Ziva’s agility topic: verslag van een wedstrijddag

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

" Wauw wat zijn jullie er op vooruit gegaan zeg tov vorige club!!! 
kan je na sprong 4 geen franse wissel doen ? 
ja die raakvlakken... moet je mij niet vertellen. Nu gaat het raakvlak op de A schutting bij ons meestal wel goed.  "

Ik heb ook het idee, maar ik kan me vergissen dus vraag aan jou, dat raakvlakken makkelijker zijn met kleinere hondjes? Of klopt dat niet?

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Met een franse wissel, wissel je voor je hond en dan sta je aan de juiste kant van de tunnel zonder al te veel tijd te verliezen maar dan moet je wel wat voor je hond kunnen zijn natuurlijk. Maar anders loop je jezelf vast aan en achter die tunnel. 

honden foto van ***Fientje***Wienske†*** en Djangie†***

Wat een leuke filmpjes Vera hp-thumbsup 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

" Met een franse wissel, wissel je voor je hond en dan sta je aan de juiste kant van de tunnel zonder al te veel tijd te verliezen maar dan moet je wel wat voor je hond kunnen zijn natuurlijk. Maar anders loop je jezelf vast aan en achter die tunnel.  "

Ja, en dat laatste is dus nog een probleem!

Hopelijk gaat daar verbetering in komen met de target. Ik twijfel nog of ze daar op af zal gaan tijdens de les. We gaan het zien!

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

" Wat een leuke filmpjes Vera   "

Dank je wel!

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Afgelopen week heb ik vanwege de regen helaas niet meer kunnen oefenen op de paaltjes. Wel heb ik binnen de target nog geoefend. Gisteren hadden we weer les.

 

En het parcours was echt lastig! 
536826.jpg

 

Doordat de tunnels onder hoogtetoestellen lagen, moesten we een heel stuk omlopen, zowel als de hond foor de tunnel ging als wanneer die het hoogtetoestel nam. En nee, we mochten niet onder de kattenloop door, helaas.

 

We deden eerst 1t/m5, toen 1 t/m 11, dan 12 t/m 22 en vervolgens alles achter elkaar. Gelukkig waren we maar met 4 honden!

 

Ziva heeft het weer enorm goed gedaan! 1 t/m 5 was voor ons geen probleem.
Bij het stukje 1 t/m 11 kwamen er raakvlakken aan bod. Ik had met Ziva goed geoefend op de targets en wat denk je... in haar enthousiasme kíjkt ze er nog niet naar, ze springt er zó overheen. Gelukkig heb ik meer trucjes die ik kan gebruiken!

Bij poging nummer twee heb ik heel overdreven aan Ziva (die braaf bij de eerste sprong stond te wachten) laten zien dat ik op die plekken iets lekkers neer legde. Ziva is bepaald niet dom, maar wel braaf! Ze liet de snoepjes mooi liggen tot ze bij de raakvlakken was en toen ging het goed.

De rest van de honden in de groep hebben de snoepjes niet meer nodig, ik hoop ze bij Ziva ook snel weg te kunnen laten. Ik weet nog steeds niet helemaal of dit wel de juiste methode is om haar duidelijk te maken wat ik wil. Ik ben bang dat ze de raakvlakken weer gewoon over gaat slaan als de snoepjes weg zijn. Het liefst zou ik thuis een hoogtetoestel hebben om het haar te leren, maar dat zal niet gaan lukken.

 

Vervolgens kwam stukje 12 t/m 22. Ook dit ging helemaal niet onaardig! De instructeur had gezegd na de paaltjes niet richting de tunnel te gaan lopen, anders zouden de honden die in schieten ipv de sprong te nemen. Ziva, eigenwijs ik-doe-altijd-alles-anders geval, schoot natuurlijk de andere kant op en nam sprong 4 ipv 13 hp-frusty

De kattenloop vond ze even gek, ze ging er op en vervolgens liep ik weg (ik moest om de tunnel heen), dan zou het wel niet goed zijn dacht ze en ze sprong er af. Gelukkig was ze nog niet al te ver. Even opnieuw dus, nu rustiger en haar vertellend dat ze het goed deed.  De sprongenserie aan het eind ging erg goed!

 

Nou, toen kwam het... het stuk waarvan ik vooraf al dacht ‘hoe ga ik dat in hemelsnaam doen?’

Namelijk alles achter elkaar en dan met name de twee tunnels met daarachter de paaltjes. Vooraf had de instructeur gezegd dat we dit niet zouden doen, te moeilijk nog voor ons. Maar ja, we waren maar met 4 en er was tijd over. Toch maar gewoon proberen dus!

Wel gaf hij aan dat het niet erg was als je een pauze in lastte tussen de sprongen en de paaltjes en het als twee losse delen beschouwde. Maar we konden het allicht proberen toch? Dus ik heb weer mooi al mijn snoepjes neer gelegd en Ziva deed het super goed! Er was een onhandig moment voor de paaltjes, waar Ziva naar mij toe kwam voordat ik haar richting paaltjes kon sturen, maar dat ging al heel wat beter dan ik had gedacht. Het waren zeker geen twee losse stukken die we deden.

 

komende week zal ik weer meer kunnen oefenen maar het kan goed zijn dat ik niet naar de les ga zaterdag. Er wordt 30 graden voorspeld, dat is voor Ziva te warm om te lopen.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Zo dat is een loop rondje zeg :D 

de A schutting, wil je dat ze stopt? Dus 2o2o (achterpoten op het toestel) of wil je dat ze door loopt? Want 2o2o kan je in princiepen thuis wel oefenen op een plank eerst zonder snelheid en dan met snelheid. Het dekseltje dat je legt kan je in princiepen met een plank thuis ook wel oefenen. Eerst enkel plank en dan met sprong voor en achter bijvoorbeeld.

 

Hebben ze op deze club geen “aanleer klas”? Zodat je het dak kan hertrainen? 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

" Ik heb ook het idee, maar ik kan me vergissen dus vraag aan jou, dat raakvlakken makkelijker zijn met kleinere hondjes? Of klopt dat niet? "

Sorry lees je vraag nu pas. Nee dat is niet zo (wel hele kleine hondjes zoals formaat chihuahua enz). Ik ben al van december bezig met udhai zijn vlak te hertrainen van 2o2o naar running en dat vraagt heel veel training. Wel is het zo dat mensen met kleine honden vaak maar op “goed geluk” lopen omdat met er vanuit gaat dat een snelle border grotere passen neemt maar moest ik geen methode nemen en op goed geluk gaan zouden mijn shelties gewoon van hoog er af springen. Ook de a schutting nemen ze maar 3-4 passen door hun snelheid. 

zelfs mijn kleinkeesje max begon na een tijd hoger en hoger af te zetten aan de brug. 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

" Sorry lees je vraag nu pas. Nee dat is niet zo (wel hele kleine hondjes zoals formaat chihuahua enz). Ik ben al van december bezig met udhai zijn vlak te hertrainen van 2o2o naar running en dat vraagt heel veel training. Wel is het zo dat mensen met kleine honden vaak maar op “goed geluk” lopen omdat met er vanuit gaat dat een snelle border grotere passen neemt maar moest ik geen methode nemen en op goed geluk gaan zouden mijn shelties gewoon van hoog er af springen. Ook de a schutting nemen ze maar 3-4 passen door hun snelheid. 
zelfs mijn kleinkeesje max begon na een tijd hoger en hoger af te zetten aan de brug.  "

Geeft niet hoor! Weer iets geleerd vandaag!

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

" Zo dat is een loop rondje zeg :-D 
de A schutting, wil je dat ze stopt? Dus 2o2o (achterpoten op het toestel) of wil je dat ze door loopt? Want 2o2o kan je in princiepen thuis wel oefenen op een plank eerst zonder snelheid en dan met snelheid. Het dekseltje dat je legt kan je in princiepen met een plank thuis ook wel oefenen. Eerst enkel plank en dan met sprong voor en achter bijvoorbeeld.
 
Hebben ze op deze club geen “aanleer klas”? Zodat je het dak kan hertrainen?  "

Ja, dat was het net!

Ik heb het liefst een running contact. Ik heb er mooie voorbeeldjes van gezien op youtube en het lijkt me een fijne methode. Ten eerste hoef ik dan niet met mijn timing er bovenop te zitten om snelheidsverlies te voorkomen en ten tweede vermoed ik dat Ziva tijdens het lopen nog geen seconde luistert naar wat ik zeg, ze doet alles op lichaamstaal. En dat vind ik al moeilijk genoeg te controleren, laat staan dat ik er nog een commando aan toe moet voegen. Dat kan ook weer voor problemen zorgen. Het lijkt me makkelijker als Ziva dit zelf in de had heeft. Dat vertrouw ik haar ook toe (uiteindelijk dan), want zolang ze weet wat ik van haar verwacht, zal ze het ook netjes doen. Net zoals ze van de snoepjes af bleef en ze die pas op at toen ze het toestel had gehad.

 

Er is wel een les voor absolute beginners, waarin de toestellen en ook de raakvlakken (deels) aangeleerd worden. Maar ik zou daar dan alleen voor de raakvlakken naartoe gaan en die worden daar op dezelfde manier aangeleerd als we nu doen, heb ik al begrepen. Bovendien is dat nog niet klaar als mensen naar het volgende niveau doorschuiven; ik begreep van de rest dat zij nog lang met schoteltjes en snoepjes hebben gewerkt.

 

Het is een onderdeel waarop te zien is dat we een andere achtergrond hebben dan de meeste; Ziva en ik zijn (vergeleken met de rest van de groep) al goed op elkaar ingespeeld als het gaat om richtingen en wissels. Vooruit werken gaat ook redelijk als ik de instructeur moet geloven. Maar raakvlakken zijn iets waar we verschrikkelijk achter lopen.

 

Ik ga de target thuis verder oefenen en ik blijf nadenken over een manier om een raakvlak te kunnen nabootsen. En dan vooral om dat schuin te maken zonder dat de hele boel gammel is en in elkaar stort als er een enthousiaste hond over heen gaat.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Ja ik vind een running op een dak ook beste optie. Vind het best belastend om ze daar op te laten stoppen. 

hij wij runnings op het dak aanleren is met behulp van “balken” op 2 plaatsen te leggen zodat ze hun passen leren zetten. Maar dit leren wij eerst met een laag dak. Bij sommige honden werkt dat wel om achteraf toe te voegen en die honden zitten dan gelijk in het vlak maar bij sommige werkt dat toch niet achteraf. 

wat je ook kan doen is trainen zoals ik mijn kattenloop train en dat is door een “mat” te leggen. Die mat train je dan eerst zonder dak en dan op het dak.

 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

dubbel

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

voorbeeld van hoe we dak trainen (is een video nog van voor dat ik begon met runnings op kattenloop). 

je ziet hier dat udhai 1 sprong maakt in rood gedeelte en 1 in vlak. 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Mooi voorbeeld Sheltieduo!


Afgelopen vrijdag stond ik in tweestrijd; moest ik me afmelden voor de les van zaterdag of niet? Het zou gaan regenen en iets gaan afkoelen. Maar Ziva kan erg slecht tegen warmte en ik was bang dat het erg benauwd zou zijn. Uiteindelijk bericht gekregen dat de les door ging maar ik heb me toch afgemeld. Zaterdag was het inderdaad nog verrassend warm en stikbenauwd, dat was de goede keuze dus!

 

Inmiddels is het afgekoeld en gisteren heb ik voor het eerst sinds vorige week maandag weer geoefend. Ik heb de paaltjes met Ziva gedaan, zo wordt er al steeds beter in om op afstand de goede ingang te vinden. Ze steekt ook eigenlijk altijd aan de goede kant in, heel fijn want dat scheelt veel oefenen! Ze is nu ongeveer even zeker van zich zelf als ik links van de paaltjes sta als wanneer ik er rechts van sta.

 

Ik ben ook een beetje gaan joggen terwijl Ziva de paaltjes deed. Ik ga niets sneller dan wanneer ik loop maar het geeft Ziva een boost: sneller, sneller, sneller! Vrouwtje rent!

Ze maakt de paaltjes af maar slaat dan wel af en toe een stukkie over. Oefenen, oefenen, oefenen!

 

Ze vindt het wel nog moeilijk om de juiste ingang te vinden als ik niet voor of ernaast sta, maar al een klein stukje verder. Dan moet ze een stukje terug lopen zeg maar, en dat snapt ze nog niet goed. Ze begint dan niet bij de eerste paaltjes. Maar ik snap wel dat dat lastig is.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

" Mooi voorbeeld Sheltieduo!
Afgelopen vrijdag stond ik in tweestrijd; moest ik me afmelden voor de les van zaterdag of niet? Het zou gaan regenen en iets gaan afkoelen. Maar Ziva kan erg slecht tegen warmte en ik was bang dat het erg benauwd zou zijn. Uiteindelijk bericht gekregen dat de les door ging maar ik heb me toch afgemeld. Zaterdag was het inderdaad nog verrassend warm en stikbenauwd, dat was de goede keuze dus!
 
Inmiddels is het afgekoeld en gisteren heb ik voor het eerst sinds vorige week maandag weer geoefend. Ik heb de paaltjes met Ziva gedaan, zo wordt er al steeds beter in om op afstand de goede ingang te vinden. Ze steekt ook eigenlijk altijd aan de goede kant in, heel fijn want dat scheelt veel oefenen! Ze is nu ongeveer even zeker van zich zelf als ik links van de paaltjes sta als wanneer ik er rechts van sta.
 
Ik ben ook een beetje gaan joggen terwijl Ziva de paaltjes deed. Ik ga niets sneller dan wanneer ik loop maar het geeft Ziva een boost: sneller, sneller, sneller! Vrouwtje rent!
Ze maakt de paaltjes af maar slaat dan wel af en toe een stukkie over. Oefenen, oefenen, oefenen!
 
Ze vindt het wel nog moeilijk om de juiste ingang te vinden als ik niet voor of ernaast sta, maar al een klein stukje verder. Dan moet ze een stukje terug lopen zeg maar, en dat snapt ze nog niet goed. Ze begint dan niet bij de eerste paaltjes. Maar ik snap wel dat dat lastig is. "

Die ingangen zijn in begin vaak lastig voor de hondjes. Dat komt wel goed hoor! Idd oefenen oefenen oefenen :D 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Ik moet het gewoon even kwijt, Ziva doet het zó knap met de paaltjes! hp-heart

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Wauw wat goed! hp-thumbsup

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Even een update over de les van afgelopen zaterdag. Beetje laat, haha!

 

Het parcours leek bedrieglijk simpel. Een zigzagvorm; heen, terug, heen, terug, heen en terug. 

De paaltjes stonden er in. De instructeur begon de bogen al naar beneden te doen maar dat hoefde niet van mij. Ziva deed ze super, de eerste keer stapte ze er vlak voor het einde uit maar vanaf dat moment deed ze ze erg goed én snel! Het was duidelijk te zien dat er geoefend was. Daar ga ik dan ook zeker mee door!

 

Over het lopen van het hele parcours was ik niet zo tevreden. Ik denk dat ik het wat onderschat heb en daardoor niet genoeg na dacht over de wissels die ik maakte. Ik denk dat ik het beter had kunnen doen. Maar dat is nu te laat om nog iets aan te doen. We kregen ook geen plattegrondje meer van te voren dus het was ter plekke verkennen.

 

Dan de wip... Tot nu toe heb ik die een keer gedaan voordat we hem in het parcours tegen kwamen. Dat ging erg goed en ik dacht het deze keer over te kunnen slaan. Niet dus undecided

 

Ziva gaf zichzelf vliegles hp-frusty

Een flinke stap achteruit maar gelukkig hoef ik niet helemaal opnieuw te beginnen met aanleren. 
We hebben hem daarna nog een paar keer geoefend, de eerste keer met de wip héél langzaam laten zakken. Ziva wilde er wel 10 keer afspringen maar ze bleef tóch staan, brave, dappere meid dat ze is. En nee, ik hield haar niet bij haar halsband vast, ze liep los en had er af gekund.

De keren daarna ging het beter, sneller. Maar niet zo goed als eerst, we moesten de wip wel tegenhouden.

 

Balen! Maar niet onoverkomelijk, ze komt er wel weer overheen. Voorlopig ga ik de wip wel weer vooraf een keertje doen. De instructeur heeft nu ook een idee van hoe ver we gekomen zijn want ze kon hem in haar eentje, hoewel niet op volle snelheid. Het is even afwachten hoe lang het duurt eer we weer op dat niveau zijn, dat kan de komende les al weer zijn of pas over een paar weken. 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Overigens heb ik bericht gehad van mijn oude school (ik ben daar nog lid tot het eind van het jaar dus ik krijg de nieuwsbrief nog). Zij hebben besloten de puppycursus wel weer te starten maar de rest van de lessen pas na de zomerstop weer.

En ik heb bericht van de nieuwe school: dat ze dit jaar geen zomerstop houden omdat er al zo veel lessen uitgevallen zijn hp-shiny natuurlijk zullen er lessen uit vallen ivm vakantie instructeur en geen vervanger, of te warm weer.

 

Maar het verschil maakt me des te blijer dat ik de overstap gemaakt heb!

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Fijn dat je kan blijven trainen deze zomer! 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Het ontevreden gevoel van vorige week heb ik vandaag van me af kunnen schudden!

 

Het is een goede les geweest, Ziva luisterde goed, deed goed haar best. De wissels gingen veelal zoals ik dat wilde. Ziva had geen problemen met de wip, die heb ik wel voor het begin van de les alvast een keertje met haar gedaan. De paaltjes gingen erg netjes, ik ben steeds vaker op tijd waar ik zijn moet omdat ik inderdaad (fluistert zachtjes) Ziva wat verder weg kan sturen laughing

 

Het ging zo goed dat we twee van de drie stukjes in één keer foutloos hadden en de laatste hoefde maar één keer opnieuw. Bijna jammer, ik had graag meer gelopen, haha!

Vervolgens schoot Ziva bij het doen van de volledige ronde, ergens de verkeerde kant van een tunnel in, dat was wel even jammer.

Volgens de instructeur was het puur het feit dat ik op de verkeerde plek stond. De ene tunnelopening lag recht op Ziva’s lijn, de juiste opening lag iets rechts daarvan. Ik stond (van Ziva uit gezien) links van haar lijn. Had ik óp haar lijn gestaan, dan had ze de verkeerde opening niet gezien (want ik stond er dan voor) en naar mij gekeken voor een aanwijzing en de juiste ingang gepakt. Ik gaf namelijk de aanwijzing wel, op de goede manier en op het juiste moment, maar Ziva keek niet omdat ze de opening voor haar neus zag.

Maar: ‘Die raakvlakken komen echt wel goed en de wip kan ze ook zelf, dat moet je los gaan laten, ze doet het goed!’ aldus de instructeur. hp-shiny

 

En dan het leuke nieuws: de instructeur stuurde later vandaag een aankondiging voor een vriendschappelijke agilitywedstrijd eind augustus, met de mededeling dat wie eilde, zich in kan schrijven. Op de vraag wie van de groep hier volgens hem klaar voor waren, was het antwoord: ‘Vera en Ziva sowieso, die en die denk ik ook wel.’ Een mega compliment en het strookt ook met mijn idee dat we telkens wel érg snel klaar zijn met de rondes tijdens de les.

 

Ik weet nog niet of ik het daadwerkelijk ga doen, ik heb geen tijd om regelmatig wedstrijden te doen maar af en toe eentje die toch in de buurt is, dat is misschien wel leuk. Als ik mee doe is dat in de debutantenklasse en staan de wip, paaltjes en band niet opgesteld.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Wat fijn! Zo een wedstrijdje moet je als training zien, dat komt zeker goed! 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Gisteren hebben we weer een les gehad, het ging erg goed! Wel merkte ik aan Ziva dat het warm was. Niet zozeer tijdens het lopen maar langs de rand: Ziva blafte veel minder dan normaal.

 

Ze deed het tijdens het lopen wel goed, ondanks de warmte. Wel hebben we rustig aan gedaan; geen hoogtetoestellen en gewoon in zijn algemeenheid kalm aan doen. Gelukkig is er schaduw op de plek waar we wachten en er staat altijd water voor de honden. Maar als de temperatuur boven de 25 graden komt, zal ik toch erg af moeten zeggen.

 

Vorige week heeft er iemand foto’s gemaakt en ze zijn erg mooi gelukt!

537703.jpg537705.jpg537701.jpg537700.jpg537699.jpg537698.jpg537704.jpg537706.jpg

 

Ook nieuws over de wedstrijd! Maandag ochtend besloot ik dat ik de stap moest wagen en heb ik me ingeschreven! Helaas was de inschrijving toen al vol... Nu sta ik op de wachtlijst, hopelijk komt er een plekje vrij!

honden page profiel Puck & Fenrir Puck & Fenrir 3 doggies

honden foto van Puck & Fenrir

Hele toffe foto's hp-shiny

honden page profiel Marjolein & MabelMarjolein & Mabel 3 doggies

honden foto van Marjolein & Mabel

Wat een gave foto's! Vind de concentratie in de eerste 2 en laatste 2 foto's erg leuk om te zien. hp-shiny

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

De palen foto is mijn faboriet! 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

" De palen foto is mijn faboriet!  "

Ja, de mijne ook! Bedankt allemaal hp-shiny

 

ik heb net een begin gemaakt met running contacts. Les 1: de mat (een deurmat) met tenminste één voorpoot raken als we er langs af lopen. Gaat helemaal niet slecht! Maar als ik sneller ga, gaat het wel mis, dus we doen rustig aan. Ik heb wat spullen (en moet er nog wat kopen) om een huis-, tuin- en keuken kattenloop te maken. Straks werk ik drie weken lang halve dagen en hopelijk werkt het weer mee en kunnen we dan lekker oefenen.

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Vandaag hebben we weer een les gehad en het ging erg goed! Aan het eind, hebben we dit rondje neergezet:


 

De twee sprongen tussen de eerste tunnel en de wip in, waren erg lastig! Het ziet er niet zo uit, maar we hebben er echt op moeten oefenen. Alles kwam neer op mijn timing en dat is verdomd moeilijk kan ik jullie vertellen. De eerste sprong lukte me nog wel, de tweede daar is Ziva heel vaak voorbij gelopen, recht op de wip af. Dat zie je hier in het filmpje ook.

 

Op de wip had ze eerder in de les een spannend moment gehad, ze doet deze daarom erg voorzichtig. Het wisselt echt per les hoe het op de wip gaat. De ene keer super en dan kan ze hem eigenlijk zelf. De andere keer minder, zoals vandaag, dan heeft ze even hulp nodig van de instructeur zodat het niet eng wordt.

 

Dan een laatste punt waar ik iets over wil zeggen: de eerste sprong na de tweede tunnel. De bedoeling was dat Ziva daar een strakke bocht naar rechts zou maken. En dat lukte me gewoon niet hp-angel 

Ik probeerde het eerst door zelf met Ziva mee te draaien. Gevolg: ze rende bijna de kattenloop op. Nope.

Tweede poging: de sprong met twee handen aangeven. De ene hand geeft dan aan ‘springen’, de tweede (achterste) hand geeft aan ‘stoppen’. En omdat ik in de tussentijd alweer in beweging was, zou Ziva direct na de sprong draaien en met me mee komen. ‘En dat begrijpt ze gewoon zomaar?’ was mijn vraag aan de instructeur. Het antwoord? ‘We zullen wel zien!’

Niet dus hp-angel Zelfde effect als bij methode 1.

Poging drie: een blinde wissel en zelf tegen de richting in draaien. Dat heb ik vorige week ook gedaan en ik vond het enórm desoriënterend. Toch geprobeerd. Het resultaat? Zilch, zoals je op de video kunt zien hp-frusty

Stom genoeg kwam ik niet op het idee om het commando ‘kort’ te gebruiken, wat misschien nog iets had kunnen helpen. Het scherpe draaien is dus nog een punt voor op de oefenlijst, maar er zijn belangrijkere dingen die eerst komen.

 

Wat er wel goed ging? De rest hp-shiny

Ziva had alle raakvlakken! Daar ga ik nog op oefenen zodat het uiteindelijk running contacts worden maar voor nu ben ik hier al heel blij mee!

En zien jullie die paaltjes? Geweldig toch?!

Dat ze het dak perfect mee pakte, de andere honden schoten daar vaak voorbij. De sprong voor het dak, daar stond ik op een paar meter afstand en ze pakt hem gewoon! Nergens ook maar de neiging om een verkeerde sprong te nemen. De eerste sprong na de eerste tunnel, die ging bij veel anderen ook al fout. De ingang van de tweede tunnel, dat was ook vanaf een redelijke afstand. En zo kan ik nog wel even door gaan!

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Wat goed zeg! 

ik denk maar even mee maar had je de tijd om na de tunnel te wisselen voor die sprong en dan terug te wisselen voor de 2e sprong? (De sprongen tussen tunnel en wip)

of aan de andere kant van die sprong opwachten na de tunnel staan en dan met een belgje aannemen en zo naar de 2de sprong? Want nu sta je eigenlijk stil en is het inderdaad een lastige sprong. (Moeilijk uit te leggen zo haha :D )

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

" Wat goed zeg! 
ik denk maar even mee maar had je de tijd om na de tunnel te wisselen voor die sprong en dan terug te wisselen voor de 2e sprong? (De sprongen tussen tunnel en wip)
of aan de andere kant van die sprong opwachten na de tunnel staan en dan met een belgje aannemen en zo naar de 2de sprong? Want nu sta je eigenlijk stil en is het inderdaad een lastige sprong. (Moeilijk uit te leggen zo haha :-D ) "

Ja weet je. Ik had het zelf bij het verkennen helemaal anders bedacht. Ik had bij de uitgang van de tunnel willen wachten, Ziva voor mij langs laten komen en over de eerste sprong willen sturen (ik denk wel dat daar tijd voor was geweest), dan zelf richting sprong twee gaan, Ziva naar me toe halen en weer wisselen tussen de tweede sprong en de wip (voor of achterlangs, ik weet niet wat dan het makkelijkst was geweest). Dan had ik dus aan de andere kant van die twee sprongen gestaan.

Maar de instructeur zei ‘dat kun je het beste zo doen’ en ondanks dat het zo lastig was, is het geen moment bij me op gekomen om een andere manier te proberen. Stom hè?

 

Ik begin wel te leren dat ik zo veel mogelijk moet voorkomen dat ik zelf stil sta. Hoe beter ik in beweging blijf, hoe beter de rondjes gaan.

 

Ik had bijvoorbeeld ook iets anders in gedachte bij het stukje na de wip. Waarbij ik Ziva vooruit stuurde de tunnel in, zelf bleef staan langs/vlak na de sprong voor de tunnel, dus ook nog vóór de sprong ná de tunnel, Ziva voor mij langs liet kruisen en over de sprong heen sturen en dan zelf weer verder rennen. Maar hierbij was de manier van de instructeur wel zeker beter, als ik mijn manier had gebruik was Ziva waarschijnlijk voor de sprong stil gevallen (want ik stond stil) en was na de sprong naar links gedraaid ipv rechts (want aan die kant stond ik voor zij de sprong nam), had dan een rondje om haar as gedraaid en was dan de goede kant op gerend. Dus daar was de andere manier wel beter.

 

Maar dat stukje tussen tunnel en wip, ik weet het niet. Ik had gewoon mijn eigen manier ook moeten proberen maar dat is totaal niet in me op gekomen hp-frusty

pagina 8 van 9 12 3 4 5 6 7 89
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^