Hond 2 jaar weer "onzindelijk"

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel EsmeeEsmee

Ten einde raad ben ik inmiddels. Saar, mix Berner, Stabij en Engelse Springer, is sinds kort ineens "onzindelijk". Tussen haakjes, omdat ik het idee heb dat het hier om een gedragsprobleem gaat. Ik ben in iets meer dan een half jaar 2 keer verhuisd, waarbij we nu ruim 2,5 maand in mijn nieuwe woning zitten. Daarvoor een aantal maanden bij mijn ouders in huis gezeten, hier was nog niks aan de hand. 

Sinds een paar weken poept en plast Saar 's nachts in huis. Heb het idee dat ze dit na vlak na het wandelen doet (laat haar altijd rond 22:30 voor het laatst uit), de urine is 's ochtends om 6:00 uur meestal grotendeels opgedroogd en moet er dan dus al een tijd liggen. Tijdens het wandelen let ik er op dat ze wel alles buiten doet en blijf dan nog een tijdje langer lopen voor het geval ze nog meer moet. Wanneer ze wat doet beloon ik haar direct uitbundig. Wanneer ik 's ochtends beneden kom en er weer wat ligt, ruim ik dit op zonder Saar te straffen of ook maar enige negatieve aandacht te geven.

Nou zat ze bij mijn ouders in huis nooit alleen, mijn moeder is veel thuis en er was daar nog een andere hond aanwezig. 
Ik woon nu alleen, neem Saar zo veel mogelijk mee tijdens het werk en kan tussen de middag naar huis. Ze is dus bijna nooit alleen. Als ik naar mijn vriend ga gaat ze ook mee, ze heeft het daar ook duidelijk naar haar zin (boerderij dus kan de hele dag buiten spelen met andere hond), maar ook daar plast ze spontaan in huis, ook overdag. Laatst 7 keer op 1 dag met haar gewandeld en nog ging het mis! 's Nachts gaat het daar dan weer wel goed. 

De hond van mijn ouders logeert hier nu een paar dagen om te kijken of dit enig effect heeft, zo ja dan is het duidelijk dat ze het gezelschap van een andere hond mist. Ik heb in principe wel de tijd en ruimte om een tweede hond in huis te nemen maar zou liever zien dat dit op een andere manier op te lossen is.

Heeft iemand misschien tips?

 

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

Is het niet mogelijk om haar bij je te houden in de slaapkamer? Gewoon in een mand naast je bed. 

Ik denk net als jij ook dat 2 verhuizingen op zo een korte tijd echt teveel stress is geweest.

 

Ga je direct slapen na je laatste uitlaatronde?

Wat je dan ook kan proberen is nog een 15 minuten te blijven zitten haar een botje of kauwsnack te geven zodat ze helemaal rustig is. 

 

honden page profiel EsmeeEsmee

Ze kan geen trap lopen, dus naar boven is geen optie (ze is me te zwaar om te dragen). 
Ga meestal wel direct naar bed na de laatste ronde, maar even blijven zitten is nog wel een idee! 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Je zou ook tijdelijk op een luchtbed beneden kunnen slapen.

Kijken wat dat met je hond doet en als het goed gaat in de nachten steeds iets verder opschuiven richting boven. 

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

" Ze kan geen trap lopen, dus naar boven is geen optie (ze is me te zwaar om te dragen). Ga meestal wel direct naar bed na de laatste ronde, maar even blijven zitten is nog wel een idee!  "

 Ikzelf heb een Berner sennen die mag ook niet naar boven hoor. 

Dat was een van de opties die in me hoofd opkwam hahaha.

 

Volgende forumvraag: Boaz laten castreren?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^