Volgtopic Tika: terror teef Tika *Update na ruim 1,5 jaar!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

" wat een goede inval om die relaxing sounds te proberen, fijn dat het werkte
 
misschien vindt ze een bench prettig ja, wij hadden in het begin voor Jenna een soort iglo, en nog steeds heeft ze in de woonkamer een plekje onder een tafel waar ze graag ligt "

Ja dat gaan we er voorlopig even inhouden. Ze vindt het zo onwijs fijn! Ze zijn er dus ook met natuur geluiden van de zee en dergelijke maar daar werd ze onrustig en alert van. Dus we houden het bij de instrumenten haha. Ze ligt ook heel graag ergens met haar rug tegen aan of half onder de kast. Hebben al een lekker bench kussen voor haar besteld dus die komt ook een deze dagen binnen.

honden page profiel Marga en de honden Balou en Lotus.Marga en de honden Balou en Lotus. 3 doggies

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

" En nog even een fotootje dan!  "

Wat is ze een plaatje.

honden page profiel Karin, Lucky*, Duke* en BuddyKarin, Lucky*, Duke* en Buddy 3 doggies

honden foto van Karin, Lucky*, Duke* en Buddy

Wat een prachtige hond <3 Ik volg jullie. Veel plezier, geniet van elkaar!!

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Blij monster is het. Morgen komt als het goed is haar eigen tuigje binnen. Ze loopt nu nog met Kaylo's perfect fit tuig die ze gelukkig op de kleinste stand net past, dubbel gezekerd met halsband. 

 

512236.jpg  

 

Gisteravond even met ze naar het water geweest. Daar hebben ze het strand flink onveilig gemaakt samen haha. (Op de foto zie je het niet maar ze zit nog aan de lange lijn wink

512234.jpg

Net haar eerste pensstaafje gekregen en dat eet ze uiterst voorzichtig op haha. Ze is ook weer bijgekomen van die extreme honger en schrokt ook haar bak niet leeg. 

honden page profiel Nadine  Lilly,Queenie R.I.P.Nadine Lilly,Queenie R.I.P. 3 doggies

honden foto van Nadine  Lilly,Queenie R.I.P.

" Blij monster is het. Morgen komt als het goed is haar eigen tuigje binnen. Ze loopt nu nog met Kaylo's perfect fit tuig die ze gelukkig op de kleinste stand net past, dubbel gezekerd met halsband. 
 
  
 
Gisteravond even met ze naar het water geweest. Daar hebben ze het strand flink onveilig gemaakt samen haha. (Op de foto zie je het niet maar ze zit nog aan de lange lijn ) 

Net haar eerste pensstaafje gekregen en dat eet ze uiterst voorzichtig op haha. Ze is ook weer bijgekomen van die extreme honger en schrokt ook haar bak niet leeg.  "

Zeer mooi foto's 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Blij monster is het. 

Dat is er echt aan te zien. Ik word meteen vrolijk van haar uitstraling! hp-hearthp-hearthp-heart

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Oh wat een prachtig en vrolijk meisje laughing

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Het vrolijke meisje heeft ook een enorm pittige kant.. Gister is ze voor het eerst uitgevallen naar Kaylo. Vandaag de hele tijd goed gegaan. Tot net.. Tika lag naast de bank en Kaylo kwam van buiten naar binnen lopen. Weer vliegt ze grommend op hem af. Kaylo doet echt niks, die komt super relaxed gewoon naar binnen wandelen maar laat het kaas niet van zijn brood eten. Wanneer zij het gevecht met hem aan wilt gaan reageert hij daar wel op. We komen ook direct tussen beide en sturen Tika nu naar plek. Houden het goed in de gaten en grootste gedeelte kunnen we vooraf nog inhaken en het tegenhouden. Ze wisselt erg, er zijn genoeg momenten dat ze hem een lik over zijn oor geeft of even komt inchecken bij hem tijdens het lopen. Combinatie van stress, prikkels, hormonen en aftasten? 

 

Ik sta er absoluut niet achter om het ze te laten uitvechten. Tijdens spel kan ze ook zo'n moment bereiken dat ze te ver gaat. Over hem heen hangen of rijden. Ook dat onderbreken we. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Ik sta er absoluut niet achter om het ze te laten uitvechten. 

Daar doe je goed aan!

Het meisje kent de nieuwe samenleefregels nog niet. Ze heeft in het verleden misschien geleerd op haar strepen te staan, te bepalen, te claimen,... dat is ze natuurlijk niet op 1-2-3 weer kwijt.

Maar ze leert het vast aan de hand van jouw houding: dat ze moet leren tolereren en respecteren, en dat jij ervoor zorgt dat alles rechtvaardig en eerlijk zal verlopen voor hen beiden, en ieder zijn ruimte en rust zal gerespecteerd worden. Dat zal ze de komende tijd echt wel oppikken, dat het nergens voor nodig is uit te vallen. hp-thumbsup

 

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

" Daar doe je goed aan!
Het meisje kent de nieuwe samenleefregels nog niet. Ze heeft in het verleden misschien geleerd op haar strepen te staan, te bepalen, te claimen,... dat is ze natuurlijk niet op 1-2-3 weer kwijt.
Maar ze leert het vast aan de hand van jouw houding: dat ze moet leren tolereren en respecteren, en dat jij ervoor zorgt dat alles rechtvaardig en eerlijk zal verlopen voor hen beiden, en ieder zijn ruimte en rust zal gerespecteerd worden. Dat zal ze de komende tijd echt wel oppikken, dat het nergens voor nodig is uit te vallen. 
  "

Dat is heel fijn om te horen. Dat is namelijk ook exact hoe ik er over denk. Ik ben niet zo van het voortrekken en het hele rangorde gedoe. Ik ben heel simpel: Je moet je gedragen, er wordt niet geknokt. Rust en respect worden beloond. Mijn eigen gevoel zegt dat Kaylo daar een voorsprong in heeft, hij is relaxed en weet hoe het hier moet. Hij krijgt eerder toestemming om te mogen gaan omdat hij zich kalm houdt. Zo eten ze beide ook in rust, ze eten gescheiden van elkaar en als je klaar bent mag je niet de bak opzoeken van de ander. Ik woon nog thuis en vooral mijn moeder schrikt van haar gedrag. Met een paar weken zijn het vast maatjes maar ze moet gewoon nog leren wat er van haar verwacht wordt. 

honden page profiel Elianne & BaileyElianne & Bailey 3 doggies

honden foto van Elianne & Bailey

Het klinkt alsof je het allemaal heel goed aanpakt! Natuurlijk balen dat het gebeurt, maar wat  Alaska’s Finest ook al zegt, zij kent het samenleven niet.. Weet zeker dat als jij gewoon blijft volhouden, hoe je bezig bent.. en net als een pup zijnde het goede gedrag beloont, het kwartje vanzelf valt bij haar.

En wat een heerlijk vrolijk koppie! hp-heart

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Heerlijk hoor, geniet er maar van, soms zijn dingen lastig, maar dat is alleen maar een uitdaging, ik zie een happy face.laughing

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

" Dat is heel fijn om te horen. Dat is namelijk ook exact hoe ik er over denk. Ik ben niet zo van het voortrekken en het hele rangorde gedoe. Ik ben heel simpel: Je moet je gedragen, er wordt niet geknokt. Rust en respect worden beloond. Mijn eigen gevoel zegt dat Kaylo daar een voorsprong in heeft, hij is relaxed en weet hoe het hier moet. Hij krijgt eerder toestemming om te mogen gaan omdat hij zich kalm houdt. Zo eten ze beide ook in rust, ze eten gescheiden van elkaar en als je klaar bent mag je niet de bak opzoeken van de ander. Ik woon nog thuis en vooral mijn moeder schrikt van haar gedrag. Met een paar weken zijn het vast maatjes maar ze moet gewoon nog leren wat er van haar verwacht wordt.  "

 

ik denk er net zo over, goed dat jullie het ook zo zien en het allemaal goed begeleiden, met rust en regelmaat zal ze vanzelf wel in haar ritme komen, naar Kaylo en jullie toegroeien, en weten waar ze aan toe is. Dan heeft ze daar houvast en zekerheid aan. 

 

Kan me wel voorstellen dat je moeder schrok hoor. Maar van Tika is het ook ergens logisch, ergens zijn in een relatief kleine, onbekende ruimte, met onbekende mensen en een hond, geen kant op kunnen, veel nieuwe indrukken, dan kan het al snel tot een uitbarsting komen. Ik weet nog dat ik in het begin niet eens dicht langs Lola heen kon lopen zonder dat ze begon te grommen. Steeds maar weer moest ze gerustgesteld worden en moest ik haar vertrouwen winnen.

 

 

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Heel erg bedankt voor jullie berichten!

 

We hebben nu de bench neergezet en daar is ze ook gelijk in gekropen en ligt nu lekker te slapen. Ook met een deken eroverheen. Nog even op een fleece deken maar morgen komt haar kussen binnen. Hoe denken jullie over iets van een touw in de bench? Ik ben niet zo van de flostouwen door al die losse draadjes die ze er af kunnen kauwen maar ze heeft een soort grote bal van touw met ook een touw eraan. Ze is er veel mee in de weer gedurende de dag en kauwt zich er mee in slaap. Denk dat het een goede beslissing is geweest om toch een bench neer te zetten. Heel fijn nog last minute tweedehands op de kop kunnen tikken. hp-thumbsup

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Als ze zichzelf kan kalmeren door op zo'n dik touw te kauwen... waarom dan niet, he? Er zijn er vast wel te vinden die niet erg rafelen en stevig zijn.

Misschien heeft ze ook graag een knuffel? Eén van mijn honden vraagt soms om haar knuffel. Daar kruipt ze dan mee op de bank en gaat 'prooiklemmen'. Weet niet of dat de juiste benaming is, maar ze klemt de knuffel dan vast in haar mond, maakt ook van die duwende pootbewegingen als een kat, en dan vallen haar ogen dicht van genot cool.

 

 

honden page profiel Angelique, Kleine Maybe en Tess <3Angelique, Kleine Maybe en Tess <3 3 doggies

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

" Als ze zichzelf kan kalmeren door op zo'n dik touw te kauwen... waarom dan niet, he? Er zijn er vast wel te vinden die niet erg rafelen en stevig zijn.
Misschien heeft ze ook graag een knuffel? Eén van mijn honden vraagt soms om haar knuffel. Daar kruipt ze dan mee op de bank en gaat 'prooiklemmen'. Weet niet of dat de juiste benaming is, maar ze klemt de knuffel dan vast in haar mond, maakt ook van die duwende pootbewegingen als een kat, en dan vallen haar ogen dicht van genot .
 
  "

  Dit doet Maybe ook altijd met dekentjes het lijkt wel een beetje op spenen (:

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Wat lief! Ze heeft wel een grote neushoorn knuffel maar die heeft een soort grunt geluid en daar zit ze dan in een soort hypnose op te bijten. Dat ding maakt dus alleen zoveel herrie haha. Kan wel even opzoek gaan of we hier nog ergens een knuffel hebben die ze leuk vindt. Ze probeert het verder ook niet te slopen. Echt kauwen, vasthouden en meeslepen. Heel ander dan Kaylo die altijd alles in stukken wilt scheuren en aan kleine dingetjes wilt pulken. 

honden page profiel DidyDidy 3 doggies

honden foto van Didy

Ben het helemaal met mijn voorgangers eens, wat doe je het goed zeg!hp-thumbsup

Is natuurlijk helemaal vreemd voor Tika deze situatie, maar dat gaat best lukken zo en inderdaad wat een innemend lekker koppie heeft ze zeg, om verliefd op te worden!hp-heart

Trouwens voor Kaylo is het ook nogal een omschakeling natuurlijk, zo'n aso van de straat, je zal d'r maar in huis krijgen, geef ze allebei maar een dikke knuffel van me!hp-angel

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Nou we hebben een hele rustige nacht gehad. Zonder problemen de hele nacht doorgeslapen in de bench. Gisteravond liep de spanning even te hoog op en viel ze opeens hard uit aan de lijn naar een voorbijgaande hond. Vanochtend weer maar konden wij haar uiteindelijk wel weer rustig krijgen. Tijd voor bakken met koekjes ;) Ze heeft al zoveel spanning in haar lijf, dit is de manier hoe ze er mee omgaat. We gaan laten zien dat het allemaal niet zo spannend is en dat andere honden leuk zijn. 

 

Mijn moeder zat er onwijs mee. Tika vloog echt compleet uit haar slof en ze wilt geen agressie. Ik hoop dat ik haar verder kan overtuigen dat Tika gewoon tijd nodig heeft, ze moet ook leren dat ze ons moet vertrouwen. Ze heeft het zolang allemaal maar alleen moeten redden. Ze maakt de vergelijking ook met Kaylo. Kaylo was doodsbang toen hij hier kwam. Die klampte zich aan me vast en volgde me blindelings. Maar hij is ook opgegroeid in een grote roedel op straat en werd verzorgd door een paar verzorgers. Maar ook die heeft verschrikkelijk gedrag laten zien aan het begin. Tika trekt nu iets meer naar mij toe maar dat is puur omdat ze onwijs gevoelig is voor je gemoedstoestand. Zo is ze vrijwel gestopt met happen in mijn handen en reageert ze heel snel op mijn sturing. Terwijl ze mijn moeder nog onwijs aan het uittesten is en daar veel meer bij hapt.

 

Wij moeten zo even naar de dierenarts met een van onze katten voor een hartecho en voor de veiligheid nemen we Kaylo even mee. Mijn broer blijft die tijd even bij Tika beneden zitten. Nemen haar bewust even niet mee omdat het op de praktijk waarschijnlijk onwijs druk is en dan is het helemaal een soort atoombom als we thuis komen hp-angel

 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Fijn dat de nacht goed gegaan is!

 

Het op straat uitvallen naar verkeer of andere honden ken ik wel, de eerste keer schrik je je een ongeluk, ik was het nooit gewend van honden die wij thuis hadden dus nietsvermoedend loop ik trots en zelfverzekerd met Lola die er net was, en die viel dus uit naar alles. Bij haar was het met een goede lijnvoering (kort naast houden als er verkeer/mensen/andere honden aan komt, en tussen haar en het "gevaar" inlopen) en goed afstand bewaren redelijk snel over al hield ik er altijd wel rekening mee. Jenna heeft daar nog steeds een goede begeleiding bij nodig. Ze is gewoon bang voor andere honden of houdt er gewoon niet van.

 

Ik had niet de indruk dat het iets met uittesten te doen heeft meer met onzekerheid, veel nieuwe indrukken e.d.

 

Misschien is Turid Rugaas haar boekje Help mijn hond trekt, voor je moeder iets. Het is een mooie stap voor stap Methode om rust in de wandelingen te brengen.

Ook in BAT2  van Trisha Stewart staan veel nuttige tips. 

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

" Fijn dat de nacht goed gegaan is!
 
Het op straat uitvallen naar verkeer of andere honden ken ik wel, de eerste keer schrik je je een ongeluk, ik was het nooit gewend van honden die wij thuis hadden dus nietsvermoedend loop ik trots en zelfverzekerd met Lola die er net was, en die viel dus uit naar alles. Bij haar was het met een goede lijnvoering (kort naast houden als er verkeer/mensen/andere honden aan komt, en tussen haar en het "gevaar" inlopen) en goed afstand bewaren redelijk snel over al hield ik er altijd wel rekening mee. Jenna heeft daar nog steeds een goede begeleiding bij nodig. Ze is gewoon bang voor andere honden of houdt er gewoon niet van.
 
Ik had niet de indruk dat het iets met uittesten te doen heeft meer met onzekerheid, veel nieuwe indrukken e.d.
 
Misschien is Turid Rugaas haar boekje Help mijn hond trekt, voor je moeder iets. Het is een mooie stap voor stap Methode om rust in de wandelingen te brengen.
Ook in BAT2  van Trisha Stewart staan veel nuttige tips.  "

Dankjewel voor de boekentip! Vandaag gaat het alweer zo'n stuk beter. introductie met een van de katten is geweest en daar gaat ze nu netjes mee om. Vanochtend heeft ze het ook keurig gedaan toen wij weg waren. Buiten in het bos weer een tegemoet komende hond waar ze flink tegen uit viel. Heb het gelukkig kunnen doorbreken en koekjes op de grond gestrooid ter afleiding. Ga wel flink stinkende dingen maar in mijn zak doen haha, dat trekt net iets meer haar aandacht. Kaylo heeft wel even kennisgemaakt en toen ze zag dat hij er rustig mee om ging, ging het ook alweer beter. We gaan deze week ook even kennismaken met de 2 super stabiele ridgebacks van een vriendin van mijn moeder. Positieve ervaringen opdoen met andere honden hp-thumbsup

 

Haar nieuwe tuigje is ook binnen gekomen, dus deze past hopelijk een stukje beter dan het reserve tuigje van Kaylo die eigenlijk op de kleinste stand net een tikkeltje te groot was. Dus had het tuigje al met een extra halsband aan haar halsband vastgezet. Veiligheid boven alles. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Fijn dat ze nu ook een goed passend tuigje heeft, veiligheid is idd heel belangrijk.

 

Ik deed dat met Lola ook lekkertjes strooien om te kalmeren, maar voordat ze uitviel dus op flinke afstand, in de tegenovergestelde richting vanwaar de andere hond liep. Eerst maar om de wandelingen gewoon goed te laten verlopen. Later snapte ze dat ik afstand wilde maken en zij dus niet hoefde te reageren, en nog later waren geen lekkertjes meer nodig, al kreeg ze die toch als ze netjes naast kwam lopen.

 

Bij Jenna hetzelfde, alleen zij moet toch altijd op flinke afstand blijven, tenzij het een rustige oudere hond is die goed op haar reageert en ze alle tijd krijgt. Maar dat kom je maar zelden tegen.

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Ik plaats natuurlijk veel te weinig foto's hp-angel

 

512276.jpg

512277.jpg

512279.jpg

 

En dan nog maar een van het andere monster hp-heart

512278.jpg

honden page profiel DidyDidy 3 doggies

honden foto van Didy

Inderdaad veel te weinig van dit lekkere bekkie!hp-heart

Ze heeft zo'n heerlijk koppie, lieve oogjes ook, ook al gaat alles nog niet van zelf.

honden page profiel Nadine  Lilly,Queenie R.I.P.Nadine Lilly,Queenie R.I.P. 3 doggies

honden foto van Nadine  Lilly,Queenie R.I.P.

Wat een lieverd heel veel plezier ermee mooi foto's smile

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Meer meer meer meer!!laughing

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

ze is echt ongelooflijk mooi! 

 

Je zal wel veel commentaar krijgen onderweg met 2 van die indrukwekkende hondenhp-heart

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Nou nog maar wat extra foto's dan.... 

 

512292.jpg

Samen sjezen door de tuin. Ze zit in de tuin nog aan de lange lijn omdat de tuin alleen is omheind met een haag, daar tussendoor zit wel kippengaas maar dat is maar 1 meter hoog. We gaan morgen er nog een rij tussen spannen.

 

512293.jpg

 

512294.jpg

En een soort standfoto. Ze is echt onwijs dun. Maar veel haar dat de boel nog verdoezeld. 

 

Vandaag merken we echt een groot verschil met gisteren. Wij zijn allemaal een stuk relaxter en na die paar incidentjes die vandaag hebben plaatsgevonden is ze ook al wat kalmer in haar doen en laten. De mormels hebben het goed gedaan vandaag. 1 momentje dat Tika Kaylo blokte omdat hij naar binnen wilde en dat creëerde even ruzie. En toen ze samen uit de waterbak stonden te drinken. Dat vond Kaylo maar eventjes goed want ze ging een soort competitie aan wie het snels het water ophad. Drinken doen we even niet maar tegelijk uit de bak hp-angel 

512296.jpg

Ze krijgt zo nu en dan even verplicht rust. Valt dan ook direct in slaap. Ze zegt nog net niet ''dankjewel'' haha. 

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link 3 doggies

honden foto van Fresta & Link

Wat fijn zeg! En mooie foto's hp-heart

honden page profiel May May 3 doggies

honden foto van May

wat een mooie foto's! vooral die ene dat ze schuin naar beneden kijkt en in het gras ligthp-heart

pagina 4 van 14 12 3 45 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Volgende forumvraag: Hoe loopt een poedel?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^