Puppy en vuurwerk

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel PetraPetra

Hallo allemaal,

Ik ben nieuw op het forum, maar ik lees al een tijdje mee. Als alles goed verloopt word onze pup eind augustus geboren. We hebben er zo'n zin in en we genieten van de voorbereiding.  Eind oktober komt ze dan naar huis. Ik ben benieuwd wie er nog meer een pup in het najaar hebben gekregen,  en hoe jullie pup de jaarwisseling heeft ervaren. Hoe ga je om met al dat geknal als je je pup uit moet laten?

Alvast bedankt!

honden page profiel charelle baasje Coopercharelle baasje Cooper 3 doggies

Ik zou je puppy zoals wij het met onze oude pup snicker deelden, hem eerst die dag goed uitlaten op momenten dat het rustig is en niet naar buiten als er vuurwerk is in de straat. Ik zal geen lange wandelingen gaan maken maar even plassen en benen strekken. Verder niet overdreven doen het is gewoon een normaal dagje en zo moet de pup dat ook ervaren. Als het zover is en ze gaan knallen zorg gewoon dat je pup slaapt laat hem met rust vanaf 10 uur hij heeft z'n slaap nodig dus ga niet nog met hem spelen om half 11 dan is hij wakker, als je een bench hebt doe hem daar in en maak hem klaar voor de nacht anders gewoon in huis op zijn plaats. Is de pup bang, gaat hij piepen of tussen je benen of wat dan ook NIET AAIEN. dan beloon je het gedrag en zal hij bang blijven.negeer je pup hoe zielig je het ook vind laat hem gewoon met rust ook voor andere mensen in jullie huis of kinderen, de pup met rust laten vanaf 10 uur en tijdens de jaarwisseling geen aandacht geven hij moet wennen aan het nieuwe geluid en geknal dat kan alleen als hij niet word geaaid anders zal hij er elk jaar bang voor zijn en de hele dag niet naar buiten durven en niet eten dus kortom helemaal niet goed. Hem in een pension doen kan ook maar kan beter het volgende jaar je moet hem eerst laten wennen. Sws als een hond ergens bang voor is niet tegen hem praten  niet hem aankijken en zeker niet aaien zo beloon je zijn gedrag en weet hij dat het eng is. Gewoon je pup de angsten laten zien en negeren je moet ook niet gaan straffen gewoon niks focus op jezelf heb een leuke jaarwisseling dan komt het met de pup wel goed! 

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii 3 doggies

honden foto van Hettie & Charlii

Hier ook pup eind oktober gekregen, een aantal jaren geleden.

Op oudjaarsdag goed uitlaten op de rustige momenten, bijvoorbeeld rond lunchtijd. Daarna hooguit kort uitlaten. 

Laat je pup lekker rondscharrelen, stop m niet in de bench rond middernacht, maar houd m bij je, hij zoekt zelf wel een (beschermd) plekje bij jou in de buurt. Verder gewoon gezellig tv aan, lichten aan. Geen extra aandacht aan besteden, maar relaxed blijven. En rond 2 uur, als er minder geknald wordt, nog een laatste plas buiten. 

 

Veel plezier met de voorpret nu! 

honden page profiel Daphne: en BountyDaphne: en Bounty 3 doggies

honden foto van Daphne: en Bounty

Wij kregen onze pup 2 weken voor oud en nieuw.

Het is heel goed plannen met uit laten, zeker als ze niet zindelijk zijn. Zo ben ik half 12 naar buiten gegaan, omdat de meeste mensen dan binnen bij hun familie zitten. 

Verder als jij niet angstigs reageert ziet hij dat er niks aan de hand was. Hij sliep grotendeels van de avond, werd wakker door onze nieuwjaarswensen. Toen heb ik hem zelfs opgepakt, zodat hij ook naar buiten kon kijken. En sliep hij gewoon verder in mijn armen.

 

Ik ben verder geen voorstander van bang gedrag negeren, maak er geen heisa van. Maar laat wel zien dat jij er voor hem bent. Neem hem evt op schoot of leg even een hand op hem. 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva 3 doggies

honden foto van Vera en Ziva

Ziva was 3 maanden met oud en nieuw. Ik zat nog niet hier op het forum en dacht dat je bang gedrag het best kon negeren. Heeft averechts gewerkt, Ziva schoot onder auto's als er een knal was en is nu nog steeds bang.

 

Stel je pup gerust als die bang is maar overdrijf niet. Misschien kun je het zelfs leuk maken door bij iedere knal iets lekkers te geven of even te spelen of gek te doen. 

Met oud en nieuw zelf natuurlijk niet om 12 uur buiten gaan staan met je pup, zorg dat die binnen blijft en hou zo veel mogelijk de deuren dicht. Eventueel de pup met de lijn aan de riem rond laten lopen voor het geval hij toch naar buiten schiet. Bied een vertrouwd plekje bij jou door bijv op de grond te gaan zitten zodat de pup op schoot kan als hij dat wil. Maar als hij dat niet wil en liever in een hoekje kruipt, laat hem dan. Maar laat hem niet alleen in de kamer, zorgdat er een vertrouwd iemand is.

 

Succes! Ik vond het heel moeilijk toen.

honden page profiel PetraPetra

Bedankt voor het advies.

Ik kan er zeker wat mee.

Nu maar wachten tot ze komt.????

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

Momo kwam ook rond die tijd bij ons. Ik heb niets bijzonders gedan met de jaarwisseling. Gewoon alsof dat allemaal dood normaal was. Ik heb haar echter niet alleen gelaten. Uitlaten op de rustige momenten. Heel vroeg in de ochtend wandelen, dan de etenstijden aanhouden (12:30 en 18:00) en daarna pas na de piek van 24:00, dus tegen 1:30..

 

Altijd aangelijnd houden!! Als de pup schrikt en zich losrukt kan hij in paniek onder een auto komen of verdwalen.

Volgende forumvraag: speels of agressief bijten?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^