Advies nodig! hond vertoont vreemd gedrag!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel mirjammirjam

Lieve hondenliefhebbers 

Het afgelopen jaar vertoont onze hond vreemd gedrag. Het is een pitbull van 11 jaar oud. Het begon onschuldig, we dachten dat hij dement werd.. Hij leek een beetje vergeetachtig en plaste ineens in huis. Maar hebt word stressbestendig erger, hij is zo paniekerig en angstig de hele dag door. Hij valt en struikeld van de trap. Zodra hij na het uitlaten naar binnen moet lopen, durft hij niet door de deur te gaan. Hij loopt vaak met zijn staart tussen zijn benen en kijkt heel bedroeft. Wat ook zo vreemd is, is dat hij echt steeds slechter luisterd. Je ziet wel dat het binnenkomt en hij je aankijkt, maar je moet het echt vaak herhalen (ga naar je mandje, kom naar binnen). Wie weet wat dit kan zijn? Is hebt raadzaam om naar de dokter te gaan? Financieel zit het ons dit jaar niet mee door een tegenklapper maar we zitten echt even met onze handen in de haren. Wie heeft er advies! Dank jullie wel :)

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Toch lijkt je hond onderzoeken door een dierenarts het beste.

Je kan alvast urine opvangen zodat ze dat kunnen onderzoeken, of je hond geen blaasontsteking o.i.d. heeft.

Hem zo laten lopen is ook niet goed.

Zoals je je hond beschrijft heeft hij wel ergens flink last van.

Pitbulls zijn harde honden, ze gaan lang door zonder dat je wat aan ze merkt.

 

Als je de dierenarts rekening niet in één keer kan betalen, kun je overleggen om dit in termijnen te betalen, meestal kan dat wel.

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

Je hond is al op leeftijd. Dementie kan een rol spelen, maar naar wat ik lees ook zeker: slechter horen (doofheid) en slechter zicht. Dit zorgt voor onzekerheid.  Het hoort bij het ouder worden, maar is wel zeker iets dat ik zou laten controleren door de dierenarts. 

Verder: vraag niet teveel van je hond. Laat hem rustig zijn gangetje gaan op de oude dag en niet teveel commando's. Misschien dat ook je toon verandert als je iets voor de zoveelste keer moet vragen. Wees er voor de hond, maak het hem gemakkelijk en wees niet geirriteerd of boos als hij je minder goed begrijpt of minder vlot is. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Sowieso laten checken door de dierenarts want dit is geen normaal gedrag. 

Het kan dementie zijn, doofheid en slechtziend/blind, maar wie weet wat er misschien in zijn koppie kan zitten? 

 

Deze problemen zijn al van afgelopen jaar, vind het wel slecht dat jullie dan niet eerder los zijn gegaan hiermee..

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ik zou ook even eerst de urine laten testen. Op mijn werk was een oudere man die ineens heel verward leek te zijn en bleek een blaasontsteking te hebben. Nadat die behandeld was was hij weer h helder.

(Zegt natuurlijk verder niets over jouw hond, het is maar een idee)

 

Verder zou ik zijn ruggegraat na laten kijken of alles nog goed staat en er geen afknellingen zijn waardoor te weinig bloed naar de hersenen stroomt.

 

Het kan van alles zijn, teveel chemie in het lichaam zorgt ook voor vreemd gedrag. Een goed voer zonder chemie,, geen entingen meer en een natuurlijk anti vlo en tekenmiddel en titeren ipv standaard ontwormen  is dan een oplossing. 

 

Een tekort aan bepaalde vitaminen en mineralen kan ook voor zulke klachten zorgen. 

 

 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje

misschien doof en blind aan het worden?

Ik zou toch beginnen met onderzoek naar de zintuigen en de dementie evt

 

 

honden page profiel ..

honden foto van .

Ik zou hier ook mee naar de dierenarts gaan en goed onderzoek laten doen. 

 

Ik denk zelf iets van doofheid, blindheid, dementie of in het ergste geval iets verkeerd in zn hoofd. Maargoed dat kan de dierenarts je allemaal vertellen. 

 

Je hond zo rond laten lopen zou ik zeker niet doen. Je kan een betalingsregeling treffen met de dierenarts. 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^