Volgtopic Tika: terror teef Tika *Update na ruim 1,5 jaar!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Mila en de hondjes Kaylo & Tika Mila en de hondjes Kaylo & Tika

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Alweer eventjes niks meer gepost hier. Laatste tijd ontzettend veel gebeurd. 

 

Weekje op vakantie geweest, wat ze onwijs goed heeft gedaan! Tussen Kaylo en Tika gaat het ook steeds beter maar ik kan ze nog niet 100% vertrouwen los bij elkaar. Dat betekend dat Tika een gedeelte van de dag dus aan de lijn vast ligt binnen. Gelukkig is ze onwijs onverstoorbaar en lijkt het haar niks te boeien. Langzaam maar zeker beginnen het echte vrienden te worden. 

 

Gisteren is Tika aan haar gebitje geholpen. Man wat was dat nodig.. De lucht die er uit kwam was al niet te harden en we hadden al gezien dat ze slechte kiezen had. Maar wilden haar even tot rust laten komen, ook omdat ze pas gesteriliseerd is. Gisteren was het moment dan daar.. Man we hebben staan kotsen hp-angel Haar kiezen waren echt aan het wegrotten. Wat moet die een pijn hebben gehad.. Narcose verder prima verlopen. En bij thuiskomst nog erg wankel maar na een paar goede uurtjes slaap wilde ze een beetje rondlopen en begon ze zelfs voorzichtig een beetje te spelen. Helaas toen wel een incidentje tussen de honden. Tika wilde in Kaylo's voet happen en hij corrigeerde haar daarin waarop zij er eigenlijk bovenop wilde klappen maar ik had haar net op tijd vast. Maar ook dat zou wel te maken hebben met de ingreep van die dag. Zoveel stress en gedoe. Aangezien ze de dierenarts wilden opeten bij het bloedprikken gaan we wel starten met muilkorf training. Zo kunnen we er lekker de tijd voor nemen en dat ze er echt een positieve ervaring mee krijgt. Mocht er ooit spoed zijn dan kunnen we ook gewoon helpen. Vanochtend was ze BIZAR vrolijk. Normaal is ze s'ochtends erg rustig maar ze stond helemaal te stuiteren en maakte ook spelbuigingen naar mij toen we buiten liepen. Voor het eerst sinds maanden zonder kiespijn! (Ze krijgt ook nog pijnstilling en AB nu) 

 

Wakker worden na haar vrij lange ingreep 

515903.jpg

 

 

Dit is er ondermeer uitgekomen.. Volledig aangetast. Gaat altijd een zwak plekje bij haar blijven. Waarschijnlijk een beschadiging opgelopen tijdens de ontwikkeling. Ze heeft veel glazuur beschadigingen. 

515905.jpg

honden page profiel GoldensGoldens 3 doggies

honden foto van Goldens

Zo... heftig! Wel fijn dat ze nu er hopelijk snel geen last meer van heeft, kan me voorstellen dat dat geen pretje geweest moet zijn voor haar, zulke pijnlijke kiezen! Beterschap voor nu! 

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

" Zo... heftig! Wel fijn dat ze nu er hopelijk snel geen last meer van heeft, kan me voorstellen dat dat geen pretje geweest moet zijn voor haar, zulke pijnlijke kiezen! Beterschap voor nu!  "

Zou ook zo maar kunnen dat een deel van haar gedrag gewoon afkomstig is van de pijn die ze heeft gehad. We pakken onze training gewoon weer verder op en het zou zo maar kunnen dat ze nu nog grotere sprongen gaat maken. Ze heeft waarschijnlijk nu wel de link gelegd tussen verschillende prikkels en het hebben van kiespijn. Maar van maanden kiespijn wordt ik ook niet erg gezellig hp-angel 

Ben heel erg benieuwd hoe de komende weken zullen gaan! 

 

En dankjewel! hp-heart

honden page profiel DidyDidy 3 doggies

honden foto van Didy

Zou zomaar eens kunnen wat je schrijft, kiespijn is een rot pijn, wie weet hoe ze zich nu ontwikkeld.

Beterschap voor Tika!hp-heart

honden page profiel chayenne & dolcineachayenne & dolcinea 3 doggies

honden foto van chayenne & dolcinea

Wow die kiezen.. Fijn sar ze eruit zijn. Hopelijk voelt ze zich stukken beter en gaat ze het nog beter doen dan eerst knappe damehp-heart

honden page profiel CodyCody 3 doggies

honden foto van Cody

Zo wat zien die kiezen er uit. Fijn dat ze geholpen is. Zal best wat uitmaken met het gedrag.

honden page profiel Nadine  Lilly,Queenie R.I.P.Nadine Lilly,Queenie R.I.P. 3 doggies

honden foto van Nadine  Lilly,Queenie R.I.P.

Veel beterschap voor Tika 

honden page profiel Marga en de honden Balou R.I.P. en Lotus.Marga en de honden Balou R.I.P. en Lotus. 3 doggies

honden foto van Marga en de honden Balou R.I.P. en Lotus.

Zo, die zal blij zijn dat ze van de pijn is verlost.

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Eindelijk verlost van hevige pijnen en een zeer vieze bek/smaak in de bek. Het is niet te bevatten dat Tika de enorme pijnen niet heel duidelijk heeft aangegeven. Hier blijkt weer uit dat honden bikkels zijn en pijnen zeer slecht aangeven.

 

Ik word zeer boos en verdrietig over het feit, dat de stichting/organisatie Tika met zo'n deplorabele staat van haar gebit heeft laten adopteren.yellhp-cry Dit is niet iets van maanden, maar jaren dat dit al zeer slecht was. Argument dat saneren van het gebit te duur is, gaat niet op; aangedane gebitselementen hadden ook bij de organisatie onder narcose getrokken kunnen worden.

 

De gebitsanering is voor Tika een grote verlichting en zal haar gedrag zeker ten goede komen. Ik hoop dat jullie en ook Kaylo een goede band met haar hebben/krijgen en van elkaar kunnen genieten.

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

" Eindelijk verlost van hevige pijnen en een zeer vieze bek/smaak in de bek. Het is niet te bevatten dat Tika de enorme pijnen niet heel duidelijk heeft aangegeven. Hier blijkt weer uit dat honden bikkels zijn en pijnen zeer slecht aangeven.
 
Ik word zeer boos en verdrietig over het feit, dat de stichting/organisatie Tika met zo'n deplorabele staat van haar gebit heeft laten adopteren. Dit is niet iets van maanden, maar jaren dat dit al zeer slecht was. Argument dat saneren van het gebit te duur is, gaat niet op; aangedane gebitselementen hadden ook bij de organisatie onder narcose getrokken kunnen worden.
 
De gebitsanering is voor Tika een grote verlichting en zal haar gedrag zeker ten goede komen. Ik hoop dat jullie en ook Kaylo een goede band met haar hebben/krijgen en van elkaar kunnen genieten. "

Ja ze is zo ontzettend hard voor zichzelf.. Wat betreft de stichting.. ik heb ze het inderdaad laten weten maar kon geen compensatie verwachten.. Met als argument dat ze bij de dierenarts een gezondheidscheck krijgen en dat een paar slechte tanden geen reden zijn om niet te reizen. Dan alsnog hadden ze het mij gewoon kunnen laten weten want toen was ik allang met ze in contact over haar. De dag nadat ze daar binnen kwam had ik al op haar gereageerd. Tika is in Griekenland meerdere keren naar de dierenarts geweest ook voor de benodigde bloedtesten en haar sterilisatie. 
Toen wij haar hadden opgehaald en terug reden zag ik het in de auto ook direct. Er kwam zo'n stank vanaf.. Dit hebben de Fosters in Griekenland ook echt wel door gehad. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

oei wat moet dat een opluchting zijn voor Tika, 

 

 

ja de stichting had je hierover moeten informeren, misschien beter nog in Griekenland laten saneren, desnoods op jouw kosten als zij daarvoor geen geld hebben. Aan de andere kant waren ze misschien ook bang dat je haar dan niet zou nemen (wat natuurlijk geen excuus mag zijn om een hond die pijn heeft niet te helpen)

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

" oei wat moet dat een opluchting zijn voor Tika, 
 
 
ja de stichting had je hierover moeten informeren, misschien beter nog in Griekenland laten saneren, desnoods op jouw kosten als zij daarvoor geen geld hebben. Aan de andere kant waren ze misschien ook bang dat je haar dan niet zou nemen (wat natuurlijk geen excuus mag zijn om een hond die pijn heeft niet te helpen) "

Precies ik had het al heel fijn gevonden als ze het van te voren hadden vermeld en evt. mee zouden willen doen in de kosten als ik het hier zou laten doen. Al was het maar iets van 20% ofzo. Ik heb haar ook wel laten helpen door een hele goede arts, ze werken ook met dentale röntgen. Dus gelukkig is het goed gebeurd maar in de basis had het voor haar mentaal ook veel gescheeld. 

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Zoals ik al schreef, zijn de kosten van kiezen/tanden trekken in GR minimaal. Dit valt onder verwaarlozing van de hond. Walgelijk dat men in GR dit arme hondje met veel pijn niet behandeld heeft.

 

Bovendien kunnen rotte gebitselementen hart- en nierfalen veroorzaken. Dat is bij mensen ook zo. De organisatie heeft dus tevens een groot risico genomen. Jammer dat je Tika niet wat eerder hebt laten helpen aan haar gebit. Ik begrijp je uitleg dat dit uiteraard niet te snel na haar aankomst in NL kon gebeuren; maar om daar ca. 3 maanden mee te wachten, terwijl zij enorm uit haar bek stonk; zou niet mijn keuze zijn; mede gezien de mogelijke gevolgen van hart- en nierproblemen.

 

https://www.lifestyleforpets.nl/lifestyle/honden/10-signalen-problemen-gebit-hond

 

honden page profiel Baasje van Spaiky† en OdieBaasje van Spaiky† en Odie 3 doggies

honden foto van Baasje van Spaiky† en Odie

Beterschap!

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

" Zoals ik al schreef, zijn de kosten van kiezen/tanden trekken in GR minimaal. Dit valt onder verwaarlozing van de hond. Walgelijk dat men in GR dit arme hondje met veel pijn niet behandeld heeft.
 
Bovendien kunnen rotte gebitselementen hart- en nierfalen veroorzaken. Dat is bij mensen ook zo. De organisatie heeft dus tevens een groot risico genomen. Jammer dat je Tika niet wat eerder hebt laten helpen aan haar gebit. Ik begrijp je uitleg dat dit uiteraard niet te snel na haar aankomst in NL kon gebeuren; maar om daar ca. 3 maanden mee te wachten, terwijl zij enorm uit haar bek stonk; zou niet mijn keuze zijn; mede gezien de mogelijke gevolgen van hart- en nierproblemen.
 
https://www.lifestyleforpets.nl/lifestyle/honden/10-signalen-problemen-gebit-hond
  "

We hebben in overleg heel bewust gewacht. Tika is de week voordat ze naar NL kwam gesteriliseerd en was zowel mentaal als fysiek helemaal niet toe aan nog een ingreep. Ze kwam ook een maand eerder dan in eerste instantie gepland. Zo was ze ook zwaar ondervoed en moest ze eerst echt wat aankomen. We hebben dus heel bewust gewacht tot ze wat sterker was. In Griekenland is er de week van te voren ook uitgebreid bloedonderzoek gedaan en heb ik dat van te voren nog een keer laten doen. Ik ben zelf paraveterinair en weet op welke signalen ik moet letten. En ja ze rook zeker niet aangenaam uit haar bek maar geen rottingsgeur, de echte stank kwam pas toen we daadwerkelijk in haar bek bezig waren. Wij hebben haar als een havik in de gaten gehouden en de dierenartsen hebben regelmatig gecheckt. Ik geloof dus niet dat wij haar op deze manier in gevaar hebben gebracht. En natuurlijk vinden wij het ontzettend k*t dat ze hier echt wel last van heeft gehad. 

 

Ik quote je nog eventjes: ''Dit is niet iets van maanden, maar jaren dat dit al zeer slecht was.'' Tika is nog geen jaar oud. De problemen zijn waarschijnlijk ontstaan in de ontwikkeling van haar volwassen gebit doordat ze een beschadiging heeft opgelopen en dan specifiek aan de 2 bovenste grote kiezen. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

had ze misschien aan een ketting gezeten, en daaraan zitten kauwen, of aan tralies zitten knagen? Dat kan ook een slecht gebit verklaren.

 

 

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link 3 doggies

honden foto van Fresta & Link

Fijn dat ze is geholpen! Hopelijk voelt ze zich nu beter hp-heart

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

" had ze misschien aan een ketting gezeten, en daaraan zitten kauwen, of aan tralies zitten knagen? Dat kan ook een slecht gebit verklaren.
 
  "

Het zou goed kunnen. We hebben echt geen idee. Het enige wat we van haar achtergrond weten is dat ze steeds terug kwam bij een mevrouw die haar mishandelde en probeerde weg te jagen. Ze zit bij ons ook regelmatig aan een lange lijn (tuin is niet volledig omheind) en ik heb niet het idee dat ze last heeft van het ''vastzitten'' En ze is ook gek op haar bench. Maar het is er wel eentje die ALLES in haar mond neemt. Zo sleept ze ook gerust volle liter flessen door de kamer. hp-angel

honden page profiel DonjaDonja 3 doggies

honden foto van Donja

Hoi Mila, hoe gaat het met je honden? Ik heb dit topic altijd graag gelezen en was benieuwd hoe het nu met Tika gaat. Heb je nog iets aan haar gemerkt nu ze aan haar tanden is geholpen? Hoop dat je moeder inmiddels ook met haar durft te lopen, zodat je wat meer ruimte voor jezelf hebt.

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Wat lief dat je daar naar vraagt! 

 

Met de honden gaat het erg goed. Kaylo heeft helaas het papilloma virus van Tika overgenomen dus dat wordt nu met homeopathie ''behandeld'' Zijn weerstand moet in ieder geval weer omhoog. 

 

Tika gaat zeker ook vooruit! De sfeer thuis is ook een stuk relaxter. Ze heeft nog wel snel van die aanvallen ''help ik ga dood!'' Dat is hoe ze reageert als ze bijvoorbeeld een andere hond op tv hoort. Hoort ze een echte hond blaffen buiten dan reageert ze daar 9 van de 10 keer niet op. Zo reageert ze ook op krijsende kinderen. Contact met vreemde honden vermijd ik zo veel mogelijk. Ze heeft inmiddels wel een aantal bekende hondjes waar ze het goed mee kan vinden. Het uitvallen gaat zeker veel beter! Als een hond echt van dichtbij moet passeren gaan we in het gras staan en strooien we met voertjes, dan kijkt ze tijdens het snuffelen wel zo nu en dan op maar ze geeft verder 0 reactie. Wel loop ik nog steeds individueel met ze, ook omdat wanneer Tika wel flipt ze de neiging heeft om dat af te reageren op Kaylo. Alleen de bosrondes doen we samen omdat Kaylo dan losloopt of als mijn moeder mee loopt. Binnenkort wil ik wel ons middagrondje in de wijk met beide honden tegelijk weer gaan lopen. 

Inmiddels hebben we ook een grotere ''heavy duty'' bench aangeschaft. Rib uit mijn lijf maar ze heeft nu echt lekker de ruimte en hoef niet bang te zijn dat ze eruit ontsnapt. Helaas zijn ze los in huis niet 100% met elkaar te vertrouwen. Kaylo is prima maar wanneer hij Tika een waarschuwing geeft heeft de ze neiging om daar op te reageren, al gaat dat wel steeds beter. Ze moet hem ook altijd even zoenen als ze de bench uit komt hp-angel Ze gaat ongeveer 1x per week naar mijn vader en dat vindt ze onwijs leuk. De paarden zijn ook geen enkel probleem meer en ze kan heel leuk spelen met de erfhond. Bezoek vindt ze onwijs spannend maar zolang de visite 0 aandacht aan haar besteden en ze het rustig even vanuit de bench kan bekijken is het goed te begeleiden. Mensen die regelmatig langskomen komt ze al bij knuffelen en hangen. 

 

Langzaam starten we ook met kleine stukjes hardlopen en dat vindt ze prachtig. Met onze 2 jongste katten gaat het nog niet helemaal lekker, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik daar de laatste tijd ook niet echt mee bezig ben geweest. Verder is ze op en top aan het puberen, lekker relaxt op de bank na een dagje werken is niet mogelijk hahaha. 

 

Wel krijgt ze nu Bach bloesem en nog andere druppeltjes en dat haalt er voor haar wel de scherpe randjes vanaf waardoor ze veel sneller bereikbaar is. Bizar dat ze er alweer 4 maanden is. Al hoewel een wat kleinere en oudere hond misschien beter bij Kaylo had gepast kunnen we haar ook echt niet meer missen en heeft ze wel de potentie tot sporthond wat ik onwijs leuk vindt.  Ze moet af en toe nog even leren het wat in te dimmen bij Kaylo.. Dan kan ik haar ook met een wat geruster hart gewoon rond laten lopen in huis. 

 

517391.jpg

Mijn grote schoothond hp-heart Dit doet ze dus ook wanneer ze iets heel erg spannend vindt. Je kan haar geblaf doorbreken door simpelweg gewoon op de grond te gaan zitten, dan komt ze direct op schoot en kan ze rustig naar de prikkel kijken/luisteren

517389.jpg

De strijd om de bank hebben we opgegeven innocent

517388.jpg

Nieuwe bench, of hoe wij hem thuis noemen ''tijgerkooi'' 

517390.jpg

Met haar vriendjes Teddy en Chara die haar zonder problemen hebben verwelkomt in ons wandelclubje 

516583.jpg

516582.jpg

517386.jpg

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Bedankt voor je up date laughing

honden page profiel chayenne & dolcineachayenne & dolcinea 3 doggies

honden foto van chayenne & dolcinea

Wat een geweldige update! En wat is ze toch knaphp-heart

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

wat een fijne update, leuk om te lezenhp-thumbsup

 

 

haha de strijd om de bank is door haar gewonnenhp-shiny, gewedlige foto's ook

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

" wat een fijne update, leuk om te lezen
 
 
haha de strijd om de bank is door haar gewonnen, gewedlige foto's ook "

We hebben het echt geprobeerd.. Maar ze kon steeds haar draai maar niet vinden en bleef er maar op springen en als je haar zo ziet liggen met die poten alle kanten op...  Nu ze het voor elkaar heeft speelt ze er vooral op haha. Gooit haar speelgoed erheen en ploft er dan bovenop. Nu staan daar ook twee stoelen waar ze ook nog op probeert te springen maar die gaat ze echt niet voor zich winnen.. Maar ze begrijpt inmiddels wel wat ''eraf'' betekend hp-thumbsup 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

" We hebben het echt geprobeerd.. Maar ze kon steeds haar draai maar niet vinden en bleef er maar op springen en als je haar zo ziet liggen met die poten alle kanten op...  Nu ze het voor elkaar heeft speelt ze er vooral op haha. Gooit haar speelgoed erheen en ploft er dan bovenop. Nu staan daar ook twee stoelen waar ze ook nog op probeert te springen maar die gaat ze echt niet voor zich winnen.. Maar ze begrijpt inmiddels wel wat ''eraf'' betekend   "

haha leuk hoor, mijn eerste hond zou ook niet op de bank mogen want indertijd was dat nog iets heel fouts als een duitse herder op de bank lag, maar dat heb ik ook niet volgehouden,hp-shiny Lola ging nooit op de bank, Jenna heeft inmiddels een eigen bankhp-shiny

 

honden page profiel IngeborgIngeborg 3 doggies

honden foto van Ingeborg

Wat een geweldige update, fijn dat het steeds beter gaat.

 

honden page profiel DidyDidy 3 doggies

honden foto van Didy

Wat een geweldige update en wat heb je al veel bereikt in 4 maanden zeg!

Die strijd om die bank vind ik ook geweldig, houden zo hoor!hp-shiny

Je foto's zijn weer heerlijk.hp-heart

honden page profiel Marga en de honden Balou R.I.P. en Lotus.Marga en de honden Balou R.I.P. en Lotus. 3 doggies

honden foto van Marga en de honden Balou R.I.P. en Lotus.

Wat een fijne update en wat een leuke foto's.

honden page profiel Nadine  Lilly,Queenie R.I.P.Nadine Lilly,Queenie R.I.P. 3 doggies

honden foto van Nadine  Lilly,Queenie R.I.P.

Mooie up date mooie foto's hp-thumbsup

honden page profiel Baasje van Spaiky† en OdieBaasje van Spaiky† en Odie 3 doggies

honden foto van Baasje van Spaiky† en Odie

Leuke foto's! hp-smile

pagina 10 van 14 12 3 4 5 6 7 8 9 1011 12 13 14
Volgende forumvraag: Hoe loopt een poedel?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^