Mank lopen na operatie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Sara mag sinds donderdag weer lopen, 5 min per wandeling. In huis is ze altijd los geweest of aangelijnd. Soms loopt ze wat mank, dan is ze vaak toch net iets te druk geweest. Na het rusten is het vaak ook wel weer over.

 

Sinds gisteren liep ze mank, ze is de hele dag bij de oppas geweest. Vanmorgen was het dus niet over, erger nog ze wilde niet meer op haar poot staan. Ze wil wel graag mee wandelen. Nu hobbelt ze nog steeds, zo belast haar poot minimaal. De orthopeed zegt dat we het moeten aankijken tot donderdag, tot die tijd weer pijnstillers. Ook met pijnstillers blijft ze mank lopen. 

 

Is dit vaker een soort terug val? Wat zou het toch kunnen zijn. Ik maak me in iedergeval zorgen, hopelijk voor niks..

honden page profiel DidyDidy 3 doggies

honden foto van Didy

Kan een terug val zijn, maar zou het ook niet kunnen dat ze bij de oppas te veel haar poot belast heeft?

Het enige wat je kan doen is het advies opvolgen van de orthopeed.

Hopelijk gaat het snel weer beter.

Sterkte hoor!

honden page profiel Nadine  Lilly,Queenie R.I.P.Nadine Lilly,Queenie R.I.P. 3 doggies

honden foto van Nadine  Lilly,Queenie R.I.P.

Nog heel veel beter schap voor sara gewenst

honden page profiel CareanaCareana 3 doggies

honden foto van Careana

Misschien is ze toch wat te actief geweest bij de oppas?

 

Ik zou ook eens kijken naar begeleiding bij het herstel door een fysiotherapeut. De hond van vrienden heeft een operatie gehad waarbij de kruisbanden van een poot op een andere plek zijn vastgezet om toekomstige blessures en afscheuren te voorkomen. Daardoor moest de hond opnieuw leren hoe hij die poot gebruikt. Ze hebben veel gehad aan fysiotherapie.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Ja ben bang dat ze teveel heeft gerend of gesprongen. Zou het bot nog wel goed aan elkaar zitten? Anders had ze wel pijn gehad neem ik aan.

 

Haar poot is nog scheef, dus daar zie ik verder niet veel aan, mag er ook aankomen.

 

Toevallig vanmorgen net de fysio gemaild voor therapie en eventueel een brace voor de stevigheid. Volgende week is de controle foto.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Lola is het een vergissing ? Keek even op je profiel, staat verwijderd......wilde nog wat advies geven en ook wat vragen aan je.

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

" Lola is het een vergissing ? Keek even op je profiel, staat verwijderd......wilde nog wat advies geven en ook wat vragen aan je. "

Nee dat is een fout in het systeem. Ze is er gewoon. Ik zal Arjen nog eens vragen daar naar te kijken.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

dankje wel, schrok ervan.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Lola, ik heb een topic van je gemist, je hond een kruisbandscheuring gekregen ?

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Lola, ik heb een topic van je gemist, je hond een kruisbandscheuring gekregen ? "

Zover ik weet niet. Ze is geopereerd aan het radius curvus syndroom. 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Zover ik weet niet. Ze is geopereerd aan het radius curvus syndroom.  "

Ik weet het weer.....misschien toch bij de oppas te veel gedaan ? En de stand van haar pootje, zal wennen zijn en toch wat pijnlijk, na de operatie, zou heel rustig aan doen, korte stukjes lopen en alleen buiten aan de lijn, binnnen bij jou los, en thuis laten als het kan, niet naar de oppas, door haar anthousiasme doet ze dan toch wat te veel....

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Ik weet het weer.....misschien toch bij de oppas te veel gedaan ? En de stand van haar pootje, zal wennen zijn en toch wat pijnlijk, na de operatie, zou heel rustig aan doen, korte stukjes lopen en alleen buiten aan de lijn, binnnen bij jou los, en thuis laten als het kan, niet naar de oppas, door haar anthousiasme doet ze dan toch wat te veel.... "

Ja inderdaad zo doen we het ook. Normaal is er ook geen oppas nodig, maar gisteren moest ik onverwacht werken tot 6 ipv 12. Dus dat was te lang, gelukkig kon de oppas ze ophalen. Maar helaas toch te veel gedaan. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Ja inderdaad zo doen we het ook. Normaal is er ook geen oppas nodig, maar gisteren moest ik onverwacht werken tot 6 ipv 12. Dus dat was te lang, gelukkig kon de oppas ze ophalen. Maar helaas toch te veel gedaan.  "

Alleen maar fijn dat er een oppas is.....nu wat dagen rustig aan doen, uitlaten kleine rondjes, en thuis rustig houden, geef mooi een kong of en goed bot, kan die ook zijn energie kwijt raken, en het is warm, is die vanzelf ook wat rustiger...wil die toch spelen, negeer en ga wat anders doen, de hond zoekt dan echt zijn rust wel op.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^