Nagels "vijlen"

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MollyMolly

Onze st bernard van bijna 10 maanden blijft panisch tegenover de nagelknipper. 

Ik heb het rustig opgebouwd door eerst rustig bij haar te gaan zitten en haar poot vast te houden en aan de nagels te voelen enz, hier heeft ze geen probleem mee. Daarna de nagelknipper erbij genomen en met de tijd proberen te knippen. Eerste keer lukte het en daarna werd het erger en erger. 

Haar nagels zijn enorm lang en ze kan zo niet langer blijven lopen. 

Afgelopen weekend was het zo erg dat ze blafte vanaf dat we aan haar poot kwamen en we hebben het uiteindelijk nogmaals moeten opgeven.

 

We hebben al contact gehad met onze DA maar zij zeggen dat ze geen andere optie zien dan haar in slaap te doen om haar nagels te knippen (al snel 100€ of meer aangezien ze nog gaat bijkomen in gewicht) en dat iedere maand ofzo. 

 

Nu heb ik online een nagel "vijl" gevonden (eigenlijk hetzelfde als een dremel) en de reacties daarvan zijn toch veel belovend, een trimmer bij ons in de beurt gebruikt dit ook voor angstige honden heb ik zopas ontdekt. 

https://www.agradi.nl/oster-draadloze-nagelvijl.htm?utm_source=GoogleShopping&utm_medium=cpc&utm_campaign=Huisdieren%2FHonden%2FVerzorging%2FNagelscharen&utm_content=Oster&gclid=Cj0KCQjw5s3cBRCAARIsAB8ZjU2PEw-ooWGOfgEWI7j_9upNaEVrt3OGem2RqrSmQdNHTbEeHcjVK40aAiLuEALw_wcB

 

Nu is mijn vraag; kunnen wij thuis met een gewone dremel (op lichtste stand) dit proberen en hoe bouwen we dit dan best op. Ik wil sowieso al eens langsgaan bij deze trimmer zodat zij het daar al eens kunnen proberen en omdat haar nagels gewoon écht gedaan moeten worden.

 

Ik zie zo op tegen haar in slaap doen iedere keer weer voor haar nagels, zoals jullie zelf ook wel begrijpen is het niet goed voor haar gezondheid en het is natuurlijk ook weer een enorme kost erbij iedere maand.

 

Kan iemand raad geven over wat we nog kunnen doen en hoe we het best aanpakken? 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Heb je de nagel niet een keer te ver afgeknipt? Dat dit de hond gewoon veel pijn heeft gedaan?

 

Ik zou zeker langs de trimmer gaan. En desnoods om de 3 maanden de nagels door de DA laten knippen en dan bedoel ik niet onder narcose. Volgens mij moet je met de nagels oppassen hoever je deze afknipt. Wij laten het altijd door de trimster doen.

honden page profiel MollyMolly

We hebben 1 keer te ver geknipt maar dit was pas de voorlaatste keer (1.5 week geleden) dus daaraan ligt het niet, ze was hiervoor al panisch en liet het gewoon echt NIET doen, hoeveel moeite we er ook in steken het heeft niets geholpen.

 

Ja maar als ze bij de trimmer zo is als hier gaan zij het ook niet gedaan krijgen, ze verbergt haar poten onder haar, en je kan zoveel aan dr sleuren als je wilt maar ze houd dr poot stijf, ze begint te blaffen, laat tanden zien en soms wilt ze zelfs nippen/happen. Denk niet dat een trimmer zich hieraan gaat wagen als zo'n grote zware hond zo'n reactie geeft.

En de dierenarts heeft ons verteld dat als ze te hysterisch is/word dat ze geen andere keuze hebben dan haar onder narcose te knippen, maar het probleem is dat ze dus altijd zo hysterisch is dus ze hebben geen andere keuze dan haar onder narcose te brengen in zo'n situatie. 

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Ik weet niet hoe je engels is en of je facebook hebt, maar deze groep heeft echt hele goede tips in de vastgezette berichten over hoe je je hond zonder dwang zover kan krijgen dat nagelsknippen, vijlen leuk wordt

nail.maintenance.for.dogs/

(is wel een groep waar je je voor aan moet melden, maar verder zonder verplichtingen of zo)

Ik ben persoonlijk geen voorstander van de enorm korte nagels die sommigen daar nastreven te krijgen, maar de manier van aanpak en vooral ook de manier van knippen/vijlen is zeer verhelderend en absoluut een aanrader als je de komende jaren zonder problemen dit wil blijven doen

honden page profiel MollyMolly

" Ik weet niet hoe je engels is en of je facebook hebt, maar deze groep heeft echt hele goede tips in de vastgezette berichten over hoe je je hond zonder dwang zover kan krijgen dat nagelsknippen, vijlen leuk wordt
nail.maintenance.for.dogs/
(is wel een groep waar je je voor aan moet melden, maar verder zonder verplichtingen of zo)
Ik ben persoonlijk geen voorstander van de enorm korte nagels die sommigen daar nastreven te krijgen, maar de manier van aanpak en vooral ook de manier van knippen/vijlen is zeer verhelderend en absoluut een aanrader als je de komende jaren zonder problemen dit wil blijven doen "

M'n engels is wel vrij oké, hangt van het onderwerp af natuurlijk. Heb me alvast aangemeld bij de groep (verzoel gestuurd) bedankt voor je tip. 

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Leuk.... en echt verstandig

Als ze je straks geaccepteerd hebben moet je gewoon beginnen te lezen bij 'bestanden' , daar staat echt onwijs veel info waar je veel aan kan hebben met 'een moeilijke' hond

honden page profiel MollyMolly

" Leuk.... en echt verstandig
Als ze je straks geaccepteerd hebben moet je gewoon beginnen te lezen bij 'bestanden' , daar staat echt onwijs veel info waar je veel aan kan hebben met 'een moeilijke' hond "

Ja, je moest sowieso eerst bepaalde dingen lezen alvorens je iets mag plaatsen in de groep.

Zou haar niet echt als 'moeilijk' omschrijven, dit is gewoon pure angst.. Zeker omdat ze uiteindelijk tanden laat zien en wilt nippen. 

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

" Ja, je moest sowieso eerst bepaalde dingen lezen alvorens je iets mag plaatsen in de groep.
Zou haar niet echt als 'moeilijk' omschrijven, dit is gewoon pure angst.. Zeker omdat ze uiteindelijk tanden laat zien en wilt nippen.  "

Juist daar is heel hun beschrijving op gericht, het positief aanleren van behandelen van nagels... en bij de meeste honden gaat het om angst, maar kunnen de trainingstips je heel ver helpen

 

Zelfs tip hoe een scratch board te maken aan te leren om de tijd te overbruggen voor je tot knippen of vijlen over kunt gaan.

Sommige honden doen er wel een half jaar over voor ze zover zijn dat de knipper/vijl gebruikt kan worden en dan zijn in-between oplossingen best wel handig om niet naar de da te hoeven die je hond onder narcose wil brengen

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Ik vind zo'n hondennagelknipper zelf ook een onding. Wat hier prettig is de grootste nagelknipper voor mensen en zo stukjes er rustig afknippen en veel koekjes voeren tussendoor en tijdens het knippen.

honden page profiel MollyMolly

" Ik vind zo'n hondennagelknipper zelf ook een onding. Wat hier prettig is de grootste nagelknipper voor mensen en zo stukjes er rustig afknippen en veel koekjes voeren tussendoor en tijdens het knippen. "

Zou dit ook lukken bij een st bernard? Zijn namelijk nogal digge nagels en de opening van nagelknippers zijn meestal nogal smal

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Hmmm,de nagels van mijn hond(25 kilo,grotere hond,maar natuurlijk lang niet zo groot als die van jou) passen er ook zeker niet in zijn geheel tussen, ik knip stukjes, zo komt er -lijkt mij- ook geen zware druk op de nagels te staan, zoals het mijn inziens wel gebeurt met een gewone hondennagelknipper.

honden page profiel MollyMolly

" Hmmm,de nagels van mijn hond(25 kilo,grotere hond,maar natuurlijk lang niet zo groot als die van jou) passen er ook zeker niet in zijn geheel tussen, ik knip stukjes, zo komt er -lijkt mij- ook geen zware druk op de nagels te staan, zoals het mijn inziens wel gebeurt met een gewone hondennagelknipper. "

Ja hebben ook niet zo'n goede nagelknipper hier, laatst was een nagel soort van gespleten en was er een scherpe hoek over.. Maar de dierenwinkel heeft geen andere voor zo'n groot ras. Zal jouw idee eens proberen, bedankt! 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Hoe komt het dat die nagels zo lang zijn?

Moeten ze 'bij gewoon gebruik' niet dusdanig slijten dat ze niet geknipt hoeven te worden?

En zéker niet iedere maand?

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti

honden foto van  Dutch Auti

Meer op verharde ondergrond lopen. 

 

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti

honden foto van  Dutch Auti

En qua nagelschaar misschien via de Sint Bernard vereniging eens vragen wat voor nagelknipper mensen gebruiken.

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

" Hmmm,de nagels van mijn hond(25 kilo,grotere hond,maar natuurlijk lang niet zo groot als die van jou) passen er ook zeker niet in zijn geheel tussen, ik knip stukjes, zo komt er -lijkt mij- ook geen zware druk op de nagels te staan, zoals het mijn inziens wel gebeurt met een gewone hondennagelknipper. "

Dat klopt helemaal wat je daar zegt, door in 1 keer te proberen een nagel te knippen doet het bij grote harde nagels pijn door de druk

Het is veel beter om rondom de nagel elke keer een heel klein schilfertje te knippen tot je op lengte bent of tot je tegen het leven aan zit

 

Maar bij zwarte dikke nagels vind ik dat best wel eng en vind ik vijlen veel prettiger, zelfs met gewoon een normale (niet elektrische) vijl.... het duurt even, maar ons meisje blijft er nu gewoon voor liggen na counter conditioning hp-wink

honden page profiel Karin, Lucky*, Duke* en BuddyKarin, Lucky*, Duke* en Buddy

honden foto van Karin, Lucky*, Duke* en Buddy

Kun je bij de DA niet je hond een snuitje / muilkorf om doen? Dan kan ze niet uitvallen, en hoeft ze niet onder narcose. Mijn Beagle was ook panisch, en dus deden we het zo.

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker

Hoe vaak knip je dan ? Hier denk ik maar 2 keer per jaar en soms minder. De nagels slijten vanzelf wel. Ik heb 1 hond met een blessure die ik wat vaker moet knippen omdat hij zijn poot anders neer zet.  Maar doordat ik het niet vaak doe is het hier nooit een groot ding geworden. Leuk vinden ze het niet maar het is ok. Ik snap wel dat je met een grote jonge hond in de groei wat minder kunt lopen. Maar het klinkt of je veel knipt.

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker

Over de angst heb ik geen tips. Behalve dat het misschien een goed idee is om het door een ander te laten doen. Dierenartsen zijn vaak doortastender en dat maakt dat een hond zich sneller gaat overgeven. Uiteraard dan wel met muilkorf. Zelf heb ik een fijne dierenarts die veel rust heeft maar wel heel zeker is en dat merk ik aan mijn honden.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Mijn hond heeft ook een hekel aan nagels knippen, in mijn eentje lukt mij dit ook niet dus als ik bij de dierenarts moet zijn doet hij het anders gaat ze naar de trimmer die is een stuk goedkoper als de dierenarts. Ik heb zo'n elektrische nagelvijl maar ook dit laat ze niet toe, ik hoop dat als ze ouder word en meer gewent is dat er aan haar nagels word gezeten dat ze het wel gaat toelaten.

honden page profiel MollyMolly

Ik loop twee keer per dag met haar op de straat. beide keren ongeveer 30min. en nog stukjes tussendoor. Maar ze loopt altijd heel sloom, weet niet of dat samen hangt..

Het probleem is dat we al met 2 geprobeerd hebben, 1 knippen en 1 houd haar tegen voor weglopen enz maar zelfs met twee krijgen we dit niet gedaan. Zo'n erge angst heb ik nog nooit gezien. Vanaf dat ze een nagelknipper ziet beschermt ze haar poten al.

Een dierenarts/trimmer die haar dan ook nog eens een muilkorf om doet enz zal haar niet rustiger maken, dus uiteindelijk zullen ze haar wel onder narcose moeten doen lijkt mij

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Lukt het ook niet als jullie samen op de grond zitten/liggen(of hond op de bank en jullie op de grond), de 1 koekjes voert(in ieder geval iets wat ze héél lekker vind en niet altijd krijgt) en de ander knipt?

honden page profiel MollyMolly

" Lukt het ook niet als jullie samen op de grond zitten/liggen(of hond op de bank en jullie op de grond), de 1 koekjes voert(in ieder geval iets wat ze héél lekker vind en niet altijd krijgt) en de ander knipt? "

In het begin probeerden we bij haar op de grond te zitten, ondertussen koekjes geven, kouwbotje, of dergelijks maar dit hielp niet.

Er staat een bank op haar kamer waar ze snachts en overdag soms in ligt (mag in de woonkamer niet op de bank) en daar ben ik ook bij haat gaan zitten en zo geprobeerd maar dit werkte ook niet. Zij alleen op de bank werkt ook niet want ze draaid haar lichaam weg of verbergt haar pootjes.

Heb zojuist met de dremel geprobeerd en haar ondertussen een kouwbotje gegeven. Het geluid doet haar eigenlijk niets voor zover ik het zie, ook niet wanneer ik dichterbij kom of hem op de hoogste stand zet, kan de dremel langs haar poot houden. Enkel wil ze haar poot niet laten aanraken dan. Dus als ik met de dremel tegen dr nagel ga trekt ze direct weg, of gaat ze recht staan op de bank. Heb heel even bij 1 nagel 2 keer heen en weer kunnen bewegen maar toen keek ze om en trok dr poot weer weg. 

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Echt, lees nu eerst even de vaste bestanden van die facebook groep

Je hond nu dwingen iets te doen wat ze niet leuk vindt zal er voor zorgen dat je haar nooit normaal de nagels kan knippen

 

Als je haar meer tijd gunt om te wennen aan de dremmel door de tips te volgen heb je straks voor de rest van haar leven geen probleem meer met nagelonderhoud, maar het kost nu wel even wat geduld en aanpassing van jou kant

honden page profiel MollyMolly

" Echt, lees nu eerst even de vaste bestanden van die facebook groep
Je hond nu dwingen iets te doen wat ze niet leuk vindt zal er voor zorgen dat je haar nooit normaal de nagels kan knippen
 
Als je haar meer tijd gunt om te wennen aan de dremmel door de tips te volgen heb je straks voor de rest van haar leven geen probleem meer met nagelonderhoud, maar het kost nu wel even wat geduld en aanpassing van jou kant "

Ik ga je even een pb doen over die bestanden. Ben ze aan het lezen maar weet niet of ik het goed begrijp 

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Is goed hoor, ik help graag als het kan

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^