Op honden passen in eigen huis.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

De gedachte dat ik wat anders wil doen en dan met name met honden wil werken blijft maar door m'n hoofd malen. Ik zou graag richting gedragstherapeut willen gaan maar door alle 'neppers' ben ik bang dat dat geen goede keuze is. Want een 'echte' is duurder terwijl iemand om de hoek voor de tips niks/weinig vraagt. 

 

Nu zat ik te denken aan een soort opstapje, werken met honden, maar in m'n vrije tijd, en dus zo stop te zetten. Namelijk oppassen. Kwam 

 

Maar nu komt het; ben ik/m'n situatie daar wel geschikt voor? En hoe zitten de praktische dingen in elkaar? 

 

Mn vriend werkt avond of nachtdiensten en dan is wolf mee. Maar overnachten van een logeerhond wil ik niet. Het zou dan gaan om de avond (5 tot 9/10) of een weekenddag. Ook een dag (dagen) in de schoolvakantie kan. Eventueel is het nog mogelijk om tussen half 10 en half 2 even op te letten voor bijvoorbeeld boodschappen als de hond niet alleen kan zijn.

 

Ik heb natuurlijk Joy en wolf lopen. Een redelijk achtertuin, voortuin, tijd zat als ik niet werk, gek op honden (uiteraard) en een goed verantwoordelijkheid gevoel. Maar ik heb ook 2 katten. 

 

Is het redelijk om te zeggen dat de hond sociaal moet zijn en niet loops? Mag ik entingen nakijken in de paspoorten vanwege m'n eigen honden? Het is voor mij mogelijk om naar een omheind gebied te gaan om uit te laten, maar heb ook een plasplek achter, zal dat oké zijn? Ik ga niet over straat wandelen omdat ik dat niet durf ivm confrontaties met andere honden.

 

Hoe zit het met het praktische. Moet ik de blasting dienst inlichten? Wat gebeurt er als er een hondenbelasting controleur stennis maakt omdat er meer honden zijn dan aangegeven (en de belasting weet van niks bijv). Wie is aansprakelijk bij bijt wonden tussen de honden? Hoe zit het als de hond niet word opgehaald (je weet maar nooit, zeker in vakantie periodes niet).

 

Zie ik nog wat over het hoofd? Is het haalbaar of niet aan beginnen? 

honden page profiel Angela KastelijnAngela Kastelijn

Ik denk dat er niet veel vraag zal zijn naar oppas tussen die tijden.

en even opletten om boodschappen te doen. wordt een stuk langer als ze eerst hun hond bij jouw moeten brengen en daar na weer ophalen.

Wat denk je dat iemand hier voor over heeft.

Als ik s'avonds weg ga, heb ik oppas voor mijn 2 kinderen. die betaal ik 10 euro of ik nu om 21;00 thuis kom of om 23;00.
en dan hoef ik haar alleen op te halen en weer thuis te brengen. ( ik wil niet dat ze alleen in het donker fietst).

Maar je kan het proberen wie niet waagt wie niet wint.

Honden belasting betaal je alleen voor honden die je bezit.
over de aansprakelijk kan je beter even je verzekeringsagent bellen die kan dat veel beter vertellen dan ik.

Hond die niet opgehaald wordt. Je hebt toch alle gegevens van die mensen, en nood gegevens.
honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Ik denk dat er niet veel vraag zal zijn naar oppas tussen die tijden.

en even opletten om boodschappen te doen. wordt een stuk langer als ze eerst hun hond bij jouw moeten brengen en daar na weer ophalen.

Wat denk je dat iemand hier voor over heeft.

Als ik s'avonds weg ga, heb ik oppas voor mijn 2 kinderen. die betaal ik 10 euro of ik nu om 21;00 thuis kom of om 23;00.
en dan hoef ik haar alleen op te halen en weer thuis te brengen. ( ik wil niet dat ze alleen in het donker fietst).

Maar je kan het proberen wie niet waagt wie niet wint.

Honden belasting betaal je alleen voor honden die je bezit.
over de aansprakelijk kan je beter even je verzekeringsagent bellen die kan dat veel beter vertellen dan ik.

Hond die niet opgehaald wordt. Je hebt toch alle gegevens van die mensen, en nood gegevens. "

Nouja, kwam op het idee omdat wolf niet alleen thuis kan zijn. Dus als iemand met een puber pup ofzo een avondje weg wilt. En mensen die in de schoolvakantie een dagje pretpark wil met de kinderen maar familie is ook op vakantie. Of een dagje opa en oma in het weekend. En is niet zo dat ik er elke dag 4 over de vloer neem haha. Het is gewoon hobby matig, niet dat ik echt een bedrijf wil opstarten.

 

Over die tijd tussen de middag heb je wel gelijk. Maar ik zou het er wel voor over hebben om een stukje om te rijden als ik dan m'n boodschappen rustig kan doen zonder dat ik steeds denk aan m'n spullen die stuk gaan of er politie voor de deur staat vanwege blaffen. Daarnaast woon ik in een klein dorpje waar je sowieso al een stuk moet rijden wil je bijvoorbeeld shoppen, tuincentrum, je wekelijkse boodschappen wilt doen. 

 

En over niet ophalen; een pensioen worden sommige honden ook niet opgehaald in vakantie tijd en mogen ze na 14 dagen herplaatsen. Vandaar dat ik me afvroeg hoe dat dan gaat, niet dat ik het natuurlijk verwacht! 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Je mag tot een x bedrag (bij) verdienen zonder dat je daar meteen extra belasting over moet betalen (paar duizend geloof ik, precieze aantal is zo op te zoeken). Een registratie bij de belastingdienst is dan niet direct nodig en zou ik niet doen zelfs. Zodra ze je een belasting nr geven zit je vast aan elk kwartaal aangiftes en een hele administratie. Stel dat je daar hulp voor nodig hebt maak je ook daar weer kosten.(Heb zelf een klein bedrijf gehad, been here, done that). Als je sowieso onder dat bedrag blijft zou je jezelf onnodig veel gezever op de hals halen. KvK aanmelding kan altijd en is ook aan te raden maar koop dan een prepaid toestel ofzo. Want je tel staat roodgloeiend en iedereen die wat wil verkopen weet je te vinden, vond dat echt vervelend,KvK deelt jouw gegevens met iedereen en publiceert ze zo open en bloot op hun website. 

 

Een vrouw bij mijn ouders in de straat had een hondenhotel thuis. In feite hetzelfde idee. Nu was mijn vader weleens bij de stokoude buurvrouw op bezoek die ernaast woont en hij zei dat je gek werdt van het geblaf wat daar vandaan kwam en het maar goed was dat de buurvrouw bijna doof was. Ik weet niet hoe jij woont maar ook een geschil met de buren kan een ding zijn natuurlijk. Ik weet dat meer mensen daar klaagde over herrie. Meer honden = meer kans op meer herrie.

 

Bij bijtwonden zou ik zeggen de veroorzaker betaald. En de eigenaar blijft verantwoordelijk ook al is de hond dan niet onder zijn of haar gezag. Dit kun je opnemen in de voorwaarden en zou ik zeker doen en ze die laten tekenen bij "inschrijving".  Vooraf betalen is ook een aanrader hoeveel zzp'ers niet in de moeilijkheden komen doordat hun facturen ergens onderaan een stapel belanden en ze achter hun geld aan moeten bellen. Het voorkomt wellicht ook dat men zijn hond dumpt bij je. Geen loopse honden, niet ongecastreerd etc. zijn eisen die veel mensen stellen in een dergelijke situatie dat zou je ook kunnen doen. 

 

Ik zou het zelf lastig vinden elke x vreemde honden in huis en jouw hond die daar maar weer aan moet wennen. Ik zou dan zelf eerder proberen een vaste groep honden te vinden van mensen die overdag sowieso werken en dus met regelmaat een oppas willen, niet van die incidentiele gevallen. En daar op dan overdag op passen dan heb je meer tijd om te kijken of het klikt . Raken de honden ook gewend aan jou en jouw honden en kunnen ze hun draai vinden. Ipv dat je elke x zo'n nerveuze, spannende situatie hebt van honden die in het diepe worden gegooid. 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Het kan denk ik wel maar of je er op die manier financieel veel uithaalt betwijfel ik.

Meestal is het toch voor een vakantie of een weekend weg dat mensen oppas nodig hebben.

 

Je zal om te beginnen jezelf in moeten schrijven als zzp-er en inderdaad belasting moeten betalen over je inkomsten.

Afhankelijk van hoeveel honden je dan maximaal tegelijk in huiszult hebben, moet je wel of niet een vergunning aanvragen bij je gemeente.

 

Ja, je kunt als voorwaarde stellen dat de honden volledig zijn ingeënt (denk ook aan kennelhoest) en eisen dat zij dat bewijzen dmv het paspoort. Je kan wettelijk zelfs zover gaan dat je eist dat de hond door de DA ontwormd en behandeldis tegen vlooien en teken en dat dat in het paspoort staat, maar dat zal de meeste klanten voor zulke korte momenten wel afschrikken.

 

Jij levert een betaalde dienst dus jij bent financieel aansprakelijk bij bijtincidenten, ongeacht of dat bij jou thuis gebeurt, buitenshuis, bij mensen of bij andere honden. Ook als een hond sloopt is dat voor jouw rekening. Je zou je daar tegen kunnen verzekeren maar dat is erg duur en gezien de te verwachten inkomsten onbetaalbaar.

 

De hondenbelasting zal niet moeilijk doen over een logeerhond. Als dat zo zou zijn dan hebben heel veel mensen een probleem. Vaak zal zo'n controleur dan bij je buren aanbellen om na te gaan of jouw verhaal klopt. Hier vragen ze bij mij ook altijd wie er nog meer honden hebben, en hoeveel, in ons complex. Zo checken ze een beetje of het allemaal klopt wat mensen zelf zeggen. Ze komen namelijk niet binnen en weten dus echt niet of je 2 of 3 honden in huis hebt.

 

Het probleem waar je tegenaan zult gaan lopen in jouw plannen is dat 'sociale'. Ook sociale honden kunnen niet altijd met alle andere honden. Jij hebt je eigen honden, je katten en eventueel nog een andere gast. Voor een dag of een paar uurtjes ga je dat niet van te voren uitgebreid testen dus dat is altijd maar de vraag. Wat ga jij doen als je een hond binnen hebt en het blijkt niet te klikken met jouw honden? Het is natuurlijk weinig professioneel als je dan de eigenaar gaat bellen om de hond weer op te halen. Als dat risico er in zit zou ik nooit een hond bij je brengen.

 

Als je dit echt wilt, dan zal je met kennels moeten gaan werken zodat je alle honden gescheiden kunt houden als het in huis niet gaat. En dan loop je weer het risico op geluidsoverlast en zal je dus een vergunning moeten hebben.

 

Nog wat vragen:

Waarom geen overnachtingen? Met honden die een bench gewend zijn moet dat toch geen probleem zijn? Het zou je veel meer klanten en inkomsten opleveren.

Waarom wil je niet over straat lopen met een gasthond?

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

Ik ga kijken of ik zo uitgebreid mogelijk op alles kan reageren. 

 

@ obi. Ik wil het idd niet voor het geld doen, meer omdat het leuk is en het een opstapje is voor eventueel een beroep met honden. Beide kanten van mij heeft een hond(en) en dit dorp is super hondenrijk/hond vriendelijk. Wolf blafte in het begin nog wel eens met alleen zijn, niemand had er last van. Daarnaast ben je er ook zelf bij toch, en zoals ik al aangaf wil ik er niet bijvoorbeeld 4 per dag erbij haha.

Ikzelf werk van half 7 tot 9 uur en van kwart over 2 tot 4 uur. Dus ik kan geen hele dagen oppassen. Opzich is m'n vriend natuurlijk thuis, maar die slaapt vanwege de nachtdiensten. Joy is super enthousiast op honden, dus een hond in de bench en Joy los is geen optie. Ergens anders gescheiden houden gaat het ook niet worden. Daarnaast vind ik ook wel dat een hond niet bij mij alleen moet zijn als z'n baas juist een oppas zoekt omdat die niet thuis is.

MN voorkeur gaat natuurlijk wel uit naar een groepje vaste honden, uiteraard. Maar zowel wolf als joy zijn stress bestendig genoeg voor vreemde honden in huis. 

 

@liz;

Met m'n krantenbaan heb ik het ook niet gemeld, omdat het idd te laag was qua inkomen (wat obi zegt) en dan is het een flinke rompslomp om dan papierwerk te en dus meer geld kwijt te zijn dan binnen komt. En nogmaals, ik doe het niet voor het geld. 

Niet klikken is wel iets heel anders dan een 'ik grijp alles was beweegt'. Wolf kan ook van zich afsnauwen als het hem niet bevalt. Maar zal niet zomaar gaan vechten/aanvallen. Om nou echt kennels te gaan neerzetten, nee, dat zie ik niet zitten. Zo groot is de tuin ook weer niet (want voor die investering moet je meer dan 2 honden per week moeten opvangen wil je überhaupt wat zien). 

Zie mn antwoord voor obi waarom ik ze niet wil laten overnachten.

En over straat; er lopen hier veel kleine onzekere blaffende honden. Ik zie mezelf niet met 2 honden (want wolf moet dan sowieso mee) lopen die dan terug te keer gaan. Als er een hond om de hoek komt piepen, want lopen ook een paar niet sociale rond met en zonder muilkorf, kunnen ze erop klappen. Dat wil ik niet op m'n geweten hebben. Daarom wil ik ook geen uitlaatservice beginnen. Maar er is wel een omheind gebied (koeienweiland met een arm van een rivier in het midden) waar niemand komt en ik toestemming heb om m'n honden los te gooien. Dus bij hele dagen is het geen probleem om 1-2 uur (en/of meerdere keren per dag) daar lekker te laten banjeren.

 

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Opzich is je idee haalbaar.

 

Echter vraag ik mij persoonlijk ook af hoeveel vraag ernaar is.

 

Deels om de tijden inderdaad.

Ik snap het avondje lekker weg willen. Echter hebben veel mensen om dat tijdstip, vrienden-familie-buren die even op de hond kunnen passen. Ofwel waarom is het een meerwaarde naar jou te gaan?

En dan hrt niet uitlaten gedeelte is wel lastig. Want je doelgroep opzich logisch, jonge honden en pubers. Zijn niet allemaal zindelijk waardoor je toch echt met 2 honden over straat moet.

 

Oow nog 1 ding met jonge honden/pubers. Je katten..

 

Die zijn wss wel honden gewend. Maar vica verse kan dat nog eens problemen opleveren.

May heeft 3 vaste oppassen en 3 back ups,waarvan ik er 1 het liefst zo min mogelijk gebruik want heeft een kat.

May en katten is niet de beste combo. Deze kat leeft nog en May is er 2x geweest. Ofwel ging. Maaar ik houd mijn hart vast als ik haar ernaartoe breng.

Die oppas weet het en zegt gaat goed  maar je snapt me vast!!! Dus das mijn noooodoppas.

 

En idd je eigen honden moeten de andere honden accepteren. En Wolf is zelf nog jonge hond toch?

Zeker weten dat hij alle honden gaat accepteren?

 

Met bijtwonden kun je uiteraard zeggen. De baas blijft verantwoordelijk maar stel(echt het is maar een voorbeeld ken je honden verder niet)

Wolf of Joy begint een gevecht om welke reden dan ook. Maar de oppashond vecht terug. Ja wie betaalt dan welke schade. Of je ziet niet wie er begint...

 

Ik heb hier ook met regelmaat oppashondjes hoor. En kan je zeggen het zijn allemaal May der vriendjes. Iemand die ze niet kent zou ze een stuk meeer moeite mee hebben haar huis in te laten..

 

Succee met de beslissing

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

In België hebben we een wettekst in het Burgerlijk wetboek:

"De eigenaar van een dier, of, terwijl hij het in gebruik heeft, degene die er zich van bedient, is aansprakelijk voor de schade die door het dier is veroorzaakt, hetzij onder zijn bewaring stond, dan wel verdwaald of ontsnapt was"

Staat boven een contractje dat je onder elkaar opstelt.

ik zou even opzoeken of dat in Nederland ook zo is.

 

 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Is dan uitlaten niet interessanter? Iemand die ik ken werkt bij pet au pair. Die gaan dan bv poezen eten geven of honden uitlaten. Daar heb je in princiepen enkel een wagen voor nodig. 

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

" Is dan uitlaten niet interessanter? Iemand die ik ken werkt bij pet au pair. Die gaan dan bv poezen eten geven of honden uitlaten. Daar heb je in princiepen enkel een wagen voor nodig.  "

Ook mijn gedachte, ook wij laten 3 keer per week 3 Spaanse hondjes uit voor vrienden van ons, die die dagen werken.

Wij een extraatje en zei hoeven zich niet druk te maken.

Daarbij denk ik ook dat een hond zich het prettigst voelt in zijn eigen omgeving.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Goed plan. Gewoon beginnen door hier en daar te zeggen dat je overdag wel op kan passen tegen vergoeding van zoveel euro per dagdeeel. . Gaat vanzelf lopen. Dan bekijken of je het grootser wilt hebben. Hier ook een oppasmevrouw. Proffesioneel, veel honden in eigen huis en tuin. Gaat er ook mee lopen. Is ook begonnen met een enkel hondje. Je kan cursus pensionhouder of zo gaan volgen, was schriftelijk, weet niet of dat nog zo is. Houd wel in en uitgaven bij. Er zijn altijd mensen die je misschien aangeven bij de belastingdienst en dan moet je kunnen aantonen wat je wel of niet hebt ontvangen. Agenda,s ook bewaren.

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Ik heb de afgelopen 4 jaar vaak op andere honden gepast. Wel met overnachtingen erbij. Mijn ervaring is wel dat ik eigenlijk nooit aanvragen had voor die tijdstippen. Vaak toch overdag of voor een paar dagen. Uiteindelijk had ik wel een vast groepje honden die regelmatig kwamen. Ik heb wel lang een vast hondje gehad die regelmatig s'avonds oppas nodig had. Maar ik vond met een overnachting vaak toch fijner omdat het bij de baasjes soms uitliep en ik dan maar zit te wachten tot ze hem weer kwamen halen. Kreeg daar wel betaald voor maar inderdaad als extraatje. 

 

Maar misschien dat je met jouw rooster ook kan aanbieden om overdag bijvoorbeeld hondjes uit te gaan laten. Gewoon individueel vanaf hun adres. Maar dan ben je wel weer minder tijd bij je eigen honden. 

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo †Roos,Jeff † en Waldo †

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo †

Je moet maar net iemand vinden die op die tijden iemand nodig heeft,in de buurt woont en ook nog eens met jou honden en katten kan...

verwacht niet dat je er rijk van gaat worden

voor een  lange dag opvang prive betaalde ik 15 euro voor 2 makkelijke honden..waldo kon niet alleen zijn..maar zij was altijd thuis..en uitlaten hoefde alleen s'middags.

toen waldo alleen had ben ik dat blijven betalen ivm de lange dagen 

ze kwamen daar 2 dagen per week .

 

Komt een hond logeren af en toe kan je meer vragen per dag

Maar als de persoon bv elke week 4 a 5 dagen oppas nodig heeft tijdens werk is een  veel hoger bedrag niet realistisch

gewoon uitlaten levert meer op.

Het moeilijkst is iemand vinden die in de buurt woont en matcht met jou rooster

Katten bij oppas is hier nooit probleem geweest ivm zelf ook katten....en katten van oppas ook gewend aan honden.

Ik zou vaste uitlaathond zoeken

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Je kunt je misschien aanmelden bij Pawshake? Wij hebben een vaste oppas voor Luna gevonden via die app. Inmiddels gaat ze er niet meer heen omdat ze zelf een pup hebben genomen, maar ik vond t wel goed geregeld. Als oppas kun je aangeven wanneer je beschikbaar hebt, eisen stellen aan de hond (groot, klein, reu, teef, jong, oud, kan met katten, kan met andere honden..) En als baasje betaal je via iDEAL, is inclusief verzekering voor als er een keer iets kapot gaat bijvoorbeeld. Misschien voor jou ook een goed begin? Dan krijg je een beetje een idee van de vraag in jouw buurt en je kunt je altijd weer afmelden als er geen of juist teveel aanvragen zijn.

Volgende forumvraag: Hond poept ineens veel minder vaak
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^