Na regen komt zonneschijn (nieuw leven in de brouwerij :) )

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Patrick  Macho, Aria & Nova

Hoi mede- forumleden,

Ik ben nooit zo heel actief geweest op hp, maar vooral een 'stille meelezer' die obv de vele gestelde vragen en gegeven adviezen op het forum, veel heb bijgeleerd over honden en veel handvatten heb gehad vooral mbt (op)voeding van mijn eigen hond Macho, die altijd een behoorlijke stuiterbal is geweest met een tamelijk pittig karakter, maar nu op wat oudere leeftijd aanzienlijk rustiger is geworden, zolang maar voldoende aan zn fysieke en mentale behoeften voldaan wordt.
Daarnaast heeft ie erg gevoelig maag/darmstelsen door intolerantie voor tarwegluten (en bij stress) en heeft ie een wat lichte gevoeligheid bij teveel rund en kip, wat zich dan uit in vacht/huidproblemen en jeuk.
Dit is met de juiste keuze kvv en/of DLG ocean fish & sweet potato goed controleerbaar.

Helaas ben ik afgelopen december mijn oude lieve dametje Chokey, op 12.5 jarige leeftijd kwijtgeraakt aan een maagtorsie, waar ik spijtig genoeg niet op tijd bij heb kunnen zijn.
Toen ik bij thuiskomst merkte dat het niet goed was, wist ik ook aan haar opgezwollen linkerzijde en overige symptomen vrijwel zeker wat er gaande was en heb me met haar naar de DA gesneld, waarbij ze het onderweg helaas niet heeft mogen halen.

Hiervan ben ik lange tijd best kapot geweest, omdat ze zo'n onwijs rustig en prettig karakter had, wat ik erg miste (en Macho ook) in huis, maar ook omdat ze buitenshuis nog in een ongekend goede conditie -en nog onuitputtelijk snel en behendig was, ondanks haar leeftijd... maar nog wel het meest aan watvoor afschuwelijk en pijnlijk iets ze is heengegaan en geen krimp gaf, behalve me machteloos aankijken, van 'help me' :'(

Na een tijd van verwerken kwam toch
de vraag bij mezelf naar boven drijven om er toch weer een hond bij te nemen... omdat ik na ruim 12jr met
2 honden geleefd te hebben, ik toch wel iets miste, maar ook omdat Macho, die nooit zonder gezelschap van een andere hond is geweest, na het overlijden van Chokey (ook zn moeder) niet meer zichzelf is en ook tamelijk gestrest raakt wanneer hij even 3 a 3,5 u thuis moet blijven, als ik 1 a 2 ochtenden in de week meewerk op het dierenasiel... iets waarmee hij voorheen, als ik hem voldoende fysiek en mentale uitdaging had gegeven de dag ervoor en de 'juiste routines' volgde voor het weggaan, die goede invloed op hem hadden... maar geen van deze methoden werkt veelal momenteel nog, ondanks het toch weer rustig aan opbouwen van (nu echt) alleen zijn.
Het eerste uur a anderhalf uur is er volgens de buurvrouw niets aan de hand, waarna hij wat begint te jammeren en blaffen wat dan veelal vervolgd wordt door een diepdoordringend gehuil, wat zich in etappes herhaald, wat hij voorheen met Chokey alleen had, als ik noodgedwongen wat vaker dan normaal van huis was.

Zo had ik lange tijd geleden al besloten, dat als er ooit 1 van mn honden zou overlijden en er een andere zou komen, ik voor een herplaatser zou gaan, niet uitgesloten dat dit een hond uit het buitenland zou gaan worden.
Zo hield ik al enige tijd oa de database voor asieldieren van Nederland en België in de gaten, maar ook stichtingen die hondenherplaatsing -en bemiddeling doen vanuit buitenland hield ik zo nu en dan via hun eigen websites, fb en mp in de gaten en zo stuitte ik via mp op deze prachtige en lieve Spaanse schone





en was als onwijs herdergek, waarmee ik opgroeide en wat me enige tijd geleden weer pakte door de zwarte Duitser van mn vader en Duitser x Mechelaar hier in het dorp, eigenlijk best wel verkocht vooral door die prachtige typische en trouwe herderblik. Omdat ik de tijd en middelen heb om deze hond de verzorging en buitenshuis mentaal en fysiek te geven wat ze nodig heeft, geloof ik er in dat ik, ondanks mn kleine benedenwoning met kleine omheinde tuin, toch een gelukkig leven kan bezorgen, zoals me dat net 2 'high energy' pool/oerhond -en herder kruisingen ook 12jr vrijwel probleemloos is afgegaan.

Zodoende heb ik toch gereageerd en na een prettig en open contact met de contactpersoon van de stichting en het lieve gastgezin in Spanje waar de de hond verblijft, veel vragen en het zien van filmpjes die me erg aanspraken, mag ik toch verheugd mededelen dat deze mooie en lieve dame heel binnenkort de metgezel en
grote vriendin van Macho en mij gaat worden, hopelijk voor vele jaren.

honden page profiel White ShadowWhite Shadow 3 doggies

honden foto van White Shadow

Allereerst nog heel veel sterkte met het verlies van je maatje Chokey.  

 

En wat super dat je voor een herplaatser gaat. Ik kan helaas de foto's niet zien die je erbij geplaatst hebt maar ze zal een mooie goude mand bij jou krijgen met veel liefde. Ben benieuwd hoe Macho het gaat vinden maar dat zal vast helemaal goed komen.

Alvast heel veel geluk samen 

honden page profiel BaileyBailey 3 doggies

honden foto van Bailey

Hoi Patrick,

Allereerst Sterkte met het verlies van Chokey.

Wat een vervelende en verdrietige tijd met het verlies van jou maatje Chokey.

En ook een verdrietige en verwarrende tijd voor jouw hond Macho.

Als ze altijd samen zijn is het erg verdrietig en honden kunnen ook rouwen en

hun maatje missen!

Wat mooi dat je dat je na het verwerken van je verdriet weer open staat voor een maatje erbij.

Voor jou maar ook weer een lief maatje voor Macho erbij.

En dan zo te horen een mooie ,lieve  Spaanse dame( herplaatser)

Ik begrijp dat ze zeer binnen kort komt!

Gaaf hoor.

Ik hoop dat je binnen kort een update geeft en misschien wel foto's van deze Spaanse schone!!

gefeliciteerd!

honden foto van Patrick  Macho, Aria & Nova

Het lukt me via mn telefoon niet erg om de afbeeldingen in het forum te krijgen, maar op mijn fotopagina staan 2 foto's van haar, het gaat om de zwarte herder.

Macho is in de regel een Don Juan naar teeftjes, waardoor ik van hem nie
zoveel problemen verwacht en Aria (zo heet ze) is zeer open en sociaal met andere honden en mensen.
Toch laat ik ze op neutraal terrein kennis maken en vermijd ik de eerste tijd alles waar spanning om kan ontstaan

honden page profiel White ShadowWhite Shadow 3 doggies

honden foto van White Shadow

Heb op je profiel gekeken maar wat een prachtige zwarte  dame. Maar ook de andere foto's van je honden  zijn prachtig.  Is Chokey de hond met de blauwe ogen?

honden page profiel AccaliaAccalia 3 doggies

honden foto van Accalia

Dat is een nare manier om je hond te verliezen, nog veel sterkte gewenst. 

Wat ontzettend leuk dat je een Spaanse hond gaat adopteren! Het is een schitterende hond om te zien, met die prachtige zwarte vacht, gigantische puntoren, ranke bouw en nieuwsgierige puntneus. hp-heart Ik zie op basis van deze foto's niet alleen herder, maar zeker ook podenco (gezien je ervaring met pool- en oerhonden lijkt me dat wel loslopen). smile Ik heb zelf een Spaanse podenco/herdermix en ik heb nog nooit eerder zó'n bijzondere hond gehad, ik kan lezen en schrijven met haar. hp-heart 

Hopelijk klikt het tussen Macho en Aria. Alvast heel veel geluk en plezier met elkaar! 

honden page profiel NullNull 3 doggies

honden foto van Null

507204.jpg

507205.jpg

 

Wat een mooie dame, daar ga je vast veel plezier van hebben. Hopelijk is het een match made in heaven.

Weet je al wanneer ze jullie gaat vergezellen?

honden page profiel AloeVera (Isabelle, baasje van Bodhi)AloeVera (Isabelle, baasje van Bodhi) 3 doggies

honden foto van AloeVera (Isabelle, baasje van Bodhi)

Ik begrijp helemaal wat je bedoelt. Mijn beste vriendje is in februari 2017 overleden (kanker). Het verdriet was enorm en ik zei tegen mijn man dat ik nooit meer een huisdier wilde omdat de pijn van het verlies zo verschrikkelijk was.

Nu, een jaar later is het verdriet en gemis er nog steeds, maar is er nog zoveel liefde in onze harten voor een hond. We missen de stilte, het enthousiasme na het thuis komen, zelfs de hondenharen op de bank en de vloer, die heerlijke hondengeur en de fijne lange wandelingen, die we zonder hond niet meer doen. Wij zijn deze maand begonnen met het adoptieproces van een pup uit Spanje (mama van de pups is gered van de straat). 

Jullie dame is prachtig en ik hoop dat jullie enorm van elkaar gaan genieten!! 

honden page profiel Patrick  Macho, Aria & NovaPatrick Macho, Aria & Nova

honden foto van Patrick  Macho, Aria & Nova

Allereerst bedankt voor de steunbetuigingen nog om het verlies van Chokey, doet me ondanks de verstreken tijd, waarin het wel een plekje heeft gekregen, alsnog wel goed.

Ik zal op de hoogte houden met vorderingen, foto's ed, ik zal ook wat links naar YouTube video's plaatsen als ze geüpload zijn.

@White Shadow, Chokey is inderdaad de husky mix met de blauwe ogen.

@WH, ik had er zelf nog niet echt podenco in gezien, dit omdat ze pas op ongeveer 1.5jr geschat zou zijn en ik persoonlijk denk dat wanneer ze bij volwassenheid wat meer massa heeft opgedaan evenals door oa goede voeding en goed opgebouwde beweging, ze al wel weer een iets ander overkomen heeft.
Daarbij wordt ook vermoed dat ze veel en lang in een te kleine kennel heeft gezeten, met veel te weinig fysieke en mentale uitdagingen, waardoor ze misschien ook nog iets onderbespierd zou kunnen zijn... Maar ik ben dan ook niet veel bekend met de vele typen podenco's en mixen hiervan, al vind ik de podenco's die ik ken en heb meegemaakt, prettige honden om hun zachte en wat gevoelige karakter, dus al zit dat er wel in, zal ik dat beslist geen bezwaar vinden.
Aria heeft iig een klein "issue" wat mogelijk ook gevolg van 'lang en met weinig fysieke/mentale stimulatie opgesloten zitten' zou kunnen zijn en dat is soms staartjagen.
Dit is medisch onderzocht en er zijn geen aanwijzingen gevonden dat het medisch oorzaak heeft, en het is volgens het gastgezin, waar ze nu ongeveer een maand verblijft, al aanzienlijk verminderd door de beweging die ze daar op het terrein heeft en de afleiding van de andere honden in dat gezin. Ik heb echter een filmpje van dit gedrag gezien en het lijkt een soort van 'zelf vermaak' op een speelse manier, waarvan ze zichzelf ook gemakkelijk laat afleiden, wat dus gunstig is en waarmee ik ook geen problemen verwacht bij juiste balans in -en voldoende stimulatie en rust.

@Brenda & Java, bedankt voor het plaatsen van de foto's.
Morgen land de mevrouw die over de vluchtbemiddeling gaat op Malaga, dan is het afwachten wanneer er een beschikbare vlucht vrijkomt, dan krijg ik bericht waar en wanneer ik haar mag afhalen op het vliegveld, waar ook het adoptie-contract getekend wordt... ik verwacht (lees; hoop) dat het nu niet al te lang gaat en dat we ons meiske snel
mogen verwelkomen.

honden page profiel Patrick  Macho, Aria & NovaPatrick Macho, Aria & Nova

honden foto van Patrick  Macho, Aria & Nova

Als het goed is moeten deze links werken

https://youtu.be/iZqweUasmVQ

https://youtu.be/t3Typdbt82M En dat doen ze

honden page profiel AccaliaAccalia 3 doggies

honden foto van Accalia

"
@WH, ik had er zelf nog niet echt podenco in gezien, dit omdat ze pas op ongeveer 1.5jr geschat zou zijn en ik persoonlijk denk dat wanneer ze bij volwassenheid wat meer massa heeft opgedaan evenals door oa goede voeding en goed opgebouwde beweging, ze al wel weer een iets ander overkomen heeft.
Daarbij wordt ook vermoed dat ze veel en lang in een te kleine kennel heeft gezeten, met veel te weinig fysieke en mentale uitdagingen, waardoor ze misschien ook nog iets onderbespierd zou kunnen zijn... Maar ik ben dan ook niet veel bekend met de vele typen podenco's en mixen hiervan, al vind ik de podenco's die ik ken en heb meegemaakt, prettige honden om hun zachte en wat gevoelige karakter, dus al zit dat er wel in, zal ik dat beslist geen bezwaar vinden.
"

Ik heb even de filmpjes bekeken. Wat een elegante, statige hond is het zeg! Het is net Anubis. wink

En ja, dat zal zeker verschil maken, maar ik verwacht desondanks dat er (half)windhondenbloed door haar aderen stroomt, specifieker Podenco Canario of eventueel Podenco Ibicenco - beide veelvoorkomende rassen in Spanje. Hieronder een voorbeeld van een zwarte Podenco Canario. Er zit ongetwijfeld ook herderbloed in Aria. Ze is hoe dan ook een prachtige verschijning, ik zou er ook zó voor vallen. laughing Ze komt op de video's ook erg zachtaardig over. 

CN6YGIXW8AAgdqA.jpg927.jpg

Ik ben super benieuwd naar de vorderingen, geweldig dat je haar zo'n mooie toekomst biedt! 

honden foto van Patrick  Macho, Aria & Nova

@AloeVera, ook nog sterkte met het verlies van jullie maatje en veel succes
en plezier met jullie nieuwkomer. Weten jullie al wanneer jullie pupje mag overkomen? En wat voor iets is het?

honden foto van Patrick  Macho, Aria & Nova

@WH, een prachtig dier dier zwarte podenco canario en Aria zou inderdaad mogelijk ook wat podencobloed kunnen hebben... ben benieuwd hoe ze nog gaat veranderen met de tijd.

honden page profiel BaileyBailey 3 doggies

honden foto van Bailey

" Als het goed is moeten deze links werken

https://youtu.be/iZqweUasmVQ

https://youtu.be/t3Typdbt82M

En dat doen ze "

wat een prachtige hond!!!

leuke filmpjes.

Ook super dat je een zwarte hond adopteert!!!

In veel landen worden zwarte honden(herplaatsers) niet snel geplaatst!!

Dus helemaal fijn dat ze een warme mand krijgt!!!

Volgende forumvraag: Jou hondenlijst! (met foto)
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^