Vlooien

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Hoi allemaal,

Is er iemand die nog een magische tip heeft tegen vlooien? Wij hebben hier voor m'n gevoel echt alles geprobeerd.

- Advantage pipet
- Bolfo pipet
- Beaphar pillen/vlooienband/shampoo
- Lavendelolie
- Teatree olie

Nooit tegelijk, altijd een andere pas geprobeerd als de eerste na een maand niet bleek te werken.
Daarnaast altijd de omgeving gesprayd. Toen we het vlooienprobleem nog steeds niet onder controle wisten te krijgen hebben we een verdelger gebeld. De hond is 2 maanden met mijn ouders naar Italie vertrokken en helemaal vlovrij thuisgekomen (de beaphar shampoo roeit alle vlooien uit, maar werkt maar kort). Binnen twee weken zat hij (ondanks doorbehandelen) weer onder de vlooien. Weer een verdelger gebeld om te zeggen dat de vlooien in huis niet dood gingen. Toen is er met een ander middel gesprayd. Ook weer de hond helemaal vlovrij gemaakt met dat shampoo-vergif, maar je raad het al: de vlooien blijven.

We hebben een schoon huis (behalve wanneer de verdelger is geweest want dan mag je dus zolang dat spul werkt niet stofzuigen of dweilen :'( )

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Java heeft een keer vlooien gehad en kreeg toen Stronghold van de dierenarts. Daarna geen vlo meer gezien. 

Nu draagt zij in het seizoen gewoon een Seresto band en dat werkt hier ook goed.

 

Heb je dieren aan huis? Een grote tuin?

honden page profiel SyntaraSyntara

honden foto van Syntara

Wat bij ons werkte toen we een vlooienplaag hadden, was voor de dieren Stronghold, voor de omgeving Indoor X, vooral ook in alle kieren spuiten. Ook dagelijks de honden uitkammen met een vlooienkammetje (maar dat hangt van de vacht af hoe goed dat gaat).

 

Verder hebben wij dagelijks gestofzuigd, vooral ook de bank en alle hoekjes en kieren. In de stofzuigerzak hebben we ook antivlooienmiddel gespoten en we hebben de stofzuiger na het stofzuigen altijd buiten in het tuinhuis gezet.  

 

Dan hebben we ook nog alle hondenmanden en dekentjes weggehaald, warm uitgewassen en dan vervangen door handdoeken. Deze handdoeken hebben we dagelijks vervangen door nieuwe en dan elke keer meteen gewassen. 

Volgende forumvraag: Tic Clip tegen vlooien en teken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^