Vernielzuchtige Froyo

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Frofro & HowbowFrofro & Howbow

honden foto van Frofro & Howbow

Hoi hoi laughing

 

Mijne Froyo is nu een jaartje en een maand , een kruising van een alsakan malamute X schotse collie 

Het is een super lieve en speelse hond maar zo vernielzuchtig undecided

Als sinds dat hij 5maanden was slaapt hij op de onderplaat van zijn bench. Als ik iets in zijn bench leg van kussen , deken , Badhanddoek , ... De ochtend erop vind ik het terug in stukjes. Gisteren avond dacht ik , na een hele grote wandeling en op een een speelse manier zijn avondmaaltijd op gegeten te hebben dat hij moe genoeg ging zijn om het nog eens te proberen ... 

Maar helaas vanmorgen waren het weer allemaal witte pluizen in de garage.

Hij slaapt namelijk in de garage , wel in zijn bench , want daar slaapt ook nog onze andere hond Howy en mijn 3 konijntjes . Zou niet graag opstaan en een karkas of 3 zien liggen foot-in-mouth 

 

Iemand tips hoe ik het kapot bijten kan afleren ? 

Ik vind het zo zielig dat hij op een plastieken plaat ligt ... Ook krijgt hij al zo'n kale plekjes op zijn ellebogen 

Hij heeft wel andere knaak mogelijkheiden in z'n bench , iedere nacht iets anders , benebone , gepofte koeienstaart , bullepees ... 

Het is de bedoeling met tijd dat hij ook gewoon los in de garage kan slapen. 

De garage is een luchtige ruimte die aan de woning zelf is gebouwd , met ruime ramen. Geen donker container ding 

Please help ????

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

1 jaar oud, nog steeds opgesloten in een kleine kooi en al die tijd moeten slapen op een harde ondergrond, ongelooflijk....

Arme hond, helemaal gefrustreerd.

Waarom heeft hij, als kleine pup, nooit los bij de andere mogen slapen?

Laat hem gewoon los in de garage bij je andere hond, zet je konijnen ergens anders en ruim alles op wat niet stuk mag gebeten worden. 

Hoelang zitten ze eigenlijk in die garage? Alleen s'nachts?

Wat ik doe met een herplaatser: meenemen naar de slaapkamer, een zacht, dik kussen op de grond en samen slapen.

Na een tijdje hebben ze genoeg zelfvertrouwen opgebouwd en gaan ze uit zichzelf beneden bij de andere honden slapen (eigenlijk lopen ze allemaal op en af)

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Gewoon niets meer in de bench geven anders dan veilig kauwmateriaal. Je geeft het vanuit je eigen idee dat het zielig is als hij geen kussentje in de bench heeft maar veel honden liggen gewoon liever op de harde vloer. Zeker met dit weer.

honden page profiel Drieka en HummerDrieka en Hummer

honden foto van Drieka en Hummer

Ik herken het wel, hier een Amerikaanse Buldog van 7 maanden die ook erg vernielzuchtig is. 

In de bench heb ik trouwens nooit gedaan, dat vind ik helemaal niks. Hij slaapt bij ons op de slaapkamer, daar heeft hij een groot kussen waar hij op kan liggen en als hij het te warm heeft, zoals de afgelopen weken, dan gaat hij op de laminaten vloer liggen. 

 

Hij sloopt voornamelijk als wij ergens in huis zijn en hij niet bij ons kan, alles wat hij dan kan vinden gaat kapot, hij heeft zelfs onze kapstok al 2 keren uit de muur getrokken en de leren jas van mijn man verscheurd, meerdere schoenen zijn gesneuveld, de deurmat heeft het moeten ontgelden om nog maar niet te spreken over zijn eigen speeltjes. cry

Hummer is een hond die gewoon graag bij ons is, als wij buiten gaan zitten wil hij erbij, als wij naar boven gaan, dan wil hij op de trap kunnen zitten om ons in de gaten te kunnen houden, hij is niet gelukkig als ik hem dan opsluit in de woonkamer bijvoorbeeld, dan gaan er dingen stuk. 

 

Als wij echt van huis weg gaan, sloopt hij nooit iets, hij weet dan dat wij er gewoon echt niet zijn en dan maakt het hem niks uit. Hij loopt dan ook los in de keuken, woonkamer en hal. 

 

Het kan goed zijn dat jullie hond het niet fijn vindt dat hij in de bench moet zitten terwijl jullie elders in huis zij, hij wil misschien gewoon graag bij jullie zijn. Ook al zit de andere hond en de konijnen in de garage bij hem, hij voelt zich misschien toch alleen. Een hond die doet vernielen kan dat om meerdere reden doen maar het lijkt mij, in zijn geval, gewoon van frustratie. 

honden page profiel Frofro & HowbowFrofro & Howbow

honden foto van Frofro & Howbow

" 1 jaar oud, nog steeds opgesloten in een kleine kooi en al die tijd moeten slapen op een harde ondergrond, ongelooflijk....
Arme hond, helemaal gefrustreerd.
Waarom heeft hij, als kleine pup, nooit los bij de andere mogen slapen?
Laat hem gewoon los in de garage bij je andere hond, zet je konijnen ergens anders en ruim alles op wat niet stuk mag gebeten worden. 
Hoelang zitten ze eigenlijk in die garage? Alleen s'nachts?
Wat ik doe met een herplaatser: meenemen naar de slaapkamer, een zacht, dik kussen op de grond en samen slapen.
Na een tijdje hebben ze genoeg zelfvertrouwen opgebouwd en gaan ze uit zichzelf beneden bij de andere honden slapen (eigenlijk lopen ze allemaal op en af) "

Waarom denken mensen toch altijd dat een bench zo minimaal is ? 

Froyo kan der 3 keer in 

* Hij heeft los gemogen als pup , resultaat zetel kapot gebeten 

* Aangezien hij nog aan het puberen is en dat het 2 reu's zijn laten we ze liever niet alleen samen als we er niet bij zijn 

* Ik wil froyo geen onnodige trappen laten doen en aangezien we boven slapen .... 

* M'n Konijnenren is 4m op 3m , zomaar Elders plaatsen is niet zo evident smile

* Als hij moe is gaat hij vanzelf in zijn bench liggen dus denk niet dat hij het ziet als een straf , of gefrustreerd van geraakt 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Obi sloopte ook alles toen hij s'nachts in zijn bench moest zo rond die leeftijd. Sommige spullen trok hij zelfs door de spijlen naar binnen en sloopte het dan. Kussens, vetbedden alles moest eraan. Op een gegeven moment heb ik hem er gewoon uit gelaten snachts en hij heeft nooit meer iets gesloopt. 

Als Ieniemienie pup beet hij ook wel eens ergens in. Maar het leek alsof de motivatie daarvoor na het wisselen van zijn gebit weg was. En de bench (frustratie niet te kunnen gaan waar hij wilde) later zorgde voor een nieuwe motivatie. 

 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Obi sloopte ook alles toen hij s'nachts in zijn bench moest zo rond die leeftijd. Sommige spullen trok hij zelfs door de spijlen naar binnen en sloopte het dan. Kussens, vetbedden alles moest eraan. Op een gegeven moment heb ik hem er gewoon uit gelaten snachts en hij heeft nooit meer iets gesloopt. 
Als Ieniemienie pup beet hij ook wel eens ergens in. Maar het leek alsof de motivatie daarvoor na het wisselen van zijn gebit weg was. En de bench (frustratie niet te kunnen gaan waar hij wilde) later zorgde voor een nieuwe motivatie. 
  "

Hier andersom. In de bench gaat het goed.... uit de bench een paar dagen goed en dan gaat ze slopen. En je wilt niet weten hoe krachtig die kaken dan zijn. Aantal keren meegemaakt en nu gaat ze gewoon altijd in de bench. (Momo)

honden page profiel s@nt@[email protected]@

honden foto van s@nt@

Ligt je andere hond ook in een bench? Ik zou echt proberen om meer ruimte te geven door bv in de hal oid en dan alles wat kapot kan weghalen. Misschien is het wel stress omdat de konijnen er zijn en hij er niet bij kan. Dat hij er 3 x in kan verandert nog steeds niet dat het afgesloten is, die bench. 

Trappen lopen hoeft geen belemmering te zijn dus hij zou bij je op de slaapkamer kunnen. 

 

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Hier de 9 maanden puber ook s'nachts in de bench. En overdag zo nu en dan ook eventjes. Als we dat niet zouden doen dan ging ons interieur er aan en zou Kaylo ook geen oog meer dicht doen denk ik hp-angel 

 

Misschien is een honden stretcher iets? Tika heeft ook de neiging om met haar deken/kussen te lopen klooien. Ze heeft nu een nylabone en als ze wakker wordt gaat ze daar even op zitten knagen en valt daarna weer in slaap.

honden page profiel Frofro & HowbowFrofro & Howbow

honden foto van Frofro & Howbow

" Hier de 9 maanden puber ook s'nachts in de bench. En overdag zo nu en dan ook eventjes. Als we dat niet zouden doen dan ging ons interieur er aan en zou Kaylo ook geen oog meer dicht doen denk ik  
 
Misschien is een honden stretcher iets? Tika heeft ook de neiging om met haar deken/kussen te lopen klooien. Ze heeft nu een nylabone en als ze wakker wordt gaat ze daar even op zitten knagen en valt daarna weer in slaap. "

Normaal gingen we zo iets kopen als hij een jaartje oud werd maar omdat hij nog zo'n sloper is hebben we dit niet gedaan 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Een hond heeft een natuurlijke kauwbehoefte. Het feit dat hij dingen sloopt in de bench zegt dat hij gestrest is,het kauwen zorgt er namelijk voor dat er een stofje vrij komt in de hersenen wat hij kalmeert.

Zie filmpje.

 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Een hond heeft een natuurlijke kauwbehoefte. Het feit dat hij dingen sloopt in de bench zegt dat hij gestrest is,het kauwen zorgt er namelijk voor dat er een stofje vrij komt in de hersenen wat hij kalmeert.
Zie filmpje.

  "

Is er ook nog iets dat een hond kan doen wat niet veroorzaakt wordt door stress?

Als ik al die verhalen lees dan is alles een teken van stress, zelfs kwispelen wordt genoemd.

 

Mijn honden kauwen graag op botjes. Zijn dus 24/7 gestrest.

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link

honden foto van Fresta & Link

Las eerder al een gelijksoortige ervaring, maar hier dus net zo. Link wilde als pup niet in een bench, dit wel gedaan en aangeleerd zoals in de boekjes staat zeg maar. Prima, hij sliep er ook in maar op ten duur begon hij te graven/kauwen op de spijlen etc. (en nee was echt niet lang dat hij er in zat, alleen in de nacht en dat wist hij ook). Besloten hem eruit te laten en sindsdien gaat het geweldig! Nooit wat gesloopt hp-thumbsup

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" Is er ook nog iets dat een hond kan doen wat niet veroorzaakt wordt door stress?
Als ik al die verhalen lees dan is alles een teken van stress, zelfs kwispelen wordt genoemd.
 
Mijn honden kauwen graag op botjes. Zijn dus 24/7 gestrest. "

En ik maar denken dat Obi "gewoon een vreetzak is". 

tongue-out

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Is er ook nog iets dat een hond kan doen wat niet veroorzaakt wordt door stress?
Als ik al die verhalen lees dan is alles een teken van stress, zelfs kwispelen wordt genoemd.
 
Mijn honden kauwen graag op botjes. Zijn dus 24/7 gestrest. "

Op botjes kauwen hoort voor honden echt bij het "gewoon" eten hoor.

Slopen is altijd een teken van hoge stress.

En die hoge stress is echt niet dadelijk uit dat hondenlijfje als de poort van die bench open gaat: blijft nog lekker uren door wakkeren.

Er wordt veel te weinig rekening gehouden bij het waarom dat die honden slopen.

Hopla bench in: probleem  opgelost (denken de eigenaren, de honden denken er blijkbaar anders over)

honden page profiel Dutch Auti ...Dutch Auti ...

honden foto van Dutch Auti ...

" Hoi hoi 
 
Mijne Froyo is nu een jaartje en een maand , een kruising van een alsakan malamute X schotse collie 
Het is een super lieve en speelse hond maar zo vernielzuchtig 
Als sinds dat hij 5maanden was slaapt hij op de onderplaat van zijn bench. Als ik iets in zijn bench leg van kussen , deken , Badhanddoek , ... De ochtend erop vind ik het terug in stukjes. Gisteren avond dacht ik , na een hele grote wandeling en op een een speelse manier zijn avondmaaltijd op gegeten te hebben dat hij moe genoeg ging zijn om het nog eens te proberen ... 
Maar helaas vanmorgen waren het weer allemaal witte pluizen in de garage.
Hij slaapt namelijk in de garage , wel in zijn bench , want daar slaapt ook nog onze andere hond Howy en mijn 3 konijntjes . Zou niet graag opstaan en een karkas of 3 zien liggen  
 
Iemand tips hoe ik het kapot bijten kan afleren ? 
Ik vind het zo zielig dat hij op een plastieken plaat ligt ... Ook krijgt hij al zo'n kale plekjes op zijn ellebogen 
Hij heeft wel andere knaak mogelijkheiden in z'n bench , iedere nacht iets anders , benebone , gepofte koeienstaart , bullepees ... 
Het is de bedoeling met tijd dat hij ook gewoon los in de garage kan slapen. 
De garage is een luchtige ruimte die aan de woning zelf is gebouwd , met ruime ramen. Geen donker container ding 
Please help ???? "

Stuk vinyl erin al geprobeerd. Is nog steeds niet zacht. Maar misschien vind de hond dat mede door zijn vacht simpelweg niet prettig.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" Is er ook nog iets dat een hond kan doen wat niet veroorzaakt wordt door stress?
Als ik al die verhalen lees dan is alles een teken van stress, zelfs kwispelen wordt genoemd.
 
Mijn honden kauwen graag op botjes. Zijn dus 24/7 gestrest. "

Als je de verschillende kwispels niet kent, zijn we weer eens uitgesproken hè.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Romeo is 10 jaar en slaapt nog steeds in zijn bench. Deze is wel een stuk groter dan voor zijn ras gebruikelijk is en het deurtje staat gewoon open. Nu ik achter mijn pc zit, is hij net uit zichzelf in zijn bench gaan liggen. Het is zijn vertrouwde, comfortabele terugtrekplekje. Het kan goed zijn, dat straks als ik voor de tv zit, hij gewoon bij me komt liggen. Bij onweer of hard vuurwerk kruipt Romeo in zijn bench en voelt zich veilig. Vaak wordt de bench gebruikt als strafplek, de hond wordt dan bij het minste of geringste opgesloten en daar ben ik een groot tegenstandster van. De verhalen van honden die de hele dag in een bench zitten, vind ik vreselijk. Bij angst is het voor een hond heel erg om opgesloten in een bench te zitten, terwijl hij niet kan vluchten. Die verhalen ken ik helaas. Ik ben een voorstandster van de bench, mits goed gebruikt. 

honden page profiel LisetteLisette

Onze pup van 8,5e maand vind kussens in zijn bench sowieso niks.

Hij heeft er inmiddels 3 gesloopt, alle witte pluis eruit getrokken en wel. Als hij na een nacht s'ochtends uit zijn bench kwam dan nam hij zijn (gesloopte) kussen mee en sloopt hem buiten tot hij helemaal niet meer te gebruiken was. Alsof hij ermeee wilde zeggen, die dingen wil ik gewoon niet in mijn bench begrijpen jullie me nou niet...

Als alternatief een groot badlaken erin gelegd, die hij zelf zo kan neerleggen hoe hij het zelf wil hebben....meestal trappelt hij met zijn poten zo dat hij half op die handdoek en half op de bodemplaat vd bench ligt.

Dit gaat nu al weken goed. De handdoek wordt ook niet mee uit de bench gesleept.

In de woonkamer ligt zijn grote ligkussen (noemen wij "mand")en die accepteert hij wel gewoon.

Gaat er niet standaard op liggen, hij ligt graag overal ;-) Ligt er vooral s'avonds op als wij op de bank zitten. Dicht bij ons.

honden page profiel LisetteLisette

Ik zie overigens een bench niet als zielig. Hier is het écht zijn slaap plek voor de nacht.

Onze pup kan niet altijd zelf zijn rust nemen, dan dirigeren wij hem soms richting bench voor zijn rust...anders komt het gerust voor dat hij amper slaapt/rust overdag.

 

honden page profiel Frofro & HowbowFrofro & Howbow

honden foto van Frofro & Howbow

Ik heb eens de raad van sommige opgevolgd , Froyo heeft los geslapen vannacht .. 

Ik heb gisteren eerst serieuze verbouwingswerken uitgevoerd , en een dubbele sas gemaakt voor m'n konijnenren zodat zij toch veilig zijn.

Hij heeft mogen los slapen in de garage bij de andere hond , ookal met de extra omheining van mijn konijnen had hij nog ruim plaats , je kan er nog zeker 1 en een halve auto is plaatsen . Het enigste dat er nog stond was onze Diepvrieskast , zijn eigen bench open en een tafeltje van diameter 50cm , dus nog ruim plaats. En een 2 kussen uiteraard eentje van 106 CM op 60 en eentje van 70 of 50 . een voor hem en 1 voor howy 

 

Toen ik deze morgen ging kijken zag ik dat froyo zijn kussen had versleept in zijn bench en daar gesloopt heeft 

 

Iemand dat dit kan uitleggen ? 

 

De honden boven laten slapen is no go 

* Wil ze geen onnodige trappen laten doen , froyo was als pup zwakker op zijn achterhand en Howy heeft een corgi model , langere rug

* Onze trap is extreem stijl , 1 trede is korter dan de lengte van me voet 

* Mijne vriend is al bijna 2 m lang en neemt al plaats genoeg in in bed hp-angel

 

* Onze poes slaapt al boven dat is haar safe space , de honden mogen anders overal in huis ( behalve de badkamer ) boven staat ook haar Cat-it collectie en zou anders niet lang meegaan

 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Hij voelt zich toch onrustig en gaat op iets kauwen om zichzelf te kalmeren(filmpje gekeken over de natuurlijke kauwbehoefte?)

Nu zeeg je dat hij dit al doet vanaf 5 maanden oud...dus het hoeft niet te liggen aan dat hij precies nu op de leeftijd zit voor 1 van de angstfases. Wellicht ligt het aan je dagschema,misschien doe je te veel of juist te weinig. Ergens ervaart zijn koppie/lichaam onrust en uit zich dat in kauwwerk. Misschien karton(doosjes,wc rollen,keukenrollen) bij elkaar sparen/pakken en dit in zijn bench doen...neemt natuurlijk niet de oorzaak weg van zijn kauw behoefte midden in de nacht..als hij daar alleen is.

Heeft hij ook die behoefte om dingen te pakken om te kauwen in huis,overdag?

honden page profiel  Tosca en ik Tosca en ik

honden foto van  Tosca en ik

Ik heb 3 cc, de eerste 2 nooit in een bench gedaan en er is wat gesloopt door ze. Had nu met de derde net nieuwe meubels, denk dit gaat me niet gebeuren en die slaapt dus in de bench. Zij sleept dus ook vanalles der bench in om te kunnen slopen, vooral speelgoed van de kleine, heb het niet altijd in de gaten omdat overdag hier alles los is, er ligt dan natuurlijk ook overal wel speelgoed....zolang zij nog sloopt komt zij s nachts niet los. 

honden foto van Michelle, baasje van Scotty en katten Charlie en Cassie

Mijn hond vindt het anders geweldig om te slopen voor de lol. Geef 'm regelmatig dingen als een leeg melkpak om uit elkaar te halen, hij leeft zich uit en heeft verder nog nooit iets gesloopt. Ik heb een opleiding gedaan voor Dier & Gedrag en Dierverzorging dus ik herken écht de stress-signalen wel, die zijn er in Scott's geval absoluut niet. Dan had hij het ook in stressvolle situaties wel gedaan. Hij vindt het gewoon leuk. Ik zeg niet dat het in dit geval geen stress is, maar het is echt niet altijd zo zwart-wit. Ook niet in de hondenwereld.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Als het mijn hond was, zou ik een paar nachten in de garage gaan slapen als ze niet mee kunnen naar de slaapkamer, en eerst eens kijken hoe het dan gaat.

 

Gaat dat goed, dan langzaam de afstand steeds iets vergroten. 

honden page profiel pim pim

honden foto van pim

Zoals soraya zegt: Hij voelt zich toch onrustig en gaat op iets kauwen om zichzelf te kalmeren. Daar ga ik zeker in mee.

Probeer te achterhalen waarom Froyo zo onrustig is en gaat slopen. Dit kan een aantal oorzaken hebben, o.a.:

- de plek (garage), misschien iets gebeurt zoals onweer dat hij geschrokken is. Probeer de plek weer vertrouwd te maken. Ga er desnoods weer een aantal nachten zelf bij slapen, laat een radio zachtjes aanstaan, etc.   

- de roedel, je zegt meerdere honden te hebben die ook in de garage slapen. Wellicht voelt hij zich daardoor niet veilig. Zorg dan dat je de roedel meer gescheiden houdt als jij er niet bent. Gun elke hond dan echt een eigen plek voor rust en veiligheid.

- gebrek in zijn dagelijkse behoefte zowel mentaal als fysiek. Een alsakan malamute X schotse collie heeft veel beweging nodig. Wat doe je zo al op een dag met hem? Je kan denken aan actieve dingen om samen te doen zoals steppen, behendigheid, etc. Maar ook afgewisseld met hersenwerkjes en snuffelwandelingen.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

"
 
Toen ik deze morgen ging kijken zag ik dat froyo zijn kussen had versleept in zijn bench en daar gesloopt heeft 
 
Iemand dat dit kan uitleggen ? 
 

Gewoonte.

Iets wat hij al zo lang doet, gaat echt niet weg op 1 nacht

honden page profiel Frofro & HowbowFrofro & Howbow

honden foto van Frofro & Howbow

" Zoals soraya zegt: Hij voelt zich toch onrustig en gaat op iets kauwen om zichzelf te kalmeren. Daar ga ik zeker in mee.
Probeer te achterhalen waarom Froyo zo onrustig is en gaat slopen. Dit kan een aantal oorzaken hebben, o.a.:
- de plek (garage), misschien iets gebeurt zoals onweer dat hij geschrokken is. Probeer de plek weer vertrouwd te maken. Ga er desnoods weer een aantal nachten zelf bij slapen, laat een radio zachtjes aanstaan, etc.   
- de roedel, je zegt meerdere honden te hebben die ook in de garage slapen. Wellicht voelt hij zich daardoor niet veilig. Zorg dan dat je de roedel meer gescheiden houdt als jij er niet bent. Gun elke hond dan echt een eigen plek voor rust en veiligheid.
- gebrek in zijn dagelijkse behoefte zowel mentaal als fysiek. Een alsakan malamute X schotse collie heeft veel beweging nodig. Wat doe je zo al op een dag met hem? Je kan denken aan actieve dingen om samen te doen zoals steppen, behendigheid, etc. Maar ook afgewisseld met hersenwerkjes en snuffelwandelingen. "

Van onweer , vuurwerk is hij niet bang , hij kijkt niet eens om als het onweert 

Als ik Howy in een andere ruimte steek is er grote paniek bij froyo , zolang dat ze elkaar zien is het goed tenzij als ik iets aparts doe met froyo 

3 keer in de week ga ik gaan joggen met froyo , 2 keer in de week ga ik naar de hondenschool , en doorgaan de week train ik thuis ook op gehoorzaamheid , zijn eten krijgt hij af en toe in zijn snuffelmat , bak met ballen , ... Als het slecht weer is of te warm voor te wandelen doen we puzzels , anders bijna elke dag een toertje na ons avondmaal maar voor hun avondmaal 

 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Leven je honden dan dag en nacht in de garage?

Omdat jullie boven wonen en je de honden liever geen trap laat lopen.

honden page profiel ElianeEliane

Slopen kan verschillende oorzaken hebben.

Bij gedosmesticeerde honden, ontstaat er een emotionele band met de mens waar hij bij leeft. Dus dat kan mogelijk al een oorzaak zijn van de nood hebben aan slopen. Want zijn mens is niet aanwezig.

Een hond in een bench opsluiten, zorgt er inderdaad voor dat de hond rondom niets kan slopen. Maar de reden waarom de hond sloopt, is er nog steeds. Verder....wat wij als "ruimte" aanzien voor een hond? Komt in de verste verte nog niet in de buurt bij wat een hond nodig heeft.

Honden zijn van nature uit polyfasische slaper. Dat wil zeggen dat ze hun slaap in stukjes nemen, verdeelt over 24u. Deels voor "gewone" slaap, maar ook een deel "diepe" slaap. 

Tja, als je dan wakker bent en er is niets te doen. En mogelijk daarboven op mis je jouw mens. Dan komt het sloop gedrag boven.... en krijg je een vicieuze cirkel van frustratie, zowel bij de hond als de mens.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Help onze pup pubert ;-)
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^