Pup van 7 maanden kan ontlasting niet ophouden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

Dag iedereen 

 

Ik lees al een hele tijd mee en heb nu ook zelf even een profiel aangemaakt. 

 

Ik heb een vlinderhond van 7 maanden en hij is zindelijk op het occasionele drolletje na (gebeurt niet vaak en altijd op dezelfde plaats). Loki is getraind met peepads. Ik weet dat dit bij sommigen niet in de smaak valt om allerlei redenen, maar we hebben ervoor gekozen toen hij nog 10 weken was om hiermee te werken omdat onze voordeur niet werkte en we dus telkens door de kelder of het raam naar buiten moesten om hem buiten te laten. Dit 3 x per nacht was mij toch te veel gevraagd. Dat even terzijde, de pads liggen er nog steeds zodat loki een plasje kan doen terwijl ik douch voor ik hem uitlaat of gewoon als het nodig is. 

 

Hoewel hij altijd naar de peepad kan, houdt hij uit zichzelf meestal de plasjes op tot de volgende wandeling, dus blaascontrole is er wel. Alleen met ontlasting vraag ik me toch af of zijn situatie wel normaal is. Hij gaat meestal vrijwel meteen na het eten naar de pad, maar soms ook terwijl hij eet. Dan neemt hij even pauze en gaat eerst een drolletje leggen en komt dan terug om verder te eten. Op zich ook niet zo zorgwekkend, want de pad is er nu eenmaal altijd om te gebruiken. Maar ook op straat moet hij bijna altijd op een of andere ongepaste plaats, zoals midden op het voetpad of voor iemand zijn deur of oprit. Ik ruim alles op maar blijf het ongepast vinden. Soms geef ik hem teken dat het hier niet mag en lopen we nog een paar meter verder tot op een stukje gras. Hij laat zich dan meesleuren en plots moet hij niet meer. Als ik dan terugga, dan merk ik dat hij blijkbaar al poepend zich heeft laten meesleuren.

 

Heb ik gewoon een hond die geen reden ziet om het op te houden of zou er iets zijn?

 

Hopelijk kan iemand die mij hiermee helpen. 

 

 

Eventueel nuttige info:

- loki eet kvv, elke dag een andere smaak

- hij heeft 2 x per dag ontlasting, soms 3, altijd piepkleine drolletjes

- hij wandelt voor de eerste keer tussen 10 en 11 u (hij slaapt uit tot 10 u meestal...) 

- de andere wandelingen zijn gespreid over de dag: ongeveer rond 14 u, 19 u en 23 u

- als we laat opblijven dan maken we hem nog even wakker om op de peepad te gaan

- heeeeel soms moet hij 's nachts nog een keer ontlasten rond 3 u, maar sinds we 's avonds laat nog gaan wandelen eigenlijk niet meer. Uit schrik dat het toch nog eens voorvalt, slaapt hij nog steeds in een ren op de slaapkamer zodat ik hem hoor als er iets is.  

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Je hebt je hond geleerd om de behoefte binnen te doen, dus dat zal hij blijven doen als je 'm niet goed leert buiten te doen.

Wat betreft het poepen op voor jou vervelende plaatsen, gewoon opruimen en sporen wegwissen zoals je nu al doet. Meer kun je niet doen.

 

Verder vraag ik me af, door het vele poepen, of hij niet teveel of te vette kvv krijgt. 

 

Hoe vaak op een dag krijgt hij eten?

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

Hallo Ruby

Bedankt voor je snelle antwoord. Hij mag van mij binnen blijven gaan (op de pad), dat is niet het probleem. Ik vraag mij alleen af of hij het kàn ophouden of het niet wil ophouden. Ik vind het sneu om hem meters mee te sleuren terwijl hij zijn behoefte doet als hij het niet kan. Als hij het wel ka  maar niet wil, dan vind ik het ook weer niet zoveel gevraagd om een paar meter verder pas te gaan. 

 

Hij krijgt 100 g kvv per dag gespreid over 3 maaltijden. Vaak laat ik een lepeltje over om voor het slapengaan te geven, omdat hij de laatste tijd een paar keer gal gekotst heeft.

 

Loki krijgt elke dag een andere smaak kvv van verschillende merken. Hij krijgt degomeat, naturisten en Alaska. Soms ook barfmenu. Ik koop bijna alle smaken die ik kan vinden en geef minstens elke dag van de week iets anders, waarvan 1x vis en 1x pens. 

 

Hij krijgt ook gedroogde kip of eend als snoepjes en ik maak ook zelf gedroogde kvv-balletjes voor hem.

 

Nog ter info: hij weegt 2.5 kg

 

Edit: loki is niet te dik, ribbetjes goed voelbaar maar niet zichtbaar 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Is het niet gewoon een kwestie van niet weten waar het wel of niet kan? Plus binnen aangeleerd op de pad.

Voor een voordeur ofzo, zegt een hond niet zoveel, dat dat niet de beste plek is.

Sommige poepen alleen op gras,  de mijne deed het absoluut niet op de stoep, alleen op gras of in de struiken oid.

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

Hallo Santa

 

Inderdaad, daar heb ik ook al aan gedacht dat hij niet weet waar het mag. Alleen is het zo gek dat hij dan tijdens zijn ontbijt even wegloopt van het eten om naar de wc te gaan. Je zou denken dat eten even bangrijker is. En bij het wandelen lijkt het mij ook raar dat hij niet even denkt van 'oei, we wandelen gewoon verder, misschien moet ik even wachten'. 

Nuja het is geen ramp ofzo he maar vraag me gewoon af of er niks mis zou zijn met loki :) 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Volgens mij is het echt jouw menselijke interpretatie maar wel in combinatie met de manier waarop hij zindelijk is gemaakt.

Wat je hoogstens kunt doen is hem bv als hij ergens poept op de goede plek, dit belonen in de hoop dat hij die koppeling gaat maken.

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

Dat kan inderdaad best, maar wou het toch even posten om te weten wat anderen ervan vonden. Je weet maar nooit he. 

Loki heeft wel echt nul interesse in snoepjes buiten, ik beloon altijd wel met de stem als hij op een gepaste plek gaat. Dat gebeurt trouwens bijna nooit, hij lijkt bijna een voorkeur voor het voetpad te hebben. De keren dat hij in gras is geweest kan ik op 2 handen tellen en we wonen vlakbij velden en een bos waar we gaan wandelen. Onderweg tot daar zijn er genoeg stukken gras om even de behoefte te doen... Maar meneer gaat altijd op het voetpad.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik vraag mij alleen af of hij het kàn ophouden of het niet wil ophouden.

Bedoel je dit voor buiten of voor binnen?

Voor binnen geef jij hem namelijk de mogelijkheid om te kunnen poepen. Dus wanneer die moet, dan gaat die.

 

Voor buiten heb je hem waarschijnlijk niet aangeleerd waar je het liefst ziet dat hij gaat poepen. Dus poept hij wanneer hij moet. Waar, dat zal hem een worst wezen. Hij ziet immers niet het verschil tussen de oprit van de buurman en het trottoir. 

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

Ruby, ik bedoel dat eigenlijk in het algemeen, omdat in huis hij het laatste hapje van zijn eten laat liggen om even naar de wc te gaan (is geen probleem voor mij, maar ik vind het gewoon wat raar) en buiten omdat hij heel vastberaden is om niet even te wachten als ik zie dat hij aanstalten maakt om te gaan en ik hem duidelijk maak dat we nog even doorlopen.

Nu als hij gewoon gezond is en graag op het voetpad, voor deuren en opritten gaat en binnen tijdens het eten, dan is dat zo, vind ik niet zo erg. Dat voor de deuren vond ik een beetje gênant, maar als de mensen het zien dan zien ze mij daarna ook opruimen, dus daar kan ik mij nog wel over zetten. Gelukkig maakt hij altijd stevige drolletjes! 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Op zich vind ik het niet zo raar. Je hond heeft nooit moeten leren ophouden. Als hij de drang voelt om zich te ontlasten, dan doet ie het meteen, en dat heeft ie altijd zo ook mogen doen (puppypad). Dus waarom zou ie ophouden als het gewoon ter plekke kan en mag?

 

Als jij vindt dat ie moet leren ophouden, dan moet je dat ook echt aanleren. Dat hoort gewoon bij de zindelijkheidstraining. Dus weg met die pads, en duidelijkheid creëren. Bijvoorbeeld: enkel ontlasten in de berm/bos/veldje. Dat vraagt dus even wat tijd en energie van jou, dat je hem meer moet uitlaten en niet meer toelaat dat ie binnen drollen legt.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Wat is eigenlijk de reden dat je hem wekt om op die pad te gaan? 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ga samen in training om je hond te leren buiten de behoeftes te doen, pads opruimen, de deur uit...voor je gaat doucen ga je je hond uitlaten...en dan trek je maar even snel een broek en jas en schoenen aan..zorg dat je hond , immers zeven maanden , behoeftes heeft gedaan van plassen en poepen...dan als je thuis komt, ga je zelf doucen....eten geven, daarna ga je aan de wandel voor nog een plasje....en op de dag laat je de hond wat meer uit...de pads zijn er niet meer, dus buiten....zo leert je hond dat het buiten gedaan moet worden  en niet binnen in huis....doe dat eens heel conseqwent en paar weken, dan weet je hond het, geef ook twee x per dag eten, smorgens en savonds meer niet.

honden page profiel bentebente

Onze hond is veertien en doet dit net zo. (Alleen heeft ze nooit binnen gemogen). Als ik dan naar buiten loop gaat ze soms al op de oprit zitten om te plassen. Twee meter verderop poept ze dan, en dan wil ze eigenlijk het liefst weer naar binnen. Heeft jouw hondje niet ook zoiets? Dat hij gewoon sneller klaar wil zijn met lopen? 

 

Als ik mijn hondje bv optil en tot het veldje draag, gaat ze daar ook gewoon zitten. En dan weer naar huis. 

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

Hallo Alaska's finest

 

Bedankt voor je input. Nu is hij wel geregeld in zijn ren, als wij even boodschappen doen bijvoorbeeld, en daar ligt nooit een drolletje of plasje. Op bezoek geeft hij ook netjes aan dat hij moet gaan door aan de deur te gaan zitten. Bij ons is de deur naar de pad soms ook dicht en dan gaat hij ook aan die deur zitten. Toen hij nog niet helemaal zindelijk was, deed hij dat ook al, maar als ik dat niet meteen had gezien dan ging het mis en lag het op de grond. Nu is die deur eigenlijk altijd open (detail: omdat hij op de hoek van de muur daarachter kauwt en blokkeren we nu dat gedeelte) dus weet ik niet of het nog steeds zou gebeuren.

 

Nu ik dit allemaal typ en wat verder denk, denk ik ook gewoon dat hij gewoon geen reden tot ophouden ziet, aangezien het in een aantal situaties wel gewoon kan. 

 

 

Santa: we hebben dat in het begin gedaan omdat loki het gewoon niet lang genoeg kon uithouden in de zin dat je met een plassende pup niet helemaal door de living, de hal, de trap af, door de garage en dan tot aan de voortuin (is zijn wc-plaats buiten, rest van de tuin is no-go). Heel de route moesten we afleggen omdat de voordeur niet ging toen we hem pas hadden... Heel vervelend. En 's nachts gaf hij ook netjes aan dat hij moest gaan, maar dan moest ik wel maken dat ik buiten was met hem, en dat gaf te veel stress om helemaal buiten te geraken. Met de pads hebben we ondervonden dat dat heel goed ging en we hebben ze gehouden omdat loki bij andere mensen op bezoek geen ongelukjes heeft.

 

Ik lees al lang mee op het forum en ook met Nieuwjaar heb ik allerlei posts gelezen en heb schrik gepakt met de verhalen over honden die 48 u niet plassen met het vuurwerk... En daarnaast vind ik het idee dat hij kan gaan wanneer het moet ook gewoon fijn, je weet maar nooit als je door een accident of andere overmacht niet op tijd naar huis kan gaan... Nu momenteel is dat niet aan de orde want loki blijft in de ren tot hij zeker niets gaat slopen wanneer wij weg zijn. Maar in de toekomst zou ik ook wel liever hebben dat hij het niet hoeft op te houden terwijl hij het wel kan... Zelf hou ik het ook liever niet langer op dan nodig :) 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

En daarnaast vind ik het idee dat hij kan gaan wanneer het moet ook gewoon fijn

 Dat is natuurlijk helemaal je eigen keuze. 

Maar dan is het dus niet vreemd dat ie het gewoon doet als ie voelt dat ie moet . Hij heeft geen reden om het dan te gaan ophouden, he. Het mag en het kan gewoon, en dus doet ie het. 

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

Hallo Bente, 

Nee hoor, loki is dol op wandelen! We gaan ook nooit terug binnen van zodra hij is gegaan met de bedoeling dat hij niet langer ophoudt om langer te kunnen wandelen. We gaan steeds in de voortuin eerst even een plasje doen, zodat ik zeker weet dat alle plasjes tussendoor markeringsplasjes zijn die ik niet toelaat. Een drolletje komt pas op gang na wat wandelen geloof ik... En dan altijd van zodra hij het voelt opkomen denk ik. Grappig dat je hondje zich zo haast om terug binnen te gaan!

 

Willemijn, bedankt voor de tips. Nu weet ik wel hoe het moest, zonder de pads, maar ik hou ze liever. Dat druist misschien wat in tegen de normale gang van zaken... Maar heb veel zitten wikken en wegen. De eerste dagen deden we het zonder pads, want toen ging de voordeur nog. Met een pup die aanstalten maakt om zijn behoefte te doen lukte het goed om de deur uit te rennen, maar niet door heel het huis. Ik was terughoudend met die pads door de dingen die ik erover las op internet, maar het kon even niet anders. En omdat het zo goed ging en gaat met de pads, wil ik ze wel houden. Als dat betekent dat ik drolletjes moet oprapen voor mensen hun deur, dan is dat zo. Ik kan nog altijd proberen te belonen als hij op gras gaat. Binnen gebeuren zo goed als geen ongelukjes meer gelukkig en ook niet bij andere mensen thuis.

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

"  Dat is natuurlijk helemaal je eigen keuze. 
Maar dan is het dus niet vreemd dat ie het gewoon doet als ie voelt dat ie moet . Hij heeft geen reden om het dan te gaan ophouden, he. Het mag en het kan gewoon, en dus doet ie het.  "

Inderdaad. Maar als bezorgd baasje wou ik even horen of er iets bestond als grote-boodschap-incontinentie (denk het niet?).

Gelukkig heeft hij niks en ligt het gewoon aan niet snappen waarom hij het zou ophouden. Bedankt voor met meedenken. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Eigenlijk heb je dus geen probleem, je hond mag het binnen doen op de pads.....houden dan zo, en dan is het je keuze om het gewoon op te ruimen, niets aan de hand dus....

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

Inderdaad Willemijn, gelukkig geen probleem!

 

Bedankt allemaal om mijn banale topic te lezen!! :)

 

Loki zijn komst was een 5-jarenplan en ik heb alles precies uitgestippeld zodat het zo goed mogelijk lukt allemaal met de opvoeding (en de nieuwe woning intact houden). En zelfs dan loopt er wel iets mis, maar ik probeer dat te beperken. En bij elk ding dat een probleem kan zijn voor zijn gedrag of gezondheid, Google ik het even. Meestal beland ik dan op HP. Maar deze keer vond ik niets, dus opende ik zelf even een topic :) 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

"
  Maar ook op straat moet hij bijna altijd op een of andere ongepaste plaats, zoals midden op het voetpad of voor iemand zijn deur of oprit. Ik ruim alles op maar blijf het ongepast vinden. Soms geef ik hem teken dat het hier niet mag en lopen we nog een paar meter verder tot op een stukje gras. Hij laat zich dan meesleuren en plots moet hij niet meer. Als ik dan terugga, dan merk ik dat hij blijkbaar al poepend zich heeft laten meesleuren.

 
Heb ik gewoon een hond die geen reden ziet om het op te houden of zou er iets zijn?
 
  "

 Zo raar/ongepast is dat niet hoor als een hond op de stoep poept, dat doen héél veel honden. Anders moet je zelf alleen op het gras blijven lopen als je perse wil dat hij op gras poept.
Jullie wandelen nu eenmaal op de stoep..en je gaat ook nog eens naar buiten om je hond uit te laten, zijn behoefte te laten doen, dus waarom zou het dan ongepast zijn als hij op de stoep poept, hij denkt niet 'Oh nu sta ik voor iemands deur of oprit..of dit is een stoep en dit gaat mijn vrouwtje ongepast vinden als ik hier poep, laat snel wat gras opzoeken'.
Nee zo werkt dat niet, er zijn honden met voorkeuren, maar het kan variëren.
Ik denk dat jij je eerder wat beschaamd voelt dat hij voor iemands deur poept, maar je ruimt het toch op, dan is er geen probleem.

 

En laat hem gewoon rustig poepen, niet meesleuren, als hij in zijn poephouding zit,dán moet hij poepen,waarom zou hij het opeens terugduwen omdat jij hem begint mee te sleuren??
Ik vind het altijd erg naar om te zien als een hond niet eens rustig mag poepen..en al stuiterend op zijn teentje de stoep over wordt getrokken..en dan die verbaasde treurige gezichtjes erbij,geen idee waarom ze ineens worden mee gesleurd.

 


Met het op kunnen houden in huis..nee hij ziet geen reden om het op te houden, want er liggen pads in huis,jij hebt hem aangeleerd dat hij altijd op een pad kan gaan.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

 

we hebben dat in het begin gedaan omdat loki het gewoon niet lang genoeg kon uithouden in de zin dat je met een plassende pup niet helemaal door de living, de hal, de trap af, door de garage en dan tot aan de voortuin (is zijn wc-plaats buiten, rest van de tuin is no-go). Heel de route moesten we afleggen omdat de voordeur niet ging toen we hem pas hadden... Heel vervelend. En 's nachts gaf hij ook netjes aan dat hij moest gaan, maar dan moest ik wel maken dat ik buiten was met hem, en dat gaf te veel stress om helemaal buiten te geraken. Met de pads hebben we ondervonden dat dat heel goed ging en we hebben ze gehouden omdat loki bij andere mensen op bezoek geen ongelukjes heeft."

 Ahum, tja. Uh.. mag ik vragen, ben je slecht ter been? Of andere  gezondheidsklachten?

 

Ik woon in een maisonnette.. boven. Ik moet eerst door de gang, dan over de galerij, dan met de trap drie verdiepingen naar beneden en dan een stuk het bos in.. ja, ook in het donker. Toch geen pad gebruikt.

 

Je pup is nu 7 maanden, een ukkepuk. Toch laat je hem bijna 12 (twaalf) uur niet naar buiten... Om vervolgens om de andere helft van de dag 4 keer buiten te staan.. En dan begrijp ik ook nog eens dat je eerst die laatste ronde om 23:00 niet deed?? Toen was de laatste ronde om 19:00??

 

Blijkbaar zijn jullie nachtbrakers, misschien met pensioen. Maar kom op, je hebt een hond, een pup nog. Sta gewoon om 7:00 op en laat je hond uit. Douchen kan daarna nog. Gewoon even snel je huispak aan, jas er over, laarzen in schieten en huppa! Een gezond dag- nachtritme is voor jullie ook beter.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

En bij elk ding dat een probleem kan zijn voor zijn gedrag of gezondheid, Google ik het even. Meestal beland ik dan op HP. Maar deze keer vond ik niets, dus opende ik zelf even een topic :-)  "

 

Je hebt ons een mooi nieuw woord geleerd: "grote-boodschap-incontinentie" Haha, klinkt chique! 

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

"  Zo raar/ongepast is dat niet hoor als een hond op de stoep poept, dat doen héél veel honden. Anders moet je zelf alleen op het gras blijven lopen als je perse wil dat hij op gras poept.Jullie wandelen nu eenmaal op de stoep..en je gaat ook nog eens naar buiten om je hond uit te laten, zijn behoefte te laten doen, dus waarom zou het dan ongepast zijn als hij op de stoep poept, hij denkt niet 'Oh nu sta ik voor iemands deur of oprit..of dit is een stoep en dit gaat mijn vrouwtje ongepast vinden als ik hier poep, laat snel wat gras opzoeken'. Nee zo werkt dat niet, er zijn honden met voorkeuren, maar het kan variëren.Ik denk dat jij je eerder wat beschaamd voelt dat hij voor iemands deur poept, maar je ruimt het toch op, dan is er geen probleem.
 
En laat hem gewoon rustig poepen, niet meesleuren, als hij in zijn poephouding zit,dán moet hij poepen,waarom zou hij het opeens terugduwen omdat jij hem begint mee te sleuren??Ik vind het altijd erg naar om te zien als een hond niet eens rustig mag poepen..en al stuiterend op zijn teentje de stoep over wordt getrokken..en dan die verbaasde treurige gezichtjes erbij,geen idee waarom ze ineens worden mee gesleurd.
 
Met het op kunnen houden in huis..nee hij ziet geen reden om het op te houden, want er liggen pads in huis,jij hebt hem aangeleerd dat hij altijd op een pad kan gaan. "

 Hallo Soraya, bedankt om te reageren. Ik heb zelf al aangegeven dat ik inderdaad een beetje beschaamd ben, maar mij hier wel over kan zetten. Ook heb ik in een eerdere reactie al gezegd dat ik het sneu vind om hem mee te sleuren (dat doe ik dus ook niet meer). Ik was gewoon bezorgd of er iets was met hem of dat hij het gewoon niet wil ophouden. Hij moet niet per se op het gras gaan van mij, daar ging het probleem niet om en eigenlijk is er ook helemaal geen probleem meer hoor. Dus alles is in orde en ik maak me druk om niks :) 

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

"  

 Ahum, tja. Uh.. mag ik vragen, ben je slecht ter been? Of andere  gezondheidsklachten?
 
Ik woon in een maisonnette.. boven. Ik moet eerst door de gang, dan over de galerij, dan met de trap drie verdiepingen naar beneden en dan een stuk het bos in.. ja, ook in het donker. Toch geen pad gebruikt.
 
Je pup is nu 7 maanden, een ukkepuk. Toch laat je hem bijna 12 (twaalf) uur niet naar buiten... Om vervolgens om de andere helft van de dag 4 keer buiten te staan.. En dan begrijp ik ook nog eens dat je eerst die laatste ronde om 23:00 niet deed?? Toen was de laatste ronde om 19:00??
 
Blijkbaar zijn jullie nachtbrakers, misschien met pensioen. Maar kom op, je hebt een hond, een pup nog. Sta gewoon om 7:00 op en laat je hond uit. Douchen kan daarna nog. Gewoon even snel je huispak aan, jas er over, laarzen in schieten en huppa! Een gezond dag- nachtritme is voor jullie ook beter. "

Hallo Liz, ik begrijp niet goed waarom je zo overstuur bent hierdoor. Ik ben niet slecht te been, het is de pup die het niet volhield om heel de route af te leggen toen hij nog heel jong was.

 

Hij slaapt bij ons op de kamer en ik laat hem zijn behoefte doen  van zodra hij aangeeft dat het nodig is. Soms moest hij er 's nachts om 3 u uit voor een nachtelijk drolletje, en dan stond ik op. In het begin sliep hij tot 6 u, dus hup eruit. Naarmate dat hij ouder werd sliep hij langer uit en dan  ga ik hem ook niet wakker maken om 7 u om zijn behoefte te doen. Ik pas mij aan naar gelang zijn noden. Vroeger gingen we inderdaad niet wandelen om 23 u, dan ging hij even op de pad voor een plasje. Het drolletje kwam dan soms 's nachts, waardoor ik hem liever nog op de slaapkamer houdt ipv afbouwen naar eerst gang en dan living. Daarom doen we laat nog een wandeling zodat zijn darmpjes in gang worden gezet zodat hij 's nachts niet meer hoeft voor een grote boodschap en we hem rustig aan kunnen laten wennen aan ergens anders slapen. Maar dit wil ik pas doen als hij lang genoeg geen behoefte heeft aan een wc-tripje 's nachts. Momenteel dus gewoon nog op de kamer voor minstens de komende maand. 

 

Hoe ik mijn dag indeel om welke reden dan ook, is mijn eigen keuze en ik zorg ervoor dat mijn pupje niks tekort komt hoor. 

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

"  
Je hebt ons een mooi nieuw woord geleerd: "grote-boodschap-incontinentie" Haha, klinkt chique!  "

 Bedankt :D

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Ik vraag me alleen wel iets af..

Jij vind het best dat de hond binnen plast en poept op de pad. 

Schaam jij je niet kapot als er visite komt? 

Of nog erger, wat als je hond een keer mee ergens naartoe moet, op visite of hij moet een keer ergens blijven slapen? 

Ik zou het namelijk niet goed kunnen verdragen om mijn puber ergens anders, of bij mij, binnen te zien plassen.

 

Begrijp me niet verkeerd, ik heb ook de pads gebruikt in het begin.

Maar uiteindelijk werd ik daar ook een beetje lui van, even op de pad ipv uitlaten. Ik heb die dingen dus weg gegooit en de hond opnieuw zindelijk moeten maken met 12 weken. 

honden page profiel DirkDirk

honden foto van Dirk

Hoi,

1x maar nooit meer, een hond zindelijk maken op die dingen. Dirk heeft 1.5 jaar lang in huis gepoept!

Pas toen ik verhuisde was het over. Toen ben ik, net als in het oude huis, om de 2 uur met hem naar buiten gegaan en met een week was het over.

Hij rook in het oude huis zijn lucht en werd daar erg makkelijk van.

Maar nee, nooit meer zal ik het op die manier doen, gewoon hup naar buiten

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

" Ik vraag me alleen wel iets af..
Jij vind het best dat de hond binnen plast en poept op de pad. 
Schaam jij je niet kapot als er visite komt? 
Of nog erger, wat als je hond een keer mee ergens naartoe moet, op visite of hij moet een keer ergens blijven slapen? 
Ik zou het namelijk niet goed kunnen verdragen om mijn puber ergens anders, of bij mij, binnen te zien plassen.
 
Begrijp me niet verkeerd, ik heb ook de pads gebruikt in het begin.
Maar uiteindelijk werd ik daar ook een beetje lui van, even op de pad ipv uitlaten. Ik heb die dingen dus weg gegooit en de hond opnieuw zindelijk moeten maken met 12 weken.  "

Tgoh nee eigenlijk niet, ik schaam me daar niet voor nee, ten minste als het op de pad gebeurt natuurlijk. Heb je het over de pads zelfs, de ontlasting erop of de handeling van het 'gaan'? Ik heb nog nooit last gehad van geurproblemen, loki maakt maar kleine plasjes en drolletjes die gelukkig stevig en vrijwel geurloos zijn. Denk dat ik het zou ruiken als ik eraan snuffel zoals honden doen, of als ik het goed platdruk ofzo, maar dat heb ik nog niet gedaan... Gaat gewoon met wat wc-papier het toilet in. Ik heb zelfs nog nooit stilgestaan bij schaamte ivm de pads :) 

 

Loki blijft soms slapen bij 'oma' en we nemen daar dan ook geen pads voor mee ofzo, hij gaat dan gewoon buiten. We zijn ook al enkele nachten blijven overnachten bij familie en dan is het ook gewoon naar buiten gaan.

 

Lui ervan worden we niet echt, we laten hem altijd eerst zijn behoefte doen (in de voortuin) en gaan daarna met hem wandelen, gewoon omdat dat goed is voor hem. Hij is nu door zijn leeftijd heel druk soms en na een wandeling ligt hij heerlijk te slapen en dan krijg ik gelukkig ook nog eens iets gedaan. Anders is het heel de tijd checken of hij niet kauwt aan een kartonnen doos of iets dergelijks :)

 

Edit: trouwens, ergens anders plast hij nergens binnen hoor! Met opkomende puberteit een keertje willen markeren, maar dat hebben we op tijd opgemerkt en kunnen voorkomen. Maar dat is natuurlijk weer een andere zaak, dat markeren... 

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

" Hoi,
1x maar nooit meer, een hond zindelijk maken op die dingen. Dirk heeft 1.5 jaar lang in huis gepoept!
Pas toen ik verhuisde was het over. Toen ben ik, net als in het oude huis, om de 2 uur met hem naar buiten gegaan en met een week was het over.
Hij rook in het oude huis zijn lucht en werd daar erg makkelijk van.
Maar nee, nooit meer zal ik het op die manier doen, gewoon hup naar buiten "

Wat bedoel je precies? 1.5 jaar op de pads of ongelukjes in huis? En over zijn geur ruiken, dat heb ik ook niet helemaal begrepen. Wat gebeurt er dan precies? 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Wat bedoel je precies? 1.5 jaar op de pads of ongelukjes in huis? En over zijn geur ruiken, dat heb ik ook niet helemaal begrepen. Wat gebeurt er dan precies?  "

 Als de geur van ontlasting en plas blijft hangen in huis zal die altijd binnen blijven om te plassen en te poepen, jij ruikt dat niet maar wel de hond...als er een andere hond binnen komt , grote kans dat tie dan direct gaat markeren, honden hebben en goede neus, dat bedoelt Dirk.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Nieuwe pup :)
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^