Wat zeggen de mensen zoal tegen jou...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake 3 doggies

honden foto van Danique, Spike † & Jake

‘Oh een border terrier... daar ga je veel werk aan krijgen. Succes ermee / sterkte’.

 

heb ik al meerdere keren gehoord hp-wink

honden page profiel JashinJashin 3 doggies

" Ja, bij mij word dus ook altijd gezegd dat het aan de socialisatie en de opvoeding ligt. Maar helaas wij weten wel beter. Het is oh zo jammer dat het gewoon nog steeds niet erkent word dat het een stukje erfelijkheid is bij deze honden. Terwijl het bij de collies en jachthonden hartstikke normaal word gevonden dat wat ze doen door de genetica komt.  "

Dat is een goede vergelijking ja! Van allerlei rasgroepen accepteren dat er erfelijke kenmerken zijn maar nooit een moeilijk karakter, dat ligt aan opvoeding.

Er zijn ook altijd ras-ontypische honden, en dat moet dan ook altijd ergens (omgevingsfactor) achter gezocht worden. Of aangehaald worden als bewijs dat het toch niet erfelijk is. Terwijl wanneer je er meerdere van hetzelfde ras hebt met dezelfde opvoeding je pas beseft hoeveel aangeboren karakter uitmaakt.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Ik krijg ook altijd complimentjes over het uiterlijk van mijn honden. Ik denk natuurlijk: jaaaaa heeee ohh wat zijn ze mooi (roze bril). Later liet ik eens de meest lelijke, ranzige, diarree aan de kont, jack russel uit, en iemand zei: wat een mooie hond! Toen knapte mijn bubbel en besefte ik me dat alle honden mooi worden genoemd, ongeacht hoe ze er uit zien.  "

Ik krijg ook complimentjes, maar dan blijkt later dat ze niet eens zien dat Sam Faro niet is, ik denk dat men gewoon beleefd wil zijn. Woorden als, je hebt hem toch al 10 jaar of zo? Euuuh nee, dat was Faro.

Ik zeg trouwens ook vaak, wat een leuk hondje, mooi zeg ik niet als ik het hondje niet mooi vind, dan zeg ik leuk.

 

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Alle honden zijn ook prachtig hoor hp-heart sommigen zijn mooi van de lelijkheid maar ik vind ze allemaal prachtig hahaha

honden page profiel BlondieBlondie 3 doggies

Even foto erbij van het duo.

Kan een afbeelding zijn van hond en buitenshuis

Kan een afbeelding zijn van hond en buitenshuis

Echt heel veel positieve opmerkingen. Dame rechts heeft iets over zich wat mensen aantrekt.

Laatst wel weer een opmerking die ik lang niet had gehoord, of de herder wel al gegeten had.

Vind ik altijd zo flauw.

Over het algemeen krijgen we altijd wel positieve leuke opmerkingen, over hoe ze eruit zien, hun uitstraling en voorkomen van met name de DH, vanwege zijn toch wat rechtere bouw (werklijn herder) en zijn open uitstraling en houding naar vreemde mensen toe.

Verder ben ik wel terughoudend met de reu in vreemd hond contact. Dus daar krijg ik wel vaak opmerkingen over in de trant van "hij doet toch niets?", als het over erfelijkheid en karaktertrekken gaat vind ik zelf de meeste DH reuen niet echt gezellig met andere honden. Hij valt inderdaad niet uit aan de riem, en als er onverwachts toch een hond aan komt zetten zal hij er niet direct op klappen, maar afhankelijk van hoe een andere hond zich gedraagt en opstelt. Vandaar dat ik meestal wel inzet op gehoorzaamheid van hem uit en geen contact met honden die ik niet ken of hoef te leren kennen. Dat vinden veel mensen wat raar vaak. Maar goed, dat zit nu eenmaal in mijn systeem.

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

" Alle honden zijn ook prachtig hoor  sommigen zijn mooi van de lelijkheid maar ik vind ze allemaal prachtig hahaha "

Ja is ook zo, vooral als je een hond leert kennen, dan vind ik elke hond leuk.

Mooi van lelijkheid vind ik zo mooi...

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

" Even foto erbij van het duo.


Echt heel veel positieve opmerkingen. Dame rechts heeft iets over zich wat mensen aantrekt.
Laatst wel weer een opmerking die ik lang niet had gehoord, of de herder wel al gegeten had.
Vind ik altijd zo flauw.
Over het algemeen krijgen we altijd wel positieve leuke opmerkingen, over hoe ze eruit zien, hun uitstraling en voorkomen van met name de DH, vanwege zijn toch wat rechtere bouw (werklijn herder) en zijn open uitstraling en houding naar vreemde mensen toe.
Verder ben ik wel terughoudend met de reu in vreemd hond contact. Dus daar krijg ik wel vaak opmerkingen over in de trant van "hij doet toch niets?", als het over erfelijkheid en karaktertrekken gaat vind ik zelf de meeste DH reuen niet echt gezellig met andere honden. Hij valt inderdaad niet uit aan de riem, en als er onverwachts toch een hond aan komt zetten zal hij er niet direct op klappen, maar afhankelijk van hoe een andere hond zich gedraagt en opstelt. Vandaar dat ik meestal wel inzet op gehoorzaamheid van hem uit en geen contact met honden die ik niet ken of hoef te leren kennen. Dat vinden veel mensen wat raar vaak. Maar goed, dat zit nu eenmaal in mijn systeem. "

wat een prachtige hondenhp-heart

honden foto van Paula, Noa*, Desi, Nola en Bobbi

O, wat een leuke honden,, of zijn het nog hondjes?,, En wat zijn het? (uhhhh, hondenhp-shiny), het zijn labradoodles zeker? Nee, het zijn boefdoodles, maar we zeggen gewoon Doodles. ,,O nee, ik hou niet van Bouviers, die zijn groot en eng,,.   Uhh, net vond u ze nog leuke hondjeshp-frusty

pagina 9 van 9 12 3 4 5 6 7 8 9
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^