Polspijn & vervelennnn

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Hoi allemaal,

 

Zit hier even met een probleempje/dillema.

 

May liep en loopt mank. Al een tijdje. Ik heb eerst zelf haar wandeldtijdschema gehalveerd. Maar toen het daarmee niet beterde toch eena naar de DA gegaan.

Die zegt dat het aan haar pols ligt.

Prima. Ze heeft nu pijnstilling en zwellingverminderaar pillen (2 in 1) meegekregen.

En mag nog maar hooguit 2x op de dag max 30 min lopen. Tussendoor nog wel kleine kleine stukjes.

Wel mag ze zwemmen. Dat doet ze alleen niet,ik moet mee. Met goed weer zoals gister prima, hebben we san ook gedaan. 

 

Echter zo verschrikkelijk weinig lopen is voor ons beide VERSCHRIKKKKELIJK lastig. May is gewend aan 4 uur lopen op de dag. Dan nog actief met vrouwtje sporten en hondenschool...

 

Al met al zijn we nu bij dag 3 van de 8 dagen medicatie. En ik heb een ernstig verveeeelde hond. Die maar alstegraaag mee naar buiten gaat. En nu ook meer in de lijn wil gaan hangen, energie over ze trekt zelden... 

Heb al besloten haar voer alleen te geven door middel van braingames.

 

Iemand enig idee wat ik evt. Meer met haar zou kunnen doen?

 

Maaar niet schadekijk if teveel voor haar voorpootpols..

 

Vind t toch ook zo triest voor t arme beessie...

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny 3 doggies

honden foto van Melissa en Penny

Ik had hetzelfde probleem met Penny en haar heup blessure (waarschijnlijk wel veel minder erg omdat zij minder beweging is gewend dan jouw hond en ook een stuk ouder is). Zij werd na een aantal dagen rust moeilijk, tijdens het wandelen trok ze veel, viel naar alles en iedereen uit en probeerde echt zodra de riem wat slapper hing te rennen. Het grootste deel van de 'wandeling' maakte ze rare sprongen en huppels, wat ze juist niet mocht.


Ik had toen ook een topic geopend, maar ik kan met mijn mobiel niet kopieren plakken dus je moet hem even opzoeken (hij heet: 'tips nodig voor rustperiode na blessure'). Misschien staat er iets bruikbaars bij.

 

Ik ging uiteindelijk gewoon heel streng zijn en echt duidelijk maken dat ze niet gek mocht doen, vooral door heel streng 'nee' te zeggen. Bij haar hielp dat wel.

Hersenwerk had bij haar trouwens geen zin, heeft het ook nooit gehad. Als ze haar kong bijvoorbeeld leeg heeft gegeten gaat ze vervolgens heel lang zeuren en vervelend doen.

 

 

honden page profiel carla en Buddy carla en Buddy 3 doggies

honden foto van carla en Buddy

Ik heb een paar ideeën, welke bij Buddy goed werken. 

Last hem uit aan een lange lijn en laat hem heel veel snuffelen. Als hij dat niet gewend is, kun je het misschien aanleren door steeds wat voertjes in het gras te gooien en dan zoek te zeggen. Met je hand en arm een uitnodigend gebaar er bij maken. Of voertjes rondom een boom, in de boom en al wat je fantasie je ingeeft.

 

Buddy vindt het ook heel leuk om samen met mij, of mijn man op een bankje te zitten en lekker op zijn gemak rond te g aan zitten kijken.

 

In huis is een eenvoudige vorm van speuren ook heel leuk. Een klein speeltje, of fleecetouw in een zak of bak met wat kattenkruid leggen. Speeltje dan wel in keukenpapier draaien, zodat er geen kruid op blijft zitten. Laat hem er aan ruiken. Dan even afzonderen. Speeltje verstoppen en hem wederom uitnodigen te zoeken. Dit doe je dan ook weer met het arm/hand gebaar.

 

Kijk of hij dit ook leuk vindt. Als hij het leuk vindt , is er veel voldoening uit te halen.

 

Succes en beterschap 

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny 3 doggies

honden foto van Melissa en Penny

Ik weet trouwens niet op wat voor manier jij nu het eten geeft, maar ik doe Penny's eten sinds kort regelmatig in een plastic fles. De dop haal ik er dan af en de opening plak ik gedeektelijk af zodat alle brokjes er niet direct uitvallen. Penny gooit hem dan de hele tuin door en doet er, ondanks dat ze maar heel weinig eten krijgt, best lang over. Penny gebruikt haar voorpoten dan wel, maar vooral om die fles om te draaien, ik weet niet of dat te belastend is.

Je moet er dan trouwens wel constant bij zijn om te voorkomen dat de fles wordt opgegeten.


Anders misschien het eten door het hele huis/de hele tuin verstoppen? Een voorwerp verstoppen wat je hond op commando moet zoeken en terug brengen? Nieuwe trucjes aanleren?

Verder heb ik niet echt ideeën helaas

 

 

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko 3 doggies

honden foto van Hilde & Twinko

Is zwemmen een mogelijkheid? Daarbij raken ze een boel energie kwijt maar worden de gewrichten weinig belast. 

Enkel voorzichtig zijn met enthousiast in en uit het water rennen. 

 

Twinko heeft na zijn operatie hydrotherapie gehad (wandelen in een bak water) en daarna sliep hij altijd als een roos hp-smile

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

Ik begrijp dat dit niet leuk is, maar je zal het toch in acht moeten nemen, hier heeft Ogin 9 weken aan de lijn geweest, een jonge ddolle hond, op een gegeven moment heeft ze zich er bij neergelegd, snap dat het ras niet bepaald tot rust gemaand kan worden, maar het is toch het beste ....zwemmen mag schrijf je, je kan ook leuke dingen doen met zwemmen.....en ook begrijp ik dat je dat geen uur moet doen...wat ik heb gedaan is goede botten gegeven, daar kon Ogin haar energie in kwijt....een advies....volhouden om het toch rustig aan te doen anders krijg je een fikse blessure voor je hond, ben je nog verder van huis...

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams _ en OginWillemijn _ baasje van Bams _ en Ogin 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

Lavina, geen misverstand hoor, ik weet dat je het beste voor je hond over hebt, maar wilde toch even reageren...smile ik weet heel goed dat het niet makkelijk is als een hond zoveel energie heeft.

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Ik geef nu haar voer door middel van hersenpuzzels. Kong,bal. Zo'n semi frisbee waar brokjes in kunnen. Maar idd ook in huis/ tuin verstoppen.

Nadeel met dst is.eigenlijk ook weer dat ik haar niet teveel.wil laten lopen. Maar probeer wel elke dag 2 andere dingen te bedenken.

 

Nieuwe plek wandelen is wel een goed idee! Hoewel we er dsn maar kort zijn kan ze wel veeel nieuwe geurtjes opdoen.

 

Ja zwemmen mag wel. Klopt. Maaar mevrouw gaat t water niet in tenzij ik dus ook ga. En daaar vind ik het ( zo zonder wetsuit) best wat frisjes voor op t moment.. 

 

Hydrotherapie is een goed idee. Maaar daar eacht ik nog heeel even mee tot de pillen zijn uitgewerkt en de DA beter weet wat te gaan doen..wel of geen rontgenfoto enndan eens kijken wat t precies helemaal is..

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Willemijn dankje.

Ik weet dat ze gewoon rust moet hebben inderdaad. Maar de klap van mog best wat mogen lopen naar praktisch niks is best groot. En ze is gewoon verschrikkkkelijk energiek. En dat is voor ons beide een pittige opgave.

Kleine uitvoerbare opgaves zouden fijn zijn zeg maar. Zonder teveel pootbelasring..

 

Zal eens kijken naar goede grote botte..dat is nog wel een goed idee! Bedsnkt.

honden page profiel MaartMaart 2 doggies

honden foto van Maart

Mijn jongste wordt volgende week geopereerd.  Revalidatie wordt echt geen lachertje.  Wekenlang in de bench en dan heel traag opbouwen. 

Maar ze zal dus ook effectief wekenlang in de bench gaan.  Met medicatie om ze suf te houden. 

 

Niet plezant,  maar ik ga geen 1500 euro uitgeven om het dan naar de vaantjes te laten helpen 'omdat het zo zielig is't

 

Rust is rust hier.  Saai.  Ja.  Maar dat weegt niet op tegen de jarenlange sportfun nog erna.  Die paar weken ben je volgend jaar al weer vergeten. 

En voor mijn geplande activiteiten zoek ik wel een andere hond ;) 

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Het is gelukkig maar 8 dagen. Ik ga May geen medicijnen geven om haar suf te houden..

Rust probeer ik ook echt zo veel mogelijk rust te houden. Kan haar 24/7 in de bench zetten ik geloof dat ze dan of haar stem.gaat gebruiken of heel die benh gaat slopen.

Kan ze beter los in huis. Ze speelt toch niet in huis. Mag niet..

 

Verder houd ik me aan wat ze mag wandelen hoe moeilijk ik het ook vind.

 

Maar het idee om dan ergens anders te gaan lopen voor de prikkels vind ik dan weer goed. Dan heeft ze iets van uitdaging en ik ga niet te ver / doe teveel. Win win

Zijn toch meer de tips die ik zoek.

 

 

Al ben ik het helemaal met je eens rust is rust. Want dan heb je er uiteindelijk meer plesier aan. Dat klopt en dat is ook de enige reden (serieus ja) dat ik dit zo volhoud..

Volgende forumvraag: Rode vlek bij teek
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^