Franse bulldog 7 maanden poept in honde nmand

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel FranseBulldogGFranseBulldogG

Beste, 

 

Wij hebben een franse bulldog van bijna 8 maanden.

Wij krijgen onze hond maar niet geheel gezindelijk.

Hij deed tot een maand geleden nog 1x in de week nog een plasje  in zijn bench. Dat is nu hopelijk voorbij. Maar sinds 2 weken poept hij ook in bench. Wij hebben bench weggedaan en een nieuwe mand gekocht. Maar hij dat heeft niet geholpen.

Het is nooit overdag maar altijd s avonds/ochtend. Is altijd een verrassing als ik beneden kom. 

Wij laten hem tussen 11 uur en 12 uur s avonds voor het laatst uit en dan om 7 uur s ochtends weer. 

Denken jullie dat hij het gewoon niet kan ophouden? 

Hoop dat iemand tips heeft of een kwestie van geduld? Maar met 8 maanden zal hij al zindelijk moeten/kunnen zijn toch? 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Het kan ook iets medisch zijn, of dat het met zijn voeding te maken heeft.

 

Als het alleen in de nacht is, als hij waarschijnlijk alleen is, kan het ook een teken zijn dat hij moeite heeft alleen te zijn.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Het kan ook liggen aan je voertijden. Hoe vaak en hoe laat voer je?

honden page profiel FranseBulldogGFranseBulldogG

@Sylvia. Hij krijgt 3x per dag Renske voeding. Hij poept overdag 3x per dag. Dus jij denkt dat het misschien helpt om hem op de slaapkamer te nemen? 

@Liz. Hij krijgt rond half 8, half 1 en half 6 eten. Hij krijgt de hoeveelheid van wat op de verpakking staat. In dit geval 3x 90 gram. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Zou je de hond op de slaapkamer willen ? Dan merk je dat de hond moet....zeven maanden, je zou naar twee x per dag kunnen gaan...smorgens eten en savonds half zes....wat je ook kan doen is...eens kijken naar specimal kvv...hier twee honden van 67 en 75 kilo, poepen alleen in de ochtend een x.....zelden meer, de kleinste wil nog wel eens een keer extra poepen maar dat is met de grote wandeling in de ochtend, meer niet, krijgen twee x per dag eten, smorgens en savonds.....ook de tijd die jij savonds aanhoudt krijgen ze hier in de avond, ongeveer half zes, Poepen niet meer in de avond en nacht.......hier krijgen de honden specimal...eend konijn kalkoen en zalm, meer niet, een snack meestal van gedroogde vis....harde drollen, zo om op te rapen en geen grote hoeveelheden....misschien eens een optie, het is echt niet duurder dan renske wat je geeft....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Mijn honden gaan, een ouder en een jonge hond, om acht uur plassen en dan smorgens tussen zes uur en half zeven weer plassen, de jongste wil dan om 8 uur poepen die tijd weet ik, de oudste poept smorgens niet, dat gebeurd tijdens de grote wandeling meestal kwart voor elf.....specimal misschien is het een optie voor je, ik woon in noordoost nederland, woon je in de buurt kan je eens uitproberen.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" @Sylvia. Hij krijgt 3x per dag Renske voeding. Hij poept overdag 3x per dag. Dus jij denkt dat het misschien helpt om hem op de slaapkamer te nemen? 
@Liz. Hij krijgt rond half 8, half 1 en half 6 eten. Hij krijgt de hoeveelheid van wat op de verpakking staat. In dit geval 3x 90 gram.  "

 Je houdt dus mensenetenstijden aan. Waarom de maaltijden niet beter verdelen over de dag? Met 8 maanden zou hij tweemaal daags moeten eten. 's Morgens na de wandeling en 's avonds na de laatste wandeling is wat ik doe. Half zes de laatste maaltijd is vrij vroeg.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Hier wordt ook net na vijven voor half zes eten gegeven....niets mis mee.....en smorgens tussen zes en half zeven...ook niets mis mee, tis maar wat je honden gewend zijn...

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Hier wordt ook net na vijven voor half zes eten gegeven....niets mis mee.....en smorgens tussen zes en half zeven...ook niets mis mee, tis maar wat je honden gewend zijn... "

 Maar jij hebt dan ook geen probleem met binnen poepen snachts. TS wel.

honden page profiel FranseBulldogGFranseBulldogG

Sorry ik ben er nog niet helemaal uit hoe ik moet reageren op een specifiek bericht.

Ok. Maar wat ik begrijp kan ik dus proberen om naar 2x  per dag over te gaan.  Ik dacht dat her niet zoveel uitmaakt omdat de hoeveelheid hetzelfde is. 

Wij hebben  voor Renske gekozen omdat wij ook een klein kind hebben rond lopen en wij ons niet prettig voelen met rauw. Kusjes geven likken en dergelijke. Maar anders was dat zeker een optie geweest. Om mij heen hoor ik alleen maar goede verhalen. 

Bedankt voor jullie reacties en het meedenken. 

@Liz dus jij geeft rond 7 uur s ochtends en dan weer om 12 uur s avonds eten? 

honden page profiel FranseBulldogGFranseBulldogG

Ow ja Willemijn, nee ik heb liever onze hond gewoon beneden maar als het de oplossing is om hem in de slaapkamer te doen dan sta ik daar denk ik wel voor open. Maar dan moet ik manlief nog wel overhalen ;)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Ow ja Willemijn, nee ik heb liever onze hond gewoon beneden maar als het de oplossing is om hem in de slaapkamer te doen dan sta ik daar denk ik wel voor open. Maar dan moet ik manlief nog wel overhalen ;-) "

 Als je de hygiene goed in acht neem, hoeven je kleine kinderen er niets mee te maken hebben als jij zorgt dat de hond apart eet....en na het eten even de bek schoonmaakt en de aanrecht , en bakken even ontsmet met azijn, wordt er niemand ziek...wat de slaapkamer betreft, dat hoef niet voor altijd te zijn, zodra het probleem is opgelost, rustig weer beneden laten slapen....

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

Niet iedere hond is met 7/8 maanden zindelijk. 

Het hoeft dus niet aan de voertijden of het voer te liggen. 

Sommige honden zijn gewoon wat later en soms zelfs pas met een jaar. 

 

Wat je kan proberen is tussendoor nog de wekker zetten, rond 4 uur ongeveer als hij dan al gekakt heeft ben je dus te laat en zet je hem nog een uur eerder. 

Tot je je hond voor bent. 

Tegen die tijd kan je gaan uitbreiden. 

Elke week een half uur of een uur later. 

Doet ie het weer in zn mand ga je een stapje terug. 

Vermoeiend maar het kan echt werken. 

 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Hier krijgen ze ook 2x maar wel smorgens om 8 uur en dan weer 6 uur. Ik denk als je van 3x naar 2 keer gaat, je je hond niet smorgens om 7 uur en savonds om 12 uur pas weer eten te geven. Hij is nu max 5 uur tussen zn volgende maaltijd gewend. Om dan opeens 17 uur later pas eten te geven lijkt mij geen goed idee. Als mijn honden na 11 uur nog aten, poepte ze snachts ook. Je kan inderdaad terug gaan op 2x.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" @Liz dus jij geeft rond 7 uur s ochtends en dan weer om 12 uur s avonds eten?  "

 Nee. Meestal om 8:00 en 23:00.

Maar met 10 maanden kan ik al wat rommelen met tijden. Ze gaat tussen 6:00 en 7:30 ergens uit. Maar de eerste en laatste ronde zijn dan ook.puur poep en plas rondjes. Wandelen doen we midden op de dag.

 

De tijden waarop je voert hebben wel invloed op de tijden dat je hond moet ontlasten. 

honden page profiel FranseBulldogGFranseBulldogG

Bedankt voor jullie reacties en het meedenken!!!

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^