Reu en plassen/markeren

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

Hallo!

 

Mijn 1 jarige vlinderhond loki heeft intussen heel goede blaascontrole. Alleen merk ik dat bij de eerste wandeling, hij niet plast, maar markeert. Je zou denken dat hij best dringend moet aangezien het de eerste keer van de dag is. Hij slaapt lang uit dus dat is niet bepaald vroeg.

 

Ik let er goed op hoe lang hij plast, en zelfs met een volle blaas, markeert hij erop los. Overlaatst moest ik dus naar de stad en loki was mee, ik laat hem 'snel even pipi doen' voor ik wandel naar de stad, dus laat hem 3-4 keer markeren en dan wandelen we door naar de stad. Onderweg zijn er alleen rijhuizen en pipi mag van mij alleen op wildgroei, tegen bomen, hagen van de gemeente... Dus hij heeft enkel zijn paar markeerpipi's gedaan en dan moesten we 10 minuten wandelen tot we een parkje aan de rand van de stad tegenkomen. Onderweg heeft hij dus 'in zijn broek gedaan', dus het was wel echt dringend. En ik weet met wandelen dus ook niet wanneee hij nu uitgeplast is, soms (zucht) buk ik om te kijken of er nog iets uit loopt. En 'snel even een plasje' zit er dus ook nooit in, en soms is dat wel nodig. 

 

Mijn vragen

Kan dat kwaad dat hij niet gewoon plast en alles ophoudt om te markeren? Zijn er hier nog mensen in dezelfde situatie? Kan dat kwaad? Zo ja, hoe leer ik hem echt plassen? Hij plast op commando, maar sinds hij zijn pootje heft is dat dus markeren op commando geworden. 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Een hond kan lang ophouden dus of het kwaad kan, lijkt me niet. 

Ik zou hem gewoon uitlaten en voldoende gelegenheid geven om te plassen zonder er verder zoveel over na te denken. 

 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Nee kan geen kwaad, alleen een snel rondje kan dan vaak niet, Faro markeerde en nu Sam ook, in het begin deed hij de plas in 1 keer omdat hij het buiten nog eng vond, maar dat is nu voorbij, dus hij moet echt wel even lopen.

Vaak weten ze wel dat wanneer je op de terugweg bent dat ze dan wel uit plassen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ik begrijp wat je bedoelt, als ik ga wandelen met Ogin, markeert ze ook, wat doe ik daaraan.....ze plast en wil dan al plassend doorlopen, ik hou haar tegen tot ze er mee ophoudt, ik laat haar snuffelen en als ik weer zie dat ze doorloopt en tegelijkertijd plast, hou ik ze tegen, de riem trek ik dan naar achteren, en ze plast en houd dan op, na een gegeven moment is het op en leeg, en plast ze als ze iets tegen komt ..uit...en ik heb nog weleen teefje, hahahaha.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Ik begrijp wat je bedoelt, als ik ga wandelen met Ogin, markeert ze ook, wat doe ik daaraan.....ze plast en wil dan al plassend doorlopen, ik hou haar tegen tot ze er mee ophoudt, ik laat haar snuffelen en als ik weer zie dat ze doorloopt en tegelijkertijd plast, hou ik ze tegen, de riem trek ik dan naar achteren, en ze plast en houd dan op, na een gegeven moment is het op en leeg, en plast ze als ze iets tegen komt ..uit...en ik heb nog weleen teefje, hahahaha. "

Nou dat werkt niet hier hoor, ik denk dat er dan toch verschil zit in teefjes en reutjes.

 

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

Bedankt alvast allemaal! Hij plast niet al wandelend, maar is echt kieskeurig op zijn plasplekjes. Heb de indruk dat hij alleen wil plassen waar andere honden hebben geplast. Soms kom ik thuis en moet ik direct vertrekken en gaat loki mee, dan is dat best onhandig als hij dan op zijn doodse gemak aant kiezen is om te plassen. En dat dus 5-6 keer en dan weet ik eigenlijk nog niet zeker of hij uitgeplast is of niet. Maar ja kijk, dan is dat maar zo, dan maar beter plannen en nemen we onze tijd :) 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Bedankt alvast allemaal! Hij plast niet al wandelend, maar is echt kieskeurig op zijn plasplekjes. Heb de indruk dat hij alleen wil plassen waar andere honden hebben geplast. Soms kom ik thuis en moet ik direct vertrekken en gaat loki mee, dan is dat best onhandig als hij dan op zijn doodse gemak aant kiezen is om te plassen. En dat dus 5-6 keer en dan weet ik eigenlijk nog niet zeker of hij uitgeplast is of niet. Maar ja kijk, dan is dat maar zo, dan maar beter plannen en nemen we onze tijd :-)  "

Heel herkenbaar hoor, inderdaad zijn het de plekjes waar andere honden al hebben geplast, dus als je haast hebt dan kies je plekken waar veel honden hebben gelopen, dan zijn ze sneller leeg.

Faro tilde zijn poot op zo veel dat het maar niet op leek te raken, op het laatst kwam er dan niks meer uit maar zijn laatste plasje kreeg hij er toch nog wel wat uit.

 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Heel normaal gedrag voor een niet gecastreerde reu.

(een van de redenen dat ik altijd reuen laat castreren)

honden page profiel Baasje van SennBaasje van Senn

honden foto van Baasje van Senn

Senn doet dit meestal ook, alleen als hij blijkbaar echt nodig moet gaat hij zittend plassen. Maar loopt dan ook weer door voor hij klaar is. Tsja.. sommige mensen zeggen tegen mij 'niet toelaten, 1x plassen en meer niet', maar dan loop ik hem de hele wandeling te corrigeren op plassen. Ik laat inderdaad alleen echt niet toe tegen beschuttingen en struiken .an andere mensen. Alleen op gemeente 'grond'. Meestal plast hij trouwens dan nog zo scheef dat hij 'mist' hp-angel

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

" Senn doet dit meestal ook, alleen als hij blijkbaar echt nodig moet gaat hij zittend plassen. Maar loopt dan ook weer door voor hij klaar is. Tsja.. sommige mensen zeggen tegen mij 'niet toelaten, 1x plassen en meer niet', maar dan loop ik hem de hele wandeling te corrigeren op plassen. Ik laat inderdaad alleen echt niet toe tegen beschuttingen en struiken .an andere mensen. Alleen op gemeente 'grond'. Meestal plast hij trouwens dan nog zo scheef dat hij 'mist'  "

Hahaha, ja hier is ook al een keer weg van de boom geplast in plaats van erop :p

 

Edit: inderdaad, hier mag hij ook erop los markeren op plaats waar dat mag, voor de rest kent hij het verschil tussen snuffelmomenten en wandelmomenten, want je hebt ook niet altijd zin om bij elke paal te blijven staan he. Elke wandeling begint wel met uitgebreid snuffelen :D

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

" Heel herkenbaar hoor, inderdaad zijn het de plekjes waar andere honden al hebben geplast, dus als je haast hebt dan kies je plekken waar veel honden hebben gelopen, dan zijn ze sneller leeg.
Faro tilde zijn poot op zo veel dat het maar niet op leek te raken, op het laatst kwam er dan niks meer uit maar zijn laatste plasje kreeg hij er toch nog wel wat uit.
  "

Ok das wel een goede tip, die plaatsen zijn wat verder weg, maar beter dan 10 min blijven staan met maar 1 mini plasje. Loki markeert ook als zijn blaas helemaal leeg is, dan gaat hij ruiken aan de boom en probeert dan nog eens, echt grappig haha. Hij gaat daarbij ook nog eens bijna ondersteboven staan, de clown laughing

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Nou dat werkt niet hier hoor, ik denk dat er dan toch verschil zit in teefjes en reutjes.
  "

Ja klopt, teefjes en reutjes zien er anders uit, maar de mijne markeert ook, en loop plassend verder, overal waar het lekker ruikt, ik stop tot ze er mee ophoudt, en dan gaat ze verder tot de volgende markeerplek...dat doet ze net zolang tot ze uitgeplast is...bams plast omdat ze moet plassen die plast uit...Ogin niet, echt een reutje.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Ik ervaar dat probleem zo niet eigenlijk. Ik kijk wel dat ze zeker 2x hebben kunnen plassen. Vaak duurt de eerste plas die ze doen het langste. De gene die er na komen zijn dan kleinere markeringsplasjes. Ik denk dat je er weinig aan kan doen behalve dan plaatsen opzoeken waar hij in korte tijd veel plast 

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

" Ik ervaar dat probleem zo niet eigenlijk. Ik kijk wel dat ze zeker 2x hebben kunnen plassen. Vaak duurt de eerste plas die ze doen het langste. De gene die er na komen zijn dan kleinere markeringsplasjes. Ik denk dat je er weinig aan kan doen behalve dan plaatsen opzoeken waar hij in korte tijd veel plast  "

Ben al zeker een maand aant kijken hoe lang hij plast... Meestal is de eerste ookmaar enkele drupjes en heel zelden plast hij langer dan 3 seconden... Denk dak het gewoon ga opgeven haha

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Ziva markeert ook wat. Niet zoveel als een reu maar toch 4-5 keer in een half uur. Ik vind het niet erg. Verschil is dat ze heel goed weet dat alsze het commando krijgt om te gaan plassen, ze uit moet plassen omdat het dan een tijd duurt voor het weer kan.

 

Misschien dat je daarin wat strenger kan zijn bij Loki? Het commando niet gebruiken tenzij hij daarna écht even niet kan plassen. Als hij dan niet helemaal uitplast heeft hij pech (en jij misschien ook als je vervolgens schoon moet maken, maar ik ga er van uit dat hij dan op een plek is waar hij liever niet plast). 

Of misschien werkt het om meerdere keren achter elkaar het commando te geven? Sommigen zullen dan meerdere kleine plasjes doen en klaar zijn maar ik kan me ook zo voorstellen dat er honden zijn die je aan staan te kijken met een blik 'dat heb ik al gedaan, nu verder wandelen!'

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Ben al zeker een maand aant kijken hoe lang hij plast... Meestal is de eerste ookmaar enkele drupjes en heel zelden plast hij langer dan 3 seconden... Denk dak het gewoon ga opgeven haha "

Hier kennen ze wel het commando "piskes" doen.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Hier een teef (geholpen) die markeert en niet zo weinig ook. Die gaat door tot ze echt helemaal leeg is en zelfs dan denkt ze nog even een laatste druppeltje eruit te moeten persen.

Soms is 't ook echt niet leuk meer want dan krijg je haar niet van haar plek totdat ze ook daadwerkelijk een druppeltje heeft achter gelaten. Als ik er echt zat van ben, dan pak ik haar op en zet ik haar weer op de stoep (makkelijk toch die kleine hondjestongue-out).

 

Maar ze kan ook gewoon echt goed uitplassen. Stel dat het heel hard regent (daar heeft ze een hekel aan) dan gaat ze heel gauw een flinke plas doen, draait haar drolletje en gaat heel rap weer naar binnen hahahahaha!

 

Verder, gewoon voldoende plasgelegenheid geven, vooral als je weet dat je een aantal uren weg bent.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Hier kennen ze wel het commando "piskes" doen. "

Hier ook, zeg ik; Puck, plasje doen! Soms duurt het dan even, mevrouw wil ook graag nog uitgebreid snuffelen. Maar dan blijf ik gewoon om de zoveel tijd even herhalen 'Puck, plasje doen'. Uiteindelijk gaat ze dan wel 'zitten' en plast. Altijd beloon ik nog met 'goedzo, plasje doen'.

 

Deze commando plasjes gebruik ik trouwens alleen voor het naar bed gaan, vlak voordat ik weg ga dan heeft ze nog even de gelegenheid om te plassen. Verder gebruik ik het niet. Tijdens het wandelen plast ze uit zichzelf wel genoeg haha.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Heel normaal gedrag voor een niet gecastreerde reu.
(een van de redenen dat ik altijd reuen laat castreren) "

Wat is dat nou weer een fabeltje, mijn Reu kwam uit Spanje, mijn nieuwe Sam ook en zijn allebei gecastreerd, alsof ze dat niet zouden doen dan.

 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Wat is dat nou weer een fabeltje, mijn Reu kwam uit Spanje, mijn nieuwe Sam ook en zijn allebei gecastreerd, alsof ze dat niet zouden doen dan.
  "

Tuurlijk wel, maar duizend keer minder dan een niet-gecastreerde viriele reu.

Zelfs een steriele teef markeert, maar is niet te vergelijken met een ongecastreerde reu.

En neen, is geen fabeltje.

honden page profiel W & B W & B

honden foto van W & B

Hier 2 (intacte) reuen.. 

 

Willem markeert ook graag, 20 keer in een uur is geen uitzondering hp-angel

 

Boaz niet, die piest max 2 keer en klaar! 

 

Ach ja, soms als ik haast heb loop ik met Willem langs plekken waar hij zeker plast.. Wanneer ik op hetzelfde pad omdraai weet hij dat het maar een kort 'rondje' wordt en plast gewoon uit.. 

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

" Ziva markeert ook wat. Niet zoveel als een reu maar toch 4-5 keer in een half uur. Ik vind het niet erg. Verschil is dat ze heel goed weet dat alsze het commando krijgt om te gaan plassen, ze uit moet plassen omdat het dan een tijd duurt voor het weer kan.
 
Misschien dat je daarin wat strenger kan zijn bij Loki? Het commando niet gebruiken tenzij hij daarna écht even niet kan plassen. Als hij dan niet helemaal uitplast heeft hij pech (en jij misschien ook als je vervolgens schoon moet maken, maar ik ga er van uit dat hij dan op een plek is waar hij liever niet plast). 
Of misschien werkt het om meerdere keren achter elkaar het commando te geven? Sommigen zullen dan meerdere kleine plasjes doen en klaar zijn maar ik kan me ook zo voorstellen dat er honden zijn die je aan staan te kijken met een blik 'dat heb ik al gedaan, nu verder wandelen!' "

Heey, heb geen idee of dat kwartje wel zou vallen. Hij markeert meerdere keren als ik het meerdere keren vraag. Maar de vorige keer heeft hij tijdens het wandelen moeten stoppen en op de stoep alles moeten laten lopen. Terug naar binnen gaan zonder dat alles eruit is durf ik niet ivm parket. Ik kan idd wel vaker pipi vragen, maar denk dat na 20x markeren alles nog niet weg is haha. Hij is er zuinig mee :p

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

" Hier een teef (geholpen) die markeert en niet zo weinig ook. Die gaat door tot ze echt helemaal leeg is en zelfs dan denkt ze nog even een laatste druppeltje eruit te moeten persen.
Soms is 't ook echt niet leuk meer want dan krijg je haar niet van haar plek totdat ze ook daadwerkelijk een druppeltje heeft achter gelaten. Als ik er echt zat van ben, dan pak ik haar op en zet ik haar weer op de stoep (makkelijk toch die kleine hondjes).
 
Maar ze kan ook gewoon echt goed uitplassen. Stel dat het heel hard regent (daar heeft ze een hekel aan) dan gaat ze heel gauw een flinke plas doen, draait haar drolletje en gaat heel rap weer naar binnen hahahahaha!
 
Verder, gewoon voldoende plasgelegenheid geven, vooral als je weet dat je een aantal uren weg bent. "

Hahahaha typisch!!!

Loki kent het commando 'ben je klaar?' en ben bereid het max 3x te zeggen. Van zodra ik dat zeg dan snuffelt hij heel snel door en doet er dan snel een plasje over. Dit is een beetje gemeen maar bij de derde keer sleur ik hem gewoon mee (en mist hij dus zijn markeer kans... Heel belangrijk voor hem). Gebeurt nu dus nooit meer, want hij wil wel nog kunnen markeren dus haast hij zich :D

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

" Hier kennen ze wel het commando "piskes" doen. "

Hier ook hoor maar pipi doen is van echte pipi naar markeerpipi geëvolueerd sinds hij is beginnen markeren :/

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Tuurlijk wel, maar duizend keer minder dan een niet-gecastreerde viriele reu.
Zelfs een steriele teef markeert, maar is niet te vergelijken met een ongecastreerde reu.
En neen, is geen fabeltje. "

Nou Faro was de markeerder van de markeerders, beter kon het niet, dus je spreek uit eigen ervaring, maar dat is niet altijd de waarheid, ik ben het vaak met je eens, Sam ken ik te kort om te zeggen dat hij echt erg is, maar Faro heb ik 7 jaar gekend, het was gewoon een missie, niet een beetje markeren, we hebben hem echt het een beetje moeten afleren anders was je heel lang onderweg als je van A naar B wilde.

Meestal ben ik het met je eens, maar nu even niet.

Faro is wel laat gecastreerd, dat zou er zeker mee te maken kunnen hebben, Sam eigenlijk te vroeg, die word in September 2, als ik het forum moet geloven. Ik weet ook niet wanneer het gebeurd is bij Sam. Ik denk ik december toen ze hem gevonden hebben.

 

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

" Heel normaal gedrag voor een niet gecastreerde reu.
(een van de redenen dat ik altijd reuen laat castreren) "

Dat is én voor mij geen reden om een reu te castreren én het is niet waar.

Heb 1 gecastreerde reu gehad (door medische noodzaak, vergrote prostaat) markeerde het meest van de andere niet gecastreerde reuen.

Wellicht had dit te maken met zijn status in onze roedel, hij was nl. onze roedelleider.

honden page profiel BaileyBailey

honden foto van Bailey

Hier vaak ook een reutje te logeren of ik laat hem uit..

deze is nu 10 maanden vindt lantaarn palen en palen steeds interessanter.

Wel grappig dat hij precies anders om stond te plassen...

Poot omhoog naar de verkeerde kant!!hp-wink 

Laatst tilde hij zijn poot op......bij een paal stond hij te poepen op 3 poten...oeps!!

maar hij is verder zo ontzettend schattig en grappig.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

"
Wellicht had dit te maken met zijn status in onze roedel, hij was nl. onze roedelleider. "

Misschien eens wat opzoekwerk doen hoe het nu eigenlijk zit met dat begrip "roedelleider".

Is achterhaald.

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

" Misschien eens wat opzoekwerk doen hoe het nu eigenlijk zit met dat begrip "roedelleider".
Is achterhaald. "

Voor, mij was dat heel duidelijk toen hoor.

Zoals ook dat castreren niet helpt bij minder markeren.

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

Ik heb vier teven en twee reuen.

Ik durf echt zeggen dat mijn reuen totaal niet markeren wanneer ik met hen ga wandelen.

Waarom niet  ?

Heel simpel, ze mogen niet van mij.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Ik geef het op....
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^