Grote of kleine bench ( 7mnd )

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Bobo321Bobo321

honden foto van Bobo321

Onze mini labradoodle is nu 7 maanden. Hij had een bench van 76x48x54(hoog) echter, als hij zit, dan moet hij iets gebukt zitten inmiddels. Ik vind de bench zelf aan de kleine kant maar voor honden kwa grootte zoals een mini labradoodle en bijv. een beagle zou dit de ideale benchmaat moeten zijn.

 

Vandaag een nieuwe gekocht, 1 maat groter van 92x57x62(hoog) echter nu is het echt een mega bench...Hij heeft uiteraard alle ruimte nu..maar wat is wijsheid. Een grote bench zodat ze lekker veel ruimte hebben of toch klein zodat ze kunnen liggen, net een beetje omhoog zitten en kunnen omdraaien?

Hij is al zindelijk en is nu 43 cm schofthoogte ongeveer

honden page profiel Karin, Lucky*, Duke* en BuddyKarin, Lucky*, Duke* en Buddy

honden foto van Karin, Lucky*, Duke* en Buddy

Ik vind persoonlijk dat een hond normaal moet kunnen zitten in zijn bench, dus ik zou eerder een wat grotere nemen als je daar de ruimte voor hebt.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik zou gaan voor de grote bench. Bewegingsruimte is voor een hond toch wel erg fijn.

Zelf zou ik het ook niet fijn vinden om me nauwelijks te kunnen keren.

?

honden page profiel Bobo321Bobo321

honden foto van Bobo321

" Ik zou gaan voor de grote bench. Bewegingsruimte is voor een hond toch wel erg fijn.
Zelf zou ik het ook niet fijn vinden om me nauwelijks te kunnen keren.
? "

Dat vond ik dus ook, vandaar de grotere maat

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Ik zou de bench gewoon weg doen als hij hem niet meer nodig heeft (:

honden page profiel Bobo321Bobo321

honden foto van Bobo321

" Ik zou de bench gewoon weg doen als hij hem niet meer nodig heeft (: "

Voor 4 weken terug was dat ook bijna mijn instelling. Maar helaas begint hij nu pas met zijn streken. Ik kan hem geen 5 minuten alleen laten of hij heeft al iets te pakken wat niet mag.

We ruimen altijd alles uit de weg, maar toch krijgt hij het voor elkaar. Dus helaas vooral nu toch in de bench. 

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

" Voor 4 weken terug was dat ook bijna mijn instelling. Maar helaas begint hij nu pas met zijn streken. Ik kan hem geen 5 minuten alleen laten of hij heeft al iets te pakken wat niet mag.
We ruimen altijd alles uit de weg, maar toch krijgt hij het voor elkaar. Dus helaas vooral nu toch in de bench.  "

 

Haha herkenbaar In dat geval gewoon lekker een grote bench nemen ^^ niets lekkerder dan recht op kunnen zitten en lekker verliggen.

honden page profiel Bobo321Bobo321

honden foto van Bobo321

"  

Haha herkenbaar

In dat geval gewoon lekker een grote bench nemen ^^ niets lekkerder dan recht op kunnen zitten en lekker verliggen. "

Hij gaat sowieso 1x per week overdag ongeveer 5 uurtjes in de bench vanwege mijn werk. Ik vond het telkens zo zielig om hem dan in een bench te doen waarin hij net zn kont kan keren. Ik had alleen altijd begrepen dat het zo moet zijn. Echter nu hij groeit, lijkt hij ook iets hoger te worden dan een mini labradoodle hoort te zijn, ook al staat hij kort op zn pootjes

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

" Hij gaat sowieso 1x per week overdag ongeveer 5 uurtjes in de bench vanwege mijn werk. Ik vond het telkens zo zielig om hem dan in een bench te doen waarin hij net zn kont kan keren. Ik had alleen altijd begrepen dat het zo moet zijn. Echter nu hij groeit, lijkt hij ook iets hoger te worden dan een mini labradoodle hoort te zijn, ook al staat hij kort op zn pootjes "

Niets moet (: Hier de grootste maat bench vanaf pup af aan voor een bc ze vond het heerlijk en nooit geen last van onzindelijkheid in de bench (:

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Hihi dit topic doet me terug denken aan de tijd dat Twinko (chihuahua) een bench had. Zullen we zeggen dat het hier qua formaat ‘liever te groot dan te klein’ was innocent

 

29lxz44.jpg

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Hihi dit topic doet me terug denken aan de tijd dat Twinko (chihuahua) een bench had. Zullen we zeggen dat het hier qua formaat ‘liever te groot dan te klein’ was 
  "

444088.jpg

Hier hetzelfde tongue-out. Maar gebruik inmiddels al jaren geen bench meer. Wel als puck gaat logeren, dan krijgt ze zo'n stoffen bench mee. Dan kan ze zich afzonderen van haar drukke border collie vriendinnetje als ze dat wil. De bench staat dan zo dat de bc er niet met de kop in kan haha.

 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Ik ben voor de grote bench waar ze de ruimte in hebben. Voor Balou had ik een stuk van de kamer afgezet en s'nachts zat hij in de bench. Voor Lotus heb ik een ren waar ze alle ruimte in heeft.

484816.jpg

De bench staat er nu niet meer er staat een mand in de ren die nog groter kan als op de foto.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Met 7 maanden is je hond groot genoeg voor een oversized bench. De 'passende' bench voor een pup ivm de zindelijkheidstraining moet trouwens ook zo groot zijn dat de pup volledig kan staan, zitten, languit liggen en kan draaien. Als je hond dat nu niet kan is de bench dus zelfs als het een pup zou zijn geweest al te klein.

 

Veel honden vinden het wel fijn om een holletje te hebben dus als de hond echt zwemt in de bench dan is het raadzaam te proberen of de hond het fijn vindt een mand in de bench te hebben.

 

Maten voor een ras met je niet aanhouden; de ene hond verschilt nogal van de andere hond van hetzelfde ras. Net zoiets als voeren aan de hand van voertabellen; niet doen. Kijk naar het individu.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Een dier heeft altijd voldoende ruimte nodig om verschillende posities aan te nemen: rechtop staan, zitten, languit liggen,... Dus nee, gebruik aub geen huisbench die zo klein is dat de hond zich moet bukken om erin te kunnen zitten! 

Je hond is nog in volle groei, die heeft ook ruimte nodig om zich lichamelijk en mentaal op een gezonde manier te ontplooien. In Zweden had ik een interessant gesprek met een groepje dierenartsen die in hun praktijk een duidelijk verband zagen tussen bepaalde spier- en gewrichtsaandoeningen en het gebruik van kleine benches. Dus als je een bench wil gebruiken, kies die dan altijd ruim genoeg.

 

Wat het slopen betreft: een bench is daarin niet meer dan een begrenzer. Je kan je hond ook op een constructieve manier aanleren van je spullen te blijven, dat vraagt een zekere inzet en tijd en een stelselmatige opbouw.

Uiteraard is het geheel je eigen keuze, of je wel of niet een bench gebruikt. Maar het is niet zo dat het een noodzakelijk iets is, of de enige oplossing tegen sloopgedrag.

 

Misschien nog een interessante link om te lezen:

https://hondenlot.nl/training/benchtraining.html

honden foto van Poedelini & Vea & Noë {† Maudy}

" Ik zou gaan voor de grote bench. Bewegingsruimte is voor een hond toch wel erg fijn.
Zelf zou ik het ook niet fijn vinden om me nauwelijks te kunnen keren.
? "

Eens met Ruby, wij hebben een grote bench waar ze languit kunnen liggen en ook een keer kunnen verplaatsen.

honden page profiel Eden & CalypsoEden & Calypso

honden foto van Eden & Calypso

Ik zou zeker voor de grote gaan. Ik heb ook al gemerkt dat de aanbevolen benchmaat vaak toch wat krap is voor het ras, wij hebben voor onze corgi ook al meteen de grootste maat bench gekocht, ook al stond er bij zijn ras in de "gebruiksaanwijzing" dat hij als volwassene nog een maatje kleiner zou moeten hebben. Lijkt me fijner dat hij toch nog wat bewegingsvrijheid heeft. smile

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Ik zou zeker voor de grote gaan. Ik heb ook al gemerkt dat de aanbevolen benchmaat vaak toch wat krap is voor het ras, wij hebben voor onze corgi ook al meteen de grootste maat bench gekocht, ook al stond er bij zijn ras in de "gebruiksaanwijzing" dat hij als volwassene nog een maatje kleiner zou moeten hebben. Lijkt me fijner dat hij toch nog wat bewegingsvrijheid heeft.  "

Bedoel je dat ze tegenwoordig samen met een rasbeschrijving ook een benchmaat vernoemen?

Dus het wordt heel normaal gevonden dat je samen met de pup een bench koopt?

honden page profiel Eden & CalypsoEden & Calypso

honden foto van Eden & Calypso

" Bedoel je dat ze tegenwoordig samen met een rasbeschrijving ook een benchmaat vernoemen?
Dus het wordt heel normaal gevonden dat je samen met de pup een bench koopt? "

Neen, ik bedoel dat benchfabrikanten per maat de "bijhorende rassen" oplijsten, wat -naar mijn gevoel- meestal de verkeerde maat is (te krap).

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Neen, ik bedoel dat benchfabrikanten per maat de "bijhorende rassen" oplijsten, wat -naar mijn gevoel- meestal de verkeerde maat is (te krap). "

Tuurlijk zullen die dat doen: bench wordt vlug te klein en de mensen moeten een tweede bijkopen.

Dierenwelzijn kan hun niks schelen.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^