barkoo

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel rogerroger

honden foto van roger

Ik gaf mijn hond vroeger barkoo staven met pensvulling, ... en vroeger had ze vaak oorontstekingen, nu heb ik haar een tijdje geen barkoo gegeven (onbewust) maar kalfsribben en kophuid van een winkel in de buurt. Nu had ze zo goed als een jaar geen oorontsteking. Nu begin deze maand was ik voor haar jaarlijkse controle naar de DA geweest en alles in orde. Dus ook geen oorontsteking (gecontroleerd onder microscoop). Nu begin deze maand omdat ze toch iets moet vermageren heb ik via zooplus barkoostaven met pensvulling, bullenpeesvulling en gewone rundshuidstaven gekocht voor haar. 3 weken later zware oorontseking met gist in de oren. (daarstraks naar DA geweest). Nu heb ik wel veel van die barkoostaven gekocht maar zou het hierdoor kunnen komen? Misschien is ze allergisch aan deze staven? De overige staven die ik heb zou ik misschien aan het asiel geven dan moest het hierdoor zijn. Wat denken julie ervan? Ze is ook ontwormt geweest ma de DA zegt dat het hierdoor niet zou kunnen.

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

Een allergie zou kunnen hoor. 

Ik zou het terug weer testen door het een tijd weer  niet te geven. 

Moest ze daarna terug weer oorontsteking krijgen weet je dat het idd daaraan ligt. 

 

Ik heb die barko kluiven met pens jaren en jaren aan mijn husky gegeven ,die heeft nog nooit last gehad. 

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Zeker kan dat. Paddy krijgt van Smolke graanvrij oorontsteking, verder nergens van. 

 

Ik zou die staven niet meer geven.

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Er staat wel op dat ze 'additiefvri'j zijn (geur-, kleur-  en smaakstoffen + conserveermiddelen), maar in het proces om die dingen te maken, komen er ongetwijfeld wél chemische middelen te pas, al is het alleen maar om die stukken huid van de laag met haar te ontdoen... Dat soort hulpmiddelen worden nooit vermeld,, zelfs niet als iets van een emulgator wordt gebruikt in de pensvulling (en zulke stoffen hoef je as fabrikant van hondenknabbels ook helemaal niet te vermelden, die regels zijn veel soepeler dan voor mensen). Het kan dus heel goed dat er iets in die Barkooknabbels toch iets zit waar je hond op reageert.

honden page profiel rogerroger

honden foto van roger

Nu ik er aan denk sinds de laatste keer bij DA heeft ze ook terug gekookte kipfiltet gekregen.. Misschien is het hierdoor aangezien ze vroeger brokken met kip kreeg en toen ook oorontstekingen had (mss door de kip) 

Das het ambetante ervan dat ik ni just weet vanwa ze het krijgt.. Ofwel kip ofwel barkoo. Dom om ineens zoveel barkoostaven te kopen haha

Volgende forumvraag: Mager diabeetje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^