Bolonka zwetna

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel woudiawoudia

honden page profiel woudiawoudia schreef om 19 februari om 14:24
Dag, ik heb een vraag... Onze malteser van 12 jaar is overleden. Nu zijn we op zoek naar een ander hondje. De bolonka zwetna hebben we op het oog. Maar nu is onze grote vraag... Blaft en joelt deze hond veel? Ook als je even weg bent? Onze malteser heeft dit ontzettend gedaan, zo erg dat de buren er last van hadden. Net gebeld met een fokker maar die zegt dat je altijd een blaffer er tussen kunt treffen, over het ras kon ze in het algemeen niet iets duidelijks over dit onderwerp vertellen en adviseerde mij op forums te kijken. Op internet kan ik ook weinig vinden hierover! Wie helpt mij verder? Blaft het minder dan bijv. Een malteser? x.png

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

In principe is (mijns inziens) geen enkele hond een blaffer.  Dat heeft te maken met opvoeding.

De Bolonka volgens mij mode aan het worden; daardoor wordt er heel veel geld voor gevraagd en ontstaan er ook onbetrouwbare fokkers die moeilijk te herkennen zijn.

honden page profiel woudiawoudia

Hoe zorg je er dan voor dat je hond niet blaft en joeltj als je even weg bent? Of deze hondjes in de mode zijn, geen idee...ik vind ze er schattig uit zien

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Hoe zorg je er dan voor dat je hond niet blaft en joeltj als je even weg bent? Of deze hondjes in de mode zijn, geen idee...ik vind ze er schattig uit zien "

Het alleen zijn goed aanleren? Dus beginnen met per minuut opbouwen binnenshuis en daarna buitenshuis.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Je moet een hond wel goed leren alleen zijn. Sommige honden zijn hier heel makkelijk mee, sommige honden niet. Er zijn honden die onophoudelijk gaan blaffen wanneer ze alleen zijn omdat ze dit niet aangeleerd is. Het hangt er dus maar net vanaf hoe makkelijk/moeilijk je hond hiermee is en hoeveel tijd je er zelf in steekt om het aan te leren.  

honden page profiel woudiawoudia

Dus het helemaal niets met het ras te maken? Een labrador of Franse buldog blaft vlg mij echt minder dan een yorkshire terrier, staat ook op internet... 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Dus het helemaal niets met het ras te maken? Een labrador of Franse buldog blaft vlg mij echt minder dan een yorkshire terrier, staat ook op internet...  "

Ja, dat staat op internet. Maar moet je alles geloven wat op internet staat?

Ik heb vroeger een maltezer gehad die niet eens wist hoe die moest blaffen, nu heb ik een maltezer waarvoor je oordopjes in moet doen.

Geen enkele hond is hetzelfde, natuurlijk zal het ene ras iets meer blaffen dan het andere ras. Maar wil je niet dat ie onnodig blaft, dan zul je erop moeten trainen met het niet blaffen.

 

honden page profiel woudiawoudia

Ja, ik begrijp het... Maar is de Bolonka Zwetna een soort die bekend is om het blaffen? 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Blaffen is meestal niet ras gebonden.

Helemaal joelen en blaffen als je niet thuis bent, heeft vooral te maken met verlatingsangst/niet alleen kunnen zijn.

 

Dus je kan best een Bolonka Zwetna hebben die nooit blaft als je er bij bent.

Maar wel continue blaft als hij alleen thuis moet zijn.

En dat geldt voor alle rassen die er zijn.

Volgende forumvraag: Kato - ruim 8.5 maand
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^