Seizoenentopic.... verhalen van onze soulmaatjes in een periode van warmte .

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel nadine nadine 3 doggies

honden foto van nadine

Goede morgen allen hier al zonnig vanamidag gaan we naar binnenland bij de kinderen en kleinkinderen hoop dat jullie allen fijne dag hebben smile

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Is een heel interessant stukje. Ik heb vorig jaar ook zoiets geplaatst.
 
Zometeen met een vriendin in het bos wandelen. Daarna na fysio voor mijn spieren. S'middags hoopers afgebeld. Daar is het te warm voor. Vanavond weer naar het veulen toe. Dan blijft Shadow even thuis.  "

Is waar, Patricia, kwam dit ook weer tegen, maak mezelf altijd bezorgd met die warmte....niet echt nodig.....en het is waar hoe meer aandacht ik er aan besteed hoe meer aandachts hijgen er gebeurd.....smile

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Patricia....Schadow niet meenemen naar het veulen ?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ik ga sporten, spinning en bodypump, ondanks het warm is...ben dan ook heel benieuwd hoeveel er zijn, een priveles is ook wel leuk....sealed    Bams en Ogin blijven binnen, waaiers staan aan, buiten laat ik ze niet met oog toch op risico onweer, ze zouden gewoon buiten blijven, geen risico nemen...je weet maar nooit....

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Puck moest al op tijd plassen. Ben zelf nog even weer lekker in bed gegaan uiteindelijk nog even geslapen. Ben net wakker, begint nu weer warm te worden in m'n slaapkamer. 

honden page profiel Antje en de beestenbende Antje en de beestenbende 3 doggies

honden foto van Antje en de beestenbende

Hier heeft het behoorlijk geponeerd gister. 

Nu de deur naar de tuin lekker open zodat het afkoelt binnen. 

Straks komt Danielle hier. 

Doggies liggen nog lekker rustig te slapen. 

Wat we vandaag gaan doen nog geen idee. 

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

" Ik weet het, het is heel erg veel leesvoer, maar als je dit leest neb jij misschien ook minder bezorgd om je hond/en...... "

Willemijn ik had dit tegen jou al in eens in kortere bewoordingen gezegd.

Mijn bouviers hadden nooit last van de warmte,ze mochten ook niet geplukt worden in de zomer.

Ze werden in de herfst en de lente geplukt.

Hun vacht beschermde hun tegen de koude en tegen de warmte.

Ze konden veel beter tegen warmte dan  Vigo die geen ondervacht heeft. Met Vigo moet ik niet in de felle zon lopen met de bouviers was dat geen probleem,tuurlijk ging ik ook niet met bouviers op het heetst van de dag gaan wandelen,vind ik zelf niet fijn.

 

Hopelijk maak je,jezelf nu eens minder zorgen,je mag in de winter de kachel aan en als we een hittegolf hebben gewoon wat kalmer aan,de honden zoeken zelf wel de schaduw op.

 

honden page profiel nadine nadine 3 doggies

honden foto van nadine

" Ik ga sporten, spinning en bodypump, ondanks het warm is...ben dan ook heel benieuwd hoeveel er zijn, een priveles is ook wel leuk....    Bams en Ogin blijven binnen, waaiers staan aan, buiten laat ik ze niet met oog toch op risico onweer, ze zouden gewoon buiten blijven, geen risico nemen...je weet maar nooit.... "

Doe kalm aan Willemijn 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva 3 doggies

honden foto van Vera en Ziva

Goeiemorgen!

Poeh, hier gisteren een anticlimax gehad wat het onweer betreft. Een hele lange opbouw, om 6 uur kwam ik thuis en dacht ik al, het gaat dadelijk heul heul heul hard regenen. En het werd steeds erger, benauwd, drukkend, en uiteindelijk... niets! Geen drupje, in de verte wat gedonder maar hier geen drup. Wel veel wind en dus wat afkoeling, heb gisteren een extra rondje gedaan.

Vanochtend was het heerlijk afgekoeld, ik werk vanuit thuis vandaag dus geen reistijd, heb lekker een uur met Ziva gelopen.

 

Willemijn ik ben blij voor je, dat het bij jullie geregend heeft maar dat het noodweer je bespaard gebleven is. Dat hadden jullie wel nodig!

Drieka, ik zou toch eens goed boos worden op die peuterspeelzaal, ook al zit je zoontje er nog maar een paar maanden. Kinderen gewoon oververhit laten worden... is het geen optie hem thuis te houden? Dit is levensgevaarlijk. Anders misschien melden, er is vast een instantie die controle uit kan voeren. Ik snap dat je ze geen problemen wilt bezorgen maar die kinderen moeten hiertegen beschermd worden.

honden page profiel White ShadowWhite Shadow 3 doggies

honden foto van White Shadow

Willemijn. Nee Shadow gaat niet mee naar het veulen. Daar moeten we nog heel voorzichtig mee zijn. Als die wat ouder is geen probleem.

 

Net terug van een uur langs de Mark lopen. Was al erg warm. Net gauw een douche gepakt want anders helemaal bezweet bij die fysio komen is ook niet fijn.

510837.jpg

510836.jpg

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Even boodschappen gedaan en een cadeau voor m'n peettante gehaald bij de zuivelhoeve. Ze is morgen jarig.

 

Het is nu wel erg benauwend buiten. Vochtige grond die verdampt geeft een klam gevoel. Gisteravond dampte de hele straat van al die regen. Reed zo door een mistlaagje haha.

 

Zit nu even buiten, Puck wilde graag de tuin in. Gaan straks weer naar binnen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Priveles gehad, was niemand op de sportschool, met de trainer visueel gespind, gezellig zelfs, geen van beiden wilde onder doen voor elkaar, lekker zweten, daarna weer een priveles bodypump gehad...ook gezellig en leuk, rekening houdend met elkaar....geen koffie gedronken, naar huis gegaan, met Ogin heel rustig aan gedaan, liep te hijgen, en daarna een kleine ronde met Bams, heel warm voor ze.....liggen nu binnen....het is weer verstikkend warm, het gaat maar door...

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Ook een keer leuk Willemijn! Moet natuurlijk niet elke dag zo zijn, dan is de lol er ook gauw af. Maar eens een keer is dat best leuk.

Dan kun je ineens op een heel ander niveau sporten dan je gewend bent in een groep.

 

Ik ga vanavond weer. Ben benieuwd of ze er allemaal zijn. Zijn allen mannen met lichamelijke klachten zoals rug/schouder/knieën enz. iedereen is er om sterker te worden, weer goed te kunnen bewegen en ze willen voor elkaar niet onder doen. Wel grappig om te zien, als er dan een stopt wordt er even gegrapt en er worden rake opmerkingen over en weer gemaakt. Maar eenieder weet, luister naar je eigen lichaam en iedereen zit wel eens aan de kant omdat die een oefening niet kan of omdat het teveel wordt. Soms volgen ze een les hun eigen programma van de fysiotherapie en komen ze later weer aansluiten. Een gezellige groep.

honden page profiel Lucia, Lizzy & ZivaLucia, Lizzy & Ziva 3 doggies

honden foto van Lucia, Lizzy & Ziva

Goedemiddag, ik ben ook weer terug van 2 uur fitnesshp-thumbsup Na 2 uur was ik er wel klaar mee maar voel mij nu wel lekker fithp-angel gek eigenlijk dat je je dan helemaal niet moe voelt

honden page profiel Drieka en HummerDrieka en Hummer 3 doggies

honden foto van Drieka en Hummer

@ Vera, ik en ook andere ouders hebben er al eerder iets van gezegd maar dan wordt er gewoon gezegd dat de kinderen wel ingesmeerd worden, dat wordt ook gedaan maar dan is het nog niet normaal met die warmte. Gelukkig regende het net een beetje dus de kinderen waren binnen. 

 

Vanochtend toen ik de kleine bracht hadden ze iets veranderd in de ruimte waar Florian veel speelt (waar de autootjes staan), de begeleidsters weten dat hij niet tegen verandering kan en juist die hoek waar hij altijd rustig speelt stond op de kop. Gevolg een emotionele Florian die helemaal de draad kwijt was en daardoor in een driftbui terecht kwam, de begeleidsters hadden hem nog nooit zo gezien dus schrokken ervan, ik heb hem uiteindelijk weer rustig gekregen en nogmaals gezegd dat hij niet tegen veranderingen kan, nu hebben ze wel eens gezien hoe erg het kan zijn als er iets simpels veranderd en houden ze er hopelijk eindelijk eens rekening mee.

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Zeeman zal niet blij zijn,Vigo doet nu hetzelfde als Vigo,hij graaft een grote put achter de hortensias en olijfboom en gaat daar lekker in liggen.

Van mij mag het,zeeman eigenlijk niet,hij vindt het zonde van de tuin maar daar trekken Vigo en ik ons niks van aan.innocent

Is de kat van huis.....smile

 

Willemijn jij bent ook al fanatiek aan het sporten geweest.

Ik heb even het huis een flinke schoonmaakbeurt gegeven is ook best actief hihihi...

Ruby hopelijk vanavond niet te veel pijn,wel fijn dat het een gezellige groep dat scheelt.

Vera hier gisteravond ook geen druppel gevallen.

White shadow kan dus ook goed tegen de warmte als ik de foto's zo bekijk,alleen dat hoge gras,is hier ook volop dat is minder voor Vigo,hij zit nu volop onder dat kleine zaadjes als hij er langsloopt,ik moet hem iedere keer afkloppen omdat het ook zo in zijn ogen terecht kan komen.

Hij loopt zelf niet in dat hoge gras.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

" @ Vera, ik en ook andere ouders hebben er al eerder iets van gezegd maar dan wordt er gewoon gezegd dat de kinderen wel ingesmeerd worden, dat wordt ook gedaan maar dan is het nog niet normaal met die warmte. Gelukkig regende het net een beetje dus de kinderen waren binnen. 
 
Vanochtend toen ik de kleine bracht hadden ze iets veranderd in de ruimte waar Florian veel speelt (waar de autootjes staan), de begeleidsters weten dat hij niet tegen verandering kan en juist die hoek waar hij altijd rustig speelt stond op de kop. Gevolg een emotionele Florian die helemaal de draad kwijt was en daardoor in een driftbui terecht kwam, de begeleidsters hadden hem nog nooit zo gezien dus schrokken ervan, ik heb hem uiteindelijk weer rustig gekregen en nogmaals gezegd dat hij niet tegen veranderingen kan, nu hebben ze wel eens gezien hoe erg het kan zijn als er iets simpels veranderd en houden ze er hopelijk eindelijk eens rekening mee. "

Misschien maar goed dat die driftbui is geweest. Snapt dat ene mens ook dat er toch wel wat met Florian is en het niet zo onschuldig is als dat het lijkt.

Wil je wat veranderen ergens in een ruimte waar hij altijd komt, dan is het zooooo belangrijk dat je hem erbij betrekt en dat hij helpt en dat je uitlegt wat er anders gaat worden en waarom je dat doet (wie, wat, waar, wanneer en hoe is heel belangrijk). Dat is mijn ervaring met mensen met autisme. Doe je dat niet, dan is de ruimte te klein... Blijven ze dagen, zo niet weken lang de boel weer verbouwen naar het oorspronkelijke, worden ze boos met fikse escalaties tot gevolg, breken ze soms de hele tent af...

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

" Zeeman zal niet blij zijn,Vigo doet nu hetzelfde als Vigo,hij graaft een grote put achter de hortensias en olijfboom en gaat daar lekker in liggen.
Van mij mag het,zeeman eigenlijk niet,hij vindt het zonde van de tuin maar daar trekken Vigo en ik ons niks van aan.
Is de kat van huis.....
 
Willemijn jij bent ook al fanatiek aan het sporten geweest.
Ik heb even het huis een flinke schoonmaakbeurt gegeven is ook best actief hihihi...
Ruby hopelijk vanavond niet te veel pijn,wel fijn dat het een gezellige groep dat scheelt.
Vera hier gisteravond ook geen druppel gevallen.
White shadow kan dus ook goed tegen de warmte als ik de foto's zo bekijk,alleen dat hoge gras,is hier ook volop dat is minder voor Vigo,hij zit nu volop onder dat kleine zaadjes als hij er langsloopt,ik moet hem iedere keer afkloppen omdat het ook zo in zijn ogen terecht kan komen.
Hij loopt zelf niet in dat hoge gras. "

Monique, heb vorige week een aantal dagen echt veel pijn gehad. Moet zeggen, na zaterdag is het gezakt en heb ik er geen last meer van. Ik hoop dat het vanavond goed gaat en het niet weer gebeurt. Ga in ieder geval vol goede moed en voor de 100%.

honden page profiel nadine nadine 3 doggies

honden foto van nadine

" Monique, heb vorige week een aantal dagen echt veel pijn gehad. Moet zeggen, na zaterdag is het gezakt en heb ik er geen last meer van. Ik hoop dat het vanavond goed gaat en het niet weer gebeurt. Ga in ieder geval vol goede moed en voor de 100%. "

Ruby hoop dat je niet meer erge pijn hebt hoor meisje 

honden page profiel White ShadowWhite Shadow 3 doggies

honden foto van White Shadow

" Zeeman zal niet blij zijn,Vigo doet nu hetzelfde als Vigo,hij graaft een grote put achter de hortensias en olijfboom en gaat daar lekker in liggen.
Van mij mag het,zeeman eigenlijk niet,hij vindt het zonde van de tuin maar daar trekken Vigo en ik ons niks van aan.
Is de kat van huis.....
 
Willemijn jij bent ook al fanatiek aan het sporten geweest.
Ik heb even het huis een flinke schoonmaakbeurt gegeven is ook best actief hihihi...
Ruby hopelijk vanavond niet te veel pijn,wel fijn dat het een gezellige groep dat scheelt.
Vera hier gisteravond ook geen druppel gevallen.
White shadow kan dus ook goed tegen de warmte als ik de foto's zo bekijk,alleen dat hoge gras,is hier ook volop dat is minder voor Vigo,hij zit nu volop onder dat kleine zaadjes als hij er langsloopt,ik moet hem iedere keer afkloppen omdat het ook zo in zijn ogen terecht kan komen.
Hij loopt zelf niet in dat hoge gras. "

Die Vigo. Die denkt lekker graven. Is nu koel om in te liggenhp-wink

Floris die kleine die erbij is heeft ook last van die zaadjes van het hoge gras. Die zit ook helemaal onder. Terwijl Shadow helemaal niks op haar vacht heeft. Shadow kan goed tegen de warmte. Die kleine die er bij loopt die had er ook veel meer moeite mee. Die was flink aan het hijgen toen we terug waren maar Shadow eigelijk bijna niks. Gewoon normaal.

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ik sport altijd fanatiek, heb dan ook nergens last van, de trainer en ik zijn aan elkaar gewaagd....op de sportschool zijn speciale lessen voor mensen die wat mankeren.....Zeeman is van huis, hihi, samen een gat graven, dan beiden schuldig, hahaha....en niet alleen Vigo, geen foto opsturen...van het gat....Drieka wat jammer dat het zo bij jullie aan toegaat....om 12 uur wordt er warm gegeten hier in de  cres , zaten tien kindjes aan tafel, onderde overkapping......lekker koel daar,  ik kan vanaf hier alles overzien...vroeg nog aan de kindjes of Bams en Ogin ook mee mochten eten, tuuuuuuuuurlijk, tot ze hoorde dat ze alles zouden opeten, hahahaha...op de cres eten de kleintjes iedere middag warm eten....in overleg met de ouders....iedere dag wat anders, speciaal voor kleine kinderen....zo leren ze van elkaar alles te eten...er is er geen een die moeilijk doet......en na het eten, naar binnen....te warm nu....jammer dat je daar woont.

honden page profiel Drieka en HummerDrieka en Hummer 3 doggies

honden foto van Drieka en Hummer

" Misschien maar goed dat die driftbui is geweest. Snapt dat ene mens ook dat er toch wel wat met Florian is en het niet zo onschuldig is als dat het lijkt.
Wil je wat veranderen ergens in een ruimte waar hij altijd komt, dan is het zooooo belangrijk dat je hem erbij betrekt en dat hij helpt en dat je uitlegt wat er anders gaat worden en waarom je dat doet (wie, wat, waar, wanneer en hoe is heel belangrijk). Dat is mijn ervaring met mensen met autisme. Doe je dat niet, dan is de ruimte te klein... Blijven ze dagen, zo niet weken lang de boel weer verbouwen naar het oorspronkelijke, worden ze boos met fikse escalaties tot gevolg, breken ze soms de hele tent af... "

Daar heb je helemaal gelijk in!

Zo is het ook met Florian, die begeleidster was er ook behoorlijk van geschrokken en ziet volgens mij nu eindelijk de ernst van de situatie in. Kreeg ineens de vraag of ik het thuis wel allemaal vol hou aangezien Florian zo 'moeilijk' is zoals zij dat zei, ik heb ook aangegeven dat het wel gaat als ik zijn ritme en structuur aan hou maar het is soms zeker heel erg zwaar.

honden page profiel Drieka en HummerDrieka en Hummer 3 doggies

honden foto van Drieka en Hummer

@ Willemijn, op de crèche bij jou is het toch een stuk beter geregeld als ik dat zo hoor.

 

Hummer is de laatste dagen met vlagen erg rebels, wil dan graag spelen wat natuurlijk geen enkel probleem is maar soms komt het eventjes niet uit en dan gaat hij kei hard blaffen,  negeren heb ik al geprobeerd en dat werkt averechts, dan gaat hij nog harder blaffen, time-out in de hal heb ik enkele keren gedaan, werkt soms wel en soms niet. 

Iets lekkers te knagen wil soms nog wel eens helpen en soms een langere wandeling maar ook dat helpt vaker niet dan wel helaas. 

Iemand nog goede tips?

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Je zou eens kunnen kijken naar een snuffelmat. De eerste tijd moet je er bij zijn om alles goed te begeleiden, als hij het goed kan, dan leg je 'm neer en doe je je ding in dezelfde ruimte. Dan kan je nog gauw genoeg ingrijpen als het nodig is.

 

Op de Facebook pagina hersenwerk voor honden staan ook leuke dingen.

honden page profiel Baasje van Spaiky† en OdieBaasje van Spaiky† en Odie 3 doggies

honden foto van Baasje van Spaiky† en Odie

" Miralda, hoe houden jullie het koel, jij en Spaiky ? "

Leuke foto's!hp-smile

 

Wandelen 's morgens vroeg voordat het warm wordt en 's avonds als het weer wat is afgekoeld. Ik ga het 's middags ook gewoon wandelen, ik kan wel wat hebben. Spaiky blijft dan uiteraard thuis. Gelukkig af en toe een onweersbui waardoor het wat afkoelt. 

honden page profiel MaartMaart 3 doggies

honden foto van Maart

Ik zag net het nieuwe reclame spotje van vanden Borre op tv.  Wat een leuk zeg (toch die ene seconde)  innocent

 

https://youtu.be/EjEd4m8Fs0M

 

 

honden page profiel janetjanet 3 doggies

honden foto van janet

Hoi hoi allemaal, weer zo een ontzettende warme dag...puh...gisteren de hele dag in die hitte gelopen met de post. Ik werd er zelfs misselijk van. Ik had wel opgelet goed te drinken en ook water mee gehad maar het was toch teveel van het goede . Max wil met dit weer ook helemaal niet lopen en is heel sloom. Het onweer wat we gisteren hadden heeft niet veel geholpen wat afkoeling betreft. Laatste weekend ben ik weer een stukje meer "nederlands" geworden  (hahaha ) ik heb nu ook een fiets moet wel weer flink oefenen want het is al 20 jaar geleden toen ik voor het laatst gefietst ben. Maar het gaat al best wel aardig. Als dat beter kan wil ik namelijk bij een ander bedrijf gaan werken als dat ik nu doe . Dus een goede redenen om door te zetten. 

honden page profiel janetjanet 3 doggies

honden foto van janet

" Ik zag net het nieuwe reclame spotje van vanden Borre op tv.  Wat een leuk zeg (toch die ene seconde)  
 
https://youtu.be/EjEd4m8Fs0M
 
  "

Is dat jou schatje??

honden page profiel janetjanet 3 doggies

honden foto van janet

" @ Willemijn, op de crèche bij jou is het toch een stuk beter geregeld als ik dat zo hoor.
 
Hummer is de laatste dagen met vlagen erg rebels, wil dan graag spelen wat natuurlijk geen enkel probleem is maar soms komt het eventjes niet uit en dan gaat hij kei hard blaffen,  negeren heb ik al geprobeerd en dat werkt averechts, dan gaat hij nog harder blaffen, time-out in de hal heb ik enkele keren gedaan, werkt soms wel en soms niet. 
Iets lekkers te knagen wil soms nog wel eens helpen en soms een langere wandeling maar ook dat helpt vaker niet dan wel helaas. 
Iemand nog goede tips? "

Heb helaas geen bruikbaar tip voor jou wat betreft hummer. Wil je alleen zeggen je bent niet alleen. Max is soms ook een echte puper. Er zijn dagen waar het helemaal goed gaat en ik denk hey toch niet alles fout gedaan en dan heb je dagen waar je je afvraagt of hij weer alles kwijt is wat je ooit geleerd heb. Het is net als bij kinderen...de volhouder wint .

Verder wou ik eigenlijk nog zeggen dat ik de begeleiding van de peuterspeelzaal waar florian nu nog zit echt waardeloos vind. Maar goed dat je naar een andere mag binnen kort . Je zou toch denken dat een goed opgeleide peuterjuf ook met kinderen om kan gaan die anders zijn. 

honden page profiel MaartMaart 3 doggies

honden foto van Maart

" Is dat jou schatje?? "

Ja hp-heart

pagina 30 van 45 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 3031 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45
Volgende forumvraag: Supplementen bij gebroken poot?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^