Help, mijn honden vallen elkaar aan

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Frofro & HowbowFrofro & Howbow

honden foto van Frofro & Howbow

Help! Wie kan er mij helpen ? 

 

Mijn 2 honden vallen elkaar constant aan sinds vrijdag , de ene is 2 jaar de andere jaar en 3 maand , beide reuen . Ze hebben het al altijd goed kunnen vinden met elkaar , als ze in ruzie kwamen was het voor een snack. Als we die wegnamen was het opgelost en deden ze weer normaal tegen elkaar. 

 

Maar sinds vrijdag kunnen er er elk niet meer zien of ze vliegen elkaar in de haren. Al het speelgoed , snacks kussens het is allemaal weg. De ene krijgt niet meer aandacht dan de andere en krijgt geen extra previleges ( in de zetel , ander eten , ... ) Hun etenspotten staan niet uit en als ze eten krijgen de ene in de keuken de andere in de living met 5 m tussen en een kast zodat ze elkaar niet zien. 

 

Ze zitten nu al sinds vrijdag avond apart , als de ene binnen zit de andere buiten en omgekeerd , ze slapen ook elk apart . 

Vrijdag avond hebben we ze elk apart proberen te relaxen met hersenwerk en een grote wandeling ( op de wandeling was het samen en ging het wel goed ) we waren dat 5 minuutjes terug thuis , we lieten ze los bij elkaar  en het liep alweer fout 

Zaterdag ochtend na een nacht apart te zitten liet ik ze weer samen , de ene al darteleld ( zoals vroeger) naar de andere , ik dacht oke dit is goed , ze doen elk hun plasje en komen weer binnen , eerst de jongste die stond binnen 3 m van de deur , de oudste komt binnen , staart laag en al starend naar de andere , keek dan naar de jongste en zag dat zijn haar al recht stond , hoor 1 grom en heb snel de deur toe gedaan , en dan was het luid doen tegen elkaar met de deur er tussen ... 

Heb dan de jongste meegenomen naar de garage , om hem te kalmeren. Vanmorgen wou het weer eens proberen , weer van het zelfste ... 

 

 

Help hoe kan dat nu zomaar ....

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Kan je even vertellen hoe de honden van karakter zijn? Dat kan misschien meer zicht geven op het probleem...

Is er recent wat anders gebeurd (stress, pijn, onzekerheid...)?

 

Voorlopig zeker gescheiden houden. Het is nu belangrijk te achterhalen of dit gaat om het claimen van iets (voorwerp, ruimte, aandacht, enz.), of om een tijdelijke emotionele toestand (bv. stress, pijn), of dat ze elkaar echt niet meer moeten qua persoonlijkheid.

In het eerste en tweede geval kan je eraan werken, in het laatste geval... da's veel moeilijker en dan kan het dat je ze altijd gescheiden moet houden binnenshuis. Maar voorlopig nog niet meteen het ergste denken en eerst even flink brainstormen, kijken naar hun lichaamstaal, naar hun stemmingen en hopelijk kan je daar wat uit afleiden om tot een oplossing te komen.

 

 

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Is er iets bijzonders gebeurd? een verschil tussen donderdag en die vrijdag?

 

Ik zou in deze situatie zeker een gedragstherapeut inschakelen. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Hier twee teven...een oudere van op leeftijd en een jonge rebel, gebeurd hier ook, lees de lichaamstaal en grijp in voor het maar de kans krijgt.........een voorbeeld....Bams en Ogin mieten savonds voor het naar bed gaan plassen, Ogin heeft snel geplast en gaat naar binnen, Bams komt er aan en......ik zie dat Ogin tussen de kattenstaarten staat te gluren naar Bams....ik grijp gelijk in en stuur voor Bams binnen komt haar direct naar haar plaats, zorg dat jij de baas bent en blijft.....als ik niet had ingegrepen had Ogin gebromd naar bams, en die goedzak doet niets terug....ben het voor.....alert zijn en blijven, lukt je dat niet zet dan een traphekje er tussen...Bams en Ogin slapen apart...niet bij elkaar...buiten lopen ze samen gebroedelijk bij elkaar, nietsaan de hand.....Het is hier het leeftijds verschil....maar dan nog, het gebeurd...een gedragstherapeut erbij roepen als je de taal echt niet kan zien.....

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

1 jaar en 3 maanden... Hormonen. Probeer eens een chemische castratie.

honden page profiel pim pim

honden foto van pim

Loopse teef geroken of in de buurt? 

 

Heel goed in de gaten houden en als je dat niet kan gescheiden houden. Zou het even aankijken en anders is inderdaad bij 1 een chemische castratie een optie om te proberen. Zeker als het verder wel een gezonde en stabiele reu is.

 

Kan best dat gezien de leeftijd van je honden dat door de hormonen er nu mot ontstaat en dat dit in de loop van de tijd wel weer stabiliseert. 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" 1 jaar en 3 maanden... Hormonen. Probeer eens een chemische castratie. "

Waarschijnlijk ergens een loopse teef in de buurt.

Was bij mij gewoon een echte castratie: beiden.

honden page profiel Tamara, Aiden & AbbyTamara, Aiden & Abbygoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara, Aiden & Abby

Ik denk meteen aan een loopse dame in de buurt.

 

Hormonen spelen zeker mee, maar in een keer gaan vechten en ook zo constant lijkt me niet gewoon alleen hormonen.
Daar moet een trigger aan vast hangen, en dan lijkt mij de loopse teef het meest voor de hand liggende.

Eventueel kan het nog dat 1 van de 2 ziek is of pijn heeft.

 

Zou niet zomaar castreren, ook geen chemische castratie, aangezien je daar het probleem ook erger mee kan maken wanneer het geen loopse teef is. Je gooit dan de hormonen helemaal overhoop. De honden gaan anders ruiken, andere gedragingen... En dan weten ze het helemaal niet meer.

 

 

Je kunt Puur Geslachtsdrift en Puur Rust kunnen proberen, en eventueel bij de dierenarts of de dierenwinkel een Adaptil D.A.P. verstuiver halen. Die halen de scherpe randjes eraf, waardoor er iets meer controle voor jou ontstaat.

Volgende forumvraag: eten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^