Waarschuwing halsbanden!!!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Ik lees net een verschrikkelijk bericht op Facebook.

 

Een hond van 2 jaar oud heeft zich thuis opgehangen aan zijn halsband aan de deurklink terwijl de baasjes naar het werk waren. Het baasje trof de hond zo aan bij thuiskomst.. overleden.

 

Als je hond los rond loopt in huis 's nachts en wanneer je niet thuis bent; Laat je hond dan geen halsband of vlooienband dragen!!!!

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Vreselijk! Goede waarschuwing. Voor mij een rede te meer om geen dap halsbandje om te doen.

honden page profiel carla en Buddy carla en Buddy 3 doggies

honden foto van carla en Buddy

Ik heb dat bericht ook gelezen. Triest hé. Gelukkig droeg Buddy al geen halsband/tuigje in huis.

Maar is wel weer een waarschuwing hoe gevaarlijk iets kan zijn, zonder dat we het beseffen..

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.

Wat erg. Mijn honden hebben geen halsbanden meer om maar mijn kat heeft wel een vlooienbandje, dit kan ook niet anders want hij verandert in een leeuw als ik hem druppels wil geven. Balou heeft wel zo'n brilletjes tuigje om waar je hem desnoods aan op kunt hijsen maar ik denk dat ik die ook maar af laat.

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

Liz, een terechte waarschuwing...hier weleen band om , geen uitlaatband maar een erische olieen band....hier geen deuren dicht, maar ben nu alert, als ik weg ga, band af....

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

Inderdaad. 

Ik heb ooit iets met een vlooienband voorgehad met een kat heel lang geleden. Die band was in haar mond geraakt . En door zich te verweren heeft ze haar oor gekrabt het bovenste was in 2 gesplitst. Dat moest gehecht worden. Dus nee geen halsbanden hier. (Ik was trouwens thuis toen.)

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

wat verschrikkelijk, goed om nog even voor te waarschuwen

 

ook altijd de halsband af doen als je een hond met andere honden laat spelen, die kunnen er bijv. met hun pootje aan blijven haken en zich bezeren

honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby

In ons vorige huis had de hond wel altijd een halsband om, want dat lag aan een drukke weg. Ook al hadden we een tussendeur, alle honden konden die openmaken en als we bijv. aan de deur met de buren stonden te praten dan zo de weg op schieten. Extra grip qua halsband heeft zo al meerdere keren de boel gered. Maar sinds we in een flat met galerij wonen laat ik de halsband ook af.

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Ook geen halsband of tuig om bij zwemmen en bij spelende honden

honden page profiel DieselDiesel 3 doggies

honden foto van Diesel

Hier in huis ook altijd de halsband af, ook als ik thuis ben.

honden page profiel laura   Diva&Novalaura Diva&Nova 3 doggies

honden foto van laura   Diva&Nova

De hond van mijn oom loopt ook bij mij op het werk, had ook een halsband om en kwam in een draaiende motor terecht.. Ze werd om de draaiende metalen balk gedraaid aan haar halsband. Heel veel geschreeuw en we rende er naar toe; halsband brak gelukkig net op tijd ze heeft er wel schade aan overgehouden en is doodsbang om daar weer in de buurt te komen. Draagt nu ook niets meer, en om deze redenen heb ik eigenlijk nooit halsbanden om bij mijn honden. Gebruik alleen jachtlijnen zodat als ze los lopen ook niets om hebben. Ooit een hond gezien die met zwemmen bleef hangen aan een tak in het water.. ook zoiets engs. 

honden page profiel Izzy, Droef en DesireeIzzy, Droef en Desiree 3 doggies

honden foto van Izzy, Droef en Desiree

Hier ook geen band om in huis. Nou ja, soms als we na het wandelen al snel weg gaan bijvoorbeeld en ze gaan mee. Dan ben ik lui en laat ik hem om. Met Hummer in huis ook de eerste paar dagen wel banden om gehad(als ze alleen waren niet, dan zaten ze gescheiden). Dit deed ik om in te grijpen indien nodig en dan is een halsband wel erg fijn.

 

Voorheen hadden ze buiten tijdens het loslopen ook niks om. Alleen Droef is inmiddels een echte man en gaat akkefietjes niet altijd uit de weg, zonder halsband is ingrijpen lastiger dan met wanneer ik hem toch ergens snel moet wegplukken. En met andere honden spelen daar ben ik dus altijd bij. Ben als de dood dat ze toch met hun bek bijvoorbeeld onder een halsband vast komen te zitten. Is 1 x gebeurt, duurde een splitsecond, en honden bleven rustig maar toch. Heb al ergere verhalen gehoord van honden die dan in paniek raakte op zo'n moment.

honden page profiel May May 3 doggies

honden foto van May

wat afschuwelijk als je dat meemaakt... goede waarschuwing!

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Sam draagt de hele dag een halsband, als hij ontsnapt dan heeft hij een penning zodat  als iemand hem vind snel ons kan bellen, alleen als hij gaat slapen is de halsband af.

Ik vind het dan ook dubbel om honden in huis geen halsband om te doen, wees dan wel heel zeker dat de hond nooit kan ontsnappen.

Sam is altijd onder toezicht, en ik ken zoveel honden die met halsbanden rondlopen en zelfs mee slapen, ik denk niet dat het veel voor komt.

 

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper 3 doggies

honden foto van Diesel & Bumper

Het gebeurt vaker, ook bij katten.Een vreselijke dood. Hier dus ook geen halsbanden om in en rond het huis.

honden page profiel LoLo 3 doggies

honden foto van Lo

Vorig jaar bij ons in de straat ook een jonge hond, waarschijnlijk tegen de deur aangesprongen en blijven hangen.  Bij ons nooit meer een halsband om in huis! Mijn hond zat laatst op een rare manier vast met haar poot achter haar halsband, ze kreeg zich niet los. Gelukkig was ik erbij.

honden page profiel RVS  & SunnyRVS & Sunny

honden foto van RVS  & Sunny

We moeten misschien ook onder ogen durven zien dat niet alle honden een gelukkig leven leiden. cool

 

 natuurlijk goed om het gevaar onder de aandacht te brengen

Volgende forumvraag: Ongedierte middel/ontwormen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^