Ideeën buitentrap

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel FrankFrank

Goedemiddag allemaal,

Mijn naam is Frank en ik ben 33 jaar oud. Ik woon op een bovenwoning en ik kan deze alleen maar bereiken via een buitentrap.

Ik ben zeer actief binnen de hondensport daar ik nu zelf een hollandse herder reu van 5 jaar heb en volgend jaar wil ik graag een Bullmastiff pup aanschaffen.

Mijn herder kan gewoon traplopen en anders kan ik die tillen. Traplopen is uit den boze met een pup en een Bullmastiff met 1 jaar tillen is ook geen optie.

 

Ik ben dus druk aan het verzinnen hoe ik het kan oplossen, mijn idee:

1). Twee fietsgootjes laten plaatsen op de trap, weerbestendige bak met wieltjes maken en bovenop een lier plaatsen om zo een soort traplift te maken. Totale kosten: €3.700,-

2). Smienk trapliften heeft een speciale buitentraplift voor honden. Totale kosten: €6.000,-

 

Ik vind het allebei heel veel geld en ben nu op zoek naar andere Ideeën. Weet er iemand nog iets wat ik zou kunnen bedenken?

Mijn budget is: €1.500.

 

Gr. Frank

 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Verhuizen naar een benedenwoning?

Toch een ander ras uitzoeken?

honden page profiel FrankFrank

Verhuizen is geen optie en ander ras ook geen optie. Naar mijns inziens gaat het erom dat je een hond geeft wat ze nodig hebben en goede verzorging. Een hond geeft niks om inrichting dus daarom kijk ik naar alle mogelijkheden.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Hoe hoog/steil is die trap?

 

Dat jonge honden nooit mogen traplopen, daar zijn de meningen over verdeeld.

M.i. kan dit wel degelijk, als je het je pup stapsgewijs en goed aanleert. En de trap veilig is, uiteraard.

 

Traplopen zorgt voor belasting: in het naar boven lopen komt er druk op de lage rug, heupen en knieën, in het naar beneden lopen op schouders, ellebogen en polsen.

Daarom is het goed om een pup eerst kennis te laten maken met kleine op- en afstapjes. Zo leert hij zijn poten goed op een vlak te plaatsen, zijn balans en motoriek te ontwikkelen en zo worden zijn spieren sterker. 

Eens hij de techniek goed onder de knie heeft, kan je het traplopen stelselmatig opbouwen.

 

Geef hem ook bij het wandelen voldoende kans om zijn motoriek, balans en bespiering te ontwikkelen: zoek terreinen met verschillende ondergronden op: hellingen, rotsen, zand, veenachtige grond, hoog gras, kaalkap, enz. en laat de pup regelmatig eens in verschillende tempo's lopen (ook stilstaan).

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Hier een zware hond van 75 kilo, mankeerd...nog..Niets, 12 jaar, loopt nog iedere dag naar boven en eraf, maar dr komt een dag dat ze beneden moet blijven....het enigste wat ik je als advies kan geven als je toch een zware hond wilt houden, een traplift...jonge hond mankeerd niets maar kan opeens wat krijgen, hier een kruisband scheuring gehad en zes weken geen trappen mogen lopen...hou daar rekening mee...dat het zo kan gebeuren...traplift kan de hond altijd naar boven en beneden.

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

De liefdie je beschrijft in de eerste optie, is die mechanisch? Eventueel kun je een katrollensysteem gebruiken en zelf de hond naar boven trekken. Scheelt in de kosten tov een mechanische lier.

Als je voldoende katrollen gebruikt is het niet te zwaar. Alleen wel veel touw.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Wanneer je pech hebt dat de hond als je die aangeschaft hebt skelet problemen krijgt, wat dan....hier is dat niet aan de orde ze loopt nog steeds mooi rustig de trap op en af, geen probleem, maar wat als je hond ouder wordt en arthrose ontwikkelt, doe je haar dan weg ? Nee tuurlijk niet, maar hou rekening met deze senarioos, ....en als je hond eens een operatie nodig heeft, kan zomaar gebeuren, wat dan.

honden page profiel FrankFrank

Hoi Vera,
De lier van optie 1 is elektrisch o.b.v. 230V. Het probleem daarbij is dat ik flinke bouten in een oude muur moet boren en weet niet of mijn huis dat allemaal houdt. 
 
Wat jij beschrijft klinkt heel prettig maar ik ben technisch slecht onderlegd. Kun je beetje uitleggen hoe dat werkt o.i.g. wat ik nodig heb en hoe ik zoiets kan bevestigen?
Als dat teveel werk is dan begrijp ik dat hoor en moet ik naar een professional toe:).
 
 
 
" De liefdie je beschrijft in de eerste optie, is die mechanisch? Eventueel kun je een katrollensysteem gebruiken en zelf de hond naar boven trekken. Scheelt in de kosten tov een mechanische lier.
Als je voldoende katrollen gebruikt is het niet te zwaar. Alleen wel veel touw. "

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Een hond van zoveel kiloos naar boven trekken ?  Dan kan je beter een hond een goed zwemtuig met handvat omdoen...zodat je de hond met het naar boven ondersteunt.

honden foto van Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura

Op de Bullmastiff liefhebber/fokker FB pagina had iemand een bench en katroll systeem gemaakt. Deze ging automatisch omhoog en omlaag. Het was net een lift alleen dan speciaal voor de hond.

 

Een Bullmastiff trap laten lopen, haal die gedachten maar uit jullie hoofd. Er zijn er maar bar weinig die het kunnen en willen. Naar boven is niet zo n probleem...maar naar beneden toe....Veel Bullmastiffs op de FB pagina lopen geen trap.....

 

Mijn zus heeft een Bullmastiff Eddy en als die ooit naar boven gaat hebben wij een groot probleem. Want hen even naar beneden halen....doen we niet zo snel met 70kg. 

 

Als ik jouw was zou ik daar eventueel info winnen. Die gene met het katroll systeem heeft een filmpje destijds geplaatst.

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Hallo Frank,

 

Heb zelf helaas ook weinig technisch inzicht.

Wel weet ik van de natuurkunde lessen de regels van katrollen nog.

 

Een vaste katrol (aan de muur) verandert de richting waarin getrokken moet worden. Dus stel je voor je wilt een piano ophijsen naar het plafond en maakt één katrol aan het plafond vast, dan hoef je nu het touw niet naar boven te trekken maar naar beneden. Door de bocht die het touw maakt gaat de piano toch omhoog.

Een losse katrol daarintegen zit niet aan de muur maar aan de piano zelf. Het touw zit vast aan de muur, loopt naar beneden en via de katrol aan de piano weer omhoog. Je moet hierbij dus omhoog trekken om de piano omhoog te laten gaan, maar omdat 1 kant van het touw aan het plafond vast zit wordt het gewicht verdeeld. Je hoeft dus maar de helft van het gewicht van de piano omhoog te trekken. Combineer dit met een vaste katrol om de richting van het touw weer om te draaien en je hebt de voordelen van beiden.

 

Met elke losse katrol die je gebruikt, halveert het gewicht van hetgene dat getrokken moet worden. 70 kg wordt 35, dan 17.5, etcetera. Maar ook verdubbelt de lengte van het touw. Van bijv 6 meter, naar 12, naar 24. Dus je bent wel aardig wat aan het sjouwen (en spierballen aan het kweken wink)

 

De krachten die op de muur komen zijn dezelfde als bij een mechanische lier.

 

Hopelijk heb je iets aan mijn uitleg, ik weet niet goed of het duidelijk is. Maar misschien kun je er iets mee.

honden page profiel FrankFrank

Bedankt voor jullie snelle reacties!

@Mylo,Edje: Dat is fijn, ik heb mezelf net aangemeld. Is dat die FB besloten pagina van Bullmastiff en Bordeauxdog?

Het idee daarachter klinkt erg goed en zou daar heel graag meer over willen weten inderdaad, bedankt dat je dit hebt neergezet!

 

@Vera: hartstikke bedankt voor de heldere uitleg! Ik heb nooit aan een katrol gedacht maar dus alleen aan een elektrische lier. Het sjouwen is geen enkel probleem dmv katrol en een heel stuk goedkoper, top verhaal!

 

@Willemijn: Bedankt voor jouw reactie. Ook hier heb ik over nagedacht om een hondenreddingstuig te kopen en dan op de een of andere manier de hond naar beneden te krijgen, maar blijkt in de praktijk best lastig om te realiseren, aangezien ik dan een soort van kleine hijskraan nodig heb. 

De hoogte van de trap is in totaal 4.70 meter en 1.20 meter breed.

 

Groetjes,

Frank

honden foto van Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura

Nee de site heet Liefhebber/Fokker Bullmastiff

Dit is de link 

https://www.facebook.com/groups/1474794506138211/

honden page profiel FrankFrank

Heel erg fijn, dankjewel voor het opzoeken!

honden page profiel jolanda, puk en jack .jolanda, puk en jack .

honden foto van jolanda, puk en jack .

Mischien een 2 dehands lier van een boot een optie. Om de boot te water te laten van een trailer.. En dan zelf idd iets maken, knutselen wink

honden page profiel FrankFrank

Zou dit nog iets kunnen zijn als optie eventueel gecombineerd met iets van een takeltuig?

https://www.dogfysion.nl/revalidatiehulpmiddelen/takeltuig

 

Kwam ik bij toeval tegen op het internet.

honden foto van Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura

" Zou dit nog iets kunnen zijn als optie eventueel gecombineerd met iets van een takeltuig?
https://www.dogfysion.nl/revalidatiehulpmiddelen/takeltuig
 
Kwam ik bij toeval tegen op het internet. "

 

Moet je hem dan zelf dragen? Denk dat je een bullmastiff niet effe optilt haha. Je mag het bij Eddy proberen maar dan draag je 70kg doodgewicht XD 

 

Hier is een foto van onze Ed :) 

514762.jpg

honden page profiel FrankFrank

Hahaha, ik neem een teefje.. Dat scheelt al veel gewicht:). Maar ik moet hem zelf tillen en anders met iets van een takeltuig.

Ed is wel echt prachtighp-heart

 

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Frank, waarom is verhuizen geen optie? Het zou zo veel makkelijker zijn als je een benedenwoning dan wel een woning met een lift hebt. 

 

Of heb je de pup al gekocht?

honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby

honden foto van Wilma en Dobby

Ik denk dat dat takeltuig te klein is. 1m lichaamslengte, ik denk dat mijn Golden daar al bijna aan zit.

Ik zou eens kijken naar welke mogelijkheden je überhaupt hebt om in de constructie van het huis dingen aan te brengen. Als het een huurhuis is gaat het misschien wel lastig worden.

Je hebt trouwens ook van die steekwagens met kantel-wielen, om juist trappen mogelijk te maken. Als je een bench oid op zo'n ding bevestigt en iets van een manier met katrollen om het omhoog trekken te vergemakkelijken...

https://www.allekabels.nl/steekwagen/21000/1086289/steekwagen-tot-150-kg-traploper.html?gclid=EAIaIQobChMI3s7z4Oms3QIV55XtCh2JNQsHEAQYBCABEgIQ8_D_BwE

Of de gemotoriseerde versie:

https://www.youtube.com/watch?v=zQQmTQBV0ck

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Ik zou ook voornamelijk rekening houden met het feit dat er een moment kan zijn dat ze idd niet (meer) kan traplopen, dus heel goed dat je hier over nadenkthp-thumbsup

 

Misschien heb je iets aan dit filmpje:

https://m.youtube.com/watch?v=hUVxBTwn5r8&feature=youtu.be

 

Ik zag het ooit voorbij komen en vond het erg leuk gedaan. Misschien brengt het je op wat ideeën. 

honden page profiel FrankFrank

Goedemorgen,

Echt super dat jullie zo meedenken, dat apprecieer ik heel erg!

Verhuizen is echt geen optie, want zit nu in een bovenwoning van in totaal 310m2 en dat voor onder de 900 euro en daarnaast heb ik nog een contract voor 3 jaar lopen.

@paddy, Uiteraard heb ik nog geen pup gekocht. Ik neem een fokker niet serieus als ze geen harde eis hebben voor die trap. De fokker die ik op het oog heb daarvan moet ik iets regelen voordat ze de pup meegeeft, dus dat is helemaal top!

Die trappenklimmer daar heb ik echt nog nooit van gehoord, zeker de elektrische variant ziet er echt top uit! Dat is inderdaad echt een optie. 

En inderdaad met een huurhuis daar mag ik niet in boren ivm heel oud pand. Ik heb inmiddels misschien iets gevonden, dat is een accutreklier die heel licht is en weersbestendig is en die ik op de een of andere moet gaan bevestigen aan de trapleuning. 

En een kar/trappenklimmer icm een lier aan de trapleuning zou het probleem kunnen oplossen. Enige wat ik nog moet uitzoeken is of de trapleuning dat gaat houdenhp-heart.

 

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Een herkenbaar probleem : Grote zware hond en trap....

Ik zelf dacht ook direct aan de 'trap steekwagen' uit de link van Wilma. Daar kun je inderdaad een bench op monteren en kun je zo mee trap op en af.

Een lier eraan lijkt me vrij wel onmogelijk en de eigenaar van jouw pand gaat vast niet toestaan dat je daar voor constructies bv aan de trapleuning monteert.

Dat word dus 'handwerk' voor jou.....

Overigens heb Ik ook een forse hondedame en 1 trap. (binnen, naar de slaapkamer) 

Ik heb Haar als pup die trap op en af gedragen tot ze echt te zwaar werd.

Dan heb Ik Haar geleerd om zeer beheerst en langzaam die trap op te lopen: eerst linkervoorpoot en linker achterpoot. Dan rechter voor poot en rechterachterpoot.

Pootje voor Pootje Dus waar bij Ik voor haar liep de trap op en af zodat ze heel langzaam moest.

Bij een dergelijke manier belast je de gewichten evenwichtig en niet te zwaar. Dit heb Ik via mijn dierenarts en een fysiotherapeut zo uitgezocht.

Dat gaat inmiddels al jaren prima zo en Wanda (60 Kilo) is inmiddels 5 en heeft nergens last van.

Dan heb je de 'trapwagen' alleen in geval van nood nodig.

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik moet nog aan iets anders denken. Ik ben al vaak veehuisd. Verhuisbedrijven hebben heel wat materiaal om iets naar boven te krijgen. Misschien daar ook eens informeren?

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^