Hond poept en plast op de bank!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ElineEline

Onze pup van 7 maand is al zindelijk sinds ze 3.5 maand is. Ze is krantzindelijk gemaakt bij de fokker. Dit is een groot probleem geweest en soms nog ze poept en plast op elk kleedje. We hebben het vloerkleed al weg gegooid. Snachts poept en plast ze wel eens op de bank. Nu dacht ik vannacht ik ga er op tijd uit om het voor te zijn ik heb haar uit gelaten ze plaste iets en ik kom smorgens beneden en ze heeft op de bank gepoept en geplast. Soms gaat het ook maanden goed en dan weer niet. Dus dan bouw je het snachts af en gaat het een maanden goed en dan weer niet. Plus ze blaft de rest van de nacht als je weer naar boven gaat. Nu kan ik haar in de gang leggen snachts en als we weg zijn maar dit is een hele kleine ruimte. Hoe leer ik haar dit in godsnaam af? We hebben een leren bank en we maken hem dan heel goed schoon met o.a azijn, aan de geur zal het dus niet liggen. Nu kan ik tegen bescherming van de bank een kleedje erop leggen maar dan vrees ik helemaal dat ze er gewoon op gaat plassen en poepen. Ik wil niet dat ze de bank als toilet gaat zien

honden page profiel Jamie, Nia&FfionJamie, Nia&Ffion

S'nachts geen toegang geven tot de bank? Door haar ergens anders te laten of als dat niet mogelijk is de bank te blokkeren zodat ze er niet op kan? 

Ik heb een puppy play ren die ik ook gebruik in de lengte voor dat soort dingen. 

honden foto van Maaike en Joep, Lizzy, Bam en Harry

Als ik toch ooit een reden heb gezien voor een benchtraining dan is dit het wel... heb je daar wel eens aan gedacht? Want in tegenstelling tot wat sommige mensen hier op het forum roepen is dat helemaal niet zielig.

honden page profiel ElineEline

Ik heb een ren, dus dat is Een mogelijkheid. Ik heb alleen het idee dat ze zelf geen idee heeft dat het niet mag. Ze plast verder nooit in ergens anders in huis, alleen de bank. Het nadeel Is dat we er nooit bij zijn. 

 

Bench ben ik zelf geen fan van, ik vind dat zelf het weg stoppen van een probleem ipv het oplossen ervan. Daarnaast loopt er nog een hond los dus vind dat ook niet wat als er dan 1 in de bench moet. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ik denk dat ze  misschien onzindelijk is omdat ze alleen is 's nachts?

Dat ze er dus moeite mee heeft alleen te zijn?

Ook omdat je zegt dat ze de rest  am de nacht blijft blaffen.

 

honden page profiel ElineEline

" Ik denk dat ze  misschien onzindelijk is omdat ze alleen is 's nachts?
Dat ze er dus moeite mee heeft alleen te zijn?
Ook omdat je zegt dat ze de rest  am de nacht blijft blaffen.
  "

 Ze blafte alleen vannacht omdat ik eruit ging en ze daarna niet meer wilde slapen. Normaal blaft ze niet. Ik denk ook niet dat het alleen zijn het probleem is want Afgelopen maand deed ze dit helemaal niet en deze maand bijv 3dagen achter elkaar en dan weer een hele tijd niet. Het is erg lastig. Ik heb haar wel eens meegenomen naar boven, dan hoor ik het als ze wakker wordt, maar ze is heel onrustig als ze op een andere plek moet slapen. 

honden page profiel Jamie, Nia&FfionJamie, Nia&Ffion

Ieder zijn ding natuurlijk. Nia (8mnd oud) en Ffion (4mnd oud) slapen allebei in hun eigen bench s'nachts bij ons op de slaapkamer. Ik heb dat nooit als weg stoppen van problemen gezien maar als het voorkomen van problemen.

Nia rent elke nacht als het bed tijd is naar haar bench toe, ze weet gewoon dat dit haar plekje is om s'nachts lekker te slapen. Nu zou zij inmiddels denk ik wel oud genoeg zijn om ook buiten de bench te vertrouwen te zijn..maar dit is inmiddels haar plekje dat ik haar er geen plezier mee zou doen om het te veranderen.

Enfin. Ik zou gewoon het playren in de lengte voor de bank zetten oid om deze gewoon onbeschikbaar te maken als ze alleen is. Blijkbaar denkt ze dat het daar mag. 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Ik gok er toch op dat ze niet echt graag alleen zit.

Kan zijn dat ze door een bepaald geluid s'nachts opeens heel onzeker wordt en daardoor begint te stress plassen en poepen.

 

Is ook logisch dat een hond een tijdje moet wennen aan een nieuwe slaapplek. Maar meestal is dat over na 2 nachten.

honden page profiel ElineEline

" Ik gok er toch op dat ze niet echt graag alleen zit.
Kan zijn dat ze door een bepaald geluid s'nachts opeens heel onzeker wordt en daardoor begint te stress plassen en poepen.
 
Is ook logisch dat een hond een tijdje moet wennen aan een nieuwe slaapplek. Maar meestal is dat over na 2 nachten. "

 Ik zou het eens filmen. Ze mag best boven slapen. Heb haar al meerdere keren mee genomen maar ze blijft janken voor de trap dat ze na beneden wil. Dan breng ik haar naar beneden en gaat ze op haar kussen liggen. 1 keer viel sneeuw van het dak en toen was ze inderdaad echt bang, ik hoorde haar janken en ze had haar staart tussen de benen, toen nam ik haar mee naar boven en ging ze wel gelijk liggen slapen.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Ik heb een keer wat gelezen over bubbeltjes plastic op de bank leggen of aluminiumfolie. Maar dan moeten ze er niet van gaan eten......

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Is de gang kleine dan een bench ? Maak daar savonds een bed op voor je hond, na een paar nachtjes is ze er aan gewend....misschien is het even doorzetten, dat ze dan slaapplek straks ook als prettig ervaart, niet te groot en toch geen bench...

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

"Soms gaat het ook maanden goed en dan weer niet. Dus dan bouw je het s'nachts af en gaat het een maanden goed en dan weer niet."



Dat kan wel kloppen hoor, een hond gaat de eerste 2 levensjaren door meerdere angstfases.Wat kan betekenen dat er opeens (weer) gedrag kan ontstaan wat er eerst niet (meer) was.
Meestal duurt een angstfase van een paar dagen tot 2 wkn (wisselt per angstfase), in de tijd help je je hond het best door er voor haar te zijn en dan weer mee te nemen naar de slaapkamer of zelf tijdelijk beneden slaapt om die angstfase te overbruggen en zij zich weer veilig voelt.


 

Volgende forumvraag: Advies gedragstherapeut
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^