WK dogfrisbee

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel TessTess

honden foto van Tess

Ik vroeg me af of hier nog mensen zijn die naar het WK dogfrisbee gaan over 2 weken :-) Tis voor het eerst in Nederland, en er worden veel goede internationale spelers verwacht.

Wij zijn er in ieder geval zeker. Ik hoop op de vrijdag bij de laatste kwalificatie nog een goede plaatsing te halen met Gizmo en daarmee toch genoeg punten te halen om mee te mogen doen.

Meer info staat op facebook
https://www.facebook.com/events/180091016127550/?event_time_id=180091026127549

Het is op 5, 6 en 7 oktober trouwens, vlakbij Drachten.

honden page profiel ManjaManja 3 doggies

honden foto van Manja

Helaas, te ver weg. Ik frisbee met Kira nog weleens, maar dan alleen wat gooien en vangen. Geen kunstjes of moeilijke dingen. Kira wordt 7 in december. Dat vind ik wat laat om nog met een frisbee carrière te beginnen.

Grt Manja

honden page profiel TessTess

honden foto van Tess

Hoi Manja,
Jammer, maar het is inderdaad best een eindje rijden vanaf sommige delen van Nederland. Voor ons is het gelukkig maar een half uurtje :-)

Gizmo wordt ook in december 7, maar frisbeed wel al wat jaartjes. Maar er is 2 jaar terug iemand bij dezelfde club komen training met een mini aus van toen 9 of 10, en ook op wedstrijden zie je meerdere oudere honden. De Europees en wereld kampioen van 2 jaar terug was bijv toendertijd 10 jaar. Dus op zich, zolang je hond fit is, is er nog best een hoop mogelijk ;-)

honden page profiel ManjaManja

honden foto van Manja

Vanuit Zoetermeer is het wel iets langer. Een half uurtje rijden had ik er nog wel voor over gehad.

Kira is wel fit. Loopt ook nog behendigheid, maar ook alleen training geen wedstrijden meer. Kira is een Amstaff. Ik merk met trainen wel dat ze wat sneller moe wordt, maar conditioneel zou ze nog wat fitter kunnen. Fietsen vindt ze ook helemaal geweldig, maar dan op haar snelheid en dat is de eerste kilometer voluit gaan. Ik fiets niet zo veel meer vanwege haar geblaf en afreageren van de spanning als we de fiets uit de kelder gaan halen en het feit dat ik niet normaal op kan stappen en ik moet Terry ook altijd meenemen.

Ik zal toch echt meer apart moeten gaan ondernemen met om uit dit cirkeltje van dan maar niet te komen.

Het frisbees gooien kan wel met beide honden tegelijk. Terry heeft meer met een bal dus kan ik met zowel een bal als een frisbee gooien en bemoeien ze zich niet met elkaar.

Ik heb ooit met Kira meegedaan tijdens een demo frisbee. De trainer nodigde me uit om lessen te nemen met Kira, maar omdat dat in Den Haag was heb ik dat toen niet gedaan en ook omdat ik toen Terry kort daarna aanschafte en ik het daar toen heel druk mee kreeg. Achteraf wel spijt dat ik die cursus niet gedaan heb. Ze vindt het echt heel leuk.

Grt Manja

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

Was graag gaan kijken maar vind de locatie in NL ongelukkig gekozen. Niet centraal. Wel jammer maar 2 uur heen en 2 uur terug om even te gaan kijken vind ik een beetje te. Of is er nog iets bij, zoals veel stands met hondenartikelen ed wat het nog wat aantrekkelijker maakt om in de auto te stappen?

honden page profiel TessTess

honden foto van Tess

" Was graag gaan kijken maar vind de locatie in NL ongelukkig gekozen. Niet centraal. Wel jammer maar 2 uur heen en 2 uur terug om even te gaan kijken vind ik een beetje te. Of is er nog iets bij, zoals veel stands met hondenartikelen ed wat het nog wat aantrekkelijker maakt om in de auto te stappen? "

 Locatie is inderdaad niet echt centraal, maar moet qua organisatie enzo natuurlijk ook wel te regelen zijn. De club zit in Friesland, dus dan is het vrij logisch dat de wedstrijd daar ook is :-)

Er zijn idd ook stands, springkussen voor de kinderen, de mogelijkheid om zelf een kleine gooi-workshop te doen, in de pauze een demonstratie en workshop dogdance en er is de mogelijkheid om een portretfoto van je hond te laten maken. Er is dus wel meer dan alleen frisbee, al is dat natuurlijk wel de hoofdattractie ;-)

Volgende forumvraag: Uit met de hond op Nieuwjaar
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^