Vakantie buitenland (frankrijk, Spanje)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel six one sixsix one six

honden foto van six one six

De meivakantie wilden wij een camper huren naar Spanje rijden waar ik ben geboren. Echter in december liepen wij tegen een Spaanse Amstaff mix op, die echt niet gelukkig was in het asiel. Wij hebben hem geadopteerd en het is een schat van een hond. We hadden echter een engelse staffordshire mix en haar dochter al uit het asiel gehaald in nederland enkele jaren daarvoor. Camper besproken in oktober 2017 en toen lazen we tot onze schrik dat ALLE mix honden die op de potentiële gevaarlijk lijst stonden Frankrijk niet in mochten. Ook niet s'nachts er door heen rijden zonder voetjes op de franse bodem te zetten.

We hebben onze vakantie verzet en hebben met de drie hondjes een wereld vakantie in Tsjechië gehad, maar spanje blijft toch kriebelen.

Heeft iemand al eerder met dit bijltje gehakt en is het echt helemaal niet te doen? De boetes zijn nogal hoog namelijk, maar ik kan niet begrijpen dat er helemaal geen weg is.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

De boetes is nog niet het ergste maar het risico dat je honden in beslag kan worden genomen moet je niet willen riskeren.

Om die reden hier alleen maar engelse stafford met stamboom en ook die is niet overal welkom.

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Het is een stukje om, maar je kunt eens kijken of het mogelijk is om met de camper én de honden in bijv. Genua een ferry naar Barcelona te pakken...

 

https://www.directferries.com/ferries_from_italy_to_spain.htm

 

(Ik neem aan dat je zelf erachter kunt komen welke extra eisen er in Spanje per autonoom gebied bestaan t.a.v. de "licencia PPP"?)

honden page profiel six one sixsix one six

honden foto van six one six

Ja die licentie heb ik al onder controle, want ik heb daar nog een huis. De burgemeester kent mij en weet hoe ik met mijn honden ben.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^