Vrouw maakt pup onnodig angstig

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Nicole & KaylaNicole & Kayla

honden foto van Nicole & Kayla

" Ik vind het hele “mijn hond is een mietje als hij een andere hond niet afsnauwt” maar raar. Voor je het weet is er weer een losgeslagen Mechelaar kinderen dood aan het bijten op een schoolplein. Want het is gelukkig geen mietje. 
 
Nee, goed bezig.  "

Heb je nog wat popcorn Maaike,ik lust ook wel een beetjelaughing

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Met mijn inmiddels overleden hond ging ik naar een cursus waar de pups voor de les even samen in een paardenbak mochten spelen. Alleen de pups die dit leuk vonden mochten in de bak de wat angstige pups deden niet mee, er werd dus rekening met angstige pups gehouden. Bij de cursus waar ik met mijn kleine hond ben geweest mochten de pups niet samen los spelen die cursus was vooral gericht op de relatie tussen de baas en pup.  "

Bij de puppencursus van Elsa (is nu 10 mnd) gingen de pupjes in het begin samen spelen. De trainster wees ons op de signalen en leerde ons in te grijpen als je pup te ver ging. Angstige pups bleven meestal zelf staan kijken en deden niet mee aan het geweld. Elsa zocht die vaak tussendoor voorzichtig op om te proberen die ook mee te laten doen; rustig en voorzichtig. Daar werd ze zeer voor geprezen. Ze las namelijk de lichaamstaal van die pups.

 

De inimini pup die er ook was, een mini Teckel, moest juist opgetild worden om te voorkomen dat die te ruw benaderd werd. Nadat verschillende rustige pups onder strakke begeleiding hadden kennis gemaakt met dat kleintje dat in je hand pastte, was Elsa de enige die er mee mocht 'spelen'. Elsa ging namelijk naar het beestje toe tijgeren, bleef dan doodstil liggen en liet hem over haar heen kruipen. Geen groot gevaar op letsel dus. Door die acties van haar kreeg ze een 10 voor sociaal gedrag.

 

Aan TS:

Jouw pup dramt door, negeert signalen, wil alleen maar wild spelen. Als Elsa een 10 kreeg.. wat zou jouw pup dan krijgen op die hondenschool??

honden foto van Maaike en Joep, Lizzy en Bam

" Heb je nog wat popcorn Maaike,ik lust ook wel een beetje "

Ik stuur het naar, je op. wink

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

Mag hopen dat ik TS en zijn hond nooit tref....

honden page profiel Nicole & KaylaNicole & Kayla

honden foto van Nicole & Kayla

" Ik stuur het naar, je op.  "

laughinglaughinglaughing

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Ik zou in dit geval mijn pup ook niet optillen..maarrr jou hond ging blijkbaar te ver, jij had je hond terug moeten halen en zijn had jou hond moeten weghalen, dan hoef je niet te tillen.

 

Met kleine hondjes en grote honden , snap ik wel, maaar ik ben meer van...laat het niet zo ver komen, honden moeten het niet oplossen, de baasjes moeten het oplossen. Zo voorkom je ook hondengevechten.

 

Mijn hond wil niet spelen, hij is oud en vind het te druk, toch hangen er regelmatig honden om zijn nek, op hem (met zijn oude rug), ik jaag die hond weg, of ik blok de hond.

 

Mijn hond weet dat ik het voor hem op los, en hij is daar heel blij mee, geen stress, geen opwinding, heerlijk rustig.

 

Zo zouden alle baasjes moeten doen, te beginnen met puppy's uit elkaar halen als het te ver gaat, als je er nu geen oog voor hebt dan is dat echt een ding wat je moet gaan leren.. echt ik vind dat heel belangrijk, ik zeg het niet om je te beledigen, want het hele idee, laat ze het maar oplossen is echt zo ouderwets, je kan er vanuit gaan als honden het zelf moeten oplossen dat het een keer fout gaat, dus baasjes, los het zelf op, hoe oud ze ook zijn.

honden page profiel Nicole & KaylaNicole & Kayla

honden foto van Nicole & Kayla

Ik laat het mijn hond ook nooit zelf uitzoeken...als er gespeeld wordt en ik vind het er te wild of niet eerlijk aan toegaan haal ik haar uit die situatie,ik lijn haar aan en ga weg.

 

Omdat ik dit altijd,van pup af aan,gedaan heb komt ze als ze het niet meer leuk vindt uit haarzelf steun bij mij zoeken door mat haar flank tegen me aan te leunen,dan lijn ik haar aan en ga weg.

 

Game over.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Nee hoor ik geef die vrouw groot gelijk, als jij niet ziet dat jouw pup te hard met haar pup om gaat...ja dan moet ze er zelf iets aan veranderen hè.
De gehele situatie zal vast voor jouw pup leuk zijn...maar niet voor die andere pup.

Als je je hond normaal optilt,zonder al gillend en/of paniekerig te doen, is er niks mis mee.

 

 

Ik kan je vertellen dat een pup/hond die te vaak en te lang speelt met een andere hond die niet goed weet wat zijn/haar grenzen horen te zijn en maar door gaat en door gaat,dat je er dan in ieder geval geen leuke hond aan overhoudt.Die wordt op een gegeven moment onzeker en gaat dan ook nog uitvallen naar andere honden.
Heel goed van die vrouw dat ze daar niet voor kiest wink

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ik vind dat je je niet zo druk moet maken, over hoe een onbekende vrouw haar pup opvoedt.

Zelfs al maakt ze er een mietje van, dat is haar eigen zaak.

 

Het beste is, je gewoon met je eigen hond bezighouden toch.

En zorgen dat ze sociaal blijft en geen opdringerige hork wordt, omdat ze altijd alles zelf heeft mogen/moeten uitzoeken.

 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Ik heb niet alles gelezen en misschien overdreef die vrouw wel, kan best.

Maar ik zie toch heel dikwijls dat mensen denken dat hun honden "spelen" met een andere hond, terwijl ik zie dat hun hond de ander gewoon aan't pesten is: er achteraan jagen, omver lopen, enz.

Veel mensen hebben een hond maar kennen, spijtig genoeg, niks van hondengedrag.

 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Je weet toch wel (en dat bedoelt Maart ook), dat pups nooit gewoon spelen? Het is altijd bedoeld om de rangorde te vestigen of bevestigen. "

Dringend tijd dat jij, samen met Malinois,  een cursus gaat volgen over hondengedrag.

Wat jij beweert is al meer dan 20 jaar achterhaald.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

"  
Ja daar heb ik wel mee te maken. Want ik ga ook met mijn hond trainen en ik heb in het verleden ook getraind met Mechelaars en nog nooit ergens meegemaakt dat iemand zijn/haar pup moest optillen. Ik weet dat het altijd werd gezegd dat je dat juist NIET moet doen, vandaar. "

Dat klopt. Vroeger dacht men dat je honden bang maakt als je ze steunt tijdens angst.

 

Nu weten we dat een hond niets leert als hij bang ia en mogen we hem uit de situatie die angst oplevert halen, of hem steunen.

honden page profiel Len@ en Jazz[email protected] en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

"  
Ach heb je er ook al zo'n mietje van gemaakt. "

Ga je lekker??

 

Onze dochter had 1 hond ik 2 waarvan een spaniel.

De spaniel beet nooit van zich af bij niet 1 hond.

Ook bij die van onze dochter niet.

Ik zei er wat van.

Haar 1e reactie was laten ze het zelf uitzoeken.

Pardon..de zwakkere kan dat niet dus ik grijp in.

 

Nu heeft zij 2 honden en ik 1.

Deze hond nu laat zich ook opjagen door haar 2e puberhond.

Het heeft wat woorden gekost maar ze zag het zelf ook in.

En grijpt nu eerder in en ik zeker.

 

 

Trouwens..ik wil even zeggen dat ik niet alle berichten heb gelezen..maar als ik jou tegen kom met je hond loop ik snel een blokje om.

Ik til.mijn hond niet op maar bescherm hem wel(40cm

honden page profiel Len@ en Jazz[email protected] en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

" Heb je nog wat popcorn Maaike,ik lust ook wel een beetje "

Ik wil ook wel wat..de zoute graagwink

honden page profiel PtjePtje

honden foto van Ptje

Ik heb ook 2 mietjes. Die mogen niet eens van mij bij andere honden in de buurt komen.:D 

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

"  
Dat was het dus, die pup ging het spel niet aan met mijn pup. Het viel me meteen op hoe teruggetrokken die pup was en niet wou spelen. "

Hier zeg je het.

De pup ging het spel niet aan.

Op dat moment had jij je hond onmiddellijk moeten weg halen.

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

Ik zou dat ook gedaan hebben, hoor. Dit is zeer afhankelijk van de situatie. Zo heb ik al eens gezien dat iemand vanaf ze een andere hond zag naderen haar kleine pup meteen op de arm nam... dat moet nou ook weer niet.. Gewoon normaal doen en in deze situatie had jij je hond niet te bruut moeten laten spelen ( bedoel ik niet beledigend, je doet het met de beste bedoelingen en je kent je eigen hond en vertrouwt haar maar die vrouw kent haar niet) ze liet de pup gewoon zien dat ze er is voor hem, een pup hoeft dit niet alleen op te lossen... Toen Raiko klein was liet ik het hem ook eens alleen oplossen omdat de andere eigenaar dat zei en zogezegd veel kennis had... Zou ik nu mooi antwoorden en Raiko dus wel steunen, want dat is wat ze hier doet, steunen. Ik til nu zelf mijn volwassen hond op als ik dat nodig vind (met een herder is dat moeilijker hihi) kan me niet schelen wat anderen daarvan denken. Als ik dat nodig vind doe ik dat (gebeurt bvb bij een losloper die ik niet vertrouw en die niet luistert als ik hem wegjaag) 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Mijn pup was als de dood voor honden. Heb zelfs bij de cursus geleerd dat ik haar gewoon op mag pakken, of eigenlijk zelfs moet! Je hoort je hond te steunen. Honden die niet bij elkaar in een roedel zitten hoor je het sowieso al nooit maar te laten uit zoeken. Altijd dus opgetild. Inmiddels 2 maand later loopt mevrouw los door het bos langs alle honden heen. Is er een te drukke hond waar ze soms nog bang voor is, dan rent ze naar me toe en til ik haar op en blijf ik stil staan om te laten zien dat er niks is. Inmiddels speelt ze zelfs met andere honden. Hoe extreen bang ze was en hoe goed ze het nu doet. En dat terwijl ik haar optilde.

honden page profiel team Shadowteam Shadow

honden foto van team Shadow

Ik had een wat onzeker pupje. Als hij bang was dan vluchtte hij weg. Ik, toen 15 jaar oud, had nog niet het inzicht om me dit te realiseren. Hierdoor greep ik pas in, als het echt uit de hand liep. Ik fotografeer ook graag en hoop hiermee een wat duidelijker beeld te creëren voor je.

Op cursus hadden wij een rottweiler. Veel te groot, te lomp en te speels voor mijn pup (Shadow). Ik zag dat niet, dus ik liet het gaan.

Uiteindelijk beet mijn hond van zich.Maar het mocht niet baten. De andere hond ging door en mijn hond is weggevlucht. Vanaf dat moment heb ik deze twee niet meer laten spelen. Terwijl met een stabiele / rustigere honden ging het wel goed.Tot het moment dat Shadow zijn zelfvertrouwen toenam. Maar doordat ik soms te laat signalen van hem oppikte, heb ik 2 jaar lang keihard moeten werken. Shadow ging namelijk zelf dingen oplossen, tot het moment dat hij dacht dat de aanval de beste verdediging was (mede gestuurd door veranderde hormonen). Maar nooit en te nimmer wil ik dat mijn hond het zelf wel gaat oplossen. Op het moment dat hij een waarschuwing geeft naar een andere hond bij onwenselijk gedrag, kijkt hij naar mij. Op het moment dat ik optijd in grijp is er niets aan de hand, ben ik te laat dan heb ik een vechtpartij. Maar op het moment dat een onzekere of minder sterke hond aangeeft dat het te ruw gaat, grijp alsjeblieft in. Het voorkomt heel veel ellende.

honden page profiel AnnewilAnnewil

Tjee, ik heb helaas nog geen pup. Maar als ik dit lees gaat het nog leuk worden. Dit is toch de omgekeerde wereld hoor! Je ziet dat de pup en vrouw niet op hun gemak zijn met jouw pup, dan hoor jij je hond toch terug te roepen? Had die mevrouw haar pup niet hoeven op te tillen en was deze hele discussie niet nodig geweest. 

 

honden page profiel Len@ en Jazz[email protected] en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Team Shadow phoe je fotos zien er echt niet fijn uit.surprised

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Team Shadow phoe je fotos zien er echt niet fijn uit. "

Ik schrik er ook van.

honden page profiel jolanda, puk en jack .jolanda, puk en jack .

honden foto van jolanda, puk en jack .

Een straat verderop bij ons in het dorp had een man ook een mechelaar.  Die dacht precies als jij . Ik heb toen een duitse herder van  ong 8 mnd oud,  zijn hond was iets ouder . Wat begon met snuffelen ging al heel snel over in asociaal/aanvallend gedrag omdat ik mijn hond niet wilde los maken volgens hem . Daarna heeft hij Shadow nog 3x  aan gevallen . Dan riep ik al naar hem dat hij hem aan de riem moest doen . Maar nee hoor want ik moest de mijne maar los laten zodat ze het " onderling " konden oplossen .

Altijd ging ik tussenbeide staan .

Altijd beschermde  ik shadow.

Wat een bijtwond op leverde. 

Shadow was voor de rest van zijn leven verpest ...of liever gezegd ik .....

Zodra ik een mechelaar zie krijg ik het al op me heupen . cry

 Dat door mensen als jij die vinden dat de honden het maar onderling moeten oplossen.  

 

honden page profiel BrigitteBrigitte

honden foto van Brigitte

" Team Shadow phoe je fotos zien er echt niet fijn uit. "
 

Wel een mooie visuele voorstelling. Hopelijk ziet TS nu wat er bedoeld wordt.

honden page profiel floortjefloortje

honden foto van floortje

Ik volg even, maar vind ook dat je je pup zeker op mag tillen.

honden page profiel Len@ en Jazz[email protected] en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

"  

Wel een mooie visuele voorstelling. Hopelijk ziet TS nu wat er bedoeld wordt. "

Hoop ik ook.

En of t.s. op 1 of andere hondenschool zit.

En of t.s.hier nog eens wat normaler op kan reageren.

Of helemaal niets meer zegt nu.

 

Je kunt het ook omdraaien,wat als een andere hond dit bij jou hond doet,hoe ga je dat oplossen,niet optillen,hoe dan wel vraag ik me af.

honden foto van Maaike en Joep, Lizzy en Bam

Ts is niet meer geweest. Maar heeft er waarschijnlijk ook niks van opgepikt. 

 

Popcorn is op. Tijd om naar bed te gaan. laughing

honden page profiel Liesbeth en de teckelbendeLiesbeth en de teckelbendegoedgekeurde fokker

honden foto van Liesbeth en de teckelbende

Tuurlijk yoh! Honden lossen alles wel lekker zelf op! Daardoor is het hondje van mijn moeder ook doodgebeten! Denk dat ze niet dezelfde taal blafte.. yell

 

Serieus... voed je pup op, ga zelf op cursus! Leer je in in hondentaal!! Want de enige hond van deze 2 dat ik later als bedreiging zou zien is de jouwe!! 

 

Jouw pup leert dat omver lopen mag, grenzen niet gerespecteerd moeten worden, snauwen mag, opdringen mag EN dat baasje niet helpt dus ze het zelf maar moet doen!! 

 

Terwijl die andere leert in een conflict zich terug te trekken want die baas is WEL te vertrouwen!! 

 

Mag je 1 x raden welke pup er dan het gevaar is!? 

 

En ik kom liever maart met der volwassen mechels tegen, dan jou met die pup als je zo opvoed! Tjeezes... 

honden page profiel DezeNaamDezeNaam

honden foto van DezeNaam

Ach en jij hebt je ‘hond verpest’ door er een van een onbetrouwbare fokker te kopen en de pup achteraf heel wat gebreken leek te hebben...

Deze vrouw zorgt ten minste voor haar pup, maar loop nu maar gewoon stoer te doen natuurlijk.. (Oops ik zie net dat er ondertussen blijkbaar al even niet meer gereageerd is door TS, had enkel de eerste pagina gelezen.)

honden page profiel AizenAizen

honden foto van Aizen

Jij had gewoon jou pup weg moeten halen uit die situatie. Wij moesten op de puppy cursus juist de hondjes die druk waren even optillen voor de time out of weg halen uit de situatie de pup moet leren dat die niet zo ruw mag spelen. Jij bent toch echt de gene die nu fout zit in deze situatie.

pagina 4 van 5 12 3 45
Volgende forumvraag: Broodfokpups bevrijd
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^