Wel of niet verzekeren?!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Wendy SJWendy SJ

honden foto van Wendy SJ

Woensdag komt onze pup, en nou zit ik erg in dubio of ik wel of niet een ziektenkostenverzekering voor hem af moet sluiten. Mijn gevoel zegt van wel (alles voor mijn stoere mannetje natuurlijk!), maar mijn man vindt het te duur en een beetje onzin. Bij mijn vorige hond Skunk had het absoluut niet uitgekund, die had eigenlijk tot het laatste jaar nooit problemen en alleen met inentingen dekt het niet...

Wat zijn jullie ervaringen? En wat is een goede verzekeraar?

Liefs,

Wendy

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wel of niet verzekeren?!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel MarianneMarianne 3 doggies

honden foto van Marianne


Heb mijn Ros niet verzekerd, maar had dat achteraf mischien wel moeten doen, De computer bij de DA staat vol van hem, maar kan me niets schelen, heb alles over voor ons manneke,

erg he, of toch ook weer niet,

de keus zul je toch zelf moeten maken, hoor hier ook wel eens van mensen die iedere maand zelf geld ervoor opzij zetten, mischien een idee.

honden page profiel Wendy SJWendy SJ

honden foto van Wendy SJ

Tja, iedere maand er geld voor opzij zetten is misschien hetzelfde principe... een soort spaarrekening voor de hond! En ja, ik heb ook echt alles over voor mijn beesten! Het enige waar ik bang voor ben is dat het weggegooid geld is, maar ja, het kan ook zijn zoals jij al zegt dat je achteraf denkt... had ik het nou maar wel gedaan....

honden page profiel MarianneMarianne 3 doggies

honden foto van Marianne


Wat voor hond krijg je ??? ben wel benieuwd, en de hond op de foto is dan Skunk (aparte naam trouwens),

je bent hier nieuw volgens mij, dus van harte welkom :-D

honden page profiel Lisa & doggsLisa & doggs 3 doggies

honden foto van Lisa & doggs

hoi

ja ik heb het wel gedaan
dat komt omdat we 3 jaar geleden met onze berner kliniek in kliniek uit geweest zijn zoveel onkosten
en er werd door de da geadviseerd om het maar te doen we hebben er eerst over na gedacht en toen toch maar gedaan .
maar de keus is voor je zelf

groetjes Lisa

honden page profiel Esther (Woezel&Keiko)Esther (Woezel&Keiko) 3 doggies

honden foto van Esther (Woezel&Keiko)

Wij hebben het niet gedaan

Het is een gok

Met het ene dier heb je onderhand een abbonnement bij de da, de ander heeft nooit wat

Ik heb gewoon geld apart, mochten er ineens dure kosten bij de da komen

Heeft je dier niets, ben je toch iedere maand je premie kwijt, is mijn idee

Keuze moet je zelf maken, is voor iedereen anders

honden page profiel MexxMexx 3 doggies

honden foto van Mexx

Ons werd altijd gezegd. Kan je in een keer zon 3000-5000 euro neerleggen voor een fikse ingreep (zonder lening dus), dan kan je beter zelf sparen.
Kan je dat niet dan een verzekering.
Want als je nu gaat sparen en je hond krijgt met 6 maand een auto-ongeluk dan heb je lang niet genoeg.
En vooral bij jonge honden gaat er geregeld wat fout door hun onbesuisdheid.

honden page profiel Miss V is geband, maar waarom????Miss V is geband, maar waarom???? 3 doggies

honden foto van Miss V is geband, maar waarom????

Mijn honden zijn verzekerd (teminste Gucci heb ik pas dus die gaat maandag de verzekering in)

Maar ik heb ze verzekerd bij proteq en ben zeer tevrede ik had mijn vorige honden daar ook verzekerd.
Ik heb namenlijk zo iets van las ze wat mochten mankeren dan en het is bv nodig om foto's of iets te laten maken dan gaat dat aardig in de papieren lopen..

Ik heb wel een spaarrekening die ik kan plunderen mocht dat nodig zijn maar heb al vaak gezien dat als een dier echt ziek word en langdurig behandelingen nodig heeft dat dat echt in de honderden zo niet meer euro's kan lopen dan heb ik toch liever een verzekering war ik op terug kan vallen dan alleen een spaarrekening voor de hond want het kan onverwachts toch eens nodig zijn en dan wil ik ten alletijde dat behandelingen mogenlijk zijn, ook als het voor zou komen dat ik even niet ruim bij kas zit.

Daar komt bij dat ik vind me kinderen zijn ook verzekerd, en me honden zijn volwaardige gezinsleden :-D

honden foto van *~Maartje & Mila~* ( v.a. 9-2 geen actief lid meer )

Ik heb Mila niet verzekerd. In 1e instantie omdat ik daar niet over had nagedacht en in 2e instantie. Mila zit eigenlijk nooit bij de dierenarts. Dat vin dik dan weer zonde om dan een verzekering voor niks te betalen.
Mocht Mila iets overkomen wat erg veel gaat kosten, heb een spaarrekening ( op zich niet voor Mila ) maar die ga ik dan natuurlijk gebruiken.

honden foto van *~Maartje & Mila~* ( v.a. 9-2 geen actief lid meer )

Daarbij worden volgens mij ook vele dingen niet vergoed.

honden page profiel Wendy SJWendy SJ

honden foto van Wendy SJ

@Marian

Ja, ben inderdaad nieuw hier, las wel al heel lang mee, maar heb me vorige week ofzo pas een keer aangemeld, kan ik ook eens wat zeggen... O-)

Die hond op de foto is inderdaad Skunk, en de naam, tja... ik kreeg haar toen ik 18 was, hehe. Skunk van Skunk Anansie, maar ook van een album van Doe Maar.

Onze pup is een kruising witte herder labrador, bijna soortgelijk met Skunk want zij was een kruising mechelaar labrador. Mijn zoon heeft de naam Bliksem voor hem bedacht, ook al niet zo'n alledaagse naam.

Over het verzekeren... ik zie al dat de meningen uiteen lopen. Wij zijn niet erg goed in geld wegzetten, dus wellicht is het dan toch verstandig de kleine man te verzekeren. En ja, Miss V, dieren zijn bij ons inderdaad volwaardige gezinsleden, je hebt gelijk.

honden page profiel marijke bmarijke b 3 doggies

honden foto van marijke b

mijn honden zijn ook verzekerd bij proteq , en waarom niet? je huis verzeker je ook en hoopt dat je het nóóit nodig zal hebben , toch? ik ben iets minder dan 20 euro per hond kwijt maar voor Roxy iets meer , 24 euro omdat zij al 10 was toen ik haar kreeg, als ik die 20 euro spaar heb ik na een jaar nog maar 240 euro per hond, Lady is dit jaar geholpen aan haar gebitje , ze verloor spontaan haar tandjes , kosten incl antibiotica en een bloedonderzoek etc 480 euro, Roxy na haar 3e schijnzwangerschap gesteriliseerd , een melktumortje huidproblemen en ook gebits problemen , ik was voor haar ongeveer 800 euro kwijt afgelopen jaar. Gentle had gelukkig niets :-D lang leve de verzekering
het hondje van mijn vriendin werd aangereden , de schat heeft het overleeft , maar de kosten? 1800 euro !!! verzekeren? gewoon doen !!je hoeft nooit schroom te hebben om naar de dierenarts te stappen omdat je ff krap zit

honden page profiel ........goedgekeurde fokker 3 doggies

Ik heb de honden ook niet verzekerd, maar ik denk dat dit erg afhankelijk is van je financiele situatie. Als je niet zo maar 500 euro of meer kunt betalen, kan het verstandig zijn een verzekering af te sluiten. Net wat Marijke beschrijft. Echter moet je wel goed opletten wat een verzekeraar vergoed. Bij sommige verzekeraars zijn bijvoorbeeld veel voorkomende dure operaties niet vergoed.

Zit je wat ruimer bij kas, dan zou ik niet snel voor een verzekering gaan. Een vergelijking met een huis is niet te maken ;-) Je zult met je hond namelijk niet zomaar 250.000 nodig hebben, hahaha. Met de ene hond heb je geluk, maar met ander kan je steeds voor kleine en grotere dingen naar de dierenarts moeten.

Ik ga altijd uit van een buffer van 5.000 euro, zolang ik dat zonder problemen opzij kan zetten, zal ik niet voor een verzekering kiezen. Een verzekering kost immers ook zo'n 300 euro per jaar en die vergoed lang niet alles.

honden page profiel Wendy SJWendy SJ

honden foto van Wendy SJ

Nou, ik heb het allemaal goed uitgezocht en heb besloten onze Bliksem te verzekeren bij Petplan. In tegenstelling tot Proteq worden hier namelijk vaccinaties, vlooienmiddelen en wormenkuren tot een bepaald bedrag per jaar verzekerd, en heb je geen eigen risico van 19 % per factuur, maar een eenmalig bedrag van 35 euro (je mag al je facturen dus opsparen zodat je die 35 euro maar 1 keer hoeft te betalen).

Het geeft me toch wel een goed gevoel moet ik zeggen, jullie hebben gelijk, je zit zo aan een flink bedrag.

Bedankt voor jullie reacties, het heeft me goed geholpen in de overweging! Nu woensdag lekker onze kleine man ophalen, kan niet wachten :-D !

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wel of niet verzekeren?!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^