Ziva’s agility topic: verslag van een wedstrijddag

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Karin BakkerKarin Bakker 3 doggies

honden foto van Karin Bakker

Eind juli is er Europees Kampioenschappen Agility in Arnhem! 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

" Eind juli is er Europees Kampioenschappen Agility in Arnhem!  "

Ik denk dat dat een beetje te hoog gegrepen is voor ons hp-angel

 

Maar misschien wel leuk om er te gaan kijken.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

" Ik denk dat dat een beetje te hoog gegrepen is voor ons 
 
Maar misschien wel leuk om er te gaan kijken. "

Voor het EO moet je geselecteerd worden. Maar idd leuk om te gaan kijken! 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Afgelopen weekend stond de wip opgesteld in het parcours.

Ik heb even overlegd met de instructeurs hoe we dat aan gingen pakken. Omdat hij in het parcours stond was er geen tijd om van alles uitgebreid uit te proberen.

 

Eerste poging: hetzelfde doen zoals ze het bij elke andere hond aanleren. Hond aan de lijn, dicht bij de halsband vastpakken voor de controle, rustig erop laten lopen tot aan het midden. Dan laat de instructeur de wip voorzichtig kantelen en kan de hond er weer af lopen.

Een methode die tot nu toe bij vrijwel alle honden werkt, ik zie het ze doen bij andere beginners en dan gaat het er heel rustig aan toe, de honden vinden het even spannend maar trippelen er na het kantelen weer rustig van af.

 

Bij Ziva werkt het dus mooi niet. De instructeur stond bij de tweede helft van de wip en ik had haar opeens aan de lijn vast, die twee dingen waren eng dus ze wilde alleen met de voorpoten er op. 

Wel gewoon beloond hiervoor.

 

Poging twee, ik had haar wel aangelijnd maar niet vlak bij de halsband vast. De instructeur hield wat afstand, zijn bedoeling was als Ziva op het midden was de wip te kantelen terwijl hij achter haar stond, dus vanaf de plek waar Ziva erop gelopen was.

Toen we op deze manier aankwamen vond Ziva het totaal niet eng. Ik denk dat ze dacht dat het gewoon de brug of het dak was of zo. Ze rende er op, was dus al op driekwart toen zij zag dat de plank op hield, stond toen stil en vervolgens begon de wip opeens te kantelen. Dat gebeurde natuurlijk super snel omdat ze al zo ver was. De instructeur was net op tijd om hem een beetje op te vangen zodat er geen klap kwam op het eind. Ziva was natuurlijk geschrokken, ik heb haar snel beloond en ben door gegaan met het parcours zodat ze niet de kans kreeg er bij stil te staan. Ik weet van eerdere ervaringen dat als ik haar na laat denken als ze geschrokken is van iets, de schrik dan blijft hangen en ze echt bang wordt.

 

Vanaf dat moment wist ik ook dat ik Ziva niet meer aan hoefde te lijnen, die fout zou ze echt niet nog een keer maken. De keren daarna was ze inderdaad heel voorzichtig en wilde ze er eigenlijk niet op. Toch kon ik haar wel overhalen er recht naar toe te lopen en er de voorpoten op te zetten (ze heeft ook wel de neiging aan de zijkant te gaan staan en dan met de achterpoten op de grond, met de voorpoten zo hoog mogelijk te komen. Dat werkt niet als je lokt met een snoepje dus vandaar dat het recht er op af lopen belangrijk was voor mij). Aan het eind van de les had ze weer wat meer vertrouwen en durfde ze zo ver door te lopen dat ze ook de achterpoten er op had staan. Dit alles dus los van de lijn, wat ik zelf ook prettiger vind dan aangelijnd maar ivm de controle moest het in het begin even aan de lijn. Niet dat dat werkte maar dat konden we van te voren ook niet weten.

 

Het plan is nu om Ziva telkens zelf te laten kiezen hoe ver ze durft te gaan. Ze weet nu dat de wip kan kantelen. We gaan haar rustig leren op welk punt dat gebeurt. Dus eerst leert ze steeds verder erop te lopen en zal ze merken dat er nog niets gebeurt.

Komt ze tot op de helft, dan laten we haar stil staan en gaat de instructeur de wip een klein beetje bewegen. Niet meteen kantelen maar gewoon het begin 5 cm optillen zodat ze de beweging voelt. Mijn verwachting is dat ze dan weer zal schrikken en er af springt, waarna ze weer opnieuw vertrouwen moet krijgen. 

Heeft ze eenmaal vertrouwen in die eerste 5 cm beweging dan maken we er 10 cm van, daarna 20, etcetera. Net zolang tot we de wip helemaal kunnen laten kantelen en ze er aan de andere kant weer af kan lopen.

Dan gaan we haar leren net iets verder door te lopen zodat ze de wip zelf laat kantelen, waarbij wij wel zorgen dat dat niet te snel gebeurt. Als dat lukt, gaan we de wip zelf steeds minder vasthouden zodat ze uiteindelijk leert het helemaal zelf te doen.

 

Het zal een verhaaltje van de lange adem worden, dit is niet één, twee, drie geleerd. We gaan alles heel rustig doen, in Ziva's eigen tempo. Uiteindelijk zal ze het wel leren, ik heb er geen haast mee.

 

Het is mogelijk om voor de wip een lagere voet te hebben, waardoor hij lager is. Helaas heeft de hondenschool dit niet maar ik denk ook niet dat het uit zou maken. Ziva schrikt zodra er beweging is, of er nou een kleine of grote voet onder zit maakt niet uit. Het is een angst die ze moet overwinnen.

 

Ik heb er wel alle vertrouwen in dat dat gaat lukken met deze aanpak!

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Vandaag hebben we weer op de wip geoefend. Ziva loopt het liefst met achterpoten langs de wip af en haar voorpoten erop, dan kan er tenminste niets gebeuren hp-angel

Helaas voor haar vond ik dat niet goed. Door mijn been ervoor te zetten liep ze er wel netjes recht op. Beetje lokken met een snoepje en na een paar keer vond ze het al geen probleem meer om ook de achterpoten erop te zetten. Ik moet me wel een beetje in tweeën splitsen, met mijn been bij het begin en met mijn arm het snoepje zo ver mogelijk omhoog om haar te lokken. Zo heb ik ineens een hele lange hond!

 

Ook op de brug moeten we blijven oefenen op de raakvlakken, ik weet wel steeds beter wat er werkt en wat niet. Als ze het raakvlak over slaat, doen we de brug opnieuw. Dat vindt Ziva niet leuk want die wil zo snel mogelijk rond.

 

honden page profiel Baasje van Spaiky† en OdieBaasje van Spaiky† en Odie 3 doggies

honden foto van Baasje van Spaiky† en Odie

Super! hp-thumbsup

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Leuk! Vind alleen die opgang naar de brug zooo gevaarlijk :D zou ik niet lopen met mijn twee heren, die verongelukken zich zo. 

honden page profiel Nadine  Lilly,Queenie R.I.P.Nadine Lilly,Queenie R.I.P. 3 doggies

honden foto van Nadine  Lilly,Queenie R.I.P.

Erg mooi 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

" Leuk! Vind alleen die opgang naar de brug zooo gevaarlijk :-D zou ik niet lopen met mijn twee heren, die verongelukken zich zo.  "

Je bedoelt met dat bochtje? 

Was ook link, was van tevoren gezegd, ruime bocht nemen dat ze recht van voren aan komen. Ziva sneed natuurlijk als enige af, haastig ding.

Normaal is de bocht niet zo scherp, was ook de enige keer deze les.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

" Je bedoelt met dat bochtje? 
Was ook link, was van tevoren gezegd, ruime bocht nemen dat ze recht van voren aan komen. Ziva sneed natuurlijk als enige af, haastig ding.
Normaal is de bocht niet zo scherp, was ook de enige keer deze les. "

Het is inderdaad die lijn. In volle snelheid heel gevaarlijk. 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Na drie weekenden zonder les hebben we vanochtend weer behendigheid gehad.

Ziva vond het weer zo leuk dat ze wel 20 keer de brug gelopen heeft!

Dan mistte ze het raakvlak, gingen we terug, weer gemist, nog eens dus.

Of we moesten een toestel ernaast hebben, nam ze weer de brug. En dan uiteraard ook weer terug hp-angel

Gewoon omdat het kon.

 

Weer veel plezier gehad dus!

Op de wip maken we kleine stapjes vooruit. Letterlijk. Telkens een teenlengte verder.

In het begin was ze weer wat te enthousiast, daar was ze weer snel van genezen toen de wip een keer bewoog. Het was niet ver, de instructeur stond er naast. Ziva was niet echt bang, ze sprong er af maar rende niet weg. Ik heb haar beloond en we zijn lekker verder gegaan met het parcours.

Daarna was ze weer voorzichtiger op de wip, maar niet zo bang dat ze er niet meer op durft.

Ik leer haar nu er tot het midden op te lopen en daar even te wachten. Als ze dat goed doet, gaat de instructeur de wip kleine beetjes bewegen zodat ze daar aan went.

 

Ook op de paaltjes ben ik meer aan het oefenen door steeds minder aanwijzingen te geven. Voorheen gaf ik nog steeds met mijn hand de in, uit, in, uit aan. Dat doe ik nu minder. Steeds minder bewegingen en soms laat ik ze helemaal weg. We gaan wat minder snel, Ziva moet zelf nadenken wat ze moet doen en snapt het nog niet helemaal.  Toch springt ze soms zelf al in en uit, of op de miniemste handbeweging. En trots dat ze is als ze het goed doet! Heerlijk om te zien.

 

Nu ligt ze heerlijk uit te slapen.

Op 19 mei, de dag van de hond, wordt er van alles georganiseerd op de club. Onder andere een clubmatch behendigheid. Als het mag (aangezien Ziva de wip nog niet kan) wil ik me daar voor inschrijven. Het zal een leuke ervaring zijn. Ik verwacht er geen prijs, daarvoor zijn we nog lang niet goed genoeg en Ziva zal ook niet goed luisteren vanwege alle drukte  maar dat geeft helemaal niet.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Ik zou op de clubmatch de wip gewoon overslaan. Dan krijg je wel DK maar dan heb je toch eens een parcours kunnen lopen. 

honden page profiel Nadine  Lilly,Queenie R.I.P.Nadine Lilly,Queenie R.I.P. 3 doggies

honden foto van Nadine  Lilly,Queenie R.I.P.

Wat doe ze het steeds goed nog heel veel succes verder met je lieverdwink

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

" Ik zou op de clubmatch de wip gewoon overslaan. Dan krijg je wel DK maar dan heb je toch eens een parcours kunnen lopen.  "

Ja, dat was ik ook van plan! Ik denk dat we sowieso een diskwalificatie krijgen ook al is het om andere redenen. Het lijkt me gewoon leuk om eens mee te doen en een goede ervaring voor Ziva.

 

Ik weet alleen niet of we mee mogen doen aangezien ze de wip dus nog niet goed doet. Kanzijn dat alleen degenen die alle toestellen beheersen, mee mogen doen. We zullen zien.

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

" Wat doe ze het steeds goed nog heel veel succes verder met je lieverd "

Dank je wel Nadine!

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Vandaag hebben we onze eerste wedstrijd gehad!

Het was een clubmatch, dus gewoon de cursisten van de club onder elkaar.

 

Er waren drie parcourtjes, spel, vast en jumping. Hoe de drie zich onderling verhouden weet ik zo niet maar dat maakte me ook niet uit.

 

Het begon telkens met het verkennen van het parcours: even kijken in welke volgorde de toestellen genomen moeten worden en waar je dan zelf allemaal gaat staan. Niet zo makkelijk want je moet kunnen incalculeren hoe snel jij en je hond zullen gaan! Als beginners mochten we de wip vervangen door een hoogtesprong.

 

Het eerste parcours was spel. Ik had mijn moeder mee, zij heeft gefilmd. Ziva was behoorlijk afgeleid doordat mijn moeder opeens ergens anders ging staan en zij er niet naar toe mocht. Tijdens het parcours is ze ook een aantal keer naar mijn moeder toe gerend, wat gelukkig niet als fout gezien werd.

Wat wel een fout was, was dat Ziva een sprong in de verkeerde richting nam. Gediskwalificeerd dus!

 

Het tweede parcours, vast, ging super en was ook foutloos! Het had vast sneller gekund maar ik heb expres (ook bij de andere parcourtjes) rustig gelopen ter voorkoming van fouten. Later hoorde ik dat onze tijd 52 seconden was.

 

Tot slot de jumping, hierbij zijn de toestellen met raakvlakken verwijderd. Ook hierbij nam Ziva een sprong in de verkeerde richting, oftewel verkeerd parcours gelopen dus gediskwalificeerd.

 

Al met al was ik helemaal niet ontevreden! Feitelijk heeft Ziva maar twee fouten gemaakt in drie parcours! (ik véél meer zoals jullie op de filmpjes wel zullen zien, wat ziet het er af en toe klunzig uit zeg!)

En dat in een setting die zo anders was dan anders, dus ik was helemaal trots op haar!

 

Vervolgens wachten op de prijsuitreiking.

Er waren twee categorieën, klein en groot.

Voor spel en jumping werden deze samen beoordeeld maar zijn we door de diskwalificatie niet in de prijzen gevallen.

Bij het vast parcours waren we foutloos en de snelste van de grote honden! Dus daar een kleine beker voor gekregen en een rodi-worst.

Vervolgens bleken we ook de snelste te zijn geweest van álle honden dus waren we dagwinnaar! Daarvoor hebben we nóg twee bekers gekregen, waarvan één een wisselbeker is (gelukkig maar, hij is echt mega).

 

Een beetje buitensporig om drie bekers te winnen voor één rondje, maar ach.

 

Tussendoor was het vooral veel wachten en dat was behoorlijk saai. Ziva is geen hond waarmee je langs de lijn kan kijken, ze wil veel te graag zelf ook mee doen! Dus dan staat ze te springen en blaffen, niet echt handig dus. Dus we zaten op afstand en dat was behoorlijk saai. Er waren meer dingen te doen, maar al met al denk ik niet dat wedstrijden lopen echt iets voor ons is.

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

spel parcours

 

vast parcours

 

Het jumping parcours staat helaas niet op film.

 

[Foto verwijderd]

De buit!

 

En nu gaat er eentje zzzzzzlapen

honden page profiel Nadine  Lilly,Queenie. R.i.p.Nadine Lilly,Queenie. R.i.p. 3 doggies

honden foto van Nadine  Lilly,Queenie. R.i.p.

Zeer mooi foto s Vera goed gedaan Ja zal best  moe zijn 

honden foto van ***Fientje***Wienske†*** en Djangie†***

Jammer dat het niet helemaal foutloos was, maar toch mooi in de prijzen gevallen! Leuk om de filmpjes te zien, je ziet dat Ziva er lol in heeft, dat is het belangrijkste hp-thumbsup

 

Dat mis ik wel hoor de behendigheid met het stel van mij, vond het altijd heel leuk. 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

" Jammer dat het niet helemaal foutloos was, maar toch mooi in de prijzen gevallen! Leuk om de filmpjes te zien, je ziet dat Ziva er lol in heeft, dat is het belangrijkste 
 
Dat mis ik wel hoor de behendigheid met het stel van mij, vond het altijd heel leuk.  "

Ik was al lang verbaasd dat er maar twee foutjes tussen zaten! Zeker als je ziet hoe klunzig ik de dingen ooit aangeef embarassed Ben echt apetrots op haar hp-heart

 

Ja, ze vindt het echt geweldig. Heb ook van veel mensen gehoord, wat leuk om te zien hoeveel plezier ze er in heeft.

Ik kan me goed voorstellen dat je het mist!

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

" Ik was al lang verbaasd dat er maar twee foutjes tussen zaten! Zeker als je ziet hoe klunzig ik de dingen ooit aangeef  Ben echt apetrots op haar 
 
Ja, ze vindt het echt geweldig. Heb ook van veel mensen gehoord, wat leuk om te zien hoeveel plezier ze er in heeft.
Ik kan me goed voorstellen dat je het mist! "

Plezier hebben jullie zeker! Dat is het belangrijkste. Ik zie dat de regeltjes iets aangepast zijn maar dat maakt de pret niet minder groot. 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Tijd voor weer eens een update!

De afgelopen paar maanden is het vakantie geweest en hebben we geen les gehad. Het was er ook regelmatig te warm voor.

 

Wel heb ik in deze tijd regelmatig de wip geoefend met Ziva. Dat gebeurde heel provosorisch met een plank en een balkje in de tuin. Aanvankelijk wilde Ziva er niets van weten; het bewoog dus bleef zij erbij uit de buurt. Daarom heb ik een tussenstap genomen en haar een nieuw commando aangeleerd: ‘raak’.

Raak betekent: mep met je poot op datgene dat ik aanwijs.

Dat vond ze zo leuk en langzaam heb ik er naar toegewerkt om dit op de wip te kunnen doen. Dat was nog even spannend, ze mepte er met haar poot op en het hout bewoog! Maar het duurde niet lang voor ze over deze schrik heen was.

 

Toen dus weer een stapje verder gegaan en echt op de wip gaan oefenen. De plank is een ruime meter lang, het balkje een 5 cm hoog. Het kostte een paar keer oefenen maar uiteindelijk durfde ze hier over heen te lopen! 

Vervolgens heb ik een klein plankje onder het balkje gelegd om het geheel wat op te hogen, en later nóg een. De laatste stap hebben we gisteren gemaakt maar dat vond ze nog wat spannend.

 

Vanochtend hebben we dan weer les gehad. Ik had gehoopt vooruitgang te zien op de wip maar helaas, ze wilde er maar tot een kwart oplopen. Ze is overduidelijk nog niet vergeten dat ze hem spannend vind. We hebben het maar zo gelaten, een stuk erop, daar even blijven staan, belonen en er weer af springen. Het komt uiteindelijk wel goed.

 

Voor de rest ging de les best prima! Onze samenwerking is minder maar ze is geen van de andere toestellen vergeten dus dat is erg mooi!

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

En wat zegt de instructeur? Willen ze niet de tijd nemen om het op een correcte manier aan te leren (zoals het voorbeeld filmpje bijvoorbeeld dat ik doorstuurde of andere methoden?). 

 

Die connectie komt wel weer! :D fijn dat jullie terug gestart zijn

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Dit is in overleg met de instructeur. Er is helaas geen mogelijkheid tot privéles of om de wip mee naar huis te nemen om te oefenen. Dus we zijn gebonden aan wat we in de les kunnen doen.

Daarnaast is Ziva geen blanco hond wat dit betreft, ze heeft hier echt een trauma aan opgelopen vermoed ik. En dat proberen we er nu zo rustig mogelijk uit te krijgen. Dat gaat niet snel maar dat geeft niets.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

" Dit is in overleg met de instructeur. Er is helaas geen mogelijkheid tot privéles of om de wip mee naar huis te nemen om te oefenen. Dus we zijn gebonden aan wat we in de les kunnen doen.
Daarnaast is Ziva geen blanco hond wat dit betreft, ze heeft hier echt een trauma aan opgelopen vermoed ik. En dat proberen we er nu zo rustig mogelijk uit te krijgen. Dat gaat niet snel maar dat geeft niets. "

Maar de tijd dat je een parcours loopt tijdens De groepslessen kan je daar niet 5 min van nemen om stap voor stap die wip op een goede manier aan te leren? Want die trauma is er wel gekomen doordat men dus niet zon goede methode heeft toegepast. Ze telkens in die spanning brengen en opnieuw die volle wip proberen zal enkel nadelig werken. Het is geen kritiek hè heb dit bij mijn eerste Agility hondje ook meegemaakt, doordat we de wip gewoon direct op volle hoogte gedaan hadden. Hij durfde er ook niet meer op. Met hertraining op de goede manier is dat goed gekomen. 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

" Maar de tijd dat je een parcours loopt tijdens De groepslessen kan je daar niet 5 min van nemen om stap voor stap die wip op een goede manier aan te leren? Want die trauma is er wel gekomen doordat men dus niet zon goede methode heeft toegepast. Ze telkens in die spanning brengen en opnieuw die volle wip proberen zal enkel nadelig werken. Het is geen kritiek hè heb dit bij mijn eerste Agility hondje ook meegemaakt, doordat we de wip gewoon direct op volle hoogte gedaan hadden. Hij durfde er ook niet meer op. Met hertraining op de goede manier is dat goed gekomen.  "

Dat doen we ook hoor!

Nee, ze hoeft echt niet die hele wip te doen nu, dat is veel te veel voor haar. We kunnen hem helaas niet lager maken maar we laten haar er dus oplopen tot waar ze zelf aangeeft dat ze durft. Gisteren was de eerste les van de vakantie dus ik heb niet gepushed, gewoon op dat punt even rustig wachten en daarna zelf er af komen. Zodat ze merkt dat er niets engs gebeurt.

 

Als we er echt weer meer op gaan trainen dan probeer ik haar verder te laten lopen, steeds een beetje en dan weer even op die plek wachten, zien dat er niets gebeurt, belonen en er af. Om haar zo beetje bij beetje er over heen te helpen. Het zal nog lang duren voor ze er aan toe is de wip te laten kantelen, dat doen we nu echt nog niet, dat oefenen we dus thuis in het klein.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Wij leren de wip nooit aan van vanvoor naar achteren. Omgekeerd heeft een beter resultaat. Dat kantelen is spannend. Daarom dat men eerst het einde aanleert zoals die video die ik eerder plaatste. Het leuk maken. Want nu is het steeds spanning. Je werkt nu naar dat kantelen toe terwijl dat voor haar net de spanning laat oplopen. Draai het toestel even om. Hier nog een video waar je het in ziet. 

 

https://m.youtube.com/watch?v=NX1mxEbbu60

 

Je schreef eerder dat ze het bij u op de club aanleren door aan de halsband er over te “begeleiden”. Dat is, sorry dat ik het zeg, een heel ouderwetse manier om toestellen aan te leren. 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

De aanpak wordt op elke hond aangepast. Bij Ziva werkt elke vorm van dwang averechts dus ik hou haar niet vast.

 

Het filmpje dat je eerder plaatste, heb ik aan de instructeur laten zien. Hij zag het verschil in beide methodes maar omdat hij met deze methode niet bekend is en Ziva een lastig geval is, wil hij het graag eerst proberen met de methode die hij wel kent. Daar is in mijn ogen helemaal niets mis mee. We kunnen altijd overstappen op een andere methode als we merken dat wat we nu doen, geen effect heeft. Maar we willen deze methode eerst de kans geven, te vaak of te snel van methode veranderen kan ook verkeerd uit pakken. Vooralsnog merken we wel vooruitgang dus houden we het hierbij.

honden page profiel Karin BakkerKarin Bakker 3 doggies

honden foto van Karin Bakker

" Wij leren de wip nooit aan van vanvoor naar achteren. Omgekeerd heeft een beter resultaat. Dat kantelen is spannend. Daarom dat men eerst het einde aanleert zoals die video die ik eerder plaatste. Het leuk maken. Want nu is het steeds spanning. Je werkt nu naar dat kantelen toe terwijl dat voor haar net de spanning laat oplopen. Draai het toestel even om. Hier nog een video waar je het in ziet. 
 
https://m.youtube.com/watch?v=NX1mxEbbu60
 
Je schreef eerder dat ze het bij u op de club aanleren door aan de halsband er over te “begeleiden”. Dat is, sorry dat ik het zeg, een heel ouderwetse manier om toestellen aan te leren.  "

Het is helaas zo dat de clubs die trainers in huis hebben die honden op een goede verantwoordelijke manier agility les kan geven, op 1 hand te tellen zijn.Met de sport gerichte club kan je soms geluk hebben..

 

Eerlijk gezegd, denk ik dat de meeste gewoon toch gezellig met je hondje wat wil gaan doen en dan doet het er waarschijnlijk dan toch niet toe ,welke methode. Er is bijna een wereld verschil tussen mijn plaatselijke Kynologen Club waar ik ook train en de andere club  waarvoor ik lang reis, bijv.

Ik begrijp exact wat je bedoelt en ook ik krijg hier een beetje 'kromme tenen'van..

 

Ik moet er zelf nu heel lang voor reizen terwijl mijn eerste doel niet is om wedstrijden te lopen ( zou fijn zijn, maar zeker geen pre') . Ik wil, Agility aan mijn jongste hond leren omdat wij het beide heel leuk vinden  maar ik wil het goed aanleren. Vind het veel meer dan de moeite waard om les te krijgen van mensen die zelf aan de top lopen en niet alleen de ervaring  maar tevens hondenverstand hebben hoe om te gaan met voortkomende problemen bij je hond of tijdens trainingen..De getoonde methode in de link hierboven is ook de methode welke ik gebruik al heb ik de target de zelf bij betrokken..

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Hallootjes!

Het is een tijd geleden dat ik hier iets neer gezet heb, wat niet betekent dat we stilgezeten hebben!

 

Integendeel, Ziva durft inmiddels de wip te nemen, ik ben echt apetrots op haar! Iedere les gaat dat weer beter.

 

Ook heb ik inmiddels een mooi agility lijntje voor haar, gemaakt door Daniëlle op dit forum. Ik moet Ziva na een rondje altijd snel weer aanlijnen, anders wil ze wel eens achter de volgende hond aan gaan. Omdat dat in de winter nogal lastig is (Ziva met veel haar, ik met handschoenen, een klein ringetje en een musketonhaak die daar aan vast moet), was ik op zoen haar een halsband-riem combinatie waarbij de halsband wat groter en kleiner kon worden en over haar kop heen om kon. Die heeft Daniëlle voor ons gemaakt!

 

En dan nog een nieuwtje, sinds zondag ben ik op zoek naar een nieuwe club om behendigheid te doen. En nee, het gaat me niet om het aanleren van de toestellen. Maar ik merk dat Ziva meer begeleiding nodig heeft van mij als we een parcours lopen, een stukje handling. Ik wil dit ook graag leren en heb gevraagd of dit kon, maar het is niet het soort behendigheid wat ze op de huidige club willen geven.

Vandaar dat ik in de komende weken (met de kerstvakantie die er aan komt zal het wel even duren) op zoek ga naar een andere club.

En, ondanks dat ik deze keuze niet gemaakt heb vanwege de manier waarop toestellen aangeleerd worden, hoop ik wel dat we ook daar betere begeleiding in kunnen krijgen.

pagina 5 van 9 12 3 4 56 7 8 9
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^