Voetzolen beschermen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Hannah, ze zijn echt mooi...hahahaha...smile

honden page profiel AnkeAnkegoedgekeurde fokker

honden foto van Anke

Ik heb voor Vaös van zo’n soort “sokken” van rundog. Je kunt ze kiezen in verschillende diktes. Ze gaan niet lang mee maar zijn goedkoop. Ze doen wat ze moeten doen, beschermen de zool maar zijn dun waardoor ze de gangen van de hond eigenlijk niet beïnvloeden. Ik gebruik ze voor het fietsen op asfalt en we hebben geen kapotte of pijnlijke zolen meer gehad. 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Als ze altijd zo zijn, dan heeft Sam dat niet, maar als hij zoals op de foto een bal wilt vasthouden dan ziet het er ook zo uit, maar hij kan wel zijn tenen inklappen hahah het word steeds vager bij mij.

Faro had dat ook, dan lijken het inderdaad net handen, maar ook Faro kon ze verbergen.

Ik heb wel eens opmerkingen gehad over Faro, als hij bijvoorbeeld op grote keien liep, dat hij zulke rare voeten had, dan gebruikte hij dat voor evenwicht.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Voetenstand verander je niet zo gauw. Heeft sinds pup al platvoeten met gespreide teentjes. We kregen de tip om op verschillende ondergronden te wandelen (gras, zand, straat, ongelijke grond enz) omdat dat de pezen sterker zou kunnen maken en hebben ook oefeningen gedaan maar volgens mij is het gewoon erfelijk en is er verder weinig aan te doen. Wellicht verklaart die foute stand dus het sneller slijten van de voetzooltjes, maar dat durf ik niet met zekerheid te zeggen.  Ik ken nog een hond met snel slijtende  zooltjes en die heeft een correcte voetstand..... Dus dat zou mijn theorie alweer omver werpen.
 
 
Ik zal toch eens naar sokken kijken voor Prins Beer I en voorlopig gaan we weer met de auto het bos opzoeken.  "

De fysio dacht ik meer voor tips, maar die heb je dus al.

Dan heeft dat ook geen nut.

 

Je hebt ook van dat zelf klevende tape. Dierenartsen gebruiken ze ook.

Als een sok niet werkt is dat miss iets.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Ik kwam deze foto van Faro tegen

470074.jpg

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Overmatig likken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^