Tweede hondje??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel <~* Neyo *~><~* Neyo *~>

honden foto van <~* Neyo *~>

Hallo

Neyo is ons eerste hondje, we hebben hem nu bijna een jaar.
We zitten er overna tedenken misschien een tweede (ook een franse bulldog) erbij tenemen.
Alleen vroeg ik mij af in hoe-ver honden elkaars gedrag overnemen.

Neyo kan opzich best druk zijn in en buiten huis ook is ie niet altijd even gemakkelijk in het omgaan met andere honden buiten.
En opzig is ie ook best wel verwend kwa aandacht... O-)

Is het dan wel verstandig er een tweede hondje bij tenemen....

Groetjes en poot van Neyo en Mij

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Tweede hondje??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel You know whoYou know who 3 doggies

honden foto van You know who

Ik denk dat het wel kan maar Denk zeg ik er wel bijsowieso Neyo diezelfde aandacht geven en Neyo met alles het eerste en dan de nieuweling :-D
Althans dat is wat ik hier steeds begrijp :-D


Groetjes Natasja

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marit

Heb je niet een kennis wiens hond een paar dagen bij jullie kan verblijven? Dan kun je dierct zien hoe Neyo reageert op delen van aandacht. Al is een volwassen hond natuurlijk wel wat anders dan een pup.

Veel apart houden in het begin.
Ook de 2e hond moet een individu worden. Op eigen pootjes kunnen staan en een goede band hebben met jullie mensen.
Tot het 2e hondje ook stabiel is (na de puberteit/ dik 1 jaar zo ongeveer) denk ik dat je ze veel moet begeleiden in het samen zijn en het zich gedragen. (opvoeding)

Maar dan heb je er hopelijk wel nog zo'n 15 jaar plezier van, van 2 gezellige hondjes die vlot bij je komen als je ze roept (en er niet met zijn 2en vandoor gaan, of buiten met zijn 2en blaffen tegen andere honden 'samen zijn we sterk, durven we alles, alleen zijn we onzeker')

Tenminste, zo zie ik het als straks onze 2e erbij komt O-)

honden page profiel ........goedgekeurde fokker 3 doggies

Hoi Raji,

Ik denk dat een tweede hondje heel waardevol is, zowel voor jou als voor Neyo. Misschien kan je beter even wachten tot hij 1,5 is. Hij is dan helemaal uit gepuberd. Wellicht is hij dan iets rustiger en makkelijker op straat.

Wij hebben Pim erbij gehaald toen Puzzle 8 maanden was. Puzzle luistert erg goed en is heel makkelijk in omgang met andere honden. Wel is ze erg druk. We hebben specifiek bij de fokker aangegeven dat we er een reutje met een zacht karakter bij wilden hebben, omdat Puzzle nogal onderdanig is/was. Onze fokker had een heel lief reutje voor ons en het is nu een gouden combinatie.

Puzzle was heel erg verwend met aandacht en is heel jaloers geweest. Je hebt kans dat dit ook bij Neyo het geval zal zijn, dus lees goed op internet hoe je je honden moet behandelen als er een tweede hondje bijkomt. Soms lijkt het wat krom, maar honden communiceren nu eenmaal anders dan mensen.

Ik raad je aan een teefje te nemen. Je zult zien dat Neyo meer van teefjes accepteerd dan van reutjes. Wel moet je van te voren al bedenken wie je laat 'helpen' of dat één van beiden kan logeren als het teefje loops is.

Hetzelfde ras lijkt me een uitstekende keuze. De honden communiceren goed op elkaars niveau en een Bull is nu eenmaal een heel bijzonder hondje in de manier van communiceren ;-)

Een herplaatser is natuurlijk ook een fantastisch idee: er zitten veel Franse Bullen in het asiel en je kunt Neyo bij wijze van spreken bijna een dame laten uitkiezen. Veel asiels geven een hond ook voor proef mee. Dat klinkt wat naar, maar je kunt goed kijken of het nieuwe hondje goed bij jullie past en of het zich fijn bij jullie voelt.

Succes!

P.s.: het is zo ontzettend leuk om twee honden te hebben die gek op elkaar zijn! Lekker spelen, samen rennen in het bos, samen dutten en minder problemen als je ze alleen thuis moet laten.

honden page profiel ........goedgekeurde fokker 3 doggies

Wat Marit zegt is inderdaad heel belangrijk: laat je honden elke dag een keer apart van elkaar uit en geef ze dan individuele aandacht. Niet alleen om te zorgen dat je honden ook zonder elkaar zich prima kunnen redden, maar ook om de band met de baasjes sterk te houden.

honden page profiel <~* Neyo *~><~* Neyo *~>

honden foto van <~* Neyo *~>

Bedankt voor jullie reakties.

Als ik het zo wat zit telezen denk ik dat wij er verstandig aan doen nog even tewachten met een tweede hondje.
Neyo is idd nog vlink aan het puberen en zo nu en dan behoorlijk dwars.

Maar stel dat we over een tijdje toch besluiten er een hondje bij tenemen in hoeverre nemen ze het gedrag dan van elkaar over?

honden page profiel HILLHILL 3 doggies

honden foto van HILL

tja . ik zeg.volg je gevoel ;-) iedereen ook tegen mij,,je bent gek..(toen ik beau erbij wilde nemen0 tja klopt hahaha is inderdaad zwaar..alles dubbel..nu met dit weer 1 v 1 eruit..anders word glij en trek werk...maar ook dubbele liefde hahaha..zou ze niet willen missen...wat voor hondje...

honden page profiel Lisa & doggsLisa & doggs 3 doggies

honden foto van Lisa & doggs

ja ik zeg ook met je gevoel ik ben het eens met Hill ook zeiden ze tegen mij nog een hond?
maar wel dubbele liefde en 2 x zoveel werk
groetjes Lisa

honden page profiel marijke bmarijke b 3 doggies

honden foto van marijke b

mijn ervaring ( 3 honden) is dat ze elkaars gedrag niet overnemen , wat wel opvallend is , is dat Lady , als tweede hond , sneller de regels leerde dan Gentle, de eerste, ook met het uitlaten heeft ze reuengedrag, plassen tegen elk paaltje en boom met de poot omhoog , verder hebben ze alle drie hun eigen karakter dus geen dingen van elkaar overgenomen , ik neem ze trouwens regelmatig apart mee uit.op aanraden van mijn dierenarts, hij had moeder en zoon en liet ze altijd tegelijk uit, toen moeder overleed wilde zoon niet meer buiten zijn behoefte doen ,niet meer mee in de auto etc .

honden page profiel ........goedgekeurde fokker 3 doggies

Puzzle neemt ook geen dingen van Pim over. Sterker nog: Pim leert juist veel van Puzzle. Wel heb je gewoon wat minder de tijd om je eerste hondje nieuwe dingen te leren of te corrigeren. Of je moet dubbel zoveel tijd vrijmaken voor je honden ;-)

Qua aandacht geven / bezig houden kan ik alleen maar zeggen dat de honden elkaar bezig houden en dus veel minder snel verveeld zijn. Dus wat dat betreft kost het weer minder tijd om je hondjes het naar hun zin te maken.

honden page profiel Denise, Benji & Hogy.Denise, Benji & Hogy. 3 doggies

honden foto van Denise, Benji & Hogy.

Ik zou nog even wachten met een 2de hondje erbij nemen.
Je eerste hondje is nu in de puberteit, en gaat dus nog veranderen.
Het ligt er natuurlijk zelf aan hoe je je hondje opvoed, maar ze kunnen bepaald gedrag van elkaar overnemen, merk het wel met mijn bobtail en chi, Voorheen ging me bobtail nooit op de bank, en nu die ziet dat mij chi er wel op ligt wild die er ook op.
Verdeel de aandacht goed, maar laat je eerste hondje niet acher, anders voeld die zich achtergesteld door de nieuwe pup, en kan zijn gedrag veranderen, soms worden ze zelfs een beetje agresief.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Juist door ze in het begin uit elkaar te houden en de pup apart op te voeden, leert de pup het juiste gedrag aan. Ze zullen misschien wel eens iets van elkaar overnemen, maar de basis leg je zelf door de opvoeding.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Tweede hondje??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^