Vloi gevonden help!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Cristel123Cristel123

Hallo allemaal,

Ik zit met een probleem. Mijn chichuaua heb ik de 19de vlooien spul gegeven omdat ik toen een vlo bbij haar gezien hebt. Nu later jeukt ze nog steeds enorm ( bij haar staart ) ik dacht toen dat ze misschien wormpjes had. Ik heb haar dit jaar niet ontwormd dus besloot ik dat te doen ( gisteren ) nu zit op de bank en besloot ik toch even te kijken waarom ze nou nog steeds zoveel jeukt. Ik heb nu een zwart klein vlo gevonden alleen kon ik hem niet te pakken krijgen. Mag ik haar nu weer vlooien spul geven ? Ik denk niet dat de vorige geholpen heeft. Ik weet helaas de naam niet meer maar weet nog weg dat ik las dat hij in zal werken binnen 48 uur en een week. Normaal koop ik altijd advantic maar op een een of andere manier weet ik niet waarom ik dit dit keer niet hèb gedaan. Ik hoop dat jullie me kunnen h

honden page profiel Ruby88Ruby88

honden foto van Ruby88

Ik zou niet teveel zooi ineen keer geven.

Denk niet dat het goed is om zo kort achter elkaar te ontvlooien. 

 

Je hebt nu ook al spul gegeven tegen wormen, spul tegen vlooien erbij zal wellicht teveel worden voor zo'n klein hondje.

 

Behandel de omgeving goed tegen vlooien. Dus je huis behandelen ipv de hond.

honden page profiel Cristel123Cristel123

Ik vind het zo zielig ze blijf maar jeuken bij haar staart. Een vlooienkam lijkt niet te werken binnen haar. Haar vacht en haartjes zijn erg dun.  Ik ga vandaag gewoon proberen die ene vlo eruit te halen en onze huis grondig schoonmaken. Wanneer lijkt het u het beste om vlooien spul te geven ? Zijn er geen natuurlijke manieren wat niet zo schadelijk zijn ? 

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

De meeste vlooien zitten nl niet op de  hond maar in de omgeving. Dus als je de hond behandeld zijn daarop de vlooien weg, maar er kan vanuit de omgeving een nieuwe vlo op de hond komen. De vlo die je zag springt nu weer vrolijk rond in je huis. 

Niet nogmaals de hond behandelen, dit heeft geen zin. Beter de omgeving (mand, band, vloerkleden etc) behandelen.

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Natuurlijke middelen werken afwerend maar doden de vlooien niet. Als je vlooien hebt in huis zal je ze toch echt met een chemisch middel moeten doden.

Een natuurlijk middel werkt preventief maar niet als er al vlooien zijn.

Er zijn verschillende kammen, grove en fijne. Jij zal waarschijnlijk een fijne nodig hebben. 

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Als je hond vlooien heeft dan heb je ook vlooien in huis. Meeste middelen moet je herhalen om de 4tot6 weken. Eerder zou ik geen pipetjes geven, het gif zit in de bloedbaan van je hond. Alle eitjes in huis komen op gegeven moment uit en worden na het larven stadium een vlo,dan heeft een vlo weer bloed nodig om zich voort te planten. Als je hond behandeld is met een pipet zal de nieuwe vlo dus ook doodgaan en plant zich niet meer voort. Het kan zeker aantal wekenmaanden duren voordat alle vlooien in huis dood gaan. Maar het is dus niet gek dat je nu nog steeds vlooien vind. 

honden page profiel CareanaCareana 3 doggies

honden foto van Careana

Zet haar nu even onder de douche en was met lekker veel shampoo. Daar kunnen vlooien niet tegen, die verzuipen door de shampoo en spoelen weg door de afvoer.

 

Vloer, bank, mand etc. goed stofzuigen, kleedjes en zachte speeltjes in de was gooien... Ik doe zelf altijd standaard een flinke eetlepel boorzuurpoeder (apotheek, bol.com) in mijn stofzuigerzak (gewoon opzuigen), daar kunnen vlooien niet tegen, en mocht ik dan eitjes hebben opgezogen, komen ze in elk geval niet uit.

 

(Boorzuur is dus wel giftig voor honden, dus pas goed op dat je het niet gebruikt op plekken waar de hond erbij kan en het kan oplikken.)

honden page profiel Cristel123Cristel123

Hallo, vlooienshampoo of gewoon normale honden shampoo of mensen shampoo ?

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Je neemt een Chihuahua en een mensen-luizenkam, je kamt 5 minuten en je hebt de vlooien eruit gekamd hp-thumbsup neem een kopje water met wat druppels dreft en stop je gevangen vlooien daarin,dan kunnen ze niet weg.

 

Natuurlijk ga je niet weer (te vroeg en te veel) je hond gif geven.

512843.jpg

 

 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" Ik vind het zo zielig ze blijf maar jeuken bij haar staart. Een vlooienkam lijkt niet te werken binnen haar. Haar vacht en haartjes zijn erg dun.  Ik ga vandaag gewoon proberen die ene vlo eruit te halen en onze huis grondig schoonmaken. Wanneer lijkt het u het beste om vlooien spul te geven ? Zijn er geen natuurlijke manieren wat niet zo schadelijk zijn ?  "

Haar vlooien zijn even groot als die van bijv. een Duitse Dog, heeft niet zoveel met de dikte van de haren te maken, je moet de vlooien er uit kammen hp-angelhp-shiny

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

" Hallo, vlooienshampoo of gewoon normale honden shampoo of mensen shampoo ? "

Het kan allebei!!

 

Edit: Ik bedoel hondenshampoo of vlooienshampoo. Beter geen mensenshampoo voor een hond gebruiken, de pH-waarde is anders bij mensenshampoo en dan kan een hond ook weer last krijgen van zijn huid!

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

" Ik zit met een probleem. Mijn chichuaua heb ik de 19de vlooien spul gegeven omdat ik toen een vlo bbij haar gezien hebt. Nu later jeukt ze nog steeds enorm ( bij haar staart ) ik dacht toen dat ze misschien wormpjes had. Ik heb haar dit jaar niet ontwormd dus besloot ik dat te doen ( gisteren ) nu zit op de bank en besloot ik toch even te kijken waarom ze nou nog steeds zoveel jeukt. Ik heb nu een zwart klein vlo gevonden alleen kon ik hem niet te pakken krijgen. Mag ik haar nu weer vlooien spul geven ? Ik denk niet dat de vorige geholpen heeft. Ik weet helaas de naam niet meer maar weet nog weg dat ik las dat hij in zal werken binnen 48 uur en een week. Normaal koop ik altijd advantic maar op een een of andere manier weet ik niet waarom ik dit dit keer niet hèb gedaan. Ik hoop dat jullie me kunnen h "

19 juni heb je dat gegeven?

 

dat is al bijna een maand geleden. dan kun je nu rustig een ander, beter werkend product geven, zoals bv stronghold.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Zet haar nu even onder de douche en was met lekker veel shampoo. Daar kunnen vlooien niet tegen, die verzuipen door de shampoo en spoelen weg door de afvoer.
 "

Klopt niet.

Ze verzuipen absoluut niet, maar raken alleen maar "van slag".

Ik heb ooit enkele "verzopen" op een papiertje gelegd, hond was gewassen met gewone hondenshampoo.

Binnen de 5 min. waren ze weer springlevend.

Sommige krijg je weg gespoeld, maar de meeste blijven in de vacht zitten omdat hun pootjes als weerhaken dienen.

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

" Klopt niet.
Ze verzuipen absoluut niet, maar raken alleen maar "van slag".
Ik heb ooit enkele "verzopen" op een papiertje gelegd, hond was gewassen met gewone hondenshampoo.
Binnen de 5 min. waren ze weer springlevend.
Sommige krijg je weg gespoeld, maar de meeste blijven in de vacht zitten omdat hun pootjes als weerhaken dienen. "

en daarnaast, 95% van het vlooienprobleem zit in de omgeving. dus wassen, of kammen, gaat niet tot nauwelijks helpen, aangezien nieuwe vlooien uit de omgeving gewoon weer op je hond springen...

honden page profiel TrimmerTrimmer

honden foto van Trimmer

Haal even Stronghold bij je dierenarts, dat heeft ook een omgevingswerking. Daarnaast je huis inspuiten met zo'n bus die je bij de dierenwinkel kan halen. Ik heb hier 1x vlooien thuis gehad (flink ook, ik werd zelfs gebeten) en binnen een paar dagen was het hiermee over. 

Volgende forumvraag: Verzekering
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^