik een paar uur weg moet ga ik altijd eerst goed wandelen. Minstens een uur. En het is een reu die nogal graag markeert dus op het einde van de wandeling komen er soms nog maar een paar drupjes of niets meer uit. Ik ga ook altijd met een flexilijn wandelen dat hij goed kan rondsnuffelen, hij hoeft niet heel de wandeling netjes naast mij te lopen. 

Ik heb ook al een spuitbus gekocht die de geuren weg neemt en heb een laken over de zetel liggen dat ik ook altijd onmiddellijk in de was steek. Maar ik heb een stoffen salon ccus de geur uit de kussens krijgen is niet zo simpel.

Dat van de blaasontsteking ga ik zeker eens laten testen, het heeft altijd een hele sterke geur.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

De Ikea heeft hoeslakens te koop die waterdicht zijn aan de onderkant. Misschien passen ze over de kussens van de bank?

Ik gebruik hem op bed omdat puck bij me op bed slaapt en nog wel eens kon overgeven. Niet fris als dat de matras in trekt.

 

Puck heeft een periode gehad dat ze bij me op bed piste (lang leve dat hoeslaken tongue-out). Bleek ook een blaasontsteking te hebben. Het enige wat ze deed was s nachts in bed plassen undecided.

honden page profiel YassYass

honden foto van Yass

" De Ikea heeft hoeslakens te koop die waterdicht zijn aan de onderkant. Misschien passen ze over de kussens van de bank?
Ik gebruik hem op bed omdat puck bij me op bed slaapt en nog wel eens kon overgeven. Niet fris als dat de matras in trekt.
 
Puck heeft een periode gehad dat ze bij me op bed piste (lang leve dat hoeslaken ). Bleek ook een blaasontsteking te hebben. Het enige wat ze deed was s nachts in bed plassen . "

Goed idee.

Kan ik die erover doen als ik weg moet.

En dan ga ik idd die blaasontsteking ook eens laten testsn.

honden page profiel LolaLola

Film je hond eens als je weg bent, misschien is hij wel angstig. Onze honden kijken ook niet om als wij de deur uit gaan en ze hebben wat lekkers, maar toen we filmde zagen we toch dat je jongste geregeld liep te piepen en ook zij plaste op de bank.. we hebben de bank grondig laten reinigen door een bedrijf zodat het kussen erin ook echt schoon was en de hond niks meer zou kunnen ruiken. 

Volgende forumvraag: Drukke labrador
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^