Hond in mensen zwembad.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

Jullie zullen vast ook wel gemerkt hebben dat het dit jaar wat eerder maar ook vele warmer is! Tijd voor een zwembad dus.

 

We hadden eerst een 2 band opblaasbare van de action. Die heeft 2 dagen overleefd met Joy dr nagels. Nu heb ik een intex gekocht. Voornamelijk omdat ie dan ook te hoog is om te koekeloeren voor de honden maar ook omdat ik een pomp kan aansluiten en ik hem wat langer kan gebruiken. 

 

Maar... Heeft iemand ervaring met je hond hierin laten zwemmen? Ze zijn niet de kleinste. 25 en 40 kilo. Denk ook niet dat ze er zelf in zouden stappen (rand is 50cm hoog) maar mochten ze in een warme en gekke bui zijn, zijn de wonderen de wereld nog niet uit, zeker met Joy. Zou dit doek het dan wel houden met die nagels of moet ik ze echt aanleren dat het een no-go is. (sowieso ben ik altijd bij ze in de tuin) 

 

Zwembad in kwestie; (ben nog bezig met opzetten) 

510745.jpg

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Ik heb er ook zo 1, maar een ronde. Speciaal voor Obi aangeschaft, maar hij wil er niet echt in. Hij is er wel eens in geweest om zijn favoriete knuffel van de verdrinkingsdood te redden verder vind hij het niet zo leuk lijkt het. Badje lijkt het wel prima te houden, maar zoals eerder geschreven; Obi is best voorzichtig rondom dat ding. Misschien komt het door de metalen rand geen idee. Ik weet niet hoe jouw honden zijn, maar Obi stapt erin. Het is niet alsof hij aan komt rennen en zichzelf lanceert in dat ding.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Jouw bad is wel hoger bedenk ik me nu. Met het erin en eruit gaan is dat misschien wel lastig om geen schade te veroorzaken. Je herder zal er wel uit stand in kunnen springen, maar de kleinere hond?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Op facebook, voor vier newfoundlanders gekocht, opstapjes in het zwembad en ernaast gemaakt, over de rand grastapijt gelegd, overleeft het ieder jaar....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ik zal eens kijken of ik het filmpje hier heen kan krijgen....lukt jammer niet, zijn vier newfoundlanders, gaan erin bij de opstap over de kop zijn kant, over die lengte is een opstap gemaakt, en ook aan die kant in het water een opstap, en de leuning waar ze uitkomen, een grastapijtmat overheen gelegd....

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Ik zal eens kijken of ik het filmpje hier heen kan krijgen....lukt jammer niet, zijn vier newfoundlanders, gaan erin bij de opstap over de kop zijn kant, over die lengte is een opstap gemaakt, en ook aan die kant in het water een opstap, en de leuning waar ze uitkomen, een grastapijtmat overheen gelegd.... "

Oh super haha. Als ik zie dat ze het leuk vinden zat ik wel aan een opstap te denken ja. Maar alleen als het zeil de nagels houd natuurlijk, vandaar m'n vraag.

 

Die 'kleine' is ook 58cm hoog dus die springt er makkelijk in haha. Vandaar dat ik me ook meer zorgen om Joy maak dan Wolf. 

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" http://www.zooplus.nl/shop/honden/spel_sport/zwemmen/speelgoed/405067?utm_campaign=200319&utm_medium=google&utm_source=shopping&product_id=405067.7&gclid=Cj0KCQjw0a7YBRDnARIsAJgsF3MaUQYLCjLenscHdy2KG3m3PjOHOFPbEiJ9jNWi8xGnb5azSMarbcIaAp6HEALw_wcB 
 
Dit is een zwembad speciaal voor honden heeft niet zo'n hoge rand en stevig materiaal.  "

Maar om nou 2 zwembaden op te zetten... Hij is ook voor mij, maar heb een waterrat lopen haha. Vandaar dat ik het me afvroeg. 

honden foto van Loes, baasje van Rori & Raico

In het asiel waar ik vrijwilligerswerk gedaan heb, hadden ze zo een op de speelweide staan. Er was 1 hond. Een bully XXL achtige kruising, jonge, lompe hond van 50kg die er dol op was.
Hij zette zich af op de rand en sprong er dan in of uit. Je zou ook een trappetje ofzo er naast kunnen maken. Desnoods een stoel.


Daar vonden veel honden het leuk. Sommige vonden het erg spannend maar eenmaal erin, heerlijk.

honden page profiel AizenAizen

honden foto van Aizen

" Maar om nou 2 zwembaden op te zetten... Hij is ook voor mij, maar heb een waterrat lopen haha. Vandaar dat ik het me afvroeg.  "

Bedoelde het ook meer voor als ze niet in dat bad mogen maar als je ze wel wat water pret wilt geven :P Dat zwembad wat je heb is opzich wel sterk maar is misschien lastig voor ze om er in te komen of eruit.

Volgende forumvraag: Hondenziekte door vossen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^