Ondersteuning maag en darmen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

hallo allemaal,

ik ben in het trotse bezit van een collie, genaamd Noa. Ze wordt in september 10 jaar. Nou heeft ze sinds een paar jaartjes minimaal 1x per jaar enorm last van haar maag, darmen of allebei tegelijk. Ze is nu weer aan het opknappen van colitis (AB kuurtje, finidiar en ontstekingsremmende injectie bij de DA). Vorig jaar precies om dezelfde tijd had ze enorm overgeven, diarree met bloed en hevige kramp en testte ze positief op pancreatitis. Hoewel dat na de gebruikelijke anti diarree en kots injecties ook meteen weer over was. Ik zit op royal canin gastro intestinal low fat en dat werkt. Ik vraag me alleen af: is er iets dat ik extra kan doen ter ondersteuning? Probiotica? Of mag dat niet als ze pancreatitis heeft gehad? Volgens de DA heeft ze gewoon gevoelige maag en darmen en daardoor 1x per jaar ziek. Maar het is altijd zo heftig meteen (en ook na een paar dagen ineens over), dat ik dit liever wil voorkomen dan elke keer genezen. Hebben jullie tips?

groetjes Esther

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Kijk eens naar sanofor, een natuurprodukt.

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Sanofor mag bij pancreatitis, heb ik contact met ze over gehad. Kaylo is ook een maagdarm alvleesklier hondje. Hij krijgt voor zijn pancreatitis carnibest pancreas. Hij heeft een tijdje op de gastri comp gestaan van phytonics. Doormiddel van de lecher antenne hebben we gekeken welke supplementen goed voor hem zouden werken. 

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Jullie bedoelen dan veendrenkstof? Is dat voor zowel maag als darmen? Ik ben zo bang dat ik haar dat 1x geef en dat we dan weer aan de diarree zijn... hebben jullie dat wel eens meegemaakt? 

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

" Jullie bedoelen dan veendrenkstof? Is dat voor zowel maag als darmen? Ik ben zo bang dat ik haar dat 1x geef en dat we dan weer aan de diarree zijn... hebben jullie dat wel eens meegemaakt?  "

Mijn honden reageren er goed op. Kaylo's vacht is vele malen mooier nu hij er op staat en zijn ontlasting lijkt ook beter. Tika staat er vanaf dag 1 al op hier en die heeft vanaf het begin ook super mooie ontlasting gehad. Wat betreft het bevorderen van de eetlust merk ik helemaal niks want dit zijn toch 2 vuilnisbakken hp-angel

 

Kan goed zijn hoor dat de ze er even aan moet wennen en daardoor een keertje aan de diarree gaat. Het moet alleen niet aanhouden en beginnen met een klein schepje en niet gelijk een flinke klodder erbij gooien. 

 

Even van internet gepikt: 

Maag en darmen:

 • Versterkt de darmflora
 • Stimuleert de stoelgang
 • Goed voor een normale maagfunctie
 • Bevordert de eetlust

Huid en vacht:

 • Kan gebruikt worden bij een reactie op vlooien
 • Bij uitgedroogde huid
 • Bij een dorre, doffe vacht
 • Vermindert haaruitval
 • Versterkt de haarwortel
 • Vermindert krabben en bijten door kriebel

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Ik heb een hond met maag/darm problemen, de alvleesklier doet bij hem gelukkig niet mee. Ik heb ongeveer een half jaar Sanofor gegeven maar dit heeft uiteindelijk geen invloed op de klachten gehad die voornamelijk uit buikkrampen en misselijkheid met overgeven en heel af en toe diarree bestaan. Ik ben er wel achter dat hij het het beste doet op Royal Canin gastro intestinal, ik heb ook ander voer geprobeerd waaronder kvv maar dit gaat al snel niet goed. Ook met de Royal Canin gastro intestinal is hij niet helemaal vrij van de klachten maar het gaat duidelijk wel beter.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Ja ik geef idd royal canin gastro intestinal. Was er wat sceptisch over, maar noem het tegenwoordig wonderbrokjes haha. Alleen ondanks dat krijgt ze dus eens per jaar een ontsteking aan maag en/of darmen wat zelfs de wonderbrokjes niet voorkomen. Ik zoek iets waarmee ik haar maag en darmen daar tegen kan beschermen. Pro biotica leek me goed, maar ik weet niet zeker of ik dat mag geven aangezien ze vorig jaar pancreatitis had.

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

" Ja ik geef idd royal canin gastro intestinal. Was er wat sceptisch over, maar noem het tegenwoordig wonderbrokjes haha. Alleen ondanks dat krijgt ze dus eens per jaar een ontsteking aan maag en/of darmen wat zelfs de wonderbrokjes niet voorkomen. Ik zoek iets waarmee ik haar maag en darmen daar tegen kan beschermen. Pro biotica leek me goed, maar ik weet niet zeker of ik dat mag geven aangezien ze vorig jaar pancreatitis had. "

Overleg het ook gewoon even met je dierenarts 

Volgende forumvraag: omega 6 en 3 bij pollen allergie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^