Mede eigenaar / co-owner / delen hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ClabakClabak

honden foto van Clabak

Ik heb een vraag en ik weet niet zeker of ik hier in het juiste subforum ben, maar ik hoop dat dit goed is.

Ik heb een ontzettend lief, vrolijk hondje van bijna 7 (een Boomer), die heel moeilijk alleen kan zijn (andere dieren helpen een beetje, maar niet voldoende - sinds ik een kat heb gilt hij het niet meer uit, maar als hondenvriendjes logeren dan blaffen zij vrolijk met hem mee ipv hem rustig te krijgen). Ik heb nu een drukker leven dan ik had toen ik hem aanschafte en ik vind het ontzettend naar voor hem dat hij zoveel stress heeft, de dagen dat ik werk. 

Ik wil hem niet wegdoen, maar ben wel op zoek naar iemand die hem enkele dagen in de week als mede eigenaar in huis neemt. Ik ben al meerdere maanden op zoek naar gewoon een oppas via verschillende internetsites, maar op de een of andere reden is dat vooralsnog nog steeds niet gelukt.

Ik weet eigenlijk niet waar ik mensen kan vinden die interesse hebben in het delen van een hond (in de Amsterdamse Pijp...). Ik zou ook graag horen of iemand hier ervaring mee heeft? Of misschien heeft iemand die dit leest interesse, in dat geval hoor ik het natuurlijk ook graag (foto's staan op mijn profiel).

 

 

 

 

 

 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Mede-eigenaar, bedoel je dan ook het samen delen van de kosten?

Zoniet, heb je al eens gekeken op www.oopoeh.nl ?

honden page profiel ClabakClabak

honden foto van Clabak

Hoi Jantien,

Dat is afhankelijk van hoe de andere persoon het co-eigenaarschap opvat. :) In principe hoeft natuurlijk niets.

Oopoeh.nl is een site waar ik inderdaad ook bekend mee ben, maar waar ook (nog) niets is uitgerold. Bedankt voor de tip natuurlijk. :D

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Wat voor dagen /tijden zoek je opvang?

Moet het gratis zijn of geef je wel enige vergoeding(hoeft geen mega bedrag te zijn)

Wat verwacht je van de co ouder/oppas?

honden page profiel ClabakClabak

honden foto van Clabak

Lola&Jojo:

Dank voor die link, die kende ik nog niet. :) Echter, ik kan de bedragen die gevraagd worden om op honden te passen niet opbrengen, wat ik graag wil is een wederkerige dienst waar alle partijen blij van worden; de ander het gezelschap en de liefde van mijn hondje en ik de wetenschap dat er goed voor hem gezorgd wordt en hij zoveel mogelijk stressvrij is. :)

 

Roos:

De dagen zijn in overleg, maar ik zou erg blij zijn als iemand maandag, dinsdag en woensdag voor hem kon zorgen (wanneer iemand het leuk vind kan het ook compleet 50/50 met een gedeelte van de donderdag erbij), maar alles in overleg natuurlijk. Ik heb niet het inkomen om een vergoeding te kunnen geven, vandaar dat het mij nu ook om een mede eigenaar gaat - ik betaal de kosten voor de hond, maar zij zijn ook eigenaar en hoeven dus bijv. de dierenarts e.d. niet te betalen.

Wat ik verwacht is dat iemand mijn hondje de aandacht en verzorging geeft die hij nodig heeft. That's it; zoals ik schreef, het is de bedoeling dat we de hond zelf delen. Maar ik houd van goede communicatie en ben vrij makkelijk: alles kan in overleg, dus zoals ik het zie zal het mede eigenaarschap er bij de ene geinteresseerde er misschien anders uitzien dan bij de ander. :)

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Je ziet na een scheiding wel eens dat baasjes de hond om de beurt een paar dagen hebben. Dat kan heel goed gaan als de communicatie goed is.

 

Succes hoor.

honden page profiel Hannah & JuneHannah & Junegoedgekeurde fokker

honden foto van Hannah & June

Misschien kan je een briefje ophangen bij seniorenwoningen in de buurt. Daar zijn huisdieren over het algemeen wel toegestaan. Ik kan me voorstellen dat daar mensen wonen die geen hond meer kunnen hebben omdat ze de volledige zorg niet kunnen dragen maar wel graag op een hondje passen. Zeker omdat het hier om een klein en niet te sterk hondje gaat lijkt me dat wel haalbaar.

Ook een briefje in de supermarkt kan wellicht wat opleveren.

honden page profiel MitaMita

honden foto van Mita

Ik snap wat je wilt maar ik denk niet dat het makkelijk is om zo iemand te vinden. En hoewel ik er echt bewust voor kies om honden te houden én ze mijn hele leven beter maken, is de dag dat ik serieus twijfel of ik ze genoeg kan bieden ook meteen de dag dat ik een nieuwe plek voor de ga zoeken. 

 

Je kan zoveel advertenties plaatsen als je wilt, misschien komen er wat reacties waar je de komende maanden mee vooruit kan. Maar wie wil er nou echt al zijn dagelijkse/wekelijkse/maandelijkse plannen elke keer aanpassen aan een hond die niet van zichzelf is. 

 

Het aller eerlijkst lijkt het me te kijken naar wat jij kan geven en wat de hond nodig heeft. Als je daarbij teveel op anderen moet rekenen, dan vind ik dat voor allebei niet eerlijk. Hoe lekker zit jij op je werk als Laura al een keer eerder af heeft gezegd en het weer mooi weer is?  Laura wil waarschijnlijk zwemmen, op het terras gaan zitten etc etc.  En jij zit je nog steeds zorgen te maken. 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Hoe ga je dan om met beslissingen, zoals holistisch behandelen of regulier, vers vlees of brokken, opvoeding, en stel dat de hond ziek word en er zijn verschillende behandelingen, wie maakt dan de eindbeslissing.

Stel jij vind de hond ziek genoeg om in te laten slapen, het andere baasje niet.

En ga je dat dan op papier zetten, op wiens naam word de hond gezet.

Allemaal belangrijke dingen als je eens onenigheid hebt.

Het is voor mij dan oppassen voor de redelijk bedrag, of samen echt eigenaar zijn van de hond.

Dat zijn wel dingen die je heel goed moet door gaan spreken.

 

 

 

honden page profiel Hannah & JuneHannah & Junegoedgekeurde fokker

honden foto van Hannah & June

Ik zou dan denk ik ook voor de oplossing gaan dat je zelf de kosten draagt (als dat in jouw situatie mogelijk is natuurlijk). Er is denk ik echt wel iemand te vinden (bijvoorbeeld een ouder iemand) die om welke reden dan ook (bijvoorbeeld de kosten) geen eigen hond kan hebben maar wel graag gezelschap heeft van een hond. Ik zou dat graag doen als ik bijvoorbeeld te oud zou zijn om een eigen hond aan te schaffen.

 

Wie zoekt zal vinden

honden page profiel AnnewilAnnewil

Hey, ik denk juist dat er best heel wat mensen zijn die graag een hondje willen "delen". Die graag de weekenden vrij willen zijn van verplichtingen en daarom geen hond aanschaffen. Vooral ouderen die niet alle zorg op zich kunnen nemen en kosten maar wel graag overdag gezelschap willen hebben. Toch een blaadje bij de supermarkt ophangen.... Heel veel succes!

honden page profiel PyreneePyrenee

honden foto van Pyrenee

Ik heb een oppashond, misschien is dat een idee?

 

de hond is van de baasjes en 1 a 2 dagen in de week haal ik hem op en breng hem terug. weer of geen weer. Ik heb een paar dagen een hond en hun worden even ontlast (slecht lichaam). Het zijn vaste dagen, en als ze een keer weg willen ofzo dan bellen ze mij op en vaak neme ik hem dan een weekendje of een weekje. 

 

maar het is en blijft hun hond; qua financiën en qua beslissingen. Ik betaal niks, maar kan hem vaak wel halen wanneer in wil.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^