Meedenken met brok! Gevoelige hond met gebruiksaanwijzing.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel --

Mijn "probleem" samengevat:

 

 

Ik geef mijn witte herder reu al jaren Opti Life Digestive, en dat gaat prima. Het is niet de brok die ik echt wou geven maar, het voldeed en ontlasting en gezondheid is top! Het is nu eenmaal een moeilijk type dus had me er maar bij neergelegd.

 

Maar ik merk dat er nu het laatste jaar gewoon een euro per maand op is gekomen, wat betekend dat hij nu 10 euro duurder is per 12,5 kilo dan vorig jaar undecided Nu is ook dat geen probleem, ik kan het betalen en hij doet het er prima op... Maar nu kriebelt het toch om eens een ander te proberen die nog net een stapje beter is (aangezien hij qua prijs daar toch erg dicht tegenaan zit).

 

 

Wat ik weet:

-Hoofdbestandsdeel kip, gaat hij niet lekker op. Liever geen of minder kip.

-Granen mag, rijst e.d. verdraagt hij goed, dus helemaal zonder is niet nodig. Liever geen tarwe.

-Geen hoog eiwit percentage, hij is een "snel aan de dunne" type, en dat versterkt dat effect helaas heel erg (zeker als ik eens runderkophuid of een andere snack wil geven, kan hij beter wat lager zijn... hij zit nu rond 25% en dat gaat goed)

-Liever niet teveel bietenpulp of ander sterk gekleurd ingrediënt, hij is zo mooi wit hp-heart

-Ik heb gelukkig een goed gevulde portemonnee, maar met zo'n grote eter zou ik liefst ergens onder de 5 euro per kilo blijven.

 

En ondanks dat ik graag een brok met een groot vleesaandeel geef, moet ik daar dus mee oppassen. TOTW bijvoorbeeld kon hij niet goed verdragen (dunne ontlasting) en ook Dog Lovers Gold was niet geweldig.

 

 

 

(Voorlopig hou ik het nog hierop aangezien de pup ook nog op andere voeding zit, maar dan kan ik alvast wat reacties verzamelen als ik durf uit te proberen! Ervaringen dus welkom.)

 

 

Negatieve comments worden genegeerd/verwijderd, graag on-topic blijven. Ik vraag dus NIET naar advies over KVV of andere vers vlees voeding.

 

Mijn mooie man hp-heart

 

517273.jpg

 

honden page profiel White ShadowWhite Shadow

honden foto van White Shadow

Wat een knapperdhp-heart

 

Zelf geef ik mijn witte dame nu Wolf of wilderness in de ochtend en in de avond altijd kvv.  Voorheen altijd Acana als brok. 

Wolf of wilderness heeft meerdere smaken en varianten. Ik geloof ook met 1 enkelvoudige diersoort. 

Hoe het gehalte bietenpulp of koper is kijk is zelf nooit na. Mijn hond is daar niet gevoelig voor. 

Foto van mijn witte damekiss517276.jpg

 

Maar je kunt is kijken na Wolf of wilderness.  Ben er eigelijk meer te vrede over dan Acana. Op deze doet de mijne het ook erg goed. (Maar dat wil natuurlijk niks zeggen over jou witje) 

honden page profiel --

" Wat een knapperd
 
Zelf geef ik mijn witte dame nu Wolf of wilderness in de ochtend en in de avond altijd kvv.  Voorheen altijd Acana als brok. 
Wolf of wilderness heeft meerdere smaken en varianten. Ik geloof ook met 1 enkelvoudige diersoort. 
Hoe het gehalte bietenpulp of koper is kijk is zelf nooit na. Mijn hond is daar niet gevoelig voor. 
Foto van mijn witte dame
 
Maar je kunt is kijken na Wolf of wilderness.  Ben er eigelijk meer te vrede over dan Acana. Op deze doet de mijne het ook erg goed. (Maar dat wil natuurlijk niks zeggen over jou witje)  "

Ik heb die ook al eens gegeven, maar toen was hij pup dus heb er destijds weinig van gezien. Vind alleen de toevoeging van St Hubertus kruid niet zo... zou met veel medicijnen niet goed gaan, maar in hoevere dat zo is weet ik dus niet.

Nykai is ook niet gevoelig, hij blijft spierwit. Toch probeer ik er een klein beetje op te letten haha, meer voor het gevoel!

 

517277.jpg

honden page profiel White ShadowWhite Shadow

honden foto van White Shadow

" Ik heb die ook al eens gegeven, maar toen was hij pup dus heb er destijds weinig van gezien. Vind alleen de toevoeging van St Hubertus kruid niet zo... zou met veel medicijnen niet goed gaan, maar in hoevere dat zo is weet ik dus niet.
Nykai is ook niet gevoelig, hij blijft spierwit. Toch probeer ik er een klein beetje op te letten haha, meer voor het gevoel!
  "

Oké. Ja dan is het even kijken wat wel goed werkt.

Hij ziet er mooi uit.

Ik zie dat de laatste foto bij de Galderse meren is volgens mijsmile als ik het goed zie. 

Leuk daar wandel ik ook regelmatig. Vorige week nog met 11 andere witjes 

honden page profiel --

" Oké. Ja dan is het even kijken wat wel goed werkt.
Hij ziet er mooi uit.
Ik zie dat de laatste foto bij de Galderse meren is volgens mij als ik het goed zie. 
Leuk daar wandel ik ook regelmatig. Vorige week nog met 11 andere witjes  "

Klopt! Wij niet zo regelmatig, is voor ons ruim een uur. Maar zeker de moeite waard af en toe!

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Mijn meiden krijgen afwisselend Acana Pacifica en Orijen (ook de visvariant) er zit een hoog percentage vis in en is zonder granen.  Ik ben er zeer tevreden over en de meiden vinden het lekker smile.

honden page profiel So long, friends!So long, friends!

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

Hier altijd Royal Canin gevoerd. Nooit problemen met niet willen eten gehad. Volgens velen is het troep maar alle honden zijn er hier (beetje te) groot en gezond oud mee geworden. Je hebt de Gastro Intestinal speciaal voor gevoelige darmen. Krijgt mijn huidige hond ook. 

 

Aan de andere kant.....als de hond het er prima op doet en jij kunt het je veroorloven, waarom dan toch veranderen....

 

Edit: heb even bij jouw huidige voer zitten spieken maar dat lijkt mij ook mooi voer. Ik kende dit niet. 

honden page profiel --

" Hier altijd Royal Canin gevoerd. Nooit problemen met niet willen eten gehad. Volgens velen is het troep maar alle honden zijn er hier (beetje te) groot en gezond oud mee geworden. Je hebt de Gastro Intestinal speciaal voor gevoelige darmen. Krijgt mijn huidige hond ook. 
 
Aan de andere kant.....als de hond het er prima op doet en jij kunt het je veroorloven, waarom dan toch veranderen....
 
Edit: heb even bij jouw huidige voer zitten spieken maar dat lijkt mij ook mooi voer. Ik kende dit niet.  "

Ik vind vooral het voordeel van dit voer, dat er niks in zit wat ik niet ken. Alles is duidelijk, zonder onnodige toevoegingen. Dat het vleespercentage dan lager was dan gewenst, neem ik voor lief.

 

Royal Canin vind ik ook, helaas, geen goed voer. Heel duur voor ingrediënten die goedkoop zijn. Mijn ouders hun hond krijgt ook Royal Canin, ik heb ze laten doen, ze moeten het zelf weten. Maar het haalt het bij lange na niet op mijn lijst. Het voelt niet beter dan ik nu heb!

honden page profiel --

" Mijn meiden krijgen afwisselend Acana Pacifica en Orijen (ook de visvariant) er zit een hoog percentage vis in en is zonder granen.  Ik ben er zeer tevreden over en de meiden vinden het lekker . "

Helaas ook een veel te hoog percentage eiwit, dat komt er geheid als gele derrie weer uit. Ook te duur trouwens. Dank voor het meedenken, maar het voldoet niet aan Nykai zijn lange lijst undecided

honden page profiel --

" Hier een hondje met gevoelige maag en darmen. Ik ben erg tevreden over Carocroc Superior:
https://carocroc.nl/carocroc-superior.html
-hoofdbestanddeel is lam (44%)
-zit geen tarwe in
-zit wel bietenpulp in "

Kijk, die voldoet aan veel eisen. Waar bestel jij die? Ik zet hem op mijn lijst!

honden page profiel So long, friends!So long, friends!

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Ik voer sinds vorig jaar Josera Sensi plus en ben er erg tevreden over.

Op de hooge vleespercentage brok deed vooral mijn collie het echt niet goed op, evenals geperste brokken waren ook geen succes.

Nu gaat het super goed, blijven mooi van kleur (blue merle).

Weet niet of deze brok voor jullie geschikt is?

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Defu adult brok? Is ook biologisch en komt uit op zo'n 4,40 per kg. Eiwitpercentage van 24% wel gevogeltevleesmeel (24%) Geen tarwe, wel rijst. 

 

Edgard & Cooper hebben ook verschillende varianten zonder kip: hert & scharreleend, Lam en eentje met zalm. Volgens mij ook geen schrikbarende hoge eiwitpercentages maar sommige varianten bevatten wel rode biet en/of wortel volgens mij. 

 

Dog lovers gold passion ocean fish & sweet potato geen granen, geen kip. Op basis van vis en eiwit percentage is 25% 

honden page profiel --

Hoi allemaal! Dank voor het meedenken. Heb hem nu op "Taste of the Wild Canada" staan. Dat gaat op zich wel goed, maar hij lijkt het maar "meh" te vinden. Ontlasting en dergelijke is wel goed, dus buiten dat prima voer.

Ben nog verder gaan kijken en heb nu een zak "Wolfsblut Range Lamb" besteld, als hij dat lekker vind en het er goed op doet, word dat een vaste denk ik. Mooie samenstelling naar mijn mening!

Dus bedankt, voor nu nog aan het uitproberen! 

Volgende forumvraag: Veel afwisselen van brok of niet?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^