Hond ineens erg aanhankelijk

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BenteBente

Hoi allemaal, 

ik heb een beagle teefje van 11 jaar oud, genaamd Jade.

 

Sinds een paar weken is ze erg aanhankelijk geworden. Als iemand naar boven loopt, loopt ze bijvoorbeeld gelijk mee. Ze zit de hele tijd onder de eet tafel als iemand daar zit en volgt je overal waar je naartoe loopt in het huis. Dit heeft ze nog nooit eerder gehad. 

 

Ook speelt ze veel minder dan eerst.

 

Afgelopen jaar heeft Jade een zware operatie gehad. Hierbij zijn een tumor, haar baarmoeder en eierstokken verwijderd. Ze is hier gelukkig alleen maar vrolijker en meer speels door geworden.

 

Onlangs moest Jade weer naar de dierenarts omdat ze chocola had gegeten. Ik dacht dat het misschien daardoor kan komen dat ze zo aanhankelijk is, omdat ze weer een vervelende ervaring bij de dierenarts had. 

 

Ook heb ik eraan gedacht dat ze misschien ziek is en/of pijn heeft en daarom steeds in de buurt van iemand wilt blijven.

 

Ik hoop dat iemand mij kan vertellen wat er precies aan de hand is en of ik me zorgen moet maken of niet. Alvast bedankt 

honden foto van Nadine  Lilly,Queenie R.I.P.

Misschien iemand die je raad kan geven hierĀ 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Wat je hondje mankeert kan niemand zeggen natuurlijk.

Misschien kun je nogmaals naar de dierenarts gaan en precies beschrijven wat de klachten zijn en hoe je hond zich gedraagt.

Dan dan de dierenarts gerichter je hond onderzoeken.

Sterkte voor je hondje hp-smile

honden foto van Loes, baasje van Rori & Raico

Zou indd weer naar de dierenarts gaan om pijn uit te sluiten.

Verder kunnen ze op die leeftijd ook dement worden en daardoor erg veranderen in gedrag.

honden page profiel ....

honden foto van ..

Als ze vrolijker en speelser geworden is, zou ik juist denken dat ze zich beter voelt. Ze voelde zich waarschijnlijk ook niet prettig met die tumor, gelukkig is de operatie goed verlopen.

Ik denk dat het normaal is dat een oudere hond meer aandacht wilt, heb dit al vaker gehoord. Maar andersom heb ik ook al gehoord, dat ze minder aandacht willen als ze ziek zijn.

Het hoeft niet noodzakelijk te betekenen dat ze nog ziek is. Het feit dat ze steeds bij je wilt zijn toont aan dat ze veel van je houdt. Ik denk dat het voor een hond ook moeilijk kan zijn om te merken dat ze ouder worden, hun uithoudingsvermogen en zintuigen worden minder. Misschien daarom dat ze dan liever iemand in de buurt hebben die ze vertrouwen en die er voor hun kan zijn.

honden page profiel Sas en haar hondenSas en haar honden

honden foto van Sas en haar honden

Kan het niet zijn dat haar gehoor of haar zicht achteruit gaat ?

Meestal worden honden dan wat meer onzeker en gaan ze idd je iedere keer volgen waar je ook naar toe gaat.

Dus toch maar even checken bij da ?

Volgende forumvraag: Hernia gaat maar niet over
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^