Groeiachterstand, pup weigert te eten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Bobo321Bobo321

honden foto van Bobo321

Inmiddels is Boris 6 maanden en heeft een lichte groeiachterstand. Hij komt amper nog aan, maar hij eet ook nog steeds heel slecht. Zijn brokken laat hij staan. Hij kreeg altijd Renske brokken. In het begin ging dat goed, maar uiteindelijk is hij daarop uitgekeken. Toen even overgegaan op Acana, maar na 3 dagen wilde hij dat ook niet meer...kon zo bijna 3 dagen niet eten...en een pup moet toch eens gaan eten. Alles gecombineerd met Renske vers, maar ook daar trapt hij inmiddels niet meer in.

Nu is hij 4 weken geleden getroffen door een maagdarm infectie dus diarree en spugen. Daar knapte hij snel van op na een bezoekje aan de dierenarts en op hun advies even Royal Canin Gastro Intestinal gegeven. De eerst dagen at hij weer goed, en daarna was het weer over. Toen van iemand de tip gekregen om Dog Lovers Gold te geven. Smakelijk en in een variant met meer calorieen zodat hij beter zou aankomen. Gekocht, maar hij moet er niets van hebben! Hij krijgt 180 gram per dag ( weegt 7.5 kg ) en hij eet hooguit de helft ervan maar op. Overigens nog wel de Royal Canin want de zak was nog niet leeg. 

Ik zit met mijn handen in het haar omdat hij echt moet gaan aankomen. Ribben zijn duidelijk  voelbaar en hij zou uiteindelijk rond de 15 kg moeten gaan wegen (mini labradoodle ) Vers vlees is absoluut geen optie dus daarin zoek ik ook geen info..maar wat kan ik dan nog proberen voor brok?

We hebben het zelfs al lichtjes warm gemaakt maar na 3x is hij daar ook op uitgekeken. 

Een brok met verschillende smaken en die elke 3 dagen afwisselen een optie? 

Hij kreeg tot nog toe 3x per dag brokken. Ook reeds 2x per dag geprobeert maar zonder effect. Savonds eet hij alles op. Sochtends en smiddags niets.

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

Ik zou (omdat je zelf zegt dat hij s’ochtends en s’middags niets eet, maar s’avonds wel)

proberen over te gaan op 1 maaltijd per dag, en dan inderdaad s’avonds .

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Hier een hond die slecht eet wat brokken betreft.

Ik ben toen overgestapt op rauwe voeding en dat eet ze met veel plezier. 

Gelukkig vorig jaar ook brokken gevonden die ze met heel veel plezier eet.

 

De VOL Brok van Darf, deze vind puck erg lekker.

honden page profiel Bobo321Bobo321

honden foto van Bobo321

" Ik zou (omdat je zelf zegt dat hij s’ochtends en s’middags niets eet, maar s’avonds wel)
proberen over te gaan op 1 maaltijd per dag, en dan inderdaad s’avonds .
  "

Dat kan hij echt niet. Dan moet hij 180 gram in een keer opeten. Als ik 90 gram in 1x geef dan eet hij ook nog maar rond de 70 gram ervan op... Daar is zijn maag echt nog te klein voor denk ik

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Moét Boris persé brokken eten?

Je schrijft vers vlees is absoluut geen optie, maar heb je al eens aan Renske Vers gedacht. Dat zijn makkelijke pakjes, die buiten de koeling houdbaar zijn tot ze geopend worden, dan nog een paar dagen in de koelkast. 

Je kunt het dan bewaren in een koelkast doosje, het stinkt niet, maakt geen rommel rond de etensbak. Je kunt het ook combineren met de brokjes. Het is er in een heleboel verschillende smaken. En ik heb geen aandelen (!).

honden page profiel Bobo321Bobo321

honden foto van Bobo321

" Moét Boris persé brokken eten?
Je schrijft vers vlees is absoluut geen optie, maar heb je al eens aan Renske Vers gedacht. Dat zijn makkelijke pakjes, die buiten de koeling houdbaar zijn tot ze geopend worden, dan nog een paar dagen in de koelkast. 
Je kunt het dan bewaren in een koelkast doosje, het stinkt niet, maakt geen rommel rond de etensbak. Je kunt het ook combineren met de brokjes. Het is er in een heleboel verschillende smaken. En ik heb geen aandelen (!). "

Jazeker. Die heeft hij ook altijd gemengd gehad met zijn voer. 

hij heeft ook wel eens alleen renske vers gehad zonder de brokken maar dat resulteerde in zeer slappe ontlasting..dus dat willen we niet meer doen. Maar mengen hebben we heel lang gedaan maar zelfs daarop is hij nu uitgekeken

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Wat een verschil met mijn (volwassen) hond, die krijgt keiharde ontlasting (knikkers) van de Renske Vers.....

honden page profiel Bobo321Bobo321

honden foto van Bobo321

" Wat een verschil met mijn (volwassen) hond, die krijgt keiharde ontlasting (knikkers) van de Renske Vers..... "

Geef je alle varianten? Zowel de graanvrije als de gewone?

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

je zou Hermanns kunnen overwegen, dat hoef je je ook geen zorgen te maken over schadelijke bijstoffen in het voer

 

https://naturepet.nl/product-categorie/hond/voeding/merk-hondenvoer/hermanns-droogvoeding-hond/

honden page profiel Joyce -Rover & SagaJoyce -Rover & Saga

honden foto van Joyce -Rover & Saga

Rover heeft toen hij jong was echt lopen "tetten" met zijn voer. Wilde elke keer wat anders, super kieskeurig. Was heel erg lastig, want hij had wel honger maar vertikte het te eten. Uiteindelijk zijn we gestopt met het blijven wisselen van voer en gewoon 1 smaak gegeven en dat 2 keer per dag aangeboden, en na 10 minuten weggehaald.
Eet je niet, fijn dan maar niet... Maar dan ook geen snacks, koekjes endergelijke gegeven, als ie echt honger heeft dan eet ie wel.

De echte omslag kwam toen hij ging logeren en de hond des huizes dreigde zijn brokjes op te eten
Toen wist ie ineens wél hoe hij moest eten. Daarna nooit meer problemen gehad en nu eet (euhm vreet) hij alles :)
Ik zou toch voet bij stuk houden, en niet te snel wisselen. Succes in elk geval.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Ik zou dat vlug beu zijn dat gedoe met die brokken.

Naar de winkel om rodi en kijken of ze dat willen,1x per dag eten want het lijkt mij nu wel een gevalletje van een baasje rond zijn pootje draaien.

 

Heb ook een hond gehad die geen brokken wilde,kvv heeft ze altijd goed gegeten,nooit geen gedonder met eten meer gehad.

1xdag eten en even doorzetten.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ik heb een hondje van 17, die heeft ook nooit brokken willen eten.

Af en toe nog eens geprobeerd in z'n leven, maar hij trapte er nooit in.

Wat hij wel goed is is vers vlees, gestoomd vlees of rauw vlees.

En wat hij hiervan ook eet, hij heeft nog nooit slappe ontlasting gehad.

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

180 gram lijkt me best veel eigenlijk. Ik zou m gewoon s morgens geven wat hij moet, na een half uur weghalen en s avonds weer voeren zonder tussendoortjes.

 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Ik heb een hondje van 17, die heeft ook nooit brokken willen eten.
Af en toe nog eens geprobeerd in z'n leven, maar hij trapte er nooit in.
Wat hij wel goed is is vers vlees, gestoomd vlees of rauw vlees.
En wat hij hiervan ook eet, hij heeft nog nooit slappe ontlasting gehad.
  "

En hij is het levende bewijs,dat hij geen brokken nodig heeft om gezond oud te worden.

 

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

Het klinkt alsof je heel veel geopende zakken brok hebt waar je niks meer mee kan. Mijn hond eet na 3 dagen hetzelfde ook niet meer. Nu wissel ik de brokken gewoon af. Kan soms ook gewoon hele dagen niks eten als ik niet voor wat variatie zorg. Eerste dag zoals bij jou ook met volle goesting en dan de derde dag kijkt hij me aan alsof ik hem vergif geef. Ik geef gewoon elke dag iets anders waarvan ik weet dat hij het goed verdraagt. Lekkers erdoor draaien had geen zin, dan at hij daarna al helemaal geen droge brokken meer.

 

Heb een tijd vlees gegeven, was hij na een tijd ook op uitgekeken en dan was brok plots zo lekker. Volgens mij zijn er gewoon zo'n honden die alles snel beu worden. Ikzelf eet ook liever niet 3 dagen hetzelfde :)

 

Edit: bij 6 maanden en groeiachterstand zou ik zeker niet laten zien wiende koppigste is van de twee. Je hondje moet eten nu en hem laten uithongeren zodat hij wél elke dag hetzelfde wil eten (als je zoiets zelfs uberhaupt zou willen doen....) kan later nog als hij uitgegroeid is. Maar hier dus heel goede resultaten met afwisselen van brok. Ik voer 4 verschillende smaken waarvan 2 van hetzelfde merk momenteel. 

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

Ik ken ook zo'n hond die dus niets blijft eten.

Die mensen hebben ook echt al alles uit de kast getrokken. Alles wat je maar kan bedenken.

Had hen zelfs eens een blik Alsa Nature van mijn hond meegegeven omdat ik toch wel vrij zeker was dat die dat écht wel zou lusten, ja ook 1 dag en gedaan.hp-angel

Soms is het echt heel vervelend.

 

 

 

 

honden page profiel Bobo321Bobo321

honden foto van Bobo321

" Het klinkt alsof je heel veel geopende zakken brok hebt waar je niks meer mee kan. Mijn hond eet na 3 dagen hetzelfde ook niet meer. Nu wissel ik de brokken gewoon af. Kan soms ook gewoon hele dagen niks eten als ik niet voor wat variatie zorg. Eerste dag zoals bij jou ook met volle goesting en dan de derde dag kijkt hij me aan alsof ik hem vergif geef. Ik geef gewoon elke dag iets anders waarvan ik weet dat hij het goed verdraagt. Lekkers erdoor draaien had geen zin, dan at hij daarna al helemaal geen droge brokken meer.
 
Heb een tijd vlees gegeven, was hij na een tijd ook op uitgekeken en dan was brok plots zo lekker. Volgens mij zijn er gewoon zo'n honden die alles snel beu worden. Ikzelf eet ook liever niet 3 dagen hetzelfde :-)
 
Edit: bij 6 maanden en groeiachterstand zou ik zeker niet laten zien wiende koppigste is van de twee. Je hondje moet eten nu en hem laten uithongeren zodat hij wél elke dag hetzelfde wil eten (als je zoiets zelfs uberhaupt zou willen doen....) kan later nog als hij uitgegroeid is. Maar hier dus heel goede resultaten met afwisselen van brok. Ik voer 4 verschillende smaken waarvan 2 van hetzelfde merk momenteel.  "

We maken telkens alle zakken wel netjes op hoor, dus geen overschot aan voer hier.

Bij Renske adviseren ze ook om elke paar dagen een andere smaak te voeren zodat het interessant blijft...

honden page profiel Bobo321Bobo321

honden foto van Bobo321

We zijn wel van de brokken weghalen binnen een half uur...maarja..hij moet nu groeien...als hij straks 1.5 is zal hij niet meer groeien.

 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

" Geef je alle varianten? Zowel de graanvrije als de gewone? "

Daar let ik eigenlijk niet op, dacht dat het allemaal graanvrij is....

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Wat is de reden dat vers vlees geen optie is? 

 

Heb je ook je manier van voeren is aangepast? Bijvoorbeeld alleen als beloningssnoepjes of in een snuffelmat of iets dergelijks?  Gedurende de dag steeds een klein beetje? Wisselen in smaken blikvoeding om de brokken smakelijker en interessanter te houden? Mijn honden doen een moord voor die kuipjes van Yarrah. 

 

honden page profiel pim pim

honden foto van pim

Is het een labradoodle? Vrienden hebben er ook eentje die enorm moeilijk eet en super mager is. Enige wat werkt en wat goed gegeten wordt is kvv van carnibest. Je kan het overwegen. Als je kvv gaat geven wel handig je er even in te verdiepen: https://www.voerwijzer.com/beginnersinformatie-kvv/ 

honden page profiel DD

honden foto van D

Hier hielp de brokjes niet geven in haar bakje, maar gedurende de wandeling als beloning voor van alles en nog wat, en het laatste beetje wat over was ging in haar bakje, en dan at ze het wel met plezier. Ook in zo’n bal, of in een verfrommeld wc-rolletje die ze aan stukken moest scheuren; ze werkte graag voor haar eten. 

Soms at ze niet omdat ze misselijk was, dan kreeg ze 2 á 3 lekkere kleine beloningssnoepjes, en dan nam ze vaak wel haar brokjes weer aan. Of niet, maar meer van die lekkerdere kreeg ze niet, was echt alleen om eetlust een beetje op te wekken.

honden page profiel Bobo321Bobo321

honden foto van Bobo321

" Wat is de reden dat vers vlees geen optie is? 
 
Heb je ook je manier van voeren is aangepast? Bijvoorbeeld alleen als beloningssnoepjes of in een snuffelmat of iets dergelijks?  Gedurende de dag steeds een klein beetje? Wisselen in smaken blikvoeding om de brokken smakelijker en interessanter te houden? Mijn honden doen een moord voor die kuipjes van Yarrah. 
  "

Ja, ook al geprobeerd. Wordt hij niet warm of koud van dus de manier van voeren ligt het ook niet aan

honden page profiel W & B W & B

honden foto van W & B

Waarom is kvv voeren sowieso geen optie? 

 

Misschien is daarmee namelijk je hele probleem opgelost! wink

Je kan het gewoon eens proberen, bijna alle supermarkten verkopen rodi en smuldier.. Laten ontdooien, in de bak en kijken of hij dat wel eet.

 

Is het proberen waard toch? 

honden page profiel Bobo321Bobo321

honden foto van Bobo321

" Waarom is kvv voeren sowieso geen optie? 
 
Misschien is daarmee namelijk je hele probleem opgelost! 
Je kan het gewoon eens proberen, bijna alle supermarkten verkopen rodi en smuldier.. Laten ontdooien, in de bak en kijken of hij dat wel eet.
 
Is het proberen waard toch?  "

Omdat ik heb vervelend vind met de hygiene. Ik heb 3 jonge kinderen. De hond likt nogal wat af..en dan is KVV not done.

Bovendien gaat hij 1 a 2x in de week mee op stap in de auto en zijn we vaak een hele dag weg en dan is kVV dus niet echt handig. 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Mijn schoonmoeder gaf haar poedeltje altijd tafelrestjes,en s'avonds een boterham met leverworst,die viel van ouderdom bijna uit elkaar. Zo gezond als een vis,nooit bij een da geweest behalve voor zijn laatste spuitje hij was 17 jaar toen.

 

Hij kreeg zijn gehakt,zijn stukje vis...stukje fricandel ook wel.Nooit geen aardappelen.

 

Dat is geen advies van mij,want de voedingsdeskundigen hier zouden mij afschieten als ik dit advies aan je gaf.

 

Vervelend zo een een kieskeurig gevalletje. Hoop dat je wat vindt dat wel werkt.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

We maken telkens alle zakken wel netjes op hoor, dus geen overschot aan voer hier.

Dus hij eet het toch op, dan?

Misschien heeft hij helemaal niet zoveel nodig. Je schrijft ergens dat ie 180 gr krijgt, voor een hondje van 7,5 kg. Dat lijkt me erg veel, nee? Misschien wat minder voeren, smaken per maaltijd afwisselen om het aantrekkelijk te houden, en er verder niet te veel druk op leggen. Es zien hoe dat gaat...

honden page profiel LexieLexiegoedgekeurde fokker

honden foto van Lexie

" Omdat ik heb vervelend vind met de hygiene. Ik heb 3 jonge kinderen. De hond likt nogal wat af..en dan is KVV not done.
Bovendien gaat hij 1 a 2x in de week mee op stap in de auto en zijn we vaak een hele dag weg en dan is kVV dus niet echt handig.  "

Hier ook kinderen in huis en honden die regelmatig kvv/ schapenkop/ soepkip/ zalmkop/ penslappen/ enz eten en we zijn er nooit ziek door geworden. Kwestie van handenwassen en aanrecht schoonhouden. En je hoeft echt niet bang te zijn wanneer je kinderen per ongeluk een lebber krijgen. Kortom: probeer eens een pakje smuldier of een rol kvv. Best kans dat je hond dit wel eet.

 

 

honden page profiel Mirjam en Curly Koda Mirjam en Curly Koda

honden foto van Mirjam en Curly Koda

" Inmiddels is Boris 6 maanden en heeft een lichte groeiachterstand. Hij komt amper nog aan, maar hij eet ook nog steeds heel slecht. Zijn brokken laat hij staan. Hij kreeg altijd Renske brokken. In het begin ging dat goed, maar uiteindelijk is hij daarop uitgekeken. Toen even overgegaan op Acana, maar na 3 dagen wilde hij dat ook niet meer...kon zo bijna 3 dagen niet eten...en een pup moet toch eens gaan eten. Alles gecombineerd met Renske vers, maar ook daar trapt hij inmiddels niet meer in.
Nu is hij 4 weken geleden getroffen door een maagdarm infectie dus diarree en spugen. Daar knapte hij snel van op na een bezoekje aan de dierenarts en op hun advies even Royal Canin Gastro Intestinal gegeven. De eerst dagen at hij weer goed, en daarna was het weer over. Toen van iemand de tip gekregen om Dog Lovers Gold te geven. Smakelijk en in een variant met meer calorieen zodat hij beter zou aankomen. Gekocht, maar hij moet er niets van hebben! Hij krijgt 180 gram per dag ( weegt 7.5 kg ) en hij eet hooguit de helft ervan maar op. Overigens nog wel de Royal Canin want de zak was nog niet leeg. 
Ik zit met mijn handen in het haar omdat hij echt moet gaan aankomen. Ribben zijn duidelijk  voelbaar en hij zou uiteindelijk rond de 15 kg moeten gaan wegen (mini labradoodle ) Vers vlees is absoluut geen optie dus daarin zoek ik ook geen info..maar wat kan ik dan nog proberen voor brok?
We hebben het zelfs al lichtjes warm gemaakt maar na 3x is hij daar ook op uitgekeken. 
Een brok met verschillende smaken en die elke 3 dagen afwisselen een optie? 
Hij kreeg tot nog toe 3x per dag brokken. Ook reeds 2x per dag geprobeert maar zonder effect. Savonds eet hij alles op. Sochtends en smiddags niets. "

Weet je zeker dat hij 15 kilo moet gaan wegen??? Ik heb een grote poedel en die weegt maar 19 kilo. Als er veel poedel in hem zit is het heel normaal dat je de ribben goed voelt. Dat is bij mijn poedel ook zo. Als hij net geschoren is is het net een windhond qua bouw. Kan goed zijn dat jouw hond veel poedelgenen heeft en daar door zo slank/rank is. En mijn dierenarts vind mijn poedel er perfect uit zien niet te dun of zo.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Wij hadden hier hetzelfde, lange tanden eten, niet eten. Ondanks advies toch op ander voer overgestapt. Platinum, ik meng nu lam en rijst,adult,  met de kip puppybrok. Hij eet het nu al een aantal weken, sterker nog, het bakje is in een paar seconden leeg. De kat krijgt nu geen kans meer,  Even 1 dagje aan de dunne, 1 keer, ik gaf te veel van de brokjes. daarna steeds betere ontlasting en veel minder dan op de geexpandeerde brok.  Omdat ik niet precies wist hoeveel hij moest hebben, heb ik wel wat aan zitten modderen, resultaat , hond viel paar ons af. Nu voer ik het langzaam weer op en hij begint weer wat aan te komen. Dit is een brok die niet geexpandeerd is en niet geperst, iets er tussenmin. Zonder schadeljjke toevoegingen. Via food4pets in belgie te koop, binnen 2 dagen in huis.. Onze honden zijn ongeveer even oud, de mijne is nu 6,5 maanden en 5 kg, wordt max 6 denk ik en hoop ik.

pagina 1 van 3 12 3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^