2 honden alleen laten.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel kimberleykimberley

Hoi,

ik heb een vraag.. ik heb zelf een Mechelse herder die prima alleen thuis kan zijn maar ze heeft wel problemen met het leren kennen van andere honden. Het gaat prima zodra ze andere honden vaak ziet en ze daar ook de kans voor krijgt om er even aan te kunnen snuffelen.(sommige denken gelijk oh die is agressief en lopen gelijk weg) 

nu wilt een vriendin een weekje weg en heb ik gezegt dat ik het wel even wilde aankijken of het lukt bij Luna. Ze kennen elkaar nu al een tijdje en kunnen leuk spelen maaaar Luna heeft wel zo der momenten.. dat ze de weg blokkeert van zoey (teefje/ goldenretriever 6 jaar) ze houd er gelijk mee op als ik er wat van zeg. Maar je voelt wel beetje spanning..  Maar dat is dus nu Mn issue..: wat als ik er niet ben! Is dit wel handig of  moet ik het met minuten opbouwen? Ze hebben nu 10 min alleen gezeten en dat ging goed. Maar 10 minuten is niks vergeleken met 3 uur. Iemand enige ervaring ?

luna (teefje) is een Mechelse herder van bijna 3 jaar en heeft geen socialisatie gehad toen ze klein was. Ze is ook al 2x gegrepen door een andere hond (toen ze nog niet bij ons was) vandaar dat ze niet zo gek is op andere honden denk ik. wij kregen haar toen ze 6 maanden was 

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Ik zou zelf toch geen enkel risico willen lopen en ze gewoon gescheiden houden als ik weg zou gaan. Ik weet niet of dat mogelijk is?

Maar als je aangeeft dat er echt wel wat spanning is tussen die 2 af en toe, en het maar om een weekje gaat, dan zou ik niet gaan oefenen met samen alleen laten etc., maar ze gewoon apart houden.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik zou ze apart zetten als je lang weg bent. 

honden page profiel kimberleykimberley

luna maakt alle deuren open die dichtzitten alle hendels heb ik al omhoog en omlaag gezet om te kijken of dat werkt maar die krijgt ze nog steeds open en ze beschadigt daar door alle muren.  ik heb maar 1 kamer die op slot kan maar die is niet zo heel groot lijkt me beetje zielig om daar een hond in op te sluiten. Ik kan nog nee zeggen dus dat scheelt ook alweer. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Hier ook twee honden, gemoedelijke beren, en toch zet ik ze apart als ik er niet ben, waarom risicoos lopen, ik zet er altijd een traphekje tussen hun beiden, ze zien elkaar maar kunnen niet bij elkaar, lukt dat niet, dan allbei in een aparte ruimte.....zeker als de een een logee is.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" luna maakt alle deuren open die dichtzitten alle hendels heb ik al omhoog en omlaag gezet om te kijken of dat werkt maar die krijgt ze nog steeds open en ze beschadigt daar door alle muren.  ik heb maar 1 kamer die op slot kan maar die is niet zo heel groot lijkt me beetje zielig om daar een hond in op te sluiten. Ik kan nog nee zeggen dus dat scheelt ook alweer.  "

Dan zou ik maar nee zeggen. Je gaat niet lekker weg zo lijkt me. 

honden page profiel LizLiz 2 doggies

honden foto van Liz

Je kan hoog op de deur zo'n grendel.plaatsen. ook handig als je eigen hond ooit even apart moet.

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

" Je kan hoog op de deur zo'n grendel.plaatsen. ook handig als je eigen hond ooit even apart moet. "

Dit dus , al denk ik dat je geen deur overhoud. 

En ik zou dus niet gaan oppassen als er zoveel spanning is. 

Je wilt niet thuis komen en een bloedbad aantreffen lijkt mij. 

 

 

honden page profiel kimberleykimberley

" Dit dus , al denk ik dat je geen deur overhoud. 
En ik zou dus niet gaan oppassen als er zoveel spanning is. 
Je wilt niet thuis komen en een bloedbad aantreffen lijkt mij. 
 
  "

 Nee zeker niet! Ik heb nee gezegt nu. Heb de honden vandaag de hele dag bij me gehad ging prima afentoe corrigeren maar ik voel me er nog totaal niet prettig bij die 2 alleen te laten. Snap ook niet waarom ik überhaupt twijfelden. Dank jullie wel voor de reacties! 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

zijn ze geen bench gewend? Anders zouden ze voor kortere tijd ieder gewoon in de eigen bench kunnen?

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

"  Nee zeker niet! Ik heb nee gezegt nu. Heb de honden vandaag de hele dag bij me gehad ging prima afentoe corrigeren maar ik voel me er nog totaal niet prettig bij die 2 alleen te laten. Snap ook niet waarom ik überhaupt twijfelden. Dank jullie wel voor de reacties!  "

Nee zeggen tegen een vriendin kan wel eens lastig zijn. 

honden foto van Marijke met Lizzie, , Drover , Ishaiah, Ananda en Amy

Groot gelijk dat je nee hebt gezegd. Ik zou het ook niet willen riskeren. Ik heb mijn drie honden wel gewoon bij elkaar wanneer ik weg ben, maar die zijn heel vertrouwd met elkaar en er valt nooit een onvertogen woord. Heel anders dus. 

Volgende forumvraag: Kort na loopsheid steriliseren
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^