Help! H-R Joey, loopt steeds tegen los lopers aan.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

Onze Joey, Am. Stafford, uit het asiel met rugzakje, gedijt goed, maar waarom vragen wij ons af, gooien mensen te pas en te onpas overal hun honden maar los op plekken waar het niet mag?

We hebben het volgende gedaan, om meer duidelijkheid te scheppen, we weten dat Joey hond intolerant kan zijn, dus we nemen geen enkel risico:

Hij heeft een tuig om waar met koeienletters op staat niet aaien.

Hij heeft een duidelijk geel lintje.

Hij heeft zowel een halsband als tuig om, voor je weet maar nooit.

Daarbij gaan we nooit naar losloopgebieden.

Loopt Joey altijd aan de riem, of speelt hij aan de 10 meter lange lijn.

We hebben de wijkagent gebeld, verteld over dit probleem hij zou handhaving inzetten, maar deed dus niks.

Handhaving gebeld, die hebben even wat waarschuwingen gegeven en een enkele bekeuring, daarna was het weer stil.

Afspraak gemaakt bij de wethouder, op gesprek geweest, zonde van de tijd, mevrouw wist niet eens waar de losloopgebieden waren en ook niet om een voorbeeld te geven, dat de burgemeester kan beslissen dat een hond een muilkorf om moet.hp-frusty

Ze kwam wel met een uitstekende oplossing, not, Joey muilkorven, kan er ook niks gebeuren, dit gaat ons toch echt een hele grote stap te ver, want als iedereen zich gewoon aan de aanlijnplicht houd, zijn er immers ook geen problemen.

De gekste dingen gebeuren, Ben liep laatst ergens met Joey, komt er een man aan gelopen met zijn hond los, Ben zegt, wilt U U hond aan de lijn doen, want ik weet niet wat die van mij doet.

Reactie: Ik woon hier vlakbij en ik heb geen zin om een valse hond tegen te komen????????????Ben ik nou gek?

Of er komt iemand aan met een hond zonder riem, roept: Hij doet niks hoor, waarop Ben zegt maar die van mij misschien wel, zegt die man, welnee joh.

Al twee keer heeft Ben een hond een schop verkocht, omdat die op Joey aan kwamen stormen en er geen eigenaar in de buurt te bekennen was, maar dit gaat toch helemaal nergens over?

Ik begrijp steeds beter hoe je in het nauw gedreven kan worden als je een zgn HR hond hebt, met rugzakje in deze natuurlijk.

Maar het zou toch zo anders kunnen zijn.

Eigenlijk anders moeten zijn, het voelt zo oneerlijk.hp-cry

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Je hebt helemaal gelijk...dat is ook niet eerlijk, de omgekeerde wereld, jullie zijn goed bezig, lopen niet in losloopgebieden en dan zijn jullie ook nog de gebeten hond...en al zouden jullie in losloopgebieden lopen dan nog, ik heb een jonge hond zou die naar je toe komen en niet luisteren, ren ik er direct naar toe, pak ze bij de lurven, lijn haar direct aan en bied aan jullie mijn excuses aan en neem de hond mee, jullie hebben net zo goed rechten als anderen....zal nimmer zeggen, mijn hond doet niets, voor het zelfde geld heb je hond iets waarom die niet los mag...een advies, neem een opvouwbare paraplu mee, kan je mee meppen, zou ik echt niet boos om worden.....of ben ik een uitzondering ? 

honden page profiel PtjePtje

honden foto van Ptje

Wij hebben er ook erg last van loslopers. Zeg je er wat van, word je ook nog uitscholden. Is paar keer bijna mis gegaan. Wij hebben wel besloten om ze uit te laten met muilkorf, puur bescherming voor hun zelf. Het is in het begin even niet leuk voor ze. Maar geloof me ze wennen er vrij snel aan. Plus de meeste baasjes lijnen hun hond nu wel sneller aan. Omdat ze vinden dat ze er nog gevaarlijker uit zien:p

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Yup. De politiek is vooral bezig met repressie en luistert niet naar de noden van de hondeneigenaren. Zo jammer wan heel veel van die noden kosten weinig tot geen geld.

 

Zoals hier een paar borden plaatsen om overige recreanten te waarschuwen dat zij een hondenlosloopgebied betreden met verwijzingen naar nabijgelegen alternatieven in aanlijngebied. En geen vergunningen verlenen aan evenementen in de losloopgebieden.

 

Gevolg is dan dat steeds meer mensen hun honden maar losgooien in aanlijngebied want in losloopgebied moeten ze constant aan de voet of aan de lijn. Tja.

 

Als iedereen nu gewoon hun hond aangelijnd houden in aanlijngebied en de honden veilig kunnen rondrennen in losloopgebied.. dan zijn deze problemen gewoon opgelost.

 

P.s.: Naast jouw probleem is er natuurlijk ook nog het probleem van het opschrikken en/of opjagen van wild..

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Alleen mePpen als de hond aandringt en agressie uitlokt, is het een jonge nieuwsgierige hond blok je hond, snauwd de jonge hond af, die druipt dan echt wel af...en een aanhoudende opdringerige hond of die agressie laat zien, mep je met de opvouwbare paraplu...Ogin is nog een puber, nieuwsgierig, gaat ook kijken, ik grijp gelijk in, nimmer is er iemand geweest die boos op me was....ik bied altijd mijn excuus aan, lijn haar vast...en ga met haar verder...ook Ogin moet leren dat ze niet zomaar naar andere honden loopt, ze is niet agressief, als een hond lelijk doet is ze weg....en gaat niet meer naar de hond toe...maar als iemand angstig is van zo,n grote hond mag er best ingegrepen worden als ik niet op tijd ben, maar dan niet al te hard slaan, hahahahaha....je kent mijn hond dus niet te hard...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ik ga straks met een groep mee om te wandelen, in een losloopgebied, met vele honden, ertussen lopen ook honden aangelijnd, waarom ? Omdat ze of achter het wild aangaan, haas bijvoorbeeld, of dat ze gewoon weglopen als ze los zijn...Ik hou oog voor Ogin dat ze niet naar die honden toeloopt, hoewel het honden zijn die sociaal zijn, hun hebben net zoveel recht om mee te lopen, en hoe gek het ook is, het werkt goed....   hier een foto van twee kleintjes die vast zitten, geen probleem.....je hond leren zich rustig te gedragen ...en Ogin houdt gepaste afstand, zie ik dat ze wil snuffelen roep ik haar bij me, zo niet dan grijp ik even in van...doorlopen.....502628.jpg    kijk hier kleintjes aan de lijn.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

En Ogin staat er naast...die grote bruine.smile

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

ik zou zeggen kom in Nedersaksen wonen, lijnplicht voor elke hond overal, tenzij losloopgebied (wat ik hier in de buurt niet ken), plicht om een hondenhoudbewijs te hebben en dus kennis over hoe honden reageren op elkaar. Het scheelt zoveel ellende, waarom kan het hier wel en in zo'n klein landje als Nederland niet.....men wil er zelfs niet eens over nadenken lijkt het....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Hondenhoudbewijs, is mooi maar werkt niet, het zijn meestal mensen die overal lak aan hebben, aanlijnplicht in de bebouwde kom, ze lopen allemaal gewoon los, enkele zie je aan de lijn....en in gebieden in bossen waar aanlijnplicht is, lak aan ze lopen los...nee mijn honden niet, echt niet ik hou me er aan..hondenhoudbewijs wil niets zeggen...

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ja dat probleem ken ik. Ik had dat met Furby ook. Ik heb hem uiteindelijk wel een muilkorf omgedaan. Je kunt namelijk de hele wereld niet veranderen, hoe oneerlijk t ook voelt.

 

Straks ben jij je hond kwijt en de mensen blijven gewoon hun ding doen.

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

" Wij hebben er ook erg last van loslopers. Zeg je er wat van, word je ook nog uitscholden. Is paar keer bijna mis gegaan. Wij hebben wel besloten om ze uit te laten met muilkorf, puur bescherming voor hun zelf. Het is in het begin even niet leuk voor ze. Maar geloof me ze wennen er vrij snel aan. Plus de meeste baasjes lijnen hun hond nu wel sneller aan. Omdat ze vinden dat ze er nog gevaarlijker uit zien:p "

Begrijp je helemaal, maar er is voor ons een grote maar.

Joey heeft een enorme buitdrift, deze heeft Ben benut door hem te laten spelen met een bijtrolletje, aan het einde van het spel loopt Joey trots met het bijtrolletje in zijn bek naar huis, waar hij het bij mij omruilt voor iets lekkers.

En juist door die buitdrift en dat ding in zijn bek, taalt hij niet naar andere honden, die hem uitblaffen of provoceren, want hij loopt fier en trots rond.

En dat zou toch wel erg jammer zijn als dat niet meer kan, juist ook omdat hij hier binnen kwam als een angstig en ellendig hondje en hij dmv dit spel zich trots en fier voelt.

Maar hij heeft natuurlijk niet áltijd dat ding in z'n bek.

Daarbij is het ook zo dat hij steun heeft aan dat bijtrolletje, hij is bv bang in de drukke stad en vraagt dan zelf om dat ding omdat het hem steun geeft.

honden page profiel SyntaraSyntara 3 doggies

honden foto van Syntara

Ik heb er hier ook veel last van, al is mijn hond dan niet agressief maar wel angstig naar andere honden toe. Ik doe dan zo mijn best om daarop te trainen, maar loslopers maken het dan opeens weer erger. Heel vervelend!

 

In jouw geval zou ik misschien toch ook proberen een muilkorf aan te leren (ook al zou dat eigenlijk niet nodig moeten zijn), gewoon om je eigen hond te beschermen. Al begrijp ik goed het probleem met het bijtrolletje. Misschien kun je de muilkorf aandoen op momenten dat hij daar niet mee loopt? 

honden page profiel JoopJoop 3 doggies

honden foto van Joop

Herkenbaar. En ik ben er hélemaal klaar mee. 

 

Ik brul ze altijd weg en anders mijn schoen ertegen. En het interesseert me niets, maar dan ook helemaal niets, wat de eigenaar van die illegale losloper daar dan vervolgens van vindt.

 

Serieus, de malloten die ik al ben tegengekomen. Kan ik vijf boeken mee vullen.

 

Triest om te lezen trouwens hoe die wethouder reageerde. En daar zit precies de kern van het probleem. Als gemeenten eens wat beter zouden handhaven, zouden er een hoop problemen en frustraties kunnen worden voorkomen.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik denk eerlijk gezegd dat als jouw hond een muilkorf om heeft, die andere eigenaren wél ineens hun hond aanlijnen. Ik merkte al verschil toen ik Dobby met zo'n hoofdhalster liet lopen, omdat ik zelf een blessure had. Mensen gristen ineens hun kinderen weg, hun honden hielden ze bij zich. Echt bizar om het verschil te merken. Misschien zelfs dat alleen zo'n hoofdhalster om doen al verschil maakt - hoeft hij er niet eens aan aangelijnd te zijn.

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Hier ook een hond die reactief kan zijn naar bepaalde honden/rassen.

Van die Hieperdepiep ik hou nergens rekening mee pubers heeft hij echt een hekel. 

Durft dan ook ook te vallen, ik heb die k.thond aan de lijn terwijl hun hond losloopt te stuiteren waar het niet mag en luisteren ho maar.

Ik zeg tegenwoordig maar niks meer en vestig de aandacht op m'n hond, hoe meer ik reageer hoe harder hij mee doet.

Zeg ik niks en ben ik met hem bezig dan gaat het vaak wel goed.

Mensen die wel aanlijnen of hun bij zich roepen bedank ik vriendelijk.

Merk dat m'n wandelingen op deze manier geen ergernis meer zijn.

Ben zelf ook geen heilige loop ook in gebieden waar aanlijnplicht is en waar overzichtelijk mogen ze bij mij ook los lopen.

Zoek gebieden op waar het heel rustig is, loop op tijden dat de meeste mensen nog niet hun hond uitlaten en degene die ik tegenkom zijn vaak ook de mensen met zo'n k.thond, gelijkgestemden.

Ik geniet weer van onze wandelingen, maar mij zul je dan ook nooit op een dag als vandaag op het strand zien of een losloopgebied of hier in het bos omdat het op dit soort dagen met mooi weer helemaal volk loopt wat overal maling aan heeft en dat de hond 1x per week zijn eigen mag uitleven.

 

En misschien toch voor je eigen gemoedstoestand die muilkorf, je zou maar net in een situatie waar het wel fout gaat jou type hond staat bij voorbaat al met 10-0 achter.

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

Joey heeft een muilkorf en deze ook een paar keer om gehad, hij liep als een zoutzak achter Ben aan.

Hij is erg onzeker en die muilkorf maakte hem nog onzekerder, dat bijtrolletje daar trekt hij zich aan op.

Joey heeft een rot verleden en was erg angstig toen hij bij ons kwam, je zoekt dan naar dingen die hem zekerder kunnen maken, dat is dus dat ding, een muilkorf maakt hem erg onzeker, daarbij zou hij dus gemuilkorft moeten worden omdat anderen hun honden niet bij zich houden.

Joop, Ben denkt er eigenlijk net zo als jij over en zo is het toch eigenlijk ook!

honden page profiel W & B W & B 3 doggies

honden foto van W & B

Heel herkenbaar! 

 

Ik word er helemaal niet goed van, soms kan ik mijn eigen voordeur niet eens uit of er komt een losloper om de hoek gerend, eigenaar is nog lang niet bij die hoek! hp-frusty

 

Nou zijn mijn beide honden aan de lijn niet even vriendelijk, zeker niet tegenover andere reuen. 

 

Gevolg, rondjes in de wijk laat ik mijn honden apart uit. 90 kilo is slecht te houden wanneer er een losloper komt buurten! 

 

En ja ik ben het echt met je eens dat het de omgekeerde wereld is dat jij jouw hond moet muilkorven omdat er mensen zijn die te lam zijn om naar losloopgebied te gaan! 

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Yara

Helaas heel herkenbaar!

Yara vindt andere honden rete spannend. Ik oefen dan ook veel met haar om wat relaxter te zijn bij andere honden (op afstand), maar die loslopers maken het onmogelijk .

 

gisteren weer 2x in een onnodige discussie beland met de vraag of ze hun hond even terug konden roepen in aanlijngebied....."maar hij doet niets".
En dat vroeg ik uiteraard beleefd en nadat ik al ver van het pad af was gelopen en bijna in de sloot stond om voldoende ruimte te maken.
Helaas was dit niet voldoende aanwijzing voor deze eigenaren.

 


Maar net kom ik dan weer andere verantwoorde eigenaren tegen tijdens een wandeling.
Alle 3 (2 staffords en 1 stafford mix) op gepaste afstand als een treintje achter elkaar aan.
Als 1 stopte om te snuffelen wachtte de rest ook even.
En dat zonder enige vorm van communicatie tussen de eigenaren.

 

Zo fijn als mensen rekening willen houden met anderen.
Dus vandaag gaan we alleen nog naar het industrieterrein, want dan kan ik nog lang nagenieten van de fijne wandeling vanmorgen haha.

honden page profiel carla en Buddy carla en Buddy 3 doggies

honden foto van carla en Buddy

Hier in het park om de hoek lopen ook zoveel honden los. Lastig hoor. Buddy reageert heel sterk op andere honden, omdat hij ze spannend vindt. Daar hebben we BAT training voor gedaan en lopen altijd met een ruime boog om andere honden.

Voor mij de enige mogelijkheid met hem te kunnen wandelen en hij lekker kan snuffelen. Dan gaat het een paar dagen goed, totdat er weer een losloper op hem afkomt en hij weer dagen alert is. grrr...

 

Eén brok ergernis is het, die loslopers. En dan sinds enkele weken een man die zijn stafford los laat lopen daar. (zonder toezicht, want de hond loopt heel erg ver voor hem uit).

Met enkele mensen de wijkagent ingelicht, die geeft het door aan handhaving, maar die laten zich niet zien.

Ja, op een drukke warme dag even snel met de auto langs het park rijden...

 

Zelfs mijn zoon, zelf politieagent in een andere stad, reageert lauw als ik over dit probleem vertel.

 

Ben wel "blij" dat ik niet de enige ben, die het zo lastig vindt met al die loslopers.

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Het probleem is en blijft: je kunt andere mensen niet veranderen of hun gedrag direct en ten goede veranderen.

Je kunt alleen verantwoordelijkheid nemen voor je eigen gedrag en je eigen hond.

Zéker als je hond een ' rugzakje' heeft.

Dus inderdaad, aan een ( lange) lijn laten, niet los. Nergens.

En verder de papaplu truc weer gaan toepassen:

Neem een paraplu mee op wandel.

Komt er een losloperd op jullie afgestormd, wacht dan tot ie redelijk dichtbij is en klap dan ineens, zonder wat te zeggen, die plu precies voor hem open. 

Nou, die schrikt zich het apezuur, gegarandeerd! Dus die vlucht weg. Klaar.

Desnoods hou je de plu nog even als scherm voor je hond, zodat geen oogcontact met andere honden mogelijk is.

Scheelt heel veel ergernis en een hoop zinloze discussies......

Je moet alleen wel even je eigen hond trainen om hier niet van te schrikken.

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Overigens negeer ik de eigenaren van de loslopers op mijn goede dagen ook.

Ik vraag 1x vriendelijk om hun hond afstand te laten nemen en verder zeg ik niets. 

Maar soms heb ik ook een slechte dag en maak ik de situatie dus ook erger, maar ik ben ook niet perfect helaas haha.

 

Wat ik (een stuk) vriendelijker vindt dan de paraplu of schoppen is voer strooien richting de naderende hond, zodat je tijd hebt om weg te lopen. 

Dit gebruik ik nog wel eens bij een iets te "vriendelijke" hond. 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Overigens negeer ik de eigenaren van de loslopers op mijn goede dagen ook.
Ik vraag 1x vriendelijk om hun hond afstand te laten nemen en verder zeg ik niets. 
Maar soms heb ik ook een slechte dag en maak ik de situatie dus ook erger, maar ik ben ook niet perfect helaas haha.
 
Wat ik (een stuk) vriendelijker vindt dan de paraplu of schoppen is voer strooien richting de naderende hond, zodat je tijd hebt om weg te lopen. 
Dit gebruik ik nog wel eens bij een iets te "vriendelijke" hond.  "

Yup. Beestje 5 dagen doodziek (komt er voor en achter uit) en kale plekken van het krabben. Super vriendelijk!

Doe dat nou niet.

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

" Yup. Beestje 5 dagen doodziek (komt er voor en achter uit) en kale plekken van het krabben. Super vriendelijk!
Doe dat nou niet. "

Lekker dramatisch zeg, ik gooi niet met rattengif!

 

Daarnaast krijgt de eigenaar eerst de kans het zelf op te lossen, als die de behoefte niet voelt doe ik het zelf. 

En aangezien ik geen honden wil schoppen, is dit de beste optie.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Hondenhoudbewijs, is mooi maar werkt niet, het zijn meestal mensen die overal lak aan hebben, aanlijnplicht in de bebouwde kom, ze lopen allemaal gewoon los, enkele zie je aan de lijn....en in gebieden in bossen waar aanlijnplicht is, lak aan ze lopen los...nee mijn honden niet, echt niet ik hou me er aan..hondenhoudbewijs wil niets zeggen... "

in Duitsland en Zwitserland werkt het wel er zijn aangetoond minder incidenten met honden, juist omdat mensen meer weten hoe die incidenten ontstaan.

Bovendien zijn de straffen zijn ook niet mis, dat scheelt ook natuurlijk, je riskeert boetes van 10.000 euro en het wegnemen van je hond.

 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Lekker dramatisch zeg, ik gooi niet met rattengif!
 
Daarnaast krijgt de eigenaar eerst de kans het zelf op te lossen, als die de behoefte niet voelt doe ik het zelf. 
En aangezien ik geen honden wil schoppen, is dit de beste optie. "

Nee, geen rattengif maar mijn hond is niet de enige met een ernstige voedselallergie die echt zo heftig kan reageren op verkeerd snoep.

 

Maar ik houd haar toch al bij me, dus dat zal bij jou geen problemen opleveren. Misschien wel bij mensen die jouw tip lezen en bij het zien van mijn oude Moos al uit voorzorg met snoepjes beginnen te gooien.

Voor ons is al dat gestrooi met snoep en voer dus sowieso al een probleem omdat honden er bijna altijd wel wat van laten liggen...

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" in Duitsland en Zwitserland werkt het wel er zijn aangetoond minder incidenten met honden, juist omdat mensen meer weten hoe die incidenten ontstaan.
Bovendien zijn de straffen zijn ook niet mis, dat scheelt ook natuurlijk, je riskeert boetes van 10.000 euro en het wegnemen van je hond.
  "

Op het platteland in Engeland mogen loslopende honden door terreineigenaren afgeschoten worden. Daar zie je dus maar zelden een hond loslopen.

honden page profiel JamaicaJamaica

2 van onze 5 honden zijn HR-honden. Muilkorven is niet zielig, mits op een prettige manier aangeleerd. Het voorkomt een hoop ellende. Wij komen ook weleens ongeoorloofde loslopers tegen, maar onze cc jaagt ze weg zonder te bijten. De meeste mensen kennen ons hier en houden hun honden bij. Doen ze dat niet, dan gaat de cc even los, want we hebben ook 2 getraumatiseerde honden die angstig worden van opdringerige loslopers en de cc voorkomt dat ze bij die honden kunnen komen.

Irritant is het zeker, het is een kleine moeite om je hond bij je te houden als er iemand aankomt met een aangelijnde hond.

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Nou, nee; dát is diervriendelijk zeg: honden afschieten als ze per ongeluk op je terrein lopensurprised

Goeie hemel.

Gelukkig is dat in Nederland ( nog) niet het geval, er is geen jagerscultuur( God zij dank)

Maar goed, dan heb je dus wél regelmatig last van  mensen die hun hond, sociaal of niet, overal los gooien.

En als dat heisa geeft met jouw eigen hond en je hond is niet ( meer) altijd vriendelijk naar andere honden, dan zou ik het zekere voor het onzekere nemen.

Want als eigenaar van den hr of heel grote hond heb je nou eenmaal een grotere verantwoordelijkheid. Én je bent op voorhand de pineut als er wat gebeurt......

Dus als begeleider van een losloperd niet naar jou luistert, zou ik die hond wegjagen. Een plu is niks erg. Sans gêne.

Als wij een andere hond tegenkomen in t bos( wat dus zelden gebeurt.....) dan kijk ik goed naar de eigenaar ervan.

Gaat die, angstig en bang zijn haar hond direct aanlijnen, dan zorg ik dat we er met een grote boog omheenlopen.

Laat de eigenaar de hond los, maar houdt aarzelend de pas is, dan roep ik van verre dat ik een vriendelijke hond heb.

En , nog steeds tot mijn verbazing, mensen geloven dat dan ook.

Dan stormen die honden misschien wel op elkaar af, maar alleen om kennis te maken en een potje te dollen.

Dan loop ik voorbij en roep Wanda en klaar.....

Maar goed, dat kan , met een forse hond, inderdaad alléén als je zeker weet dat je eigen hond zich op geen enkele manier laat verleiden tot gevechtshandelingen.

 

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

Dat idee met die paraplu, is een prima idee, alleen helaas niet voor Joey.

Joey is mishandelt en is erg bang van dingen die boven zijn kop en onverwachts gebeuren.

Dus het is nogal wat zo.

We hebben 30 jaar Duitse Herders gehad, ook niet altijd de meest tolerante honden naar andere honden toe, maar we hebben nu al meer geze*k gehad in die anderhalf jaar met Joey als in de 30 jaar met onze Herders.

We hebben een bewuste keuze gedaan voor een hond die mishandelt, en kansarm zou zijn om geplaatst te worden.

Joey is een hele lieve hond met gebruiksaanwijzing, maar ook gelukkig in positieve zin enorm gegroeid, een hond die graag er op uit gaat, maar eigenlijk word je dat in feite onmogelijk gemaakt als we hem niet muilkorven.

En dát zou hem nou net de das om doen, hij hangt zo aan zijn bijtrolletje, dat hij andere honden negeert, dan zou hij toch niet gemuilkorft moeten worden, wij vinden dat toch een stap te ver.

Je muilkorft een onzekere hond, maar zijn karakter verandert hier niet door, hij blijft zijn hond intolerantie houden.

Dus als hij benadert word door een loslopende hond, raakt hij helemaal in paniek, waarop de andere hond weer reageert en hij zich dus niet kan verdedigen.

 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

"Je muilkorft een onzekere hond, maar zijn karakter verandert hier niet door, hij blijft zijn hond intolerantie houden.
Dus als hij benadert word door een loslopende hond, raakt hij helemaal in paniek, waarop de andere hond weer reageert en hij zich dus niet kan verdedigen.
  "

Dus eigenlijk is in jouw ogen maar één oplossing : Joey niet muilkorven zodat hij meteen de loslopende hond kan aanvallen? 

 

Mijn honden hebben nog nooit een hond gebeten. Geen agressieve honden, geen angstige honden. Er valt tegen hen dus niets te 'verdedigen ' behalve zijn eigen trauma. 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Tweede hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^