Volgtopic Tika: terror teef Tika *Update na ruim 1,5 jaar!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Ingrid en ThiboIngrid en Thibo 3 doggies

honden foto van Ingrid en Thibo

Mooie foto's ;-)

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

heerlijke foto's, ja ze is wel mager inderdaad.

honden page profiel DidyDidy 3 doggies

honden foto van Didy

Prachtige plaatjes, fijn dat je naar ons luistert hoor, als we zeggen dat we meer foto's willen.hp-thumbsup

Wat een uitkomst dat ze zich zo heerlijk voelt in haar holletje (de bench) voor haar een veilig onderkomen.

En hoe goed overzie je de dingen die ruzie opleveren, fijn dat het vandaag een mindere stress dag was, dat heb je ook nodig.

honden page profiel Baasje van Spaiky†Baasje van Spaiky† 2 doggies

honden foto van Baasje van Spaiky†

Leuke foto's! hp-smile

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

" Leuke foto's!  "

Oeps ik wilde je er 3 geven.. klikte per ongeluk op 2 doggies hp-angel

honden page profiel chayenne & dolcineachayenne & dolcinea 3 doggies

honden foto van chayenne & dolcinea

" Nou nog maar wat extra foto's dan.... 
 

Samen sjezen door de tuin. Ze zit in de tuin nog aan de lange lijn omdat de tuin alleen is omheind met een haag, daar tussendoor zit wel kippengaas maar dat is maar 1 meter hoog. We gaan morgen er nog een rij tussen spannen.
 

 

En een soort standfoto. Ze is echt onwijs dun. Maar veel haar dat de boel nog verdoezeld. 
 
Vandaag merken we echt een groot verschil met gisteren. Wij zijn allemaal een stuk relaxter en na die paar incidentjes die vandaag hebben plaatsgevonden is ze ook al wat kalmer in haar doen en laten. De mormels hebben het goed gedaan vandaag. 1 momentje dat Tika Kaylo blokte omdat hij naar binnen wilde en dat creëerde even ruzie. En toen ze samen uit de waterbak stonden te drinken. Dat vond Kaylo maar eventjes goed want ze ging een soort competitie aan wie het snels het water ophad. Drinken doen we even niet maar tegelijk uit de bak  

Ze krijgt zo nu en dan even verplicht rust. Valt dan ook direct in slaap. Ze zegt nog net niet ''dankjewel'' haha.  "

Prachtige foto’s van een prachtige hondhp-heart

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Vannacht is het ook onwijs goed gegaan. Ze heeft de hele nacht doorgeslapen en zelfs tot 9 uur uitgeslapen! Geen incidentjes meer gehad met Kaylo. En lijkt echt al een stuk relaxter in de omgang. Kleine uitval poging aan de riem naar een Duitse Herder waarvan ik weet dat ze daar in de toekomst lekker mee gaat beuken en rennen hahah. Vanmiddag weer even lekker naar het bos zodat ze kan crossen met Kaylo. 

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Ze ligt graag ergens onder hp-angel

512330.jpg

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Laatste 2 nachten waren even zwaar. Opeens blaft ze s'nachts in de bench en ik weet nog niet helemaal hoe ik haar daar mee kan laten ophouden. Mocht iemand daar tips voor hebben graag. Het is ook zomaar gewoon plots. Geen geluidjes buiten of wat dan ook. Kaylo is dan ook gewoon stil. 

 

Ook blaft ze als ze in de tuin is. Wisselend. De ene keer blaft er een andere hond reageert ze wel maar als exact dezelfde hond op een ander moment blaft reageert ze niet. Dus daar is ook nog geen touw aan vast te knopen. Ze reageert ook op voorbijgangers maar ook niet altijd, het is ook niet dat het ze alleen bij bepaalde mensen wel of niet doet. 

 

Gisteravond blafte Kaylo naar een teckel. Hij schrok een beetje van haar, puur een schim om de hoek. Is normaal zijn vriendinnetje namelijk. Tika reageerde daar daardoor heel vel op. Kreeg haar er wel weer redelijk uit en daarna hebben we rustig een tuin kunnen passeren waar ook een vel blaffende hond in zat. Ze was wel hyper maar viel niet uit en blafte niet. 

 

Vanmiddag gaan we met de 2 ridgebacks van een vriendin van mijn moeder het bos in. Goede ervaringen opdoen met andere honden. Ze zijn ontzettend stabiel en hebben Kaylo de eerste weken ook ontzettend geholpen. 

 

Met Kaylo is ze wel leuker! Eergisteren hebben ze niet een keer mot gehad. Gister 1 keertje. En heeft hij eindelijk ook even goed van zich af gebeten. Want mevrouw gooide haar bips boven op. Daar reageerde ze goed op maar de puber boemerang probeert het wel nog een keer dus hebben we haar weggehaald en afgeleid. 

 

Als iemand tips heeft voor dat blaffen heeeeel graag! Ik word er een beetje kriegel van. Het is namelijk niet een blafje. Er komt een aardig geluid uit en ik wil niet de buren tot last zijn... 

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Tja bij mij hiep benoemen, goed zo, dat is een man, of een teckel, rustig praten.

Sam blafte naar de weerspiegeling in het raam, ineens was dat over, hij is veel minder gaan blaffen alleen als hij speelt nog.

Tenzij ik slaap en hij hoort de deur, dan blaft hij, maar verder is het eigenlijk vanzelf over gegaan, dus eerst overal tegen blaffen en nu bijna niks..

Dus ik heb niet echt een tip voor je.

 

honden page profiel GoldensGoldens 3 doggies

honden foto van Goldens

Ik lees dit topic al een tijdje mee, nu ook maar eens volgen!:)

Over het blaffen. Toen mijn poedel bij mij kwam had hij dat ook een tijdje, eerst ging het goed. En toen begon hij opeens snachts te blaffen, op zoek gegaan naar de aanleiding maar die was er niet .. ik merkte dat het erger werd toen ik vaker ging reageren door te kijken wat er was of hem gerust te gaan stellen. Toen ik begon met negeren was het na een paar keer klaar. Deed het ook weer even in het nieuwe huis, opnieuw niet op gereageerd en toen ging het ook snel alweer prima. Denk er het bij hem een manier was van aandacht vragen, wel vanuit zijn onzekerheid hoor. 

 

Edit; hij is natuurlijk poedel dus moet het af en toe proberen en dan geef ik een brul naar beneden met het commando 'genoeg'. Dus misschien is een commando eraan koppelen ook een idee?  

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Fijn dat het met Kaylo al beter gaat.

 

Rustig aan maar met een min of meer vast schema, zou ik zeggen, een stabiele hond/honden kunnen zeker helpen, als ze er al aan toe is.

 

Lig je bij haar als ze blaft? Dan zou ik gewoon even rustig iets zeggen, zoals vreemd he allemaal, maar komt goed oid. Ik benoem ook altijd dat waar Jenna naar blaft, binnen werkt dat heel goed, buiten en in de tuin blaft ze soms toch nog even door maar dat is wel snel voorbij.

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

" Fijn dat het met Kaylo al beter gaat.
 
Rustig aan maar met een min of meer vast schema, zou ik zeggen, een stabiele hond/honden kunnen zeker helpen, als ze er al aan toe is.
 
Lig je bij haar als ze blaft? Dan zou ik gewoon even rustig iets zeggen, zoals vreemd he allemaal, maar komt goed oid. Ik benoem ook altijd dat waar Jenna naar blaft, binnen werkt dat heel goed, buiten en in de tuin blaft ze soms toch nog even door maar dat is wel snel voorbij. "

Ik slaap inderdaad beneden nog. Ze moet minimaal 2 nachten stil zijn voor ik naar boven verkas haha. Mis mijn eigen bed inmiddels wel al een beetje. Ik zeg nu vaak rustig ''ik ben er nog'' Maar ze is bijna niet te bereiken in zo'n bui. 

 

Vanochtend liep er verder op ook een andere hond en ze was super alert maar blafte niet. Gelijk afgeleid en belonen. Dat ging heel goed, toen liep ze ook gewoon weer mee en stond ze niet de andere kant op te trekken. Ik hoop dat het goed gaat met de 2 ridgebacks vanmiddag! We hebben nu steeds in een ander bos gelopen waar heel weinig honden komen. Daar zijn we nu in 1 week maar 1 iemand tegen gekomen. We gaan niet te lang, stoppen wanneer het nog leuk is en wanneer ze niet staat te stuiteren van alle indrukken. Ze ziet ook echt ALLES. Een vogel die langs vliegt, vliegtuigen, kevertjes die over de grond rennen hp-angel

 

Kaylo is über relaxt. Die maakt zich echt nooit ergens druk om. Toen hij er net was, was hij heel erg mat, alles was spannend dus hebben we zijn wereldje super klein gehouden. Bij Tika doen we dat ook, maar op een andere manier. Als er niet met haar gewandeld wordt of gespeeld dan zit ze echt tegen het plafond en wordt ze nog veel feller. De truc is wel om op tijd te stoppen, voordat ze over die grens gaat en happerig wordt. Even andere koek dan met Kaylo haha. Ze moet nog gewoon leren om een ''huis'' hond te zijn. Speelt veel te hard en gaat veel te lang door. Reageert niet op de aanwijzingen van de andere honden, net alsof ze het gewoon niet ziet. Dat uitvallen aan de lijn is volgens mij ook gewoon echt zelfbescherming. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

is ze eigenlijk al in voor hersenwerkjes? 

 

Weer een goede ervaring vanmorgen, wel alert op de andere hond maar niet geblafthp-thumbsup

 

Ik zou dan inderdaad even kijken hoe het gaat met de ridgebacks, misschien gewoon allemaal echt wandelen, niet stilstaan om te spelen stel ik me zo voor, maar ik roep ook maar wat haha, maar "spelen" kan zo snel omslaan. Ik vraag me af of ze ooit spelen geleerd heeft, misschien was het puur overleven voor haar. 

 

 

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

" is ze eigenlijk al in voor hersenwerkjes? 
 
Weer een goede ervaring vanmorgen, wel alert op de andere hond maar niet geblaft
 
Ik zou dan inderdaad even kijken hoe het gaat met de ridgebacks, misschien gewoon allemaal echt wandelen, niet stilstaan om te spelen stel ik me zo voor, maar ik roep ook maar wat haha, maar "spelen" kan zo snel omslaan. Ik vraag me af of ze ooit spelen geleerd heeft, misschien was het puur overleven voor haar. 
 
  "

Ja we gaan ook echt samen oplopen. Ik duim voor een goede afloop. Echte hersenspelletjes is ze nu nog te hebberig voor denk ik. Botjes doet ze rustig mee maar als ze een koekje niet te pakken krijgt wordt ze echt helemaal gek... 

 

Haar spelgedrag is onwijs lomp en heftig. Speelgoed is ze gek op, ze slingert er ook heen en weer en is best in voor een trekspelletje. Apporteren vindt ze ook super leuk. Ze heeft nu natuurlijk alleen met Kaylo nog gespeeld en dan staat ze wel te stuiteren en weet ze ook echt van geen ophouden. 

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Helaas geen foto's gemaakt maar de wandeling met de 2 ridgebacks ging onwijs goed! Aan het begin even wat gebrom van beide partijen en daarna liep het al snel allemaal los. Heerlijk gespeeld en gerend. Ook naar andere honden vriendelijker. 2x honden moeten passeren waarbij de tegenpartij dus ook aan de lijn liep. Ze was alert en wilde er wel naar toe maar geen grom of uitvallen aan de riem. Dus een succes! Ze is nu bekaf. Dus tijd om weer te slapen hp-thumbsup

honden page profiel chayenne & dolcineachayenne & dolcinea 3 doggies

honden foto van chayenne & dolcinea

Wat fijn dat het zo goed ging vandaag!hp-thumbsup

honden page profiel Nadine  Lilly,Queenie R.I.P.Nadine Lilly,Queenie R.I.P. 3 doggies

honden foto van Nadine  Lilly,Queenie R.I.P.

Fijn dat het goed gaat mooie foto's hp-thumbsup

honden page profiel NaomiNaomi 3 doggies

honden foto van Naomi

Misschien een gekke gedachte; maar de eerste nacht dat opvanger kai hier was sliep ik ook beneden. Hij was rustig, maar als ik bewoog werd hij weer onrustig. De tweede nacht ben ik boven gaan slapen en toen ging het meteen goed. 

 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

wat fijn dat de wandeling met de ridgebacks goed ging.hp-thumbsup

 

Ik ben benieuwd hoe het vannacht gaat.

 

Wat Naomi schrijft had ik bij Lola, als ik of mijn vriend in de buurt waren kwam ze niet tot rust de eerste nachten, ze vond ons maar eng geloof ik. Nou was onze slaapkamer naast de huiskamer dus kwam dat goed uit, toch wel in de buurt maar niet zo erg dichtbij.

 

 

 

 

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

" wat fijn dat de wandeling met de ridgebacks goed ging.
 
Ik ben benieuwd hoe het vannacht gaat.
 
Wat Naomi schrijft had ik bij Lola, als ik of mijn vriend in de buurt waren kwam ze niet tot rust de eerste nachten, ze vond ons maar eng geloof ik. Nou was onze slaapkamer naast de huiskamer dus kwam dat goed uit, toch wel in de buurt maar niet zo erg dichtbij.
 
 
 
  "

Bij ons net andersom, dus altijd uit te proberen. Sam slaapt in zijn bed naast me, vanaf dag 1 geen probleem.

honden page profiel Marga en de honden Balou en Lotus.Marga en de honden Balou en Lotus. 3 doggies

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Fijn dat de wandeling goed ging.

honden page profiel DidyDidy 3 doggies

honden foto van Didy

Wat fijn dat de wandeling goed ging, misschien voor herhaling vatbaar?

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

" Wat fijn dat de wandeling goed ging, misschien voor herhaling vatbaar? "

Absoluut! Ze zullen elkaar straks ministens 1x per week zien. Sinds we hebben gewandeld is ze ook vriendelijker naar andere honden hier op straat. Ze is alert en wilt er eigenlijk wel naar toe maar geen gesnauw en gegrom meer. Ze gaat in ieder geval niet meer op haar achterpoten staan haha. 

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Na de wandeling gisteren was ze echt kapot, ze had haar bak nog maar net leeg of ze was alweer in slaap gesukkeld haha. Ze heeft nog uren liggen slapen tot Kaylo met een balletje door de woonkamer begon te stuiteren. Blij om te zien dat hij ook weer opbloeit. Tone met ze de tuin in geweest en nog even een beetje gespeeld. Klein leermomentje voor Tika want er zaten 2 kraaien op het dak. We zijn begonnen met ''stil'' en daar reageert ze onwijs goed op. Ze heeft vannacht ook niet 1 keer geblaft hp-thumbsup  Overigens helpt afwachten niet als ze blaft. Ze gaat namelijk onwijs lang door en op een gegeven moment gaat Kaylo dan mee doen dus wordt het alleen maar erger haha. 

 

Nu scharrelt ze lekker in en om het huis met wat speeltjes te klieren. 2x geblaft naar omstanders maar na een ''Tika stil'' is het weer klaar. Vandaag lekker rustig aan. En na het eten gaan we even het water opzoeken. 

 

Waar we de komende tijd ook aan moeten gaan werken is het overmatig happen en likken.. Ik heb een onwijs gevoelige huid en mijn armen reageren er niet zo goed op.. Verder vind ik haar operatiewond er wat geïrriteerd uit zien. Maandagochtend bel ik dus even naar de praktijk. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Wat fijn dat jullie een goed nacht hadden! 

Nee afwachten met blaffen helpt haar niet, ze heeft dan even ondersteuning nodig. Ikzelf benoem altijd alles, dat helpt bij Jenna prima.

 

Bedoel je dat ze veel naar jou hapt en likt? In welke situaties doe ze dat? 

 

Misschien voor alle zekerheid even bellen of je voor de operatiewond honingzalf mag geven of er wat kokosolie op mag smeren? En of ze wel in het water mag? In elk geval een goed idee ook al daarom om het vandaag rustig aan te doen.

 

 

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

" Wat fijn dat jullie een goed nacht hadden! 
Nee afwachten met blaffen helpt haar niet, ze heeft dan even ondersteuning nodig. Ikzelf benoem altijd alles, dat helpt bij Jenna prima.
 
Bedoel je dat ze veel naar jou hapt en likt? In welke situaties doe ze dat? 
 
Misschien voor alle zekerheid even bellen of je voor de operatiewond honingzalf mag geven of er wat kokosolie op mag smeren? En of ze wel in het water mag? In elk geval een goed idee ook al daarom om het vandaag rustig aan te doen.
 
  "

Ja ze hapt en likt bij mensen als ze aandacht krijgt. Overal waar ze huid kan vinden haha je handen, armen, benen, voeten. We laten haar nu eerst zitten voordat we haar aaien en dat werkt ook. Soms loopt ze alleen maar even langs je en krijg je gelijk een lebber over je voet. 

 

De wond is wel netjes dicht en verder rustig maar er zitten wat bultjes overheen en er steekt nog een hechting uit. Ze blijft er gelukkig wel gewoon vanaf. Ik ben zelf ook paraveterinair, nu niet werkzaam in de praktijk maar app straks even een foto nog door naar een oud-collega haha. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

" Ja ze hapt en likt bij mensen als ze aandacht krijgt. Overal waar ze huid kan vinden haha je handen, armen, benen, voeten. We laten haar nu eerst zitten voordat we haar aaien en dat werkt ook. Soms loopt ze alleen maar even langs je en krijg je gelijk een lebber over je voet. 
 
De wond is wel netjes dicht en verder rustig maar er zitten wat bultjes overheen en er steekt nog een hechting uit. Ze blijft er gelukkig wel gewoon vanaf. Ik ben zelf ook paraveterinair, nu niet werkzaam in de praktijk maar app straks even een foto nog door naar een oud-collega haha.  "

o dat is wel handig dat je zelf paraveterinair bent en met (oud) collega's kan overleggenhp-shiny

 

Ze zal wel niet gewend zijn aan veel aandacht en het spannend vinden. Lola was in het begin helemaal niet aaibaar, later wel, maar aan haar poten heb ik nooit mogen komen van haar.

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

" o dat is wel handig dat je zelf paraveterinair bent en met (oud) collega's kan overleggen
 
Ze zal wel niet gewend zijn aan veel aandacht en het spannend vinden. Lola was in het begin helemaal niet aaibaar, later wel, maar aan haar poten heb ik nooit mogen komen van haar. "

Nee het lijkt ook echt alsof ze gewoon niet weet hoe ze het moet ontvangen haha. Maar ze leert zo onwijs snel. Kijkt heel veel af van Kaylo. Mag verder alles met haar doen, pootjes zitten, tandjes kijken en ik heb haar al een flinke borstelbeurt moeten geven. Wat een haar kwam er vanaf zeg niet normaal. Heeft nu ook gelijk een stuk minder jeuk. Nu kan je pas echt zien hoe mager ze is. Ze krijgt nu 500 gram vlees en heel veel koekjes haha. 

Vanochtend was ze zo aan het klooien en vloog er een speeltje tegen haar hoofd aan. Ze dook echt helemaal in elkaar met haar ogen stijf dicht geknepen. Zo zielig :( 

honden page profiel Mila en de hondjes Kaylo & Tika Mila en de hondjes Kaylo & Tika

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Ik heb jullie hulp nodig. 

 

Tika blijft uitvallen naar Kaylo wanneer Kaylo van buiten naar binnen wilt of als hij zich daarna door het huis probeert voor te bewegen. Ze wilt hem ook echt pakken. De enige manier om haar te bereiken is om haar echt om te draaien. Ze doet het niet altijd. Wanneer ze s'ochtends de bench uit komt is er bijvoorbeeld niks aan de hand. Natuurlijk is ze wel dan druk en heftig. Ik ga me nu heel erg schuldig voelen naar Kaylo. Hij is op zijn hoede en durft niet naar binnen te komen. Ze is zo druk naar hem toe en hij wordt compleet onder gesneeuwd... 

pagina 5 van 14 12 3 4 56 7 8 9 10 11 12 13 14
Volgende forumvraag: Hoe loopt een poedel?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^